Mikä järki tehdä töitä?

Työelämässäplus15vuotta

Jos palkka on vaikka 1800e kk / netto.

- Vuokra 700e
- Auto 200e
- Ruoka 200e
- Muut menot/lääkkeet/terveydenhuolto/laskut 200->>?

Viivan alle jää 0-500e (todellisuudessa rahat ovat jo loppu ennen seuraavaa tiliä). Lisäksi stressi päällä jatkuvasti, ei vapaa-aikaa, univelkaa ja vitutusta.

Työttömänä

- Vuokra maksetaan
- Lääkkeet maksetaan
- Terveydenhuolto/hammaslääkäri maksetaan

Lisäksi käyttöön pitää jäädä 500e kk. Ei kiirettä, ääretön määrä vapaa-aikaa, ei stressiä, saa nukkua, saa levätä, saa harrastaa.

12

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tervemenoasitten

      Jätä paikkasi, kyllä siihen on innokkaita tulijoita. Sitten myyt autosi ja muunkin omaisuutesi, muutat halvempaan vuokra-asuntoon, jonka kela hyväksyy, elät 485 eurolla joka kuukausi, josta kustannat liikkumiset, ruoat, tarvikkeet, vaatteet, puhelinkulut, muut laskut, sitä jatkat elämäsi loppuun. Stressiä se ei sinulta poista, päinvastoin lisää. Saat kokea, miten koko järjestelmä pyrkii sinut tappamaan. Sinut pannaan ilmaistyötä tekemään työpaikkaan, mutta se ei tuo sinulle minkäänlaista yhteiskunnallista arvonantoa, päinvastoin. Aina mennessäsi nettiin joku sättii sinua ja tuhoa itsetuntosi vain siitä syystä että olet köyhä.

      • tahtootöihin

        Samaa mieltä ja tuo on niin totta, auto pitäisi olla, jotta pääset kauemmas töitä hakemaan (julkisia ei joka suuntaan edes mene) - yritä sitten pienillä tuloilla venyttää vakuutukset ja autoverot. Puhelin on pakollinen, että pystyt hakemaan töitä - lista on loputon. Ja tietysti työttömiä mollataan, orjuutetaan eikä edes pidetä ihmisenä. Toivottavasti näitä työttömäksi haluavia on pilvin pimein, mielelläni menen tilalle töihin eläkekassaa kerryttämään ja jospa tänä vuonna saisin uusia vaatteitakin. Niin ja jääkaappiin jotain muuta kuin iänikuista makaronia.


      • valintojenmaailma2

        "Työttömänä

        - Vuokra maksetaan
        - Lääkkeet maksetaan
        - Terveydenhuolto/hammaslääkäri maksetaan"

        Täsmennyksiä:
        - Vuokra maksetaan - kohtuullistettuun kuntakohtaiseen maksimiin saakka
        - Lääkkeet maksetaan - reseptilääkkeet, jotka on määrätty sairaidenhoittoon, korvataan. Reseptivapaita lääkkeitä ei korvata.
        - Terveydenhuolto/hammaslääkäri maksetaan - Julkisen terveydenhuollon laskut korvataan/julkisella hammaslääkäripuolella korvataan välttämätön hammashuolto, johon liittyy mm. särkevien reikien paikkaus. Puhtaasti esteettistä hammashuoltoa ei korvata. Implantteja ei korvata.
        -Laskut maksetaan - laskuista maksetaan pelkästään sähkölasku, vesi, sekä kotivakuutuksesta kuukausitasolla se suppein. Muita laskuja ei korvata. EI KORVATTAVIIN kuuluu esim. velat, vipit, puhelinlaskut, puhelimen kk maksu, tietokoneet, nettiliittymä jne. Kaikki laskut mitkä eivät kuulu tt-tuessa korvattaviksi, joudutaan maksaa itse tt-tuen perusosasta. Useimmiten kuitenkin netin ja puhelimen nykyisin tarvitsee, joten on hassua, ettei kumpikaan kuulu korvauksen piiriin. Näin ollen tt-tuen 487e perusosa vuokranmaksun jälkeen on hieman lumetta, eikä todellisuudessa näin paljoa jää.

        Esim. vuokra-asunnossa 700e asti taidetaan korvata ainoastaan Helsingissä, vai onko sielläkään niin korkea? Jos asut jossain muualla, niin suosittelen muuttoa satasen parin halvempaan asuntoon.

        Autoissa on valinnanvaraa, mutta kyllä töissäkäyvä kaiketi sen parisataa kuussa maksavan tahtoo, ettei olisi ihan susi jo ostettaessa.

        Laskut: näissä pystyy aika paljon itse pelaamaan. Yleensä töissä ollessa kuvittelee saavansa paljon rahaa, joten on pakko ottaa heti osamaksulla yhtä sun toistakin (verrattaen mm. ei toimeentulotuessa korvattavaa), ja kohta niistä aiheutuukin sitten parin sadan euron per kk lisälasku. Eli duunissa on varaa ottaa osamaksulla paljon kivaa, mutta kyllä, niiden kautta sitten se kuukausibudjetti supistuu, kun sijoittaa omaan omaisuuteen maksamalla osarilla kaikennäköistä (jonka arvo useimmiten kuitenkin laskee vuodessa parissa moninkertaisesti). Valintoja, valintoja.


    • miksetvainirtisanoudu

      Kyllä tuolla 1800e/kk palkalla elelisin itse kuin kuningas verrattuna nykyiseen työmarkkinatukeen. Noissa summissa se 500 euroa lisää viivan alle vuokran jälkeen ruokaan ym. harrastuksiin on todella paljon. Mulla jäisi nykyisen vajaan 500 euron sijasta käteen 1800e/kk nettopalkalla tuplasti lisää, eli noin tonni, kun vuokra olisi maksettu alta. Olis kyllä siistiä...

      Kyllä niitä halukkaita tuolla sun palkallasi on töitä tekemään, eli mikset vain irtisanoudu jos noin kahdehdittaa, ja päästä joku elintason nostosta haaveileva sijallesi töihin.

      EDIT: Ai sori kyseessä ei ollutkaan 1800e/kk brutto, vaan 1800e/kk netto. No juu, sitten jäisikin vajaa 500e/kk sijasta vuokranmaksun jälkeen käteen about 1300e/kk, eli 800 euroa puhdasta rahaa kuussa enemmän kuin työttömänä.

      Tuo on kyllä jo melkoinen summa. Itsehän olen haaveillut pääseväni töihin edes 1400-1500e/kk nettopalkalla, ja menisin hieman allekin. Vaan eipä löydy. Tonnilla en menisi, jos kyse on täysipäiväisestä hommasta, koska vuokranmaksun jälkeen viivan alle jää niin vähän. Mutta kuten sanottu, jo muutama satanen lähes tuplaa käyttörahat vuokrakulujen jälkeen noissa summissa.

    • VanhaDuunari

      Olihan se ihan rentoa aikoinaan, kun nuorena olin työtön ja tyyliin kerran puolessa vuodessa kävin työkkärissä naamaani näyttämässä. Toista saattaa olla kuitenkin nykyään, kun työttömiä pyritään aktivoimaan milloin mitenkin, epäilen että saa niin kauhean rauhassa lepäillä laakereillaan ja syljeskellä kattoon. Joten ajattelisin, että se on yksinkertaisinta käydä töissä ja tienata se vähäkin extraraha, jonka voi pistää vaikka säästöön vanhojen päivien varalle.

      • ei_toimi_edelleenkään

        20% nuorista alle 25 vuotiaista on työttöminä. Nämä siis ovat niitä, joilla ei ole koulutuspaikkaa. Ei ajat ole mihinkään muuttuneet, mutta eläkeikää lähestyvistä ihmisistä tullut ahneempia: Toisaalta sen ymmärtää, kun koko elämänsä lusmuilleet ja sitten pitäisi ennen eläkeikää saada tehtyä vielä vähän eläkettäkin.. ei ole tarpeeksi työpaikkoja vaan kaikkien työllistämiseksi ollut koskaan tarjolla - ainoastaan poliittisessa mielessä hyväksyttäviä paikkoja järjestetty - ei koskaan ammattitaitoa vastaavia.


    • Ty86

      A) vuokraa ei makseta kuin täysin juopoille ja sellaisille joista ei todellakaan ole enää mihinkään.
      B) lääkkeitä ei makseta edes kohdan A henkilöille
      C) terveydenhuoltoakaan ei makseta kuin korkeintaan kohdan A henkilöille.

      Lisäksi jos vuokrasi on yhdeltä henkilöltä 700e on se aivan liikaa. Jos kahdelta niin laita myös akkas maksamaan tai muuta halvempaan. Sitten jos viivan alapuolelle jää 500e on se jo ihan hemmetisti. Parin kuukauden säästöllä saisit esim uuden 4k töllön. Toisin kuin työtön jolta ehkä jää 20e-50e joutuisi säästämään monta vuotta. Jos oma palkkani olisi tuo 1800 mulla jäis viivan alle per kuukausi hieman alle 1000e. Muista, että autot ym. Ravintolat jne on omia valintoja mihin rahat laittaa. Auton pitäminen vakuutuksineen ja bensoineen/ylläpitoineen ilmaista vaan sinne rahaa menee. Valintoja, valintoja.

      • todellisuus_eri

        Suomessa todellakaan ei paljoa palkkaa jää käteen. Harvassa ovat perheet, joissa molemmat olisivat ansiossa yhtä aikaa. Siispä yhden palkalla elää yleensä nykysuomessa 4-6 ihmistä. Toisekseen perheelliset eivät ole niitä, jotka pystyisivät ylitöitä tekemään - niinpä kyseessä useimmiten on minimipalkka. Eli jos palkasta jää alle 500 euroa kuussa käteen pakollisten menojen jälkeen - ollaan pahasti kuusessa: Se tarkoittaa kuukauden elämiseen/perheen jäsen vain n. 100e, eli työpaikkaruokailu ei tule kysymykseen.
        Eikä se näin ruusuisesti ole todellisuudessa mennyt. Todellisuudessa toinen jää työttömäksi, niin toinen pääsee vasta tässä vaiheessa kouluttautumaan töihin. Siispä liiton jäsenmaksujen leikkaukset aiheuttaa sen, että koulutuksesta ei pysty koskaan valmistumaan. Milläpä sitä eletään nämä palkattomat koulutusjaksot - ja elätetään samalla perhe? Entäpä sitten palkaton työharjoittelu, jota yritykset vaativat? Pitääkö olla 6kk ilman rahaa ja ruokaa?
        Tähän sitä on tultu: 279 000 työtöntä mainittiin olevan lehdessä - toimittaja oli viisas, kun ymmärsi mainita myös sen, että 1 300 000 ihmistä ei saa mitään tukia tämän lisäksi. Tämä jo vähän antaa osviittaa, miten palkkatuloilla eletään. Ja varmasti vaikuttaa jo perustettavan yrityksenkin kassvavirtaan, kun pitää ottaa huomioon tuo 1.3 milj. ihmisen joukko, jolla ei ole tuloja - kassavirta on laskennallisesti lähes neljänneksen pienempi, kuin mitä kuvittelit!


      • tämä_huomattu

        Niin. Jäi mainitsematta siis, että yhteensä perheelläni on viisi ammattitutkintoa, joista kaksi on tuottanut palkkatyötä. Ei kannata kouluttautua varastoon!


    • ahkeruuspalkitaan

      Netto n. 1600-1700€/kk. Viihdyn työssäni erittäin hyvin. En osaisi olla vain kotona. Olen aina ollut työteliäs ihminen. Newsflash! Jotkut todella pitävät tekemisestä, kehittymisestä, oppimisesta. Opiskelin työnohella myös korkeakoulututkinnon (alemman) ja aion jatkaa vielä kohti ylempää tutkintoa. On nautinto huomata miten hyvin pärjää työelämässä sekä opiskeluissaan :) Elämääkin ehtii elää sekä perheen kanssa viettää aikaa.

      Kaikki eivät mittaa tekemisiään siten, että "mitä mä tästä saan?" tai "saanko tarpeeksi omasta mielestäni?". Olen sen verran vanhankansanihmisiä, että ajattelen että työ tekijäänsä kiittää, ahkeruus palkitaan ja lopussa kiitos seisoo :) Vanhempainvapaaltakin menin tekemään keikkatöitä, kun vauva oli hiukan yli vuoden. Lapset saivat olla kotihoidossa ja itse pääsin tuulettamaan päätäni töihin.
      Ymmärrän että ajatusmaailmoja on erilaisia, mutta sitä en ikinä ymmärrä, että ei viitsittäisi mennä töihin esim. 1500€ nettopalkalla. Se on kuulkaa sillälailla että jos vuosia makaa kotona nauttimassa niistä valmiiksi maksetuista vuokrista, niin ei kukaan palkkaa yhtäkkiä suoraan esimiehen positioon 2500€ nettopalkalla ;)

      • köyhänäeikivaamaata

        Niinpä... ja ihmisillä on turhan ruusuinen kuva syrjäytymisestä ja siitä miten ihanaa on olla köyhä.

        Ovat uskoneet näitä trolleja mitä tälläkin palstalla riehuu. Tietämättömyys toisten elämästä saa kuvittelemaan kaikenlaista.


      • riittävästrahaairiittää

        "Netto n. 1600-1700€/kk." [...] "Kaikki eivät mittaa tekemisiään siten, että "mitä mä tästä saan?" tai "saanko tarpeeksi omasta mielestäni?". "

        Niinpä. En minäkään tuolla nettopalkalla miettisi enää että saanko tästä tarpeeksi. Olisin tuohon tasoon ihan tyytyväinen. Ei tarvitsisi elää köyhyydessä ja miettiä onko rahaa tarpeeksi elämiseen.

        Jos saisit töistäsi sen tonnin nettoa, tosin, niin epäilenpä että alkaisi mietityttää "saanko tarpeeksi omasta mielestäni".


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4365
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2428
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      112
      1763
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1402
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      334
      1363
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe