Voiko sakun jättää yksin kotiin?

mietinvainasiaa

vaikka työpäivän ajaksi, vai tuhoavatko koko asunnon silläaikaa. Aina haaveillu sakusta, mutta arveluttaa, että ovatko ne kuitenki liian toimeliaita tuholaisia. Vaativatko jatkuvasti jotakin tekemistä? Viihtyvätkö teidän sakunne yksin ollenkaan.

17

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukjha

      Ei missään nimessä voi !!! Sakut, hurrit, norskit,kaikki ovat petollisia

    • Rauhallinenkoira

      Anna sakulle jotain rauhoittavaa ennen töihin lähtöäsi. Esim jokin mieto unipilleri on hyvä.

    • Koiranparhaaksi

      Ei voi, kyllä sun on lopetettava työssäkäynti ihan heti

    • ghadfjskä

      En jätä koiraani koskaan yksin kotiin, enintään kaupassakäynnin ajaksi eli yhdeksi tunniksi korkeintaan. Muutoin on koirani aina mukanani. Onnekseni teen etätöitä.

    • voivoijavoi

      Tottakai voi. Ihan minkä rodun tahansa voi. Kunhan sille opettaa miten ollaan yksin kotona, joka on taito joka jokaisen koiran tulisi osata, helpottaa kaikkien elämää kun ei koiralla ole eroahdistusta ja tuhoa kämppää ja hauku ja ulise että naapureilla menee hermot.
      Pennusta asti kun opettaa yksinolemista niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa tulevaisuudessa. Ellei koira sitten ole hermoheikko synnynnäisesti, niitäkin on.

    • Kyllä sakut ovat noin ylipäätään aika vilkkaita. Itselläni 3,5 vuoias ja ei saa mielestään koskaan tarpeeksi liikuntaa.

      Mutta kun on tottunut liikkumaan paljon, en tiedä jos liikuttaisi vähän vähemmän.

      Röllin kaveri oli silloin ammoin Collie Kerttu. Se lopetti kaiken leikkimisen 2,5 vuotiaana ja nyt se raahustaa emännän ja lasten perässä.

      Ei sakusta tule sellaista.












      s

    • 3456787654

      Pentuna,ja nuorena, menee sohvia, välioviakin.Ja naapureiden sietokyky voi olla koetuksella.Liikunta ei koiraa väsytä, eikäaivotyöskentelykään.Työkoira, vaatii päivittäin muutakin kun lenkin, ja silti, voi nuorena tuhota paikkoja.Mutta niin voi muutkin rodut.Kaverin doggi, söi autoakin sisältä, kauppareissulla XD

    • näinmeilläonjaoli

      Siedättämällä eli heti pennusta asti kun 7-8 viikkoisena saa pennun alkaa leikkimielinen opetus.

      Pentu on jätettävä yksin vähissä erin eli vain hetkeksi vaikka minuutti kerrallaan ja sitä pidentäen toistaen hyvin usein.

      Mikäli on omakotitalo niin ulkoa ikkunoista voi seurata pennun toimintaa alussa.

      Sama koskee myös ulkona olemista eli kun pennun jättää yksin pihalle irti ja kyseessä on omakotitalo maalla, niin koiran olisi hyvä saada olla vapaana vaikkei se useimmilla tietenkään voi toteutua.(nykyään en suosittele enään,1990 hieman erinlainen aika)oltava kiini hihnassa.

      Tuollakin alueella olisi opettava tontin rajat,joka ei onnistu yhdellä opetuksella .

      Kun menneenä aikoina omistin rocky nimisen koiran niin tämä opetettiin ihan pennusta asti.

      Arkisin töissä ja työmatka oli yli 60km suuntaansa ,työpäivä kesti 8 tuntia jonka päälle nuo ajamiset reipas 120km yhteensä,koiran opetin olemaan irti koko tuon ajan pihalla,talven tuiskut kun pakkanen paukkui reilussa -30 asteessa ei vaivannut tätä siperian karhua josta kehittyi raavas, noin 60kg painon omaava hyvin raavas toiminta koira omaan käyttöön.

      Tämä koira kykeni olemaan sisällä muttei viihtynyt kuumassa vain viileissä eteisessä nukkuessaan,sisällä se kävi vaan läähättämässä mutta eteisessä viihtyi viileissä oloissa.

      Yhden ainoan kerran tämä koira ei ollutkaan kotona kun saavuin,oli pakkaskausi ja pakkanen oli tuolloin yli -20 astetta ,koiran ikä oli noin 4-5 vuotta,odotin ja odotin ja ilmoitin lehtiin ja radioon tuloksetta,kunnes eräänä iltana koira makasi rappusilla huuruisena kahden viikon reissun jälkeen.

      Kaksi vuorokautta lepäili ja söi paljon.

      Mutta yksin voi jättää koiran jos sen on saanut opetettua pennusta alkaen.Minulle kerrottiin nykyisen koiran hankaluudesta rotuna ennen kuin otin ,kaikkea pelottelua oli,rotu on keskiaasialainen laumanvartija.

      Tämä koira on siis oikea vartija suuren statuksen omaava ja erittäin itsenäinen,opettaminen yksin oloon sisällä on käynyt leikiten,äärimmäisen helposti myös ulkona koira on aina irti,ei mitään aitoja tontin ympärillä koska maalla asun.

      Koskaan ei ole tehnyt tuhoja,kerrasta meni perille ei sana,jota pidän vähintäänkin kunnioitettava kun kyseessä on vaikea tasoinen koira opettaa tai piti olla ,koiralla on ikää yli 9vuotta ja on kuin labradori tai kultainen noutaja olemukseltaan,käsittämättömän rauhallinen ja tasapainoinen koira,koira otettiin venäläiseltä suoraan ja omaa venäläiset juuret,ei ole samoja kuin suomessa yleensä olevat keskiaasialaiset.(vastaava kuin kaukaasianpaimenkoira sisar rotu)

      Toimeliaisuuden takia sakut on tai voivat olla vilkkaita ja vaativat tarkan kontrollin heti ettei vahinkoja pääse heti syntymään,tilanne on siis oltava käsissä aika tovi ennen kuin jakeluun menee tämä puremisvimma tai muu kaivelu.

      Samahan se on pissimisessä tai kakkimisessa,se on totutettava pidättelemään vähissä erin kunnes pääsevät tarpeilleen.

      Minullakin on koira ehtoon paremmalla puolen ,joten 10 vuotta on kohta täynnä,mitään sairauksia ei ole tuonna aikana ollut näkyvillä, no hieman hiljentyi vauhti eräänä keväänä kun kyy puri nenään, mutta se ei tälläistä koiraa paljon vielä paina.

      Jos on itselläsi virtaa ja haluat todella mennä ja liikkua niin sakuhan se pitää ottaa, mutta jos epäilyksiä on omista voimavaroista niin älä ota,ainakin meidän saku rocky oli niin kovapäinen ettei yksi opetus tai kaksi mennyt perille ,toisin kun keskiaasialaisella kerta opetus riittää lähes kaikkeen.

      Se voi siis tuhota paikkoja ,varsinkin huoneistoissa joissa ei voi ehkä ikkunan takaa mennä seuraamaan pennun oleskelua alussa.

      Olen nähnyt kun saku tuhosi henkilö auton ja hetkessä,eli vain sinä aikana kun poistui käymään jossain,se auto entinen sisältä,eli opetus pennusta saakka oltava kaikessa.

      • saksanpaimenkoira3

        Kivoja viestejä sinulta, AO. Minullakin on koira nimeltä Rocky, joka on todella kovapäinen, eläinlääkärin lausunnon mukaan myös TODELLA viisas.:)


      • Rockypoteeaivovammaa
        saksanpaimenkoira3 kirjoitti:

        Kivoja viestejä sinulta, AO. Minullakin on koira nimeltä Rocky, joka on todella kovapäinen, eläinlääkärin lausunnon mukaan myös TODELLA viisas.:)

        Älä usko. Rockysi on todella tyhmä rakki. Kaiken lisäksi aivovammainen.


      • vammatvaanivat

        Reps...XD)))))))))))


    • koiriaforever

      Edellinen saksanpaimenkoirani ei koskaan, edes pentuna tuhonnut mitään. Sitä edellinen ei myöskään juurikaan mitään. Tämä nykyinen vetelee tavarat pöydiltä, muttei ole tuhonnut kiinteää omaisuutta talostamme kertaakaan. On kohta 6 kk ikäinen. Availee kylläkin takalukitut ikkunat kaksinkertaiset sellaiset hampaillaan, jos tahtoo päästä yksinollessaan ulos pihalle. Koira saa aktivaatiota keskimäärin päivässä noin 5 tuntia ja välillä toki pidetään välipäiviä, jolloin vain makaillaan ja syödään pikkuisten sisäleikkien ohella.

    • biologi_tutkija

      Saksanpaimenkoiran voi hyvin jättää yksin kotiin esim. kuten poliisikoiratkin jätetään yksin noin 12 t unnin ajaksi toisinaan, tosin tällaista ei tulisi tapahtua päivittäin. Koiran kunnolla ulkoiltuaan sekä kun on saanut ruuan aamulla, voi odotella kotona noin 12 t ajan ja jos koira on hermorakenteellisesti kunnossa ei tuhoa paikkoja. terveisin. polisiin apurikoira Flick (kuoli erittäin pahanlaatuiseen melanoomaan suussa 2 kk vaille 13-vuotiaana) Koiralla oli todella hyvä elämä. Sai kiitosta koko asuinalueen ihmisiltä ja kaikki pitivät koirakosta.

      Eläimet ovat tärkein pääoma ihmiselle, niille, jotka eläinten sielunelämää ymmärtävät ja jotka ovat viettäneet koko elämänsä eläinten kanssa, kuten eläinlääkäreille sekä ammattitaitoisille poliiseille.

      terveisin, saksanpaimenkoiranomistaja "forever"

    • näinmeilläonjaoli

      Vielä kommentoin tähän omista opettamisistani.

      Kyllä sinä voit jättää koiran yksin täydellisesti kun vain luottopelaa tai rakennetaan ja vettä on ja pientä purtavaa.

      Itse olen tästä selvä esimerkki vaikka onkin nykyisin keskiaasialainen rotu.

      Nimittäin kerran sattui niin että minulla oli lähtö helsinkiin,matkaa helsiinkiin on yhteensuuntaan noin 400km ja takaisin toinen 400km saman päivän aikana.

      Valmistelin hyvin,koira sai olla ulkona ennen lähtöä riittävästi ja jatkaen uniaan aamuyöstä sisällä ja odottaen kunnes saavun takaisin.

      Vaikkei uskoisi kun saavuin 800km reisusta koiran olessa sisällä, niin koiralla ei ollut edelleenkään hätää lähteä tarpeilleen.Tätä itsekkin jo hieman ihmettelin mutta ei väkisin voi pakottaa tarpeileen,siinä vaan makaili tyytyväisenä niin kuin olisin tullut normaalisti kauppareisulta.

      Näin ei pidä tietenkään muiden yrittää edes tehdä,koira pitää tuntea suhteellisen hyvin että tuo olisi edes teoriassa mahdollista saatikka järkevää,mutta tämän koiran koiran kanssa se voidaan tehdä,koska koirani ei hirvittävästi pidä autoilusta niin katsoin parhaammaksi koiran jäädä kotiin ja niin se olikin käytännössä.

      Vain opettamalla voidaan saada erikoisia juttuja aikaan niin ettei vahinkoa synny,koira täytyy tuntea,tälläiseen ei ole mahdollista monesti kuin yksinäisellä tai enintään pariskunnalla perehtyä koiraansa niin että sen myös todella tuntee ja tietää käyttäytymisen jokseenkin.

      Suhde on tuolloin harvinaisen tiivis jolloin koira on melkoinen keskipiste vähän kuin vauva normaalisti perheissä.


      Tämä koira ei ole tehnyt opettamisen jälkeen pentuajan / pissiä saatikka kakkaa alueelle eli pihalle jossa liikutaan, vaan menee tarpeilleen talon taakse metsikköön talvet ja kesät.

      Myös kaivaminen kielettiin heti pennusta tonttialueella,niinpä koira ei kaivele kuin metsässä ja siitä syntyy sitten suuri monttu.Kesäisin koira kaivaa metsän reunaan montun ja vilvoittelee sielä kuumina hellepäivinä.

      Koiralle saa opettua yleensä kaikkea kunhan on tarkka heti pennusta lähtien.

    • anonyymi_tutkija

      Hyvä viesti. Kertoo pitkäaikaisesta kokemuksestasi koirien kanssa.

      terv. Rocky The Mountain

    • Koirajakissat

      Meillä voi jättää yksin, mutta ei ole ihan yksin, kun meillä on seurana myös kissoja.

    • maksaakoite

      Voi jättää, kannattaa kysyä vakuutus yhtiöltä mitä korvaavat,ettei tuu ylläreitä.Väliovet, seinät on semmosia, joita on nolo olla korjaamatta ennen muuttoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe