Qatar Helsingissä

Pax1

Palasin tässä taannoin Qatarin siivillä takaisin suomeen ja hämmästykseni oli vallan suuri kun näin mikä sirkus koneen ympärillä oli pysähdyttyämme parkkiin. Joka ikinen suomalainen joka työskenteli saapuvan koneen ympärillä turvatarkastettiin Securitaksen toimesta???????

Koneen ympärillä pyöri ainakin kaksi vartijaa Securitakselta. Mies ja joku pikkutyttö kovin tärkeän näköisinä vaikka tuskin erottaisivat edes Boeingia Airbussista.

Kyllä suomalaiset ovat todella lampaita, että antavat periksi tälläisille yksittäisen lentoyhtiön naurettavalle vaatimukselle.

Lähimenneisyyden valossa ja kun katsotaan ketkä niitä terrori-iskuja ovat tehneet niin paljon tärkeämpää olisi turvatarkastaa koko saapuvan koneen arabimiehistö ja matkustajat, ei suomalaisia työntekijöitä. Naurettavaa nöyristelyä ja perseen nuolemista !!!!

20

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AY.ukko

      Puhut skeidaa. Kentän kaikki Airsidelle tulevat työntekijät tarkastetaan päivittäin duuniin tullessaan.

    • insider

      Tarkastetaan, mutta aloittaja on kyllä oikeassa siinä että Qatarin koneen ympärillä työskentelevät työntekijät henkilötarkastetaan uudelleen siinä matkustajien silmien alla. Sekä lähtevällä ja saapuvalla koneella.

    • mutkutin

      No jaa, kenen luulet maksavan sirkuksen? Tuskin kukaan työntekijöitään lahjoittaa lentoyhtiön käyttöön.

    • PoksPoksJaPam

      Kun ei poksahda, valitetaan ja kun poksahtaa, valitetaan.

      Mikä olisi Paxille hyvä ?

    • Dohan.dille

      Qatarilaiset ovat sunneja ja rahoittavat mm. ISIS:tä. Ehkä he pelkäävät, että joku shia, joka on palkattu siivoojaksi kentälle, panee pommin koneeseen. Suomessa kun on noita muslimeja joka lähtöön.

    • lällylauri

      Parempi olla kantamatta yhtään euroa millekään moskeijanrakentajille

      • poikottiin

        Samaa mieltä. Ei kiinnosta tukea noita Persianlahden maita ja heidän talouttaan yhtään enempää kuin on pakko. En aio niihin maihin matkustella, enkä käyttää heidä lentoyhtiöitään. Koskee niin Qataria, kuin Emiratesia, Etihadia ja muitakin sillä suunnalla majaansa pitäviä firmoja. Saavat minulta varamaan jo ihan riittävästi rahaa kuitenkin, kun bensan ostamista ei voi oikein välttää.


      • PoikotoiItseäsi

        Huomaatko olevasi riippuvainen vihollisistasi tankatessasi?


    • QR1363

      Qatar Airways on parasta mitä HEL on tapahtunut viimeisen vuoden aikana. Matkustajia QR lennoilla riittää. Syksyllä konetyyppi vaihtuu suurempaan B788. Olen lentänyt jo 16 lentoa Qatarilla ja 8 lentoa varauksessa. Seuraava QR lento vajaan kuukauden kuluttua. Emirates olen lentänyt kahdesti.

      • Qatar-18

        Samoilla linjoilla ollaan. Yhden HEL-DOH-BKK ja takas,business lentojen jälkeen silver kortti taskussa ja seuraava business lento ja gold tulee. Näiden natisioiden kannattaa kokeilla ko. yhtiön keulassa matkaamista, voisivat vertailla Finnairin palvelua vähän paremmin. Ja ennenkuin joku mainitsee suorasta lennosta niin oikein mielelläni makaan 2h koneessa ja 2h Dohan loungessa ennemmin kuin AY koneella lentelen. Talvelle 2kk Promo liputkin vain 2900€ kahdelle


      • maksuttomat.nuudelit

        Silverit, Goldit taskussa on makkeata käydä loungessa nauttimassa complimentaariset nuudelit vihanteilla. Complimentaarinen limppari kylkkeen ja maailma syleilee. Voi ottaa myös pre-flight drinksua jo ennen pitkää lentoa. Aika harva muuten ottaa. Kortti takaa sen että kalliilla hinnoilla on lennettävä myös jatkossa.


      • Qatar-18

        Ei hinta ole kallis jos siihen on varaa. Ihan kelvollista samppanjaa esim. Qatarin koneissa ja loungessa löytyy ja hyvät portviinit ja juustolautanen muutaman kerran niin kyllähän kielen kannat aukeaa. Mitä Hel loungeihin tulee ne on ihan sysi paskoja verrattuna niihin maihin missä arvostetaan maksavaa asiakasta ja sen rahoja: )


    • QR946

      Et ole vissiin päässyt käymään HEL Finnair Premium non-schengen loungessa? Erinomaisia ja paljon erilaisia suomalaisia ruokia ja laadukas (alkoholi)juomatarjoilu. Sijoitan tämän Finnairin premium loungen top kymppiin mun yli sadasta eri lounge vierailusta maailmalla. QR Al Mourjan , EK HKG, CX HKG/LHR toki päihittävät AY premium loungen.

      • Qatar-18

        Jos kyseinen lounge on siinä Qatarin lähtöporttin 33a(tammikuussa) vieressä niin käytiin 25 min. En kyllä löytänyt mitään aihetta suurempaan kehumiseen, ei mitään ihmeellistä tarjolla Suomi näkökulmasta. Pöydät puhdistamatta ja aika paljon matkustajia, pidän Almost Home loungea viihtyisämpänä


      • Qatar-18

        Hetken tutkin omia valokuvia ja Finnairin sivuja niin kyseessä oli se isompi 250 paikkainen lounge missä käväistiin. Ja porttikin tais olla 36 no kumminkin siitä edestä alas,katsotaan aukeeko ovet seuraavalla lennolla tuohon Premium paikkaan.
        Tuolle nuudelin imijälle tiedoksi että parasta taso korteissa Premium chekkaus ja turvatarkastus, ei ole "taskut täynnä tolloja" pyörimässä ruuhkana edessä.
        Sitten näiden lisäksi, Loungessa saa olla rauhassa, yleensä ihmiset osaavat käyttäytyä hillitymmin kuin nämä kerran vuodessa paketilla pohjoisesta jonnekin matkaavat.


      • maksuttomat.nuudelit

        Kukin tavallaan. Minusta silvereiden ja goldien edut ovat kalliita ja vähäpätöisiä. Lyhyillä lennoilla koneeseen mahtuu vähemmän populaa ja härdellin määrä on äärellinen. Pitkän matkan lentoja varten on tultava kentälle 2 h ennen lähtöaikaa ja maakunnista tullessa pitää laskea vielä piruvaroja. Siihen nähden muutaman minuutin säästö portilla vaikuttaa vähäiseltä. Aina voi istua portin tuntumassa pidempään jotta hätähousut turkkilaiset pääsevät luomaan pakollisen tungoksen.

        Turvatarkastuksissa en muista koskaan kärsineeni hyvin paljoa. Joskus harvoin joutuu mutkajonottamaan 10 min jollain isolla kentällä. Pitkän matkan koneeseen pääsy voi olla helpompaa tasokortilla, tai sitten on yhtiöitä jotka tyrivät senkin. Sen sentään myönnän eduksi, että joillekuille on elämää suurempi tunne päästä ensimmäisten joukossa koneeseen ja mulkoilla väheksyvästi turistiluokan jonottajia lähtöportilla. Ovat yleensä sitä porukkaa joka upgreidaa itsensä businekseen aina kun pisteet riittävät. Samat mulkoilijat nousevat sfääreihin pre-flight drinkistä.

        Maapalveluissa uskoakseni aika harva syö ja juo edes 20 e edestä/loungekäynti mitattuna niillä hinnoilla joita kentän baareissa joutuu maksamaan. Summa summarum. Minusta tasokortit tulevat kalliiksi, ellei onnistu lennähtelemään työn puolesta. Itse olen käyttänyt lentopisteet hotelimajoituksiin Suomestoliitossa. Ovat perkeleet vähentäneet pistekertymiä niin että jokin aika takaperin tein ensimmäisen kaukomatkan jolta en saanut yhtään lentopistettä.


    • Loungekaynnit

      Edelliseen kommentti. Vielä löytyy maita, joissa joutuu jonottamaan ja priority turvatarkastus on aika mukava asia. Lisäksi mahdollisuus upgradeihin kasvaa melkoisesti. Ja samaa mieltä, että lounge on aika mukava, kun saat siellä rauhassa istuskella. Varsinkin pompuilla. Ja ei oikein 20 eurolla taida esim. Helsingissä saada juuri mitään. Varsinkin, kun sinne saa viedä yhden vieraan sekä alaikäiset lapset. Ja ei taida tasokorttia kenellekään tulla "omista" lennoista vaan kyllä ne taitaa edellyttää työnantajan avustusta.

      • Qatar-18

        Kyllä nämä kortit on tullut ihan itse ostetuista lennoista, no onhan työnantaja maksanut tietysti palkan tehdystä työstä. QR silverin saa jo yhdestä business lennosta Aasiaan esim.(D varausluokka)
        Ja viime syksyllä kun aloittivat lennot Helsingistä Bkk maksoi 2100€ kahdelta keulassa, aika halpaa mielestäni.
        Jos ottaa huomioon mitä saa vastineeksi rahalle Qatarilla ,nopea turva,50kg ruumaan, 15kg matkustamoon, louget. Silverin myötä 10kg extra ruumaan (yhtiö kohtaisen lisäksi) ja nuo em.OneWorld yhtiöillä, hyvä kauppa


    • QR302

      Sama täällä. Qatarin Gold on kyllä saatu ihan itse maksetuilla lennoilla. Eihän parikymppiä riitä mihinkään. Jos nyt puhumme Qatarin Helsingistä lähtevästä lennosta niin itse syön aamupalan tai lounaan Finnairin Premium Loungessa. Aterian kyytipoikana muutama lasi shamppanjaa ja parit GT:t Napuesta. Kyllä mun kulutus lähentelee jo satasta, jos tosiaan vertaa lentokentän airside hintoihin.

    • eiolearkisust

      Eihä siellä mitään tarkistusta ole

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe