kaikille avoimet kilpalut

kirijoottelija

mitähän tsäänssejä on alottelevalla kirjoittelijalla näissä kaikille avoimissa kisoissa, kun esim. nyt Karistolla se kuvakirjan tekstikilpailu.

että viekö voiton helposti joku ammattilainen ja paljon kirjoittanut, vai miten näissä usein käy? löytyykö joukosta helposti ne enemmän kirjoittaneet sitten jollain ihmeen kummalla tavalla. en tiiä...kaikkihan on ensin aloittelijoita mut silti, tuntuu et läpi on vaikee päästä. tympeetä ootella kun ei kuulu mitään, tai siis menee kuukausikaupalla aikaa ja sit lukee jostain et jo kasan kirjallisuutta julkaissut se ja se voitti tällä(kin) kertaa...

plllläääh.

10

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ymmärrätkö-tollo-itseäsi

      Noh. Sinulla ei ole mitään jakoa edes perseenpyyhintäpaperiksi.

    • tuoreita

      En tiedä, mutta suomalaiset nykylastenkirjat ei itseeni ole tehneet niin suurtakaan vaikutusta (pois lukien Enna Airikin teokset sekä tietysti Nopolan sisarusten työt). Sikäli uskon, että hyvää on löydettävissä, tuoretta ja tuntematonta, tässä kilpailussa.

      Kustantajat varmasti mielellään antavat tilaisuuden uusille, jos varteenotettavia ilmaantuu. Myyntiähän he haluavat. Uudet kirjailijat voivat antaa uutta nostetta lastenkirjallisuudelle.

    • agjlw53089

      Jos teksti on hyvä, uusikin nimi voi menestyä. Moniin kilpailuihinhan osallistutaan anonyymisti juuri siksi, ettei nimi asettaisi ennakko-odotuksia. Enemmän kirjoittaneet löytyvät joukosta, koska he osaavat kirjoittaa. Tai ainakin osa heistä osaa, ja siksi esim. Portin ja Novan palkintolistoilla keikkuu vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen samoja nimiä. Tosiasia on, että enemmistö kirjoituskilpailuihin tulevista teksteistä on joko sisällöllisesti täyttä kuraa tai sitten huolimattomasti tai taitamattomasti kirjoitettuja. Useimmat valitettavasti kaikkea sitä. Kymmenien tai jopa satojen lähetettyjen käsikirjoitusten joukossa on tavallisesti vain muutamia, joissa on todellista potentiaalia. Sama näkyy myös säännöllisesti järjestettävissä kilpailuissa (Martti Joenpolven novellikilpailu, Pirkanmaan kirjoituskilpailu, Portti jne).

      Kilpailuihin osallistuminen kannattaa, jos lähtee mukaan tosissaan. On turha tuhlata sen enempää tuomariston kuin omaakaan aikaansa lähettämällä puolivillaisia yritelmiä.

      Kaikkia kilpailuissa menestyneitä tekstejä yhdistää aina yksi tekijä: voiton eteen on tehty tosissaan työtä, on pyydetty palautetta omasta tekstistä ja työstetty tekstiä saadun palautteen perusteella ennen kilpailuun lähettämistä. Kisoja ei voiteta "lahjakkuudella", vaan sillä, että sisäistetään kirjoittamisen olevan vaativa ja monivaiheinen työprosessi. Kolme olennaista asiaa: Erotu joukosta. Mieti, kenelle tekstisi on suunnattu. Ole uskottava. Niin, ja neljäntenä: Kirjoita hyvää suomea. Ellet osaa, opettele ensin ja osallistu vasta sen jälkeen.

      Kustantamoiden kirjoituskilpailut poikkeavat muista kisoista siinä, että niissä on olennaista kyetä näyttämään käsikirjoituksellaan, että sinussa on potentiaalia. Kustantamot eivät hae yhtä onnenkantamoista, vaan kirjoittajia, joilla on heille annettavaa myös tulevaisuutta ajatellen.

    • Korikarikiri

      Olen menestynyt kisassa. En ole pyytänyt palautetta siitä etukäteen, vaan kirjoitin sen täysin itsenäisesti itse. En ollut julkaissut mitään ennen menestystä.

      Joten onnea kilpailuun ketjun aloittajalle!

    • odottelen_vastauksia

      onko tullut menestystä viime aikoina?

    • Karisto taisi luvata ilmoittaa voittajalle juhannukseen mennessä. Viikko kärvistelyä vielä jäljellä!

    • minäpä44

      Voi että. En ollut huomannut koko kisaa. Tosin en tiedä, olisiko teema rohkeus innostanut.

    • Kerranvoitinminäkin

      Minä olen harrastelijana voittanut yhdessä kaikille avoimessa kirjoituskilpailussa. Palkinto ei tosin ollut noin hyvä kuin Kariston kisassa, eli ehkä ei innostanut yhtä montaa ammattilaista osallistumaan.

    • kirjailijanaluaa

      Onko suossa juoksua tai saappaan heittoa?

    • fsdfdsfef

      huh, pitää vaan kirjoittaa ahkerasti ja harjoitella ja opetella...niin moni haluaa julkaista mut ei koskaan onnistu. joskus tuskastuttaa kun lukee jotain oikein huonoa kirjaa (teksti ja ilmaisu on kökköä ja kankeaa) niin väkisinkin miettii, että millä ihmeellä tää on mennyt läpi, itsekin osaisin kirjoittaa parempaa, ja kirjoitankin. mut silti, mun juttua ei julkaista, mut jotain enni mustosta ihan sikana....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4604
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2294
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1710
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1462
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      309
      1399
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1131
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      985
    Aihe