Pitkäniemen potilashautausmaat

mistä.löytyvät

Minne on haudattu suomalaisen rotusodan uhrit? Suomalaisen pohjoisen rodun terveys turvattiiin lääketieteen toimin vuosikausia. Siinä taistelussa etulinjassa olivat Saksassa oppinsa saaneet lääkärit ja hoitajat. Minne hyvinvointivaltio hautasi ihmisjätteensä?

8

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AatoksetSameat

      Sekopää! Mistä ihmeestä oikein puhut?

      • MuistonPysyvyys

        Nikkilän mielisairaalan potilaista kuoli neljäsosa vuosina 1941-1944.

        Se ei ollut mikään vahinko. Täysin suunnitelmallista "rodunjalostustoimintaa".

        Pitkäniemen mielisairaalassa potilaat söivät ruohoa pihalta. Sen verran kova oli nälkä.

        Täysin keskitysleirimäiset olosuhteet. Ihmisille, joiden elämä olisi muutenkin ollut jo riittävän vaikeaa.

        Mutta mitäpä näitä muistelemaan? Hullut kuuluvat historian roskakoriin?


      • mistä.löytyvät
        MuistonPysyvyys kirjoitti:

        Nikkilän mielisairaalan potilaista kuoli neljäsosa vuosina 1941-1944.

        Se ei ollut mikään vahinko. Täysin suunnitelmallista "rodunjalostustoimintaa".

        Pitkäniemen mielisairaalassa potilaat söivät ruohoa pihalta. Sen verran kova oli nälkä.

        Täysin keskitysleirimäiset olosuhteet. Ihmisille, joiden elämä olisi muutenkin ollut jo riittävän vaikeaa.

        Mutta mitäpä näitä muistelemaan? Hullut kuuluvat historian roskakoriin?

        Kyllä ihana isänmaa omistaan huolen pitää, kustakin tavallaan. Toiset ovat meidänkin demokratiassamme tasa-arvoisempia kuin toiset. Tuohon aikaan mielisairaalan potilaat eivät äänestäneet. Aika vähän äänestävät nykyäänkin.


      • Jos avaaja edes vähän vaivautuisi, löytäisi hän kyllä sairaalan hautausmaan ja asiatietoja siitä. Lehtikirjoituksiakin siitä ollut. Viihtyisä paikka, kuten hautausmaatkin yleensäkin.
        On varmaan Sinunkin mielestäsi inhimillistä että eri puolilta Suomea tulleet potilaat, jotka kuolivat aikanansa, kuten kukin meistäkin aikanansa, pääsivät haudan lepoon sairaalan kauniin hautausmaan multiin.
        Ainahan omaiset eivät näitä potilaita voineet tai halunneet viedä synnyinseutunsa multiin.

        Avaaja on jotenkin harhassa, että he kuolivat jonkinlaisten ihmiskokeiden tai eutanasian kautta, mutta on erehtynyt. Hän lienee muistellut Leninin-Stalinin Neuvostoliittoa, tai Hitlerin Saksaa.
        Pitkälle vietyjä ihmiskokeita harrastettiin toki myös esimerkiksi Ruotsissa Svenska Rasforskningintutin toimesta ja muissakin demokraattisina pidetyissä maissa. Näihin nähden hyvin rajoitetusti, mutta tietysti valitettavasti lobotomiaa ja vastaavaa "puoskarointia" on toki tapahtunut Suomessakin - "tieteen" nimissä.
        On syytä toistaa: hyvin rajoitetusti, verrattuna näihin muihin maihin.

        Vuonna 1942 Suomi oli lähes nälänhädässä Talvisodan ja sen seuraamusten johdosta. Ihmisiä kuoli jonkin verran aliravitsemuksen seuraamuksiin ja kaikki olivat nälässä. Pahiten nälässä olivat vanhainkotien asukkaat ja sairaaloiden potilaat, koska näille ei omatoiminen ravinnon hankinta usinkaan onnistunut. Pitkäniemessä potilaat hoitivat laajasti viljelpalstoja, eikä siellä tilanne ollut aivan paha.

        Suomi pelastui täydelliseltä nälänhädältä vasta kun merijäiden sulaminen salli massiiviset viljatoimitukset Saksasta. Kuten Hitler selvitti luonaan vierailleelle Unkarin oääministerille: "Koska pystyn ravitsemaan 90 miljoonaa saksalaista, pystyn sen lisäksi ravitsemaan myös 3 miljoonaa suomalaista. Näinhän sitten tapahtui, Saksa piti meitä viljassa (noin neljänneksen kulutuksestamme) noin kolme vuotta.

        On vaikea ymmärtää aloittajan höpinöitä rodun "puhtauksista". Mehän itse olimme niitä mongooleita ja saamelaiset vieläkin kammottavampaa rotua Euroopan "rotutieteen" "johtavien maiden monen professorin ja tutkimuslaitoksen mielestä.
        Naapurimme Ruotsi siis melkein pahimpia näistä.
        Tätä hölynpölyä osa maamme freudenthalilaisista tuntuu edelleenkin hellivän oman porukkansa erioikeuksien perusteena.

        Hautausmaata kannattaa katsella paikan päällä - viihtyisässä Pitkäniemessä, eikä Suomi24:ssä.


      • mistä.löytyvät

        Miksi mielisairaita sterilisoitiin suuret määrät, niin ennen sotaa kuin vielä sen jälkeenkin? Jotain "häpeällisiä likatahroja" Saarijärven Paavon nälällä karaistussa rodussa näyttää olleen.

        Mitä häpeämistä on olla mongooli? Kielitieteellisesti on selvää, että yhteyksiä siihenkin suuntaan on ollut ja joillakin kielisukulaisillamme taitaa olla selviä geneettisiäkin yhteyksiä. Ruotsalaiset ja saksalaiset tiedemiehet vain totesivat tosiasian.

        Perinteisesti nälänhädät ovat Suomessa olleet kansan omaa tyhmyyttä. Niin oli myös sota-aikaan. Sotaa edeltävänä aikana ei kerätty juuri minkäänlaisia varmuusvarastoja. Jo Ruotsinvallan aikaan kruunu kehotti rakentamaan pitäjänmakasiineja viljan varastoimiseksi pahan päivän varalle, mutta vain harvoilla paikkakunnilla niin tehtiin ja vielä harvemmilla ne olivat toiminnassa nälänhädän koittaessa.


      • Pakkosterilisoinnit 20...30-luvuilla ja suppeammin myöhemminkin Euroopan demokraattisissakin maissa olivat sen ajan lääketieteen näkemystä ja jonka tukena oli asiaa koskenut, kyseisten maiden silloinen lainsäädäntö.

        Sen lisäksi tehtiin kyllä esimerkiksi Ruotsissa pakkosterilointeja, joissa merkittävä perustelu oli "rodullinen". Tällainen puoskarointi on sukua esimerkiksi natsien rodunjalostukselle.
        Suomella ei ole juurikaan hävettävää tällaisten muodossa.
        Ainakin suomenkielisten lääkärien itsekritiikkiä ja moraalia luultavasti auttoi se, että Suomen kansa oli "arjalais"maiden (kuten Ruotsi) "rodullisen" halventamisen kohteena.

        Mongolitaustassa ei ole mitään hävettävää. Muun muassa. sodanjälkeinen aika on osoittanut kyseisten kansojen etevyyden, muiden ihailtavien ominaisuuksien ohella.
        MUTTA nimitystä käytettiin "tieteen" nimissä nimenomaan halventamistarkoituksessa mainittujen "arjalaisten" toimesta ja suomalaisiin ja saamelaisiin kohdistettuna.
        Kummallakaan näistä esivanhemmista ei ole geneettistä eikä kielellistä yhteyttä mongoleihin.
        Silloiset ruotsalaiset ja saksalaiset "tiedemiehet" levittivät siis perusteettoman ylimielisyyden synnyttämää sontaa. Likatahrat ovat siten heissä, ei meissä.

        Herjaamisen mielivaltaisuuden osoittaa tuore geenitutkimuskin vakuuttavalla tavalla.
        Suomalaiset ja saamelaiset ovat pohjois-Euroopan vanhimman väestön jälkeläisiä.
        Siitä voimme olla maltillisesti ylpeitä. Hauskaa on sekin, että saamelaistemme juuret ovat suurelta osin Euroopan läntisimmät, eli heidän esivanhempansa etenivät pohjoiseen mannerjäätikön läntistä reunaa seuraten.

        En puutu tässä Suomen nälänhätiin. Totean vain, että olet väärässä niitäkin koskien.
        On helppo liha- ja herkkupatojen ääressä olevan nykyihmisen arvostella, perehtymättä niihin suunnattomiin ongelmiin, joita toistuvasti aiemmin oli vastassa näillä Pohjan perillä.
        Leukaa silti koholle, olet SUOMALAINEN !


      • Eutanasia-hyvä-juttu

        Tämän lisäksi pitää tunnustaa TOTUUS. Meissä on vähemmän "mongooligeenejä" kuin monilla muilla Euroopan kansoilla. Ellei baskeja oteta huomioon, ovat kaikki eurooppalaiset enemmän tai vähemmän "itäisiä". Kielisukulaisuus on sitten aivan eri asia. Euroopan kaikki indoeurooppalaiset kielet ovat sukua Pohjois-Intian ja mm. Afganistanin kielille. Tämä tosiseikka ei ole yhtään vähentänyt esim. Ruotsin "germaanisuutta"?
        Asiaa voi lähestyä myös toisella tavalla, ulkoisten rotupiirteiden joukossa ovat ensimmäisenä häviämässä sekoituksen kautta tietyt ominaisuudet: Vaaleat hiukset, vaalea iho ja vaaleat silmät ( siniset, harmaat). Kummallista että näitä ominaisuuksia on suhteessa väestöstä eniten meillä aito-suomalaisilla ja virolaisilla ( niin, esim. Suomen kansalaisuuden omistava somali on edelleen somali). Yli 80% väestöstä on näitä vaaleita. Erikoisia mongooleja. Tosin mieluummin näitä kuin esim. Kansallispukuisia arjalaisia....


    • Anonyymi

      Eräältä minun muinaiselta kansakoulukaverilta vietiin vehkeet valtiolle kun vintissä alkoi heittää. Näkemys oli että kansa eli rotu heikkenee jos hänenkin annetaan lisääntyä.

      Suomen kaameat pakkosterilisaatiio ja -kastraatiolait kumottiin vasta muistaakseni 1970-luvulla. Siinä Suomikin siirtyi sivistysvaltioiden joukkoon, Ruotsi tuskin on vieläkään siirtynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe