Sielu. Tuo kummallinen venkula.

tähhhhh

Miksi sielu sammuu
- kun nukahdamme?
- kun juomme pään täyteen?
- kun dementia syö aivomme?
- kun happi loppuu?
- kun luoti osuu päähän?

Onko sielu sellainen kummajainen, että se tarvitsee aivoja nähdäkseen tämän maailman, mutta sitten kun aivot kuolee, se ei tarvitsekaan niitä enää nähdäkseen tämän maailman? Miten uskomus nyt oikein menee?

10

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yiioo

      Nukkuminen, sammuminen ja sairaudet on kytköksissä fyysisiin aivoihin. Aivot elpyy unen aikana, jotta taas uutta tarpeetonta tietoa voi niihin syöttää. Munkit pystyy meditoimaan ilman unta. Ovat korkeammassa tietoisuudesta, ja aivot on ikään kuin pois päältä.

      Sielu häviää ruumiista vasta, kun hengitys ja sydän lakkaa toimimasta. On sellainen sanonta, että ei ole enää tässä maailmassa. On siis edelleen olemassa, vaikka ei ymmärrä tätä maailmaa.

    • entsaku

      Tietoisuudella on taipumus nukahtaa, jolloin ei pääse kunnolla tutkimaan syvempiä tietoisuuden tiloja. Meillä
      on mahdollisuus kuitenkin treenata aivojamme ja tietoisuuttamme niin, että välillä unessa nousemme tietoisiksi ja voidaan tutkia itseämme sisältä käsin.

      Sanoisin ett kun aletaan olla tietoisia päivätajunnan lisäksi myös syvimmässä ns. unettomassa unessa, niin maailmankuva muuttuu totaalisesti. Tää sushupti on kolmas tajunnan tiloista ja hyvin lähellä tietoisuuden alkulähdettämme. Normaalisti ihminen nukkuu sushuptissa tiedottomana.

      Jos kuitenkin pääset tietoiseksi tuossa lähtökohdiltaan minättämässä tilassa, saat pitkiä välähdyksiä toisista aikakausista ja elämistä. Näitä elämiä pidät ominasi ja tietoisuuden arvoitus alkaa ratkeamaan. Automaattisesti huomaat vähitellen päivätajunnassakin olevasi muuta kuin keho ja aavistat mitä kuolemassa tapahtuu. Se pn kirkastisen tila, tila koetaan tajunnallisesti kirkkautena ilman muotoja. Jotain samaa täytyy kuolemassa tapahtua tajunnallisesti kuin syvässä meditaatiossa. Sushuptissa ihminen puhuu itsestään jonain erityisenä minänä vain helpottaakseen kommunikointia, tila on täysin minätön.

      Suosittelisin jumaliin uskomisen sijaan ihan vain käytännön meditaatiota oikein suoritettuna, niin kysymyksiin alkaa tulla vastauksia kokemisten ja havaintojen kautta. Tuossa käsittelemässäni kolmannessa tilassa ollaan luovuttu uskomuksista ja pelkästään havainnoidaan. Se on suurenmoisen läsnäolon tila, koska koetaan ettei fyysinen keho eikä myöskään tunteet ole rajoittamassa elämää.

      • Ajatusleikkejä

        "Se pn kirkastisen tila, tila koetaan tajunnallisesti kirkkautena ilman muotoja. Jotain samaa täytyy kuolemassa tapahtua tajunnallisesti kuin syvässä meditaatiossa."

        Tiede sanoo tätä superpositioksi. Aineella on kaksi olomuotoa hiukkas- ja aaltomuoto. OBD kokemuksessa olet aaltomuodossa. Nämä ovat sitten vain ajatusleikkejä, eikä näitä sen takia kannata ottaa totuutena.


    • TodisteettomatJulistajat

      Esitä todisteet uskomuksellesi, että kyse on varmastikin "sielun sammumisesta" eikä esimerkiksi muistinmenetyksestä.

      • huomhuom

        Ei tarvitse uskomuksille esittää todisteita.


      • huomhuom

        Tällä uskonnot ja uskomukset -aiheisella palstalla mielestäni oletetaan, että kirjoittajan väite on uskomus/oletus eikä mikään tieteellinen tieto. Näin ollen todistusvaatimusta ei ole.

        Jos kirjoittaja erikseen mainitsee, että väite on objektiivinen tai tieteellinen tieto ja eroaa uskomuksista, pitäisi väite pystyä myös todistamaan.


      • Se-alentava-suht
        huomhuom kirjoitti:

        Tällä uskonnot ja uskomukset -aiheisella palstalla mielestäni oletetaan, että kirjoittajan väite on uskomus/oletus eikä mikään tieteellinen tieto. Näin ollen todistusvaatimusta ei ole.

        Jos kirjoittaja erikseen mainitsee, että väite on objektiivinen tai tieteellinen tieto ja eroaa uskomuksista, pitäisi väite pystyä myös todistamaan.

        "Tällä uskonnot ja uskomukset -aiheisella palstalla mielestäni oletetaan, että kirjoittajan väite on uskomus/oletus eikä mikään tieteellinen tieto. Näin ollen todistusvaatimusta ei ole."

        Näinhän se on, ellei kirjoittaja itse esiinny kuin jonakin harhoista vapaana itsestään selvien totuuksien tietäjänä, ja kohtele muita alentuvasti tyyliin "Tähhhhh? Miten uskomus nyt oikein menee?"


      • PalstanMukainen
        Se-alentava-suht kirjoitti:

        "Tällä uskonnot ja uskomukset -aiheisella palstalla mielestäni oletetaan, että kirjoittajan väite on uskomus/oletus eikä mikään tieteellinen tieto. Näin ollen todistusvaatimusta ei ole."

        Näinhän se on, ellei kirjoittaja itse esiinny kuin jonakin harhoista vapaana itsestään selvien totuuksien tietäjänä, ja kohtele muita alentuvasti tyyliin "Tähhhhh? Miten uskomus nyt oikein menee?"

        Asiallisen kuolemanvakava asenne.


    • evotodellisuus

      Dualismi on kuin kuppa. Se ei käskelmällä lähde. On siis itse tehtävä päätelmiä tieteellisen tiedon perusteella. Ihminen on 100 % fysiikkaa. Niin aivot kuin mielikin. Ilman aivoja ei ole mieltä. Sielu on uskomus, joka perustu kymmenien tuhansien vuosien takaisiin kuvitelmiin. Luulisi, että ihmiset jo vähitellen heivaa muinaisuskomukset ja siirtyy elämään nykyaikaan, ja todellisuuteen.

      • Todisteet-pöytään

        "Dualismi on kuin kuppa."

        Minkähänlaisesta dualismista mahdat puhua?

        "On siis itse tehtävä päätelmiä tieteellisen tiedon perusteella. Ihminen on 100 % fysiikkaa. Niin aivot kuin mielikin. "

        No todisteet pöytään sitten vaan.

        "Ilman aivoja ei ole mieltä."

        Kaikenlaisia uskonnollisia dogmatisteja suuntauksesta riippumatta yhdistää yksi asia: denialismi. Näin on niin materialistien kuin nuoren maan kreationistienkin kohdalla. He eivät milloinkaan hyväksy todisteita, jotka ovat heidän uskonsa ja tahtonsa vastaisia. He ovat kuin he eivät olisi milloinkaan kuullutkaan niistä. Ja elämä ja julistaminen jatkuu, vailla ainoatakaan todistetta.

        "Sielu on uskomus, joka perustu kymmenien tuhansien vuosien takaisiin kuvitelmiin."

        Ja mitä oli sitä ennen?

        "Luulisi, että ihmiset jo vähitellen heivaa muinaisuskomukset ja siirtyy elämään nykyaikaan"

        Mihin nykyaikaan? Jatkuvasti tulee vain lisää todisteita, joiden mukaan tietoisuus voi tehdä tarkkoja havaintoja, vaikka aivotoiminnan edellytykset ovat poissa.

        "ja todellisuuteen."

        Mihin todellisuuteen? Siihen uskomukselliseen todellisuuteenko, johon niin kovasti tahdot uskoa? Mutta jos väität uskontoasi todeksi, niin olet toki tervetullut todistamaan väitteesi evidenssiin pohjautuen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe