Kissaemo haluaa ulos

saripirtti

Meidän mimmi kissa synnytti kolme päivää sitten ihanat kolme pentua. Synnytys meni mahtavasti vaikka emo on itsekin vasta vuoden vanha. Mimmi on hyvä äiti ja huolehtii kaikista pennuista hyvin ,mutta nyt jo kolmantena päivänä se haluaa ulos. Voiko päästää vai pidänkö sisällä? Kokemuksia kellään?!

9

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoidakissasi

      No sinuna, pitäisin sen tietysti sisällä.Jos on tottunut valjastelija,laittasin valjaat, ja kävisin sen kanssa hetken ulkoilulla.Mutta sit, pitäs olla varma, ettei se ainakaan vahongossakaan karkaa.

      En usko et olet varautunut siihen,että emo menehtyy tai katoaa reissullaan.Niin mitäs teet pennuille, jotka tarvii ruokaa muutaman tunnin välein,ja jatkuvaa pynllynpyyhintää?
      Monille on käynyt niin, emo ei olekkaan palannut jostain kumman syystä, menehtynyt, tai palaa vasta päivien päästä.

      En kyllä muutenkaan ymmärrä miksi kissan pitää kulkea yksin vaaroissa, vaikka se on laissa kiellettyä.Kissoja menehtyy paljon liikenteen ja petojen vuoski.Tai paremminkin, vastuuttomien ja ajettelemattomien omistajien vuoksi.

      • älä_päästä

        ^ Tämä. Kun asuin vielä kotona vanhempien mielestä kissojen kuuluu saada juosta ulkona. Koska kissamme oli leikkaamaton tietty pentuja syntyi siloin tällöin. Eräällä kerralla emo ei sitten enää palannutkaan kotiin ja oltiin hätää kärsimässä pentujen kanssa, viidestä pennusta vain yksi jäi henkiin.
        Nykyisin asun jo omillani ja tämä silloinen pentu on nyttemmin jo 15v kiiltäväturkkinen jätkänlöllykkä.
        Pidä se emo sisällä, ihan varmuuden vuoksi.


    • tyhmäpää

      Ehdottomasti pidät sisällä. Kissa voi kuten tuolla lukeekin kuolla reissullensa. Tai sitten hyvinkin nopeasti palaa uudet pennunalut mahassa. Se on nuorelle kissalle valtava rasitus.

    • eituurikäynyt

      Niin, kissat varmasti mielestäsi haluaa juosta ulos autotielle, ilvestensuihin, ja huuhkajan poimittaviksi.Eihän vastuuton omistaja sellaista voi mitenkään estää, eikä turvata lemmikkinsä ulkoiluja.
      Harmi, että kissallasi on käynyt huono tuuri, jotkut saavat vastuullisen omistajankin.

      • Kissojasince88

        eituurikäynyt, vastuuton omistaja ei kysy nettipalstoilla neuvoa tilanteeseen, vastuullinen sen sijaan tekee juuri niin. En tiedä op:n tilanteesta mutta mielummin vastaan kissan ensiomistajalle tällaiseen kysymykseen kun annan hänen mennä ja tehdä oman mielensä mukaan. Eli kiitos sinulle, kysyjä, että haluat pitää huolta kissastasi.

        Mutta tosiaankin, täällä tulikin jo kaikki pointit joita olisin itsekin lähtenyt mainitsemaan tilanteen suhteen. Meillä äitikissat ovat aina pysyneet sisällä kunnes pennut ovat sen ikäiset että pystyvät pitämään huolta ruokinnasta ja puhtaudesta, vaikka olisivat kuinka mouruneet villiin kesäluontoon. Se on pienempi paha kuin se että omistaja joutuu itse opettelemaan emon työt tehtäväksi.


      • kissatpoisheitteiltä
        Kissojasince88 kirjoitti:

        eituurikäynyt, vastuuton omistaja ei kysy nettipalstoilla neuvoa tilanteeseen, vastuullinen sen sijaan tekee juuri niin. En tiedä op:n tilanteesta mutta mielummin vastaan kissan ensiomistajalle tällaiseen kysymykseen kun annan hänen mennä ja tehdä oman mielensä mukaan. Eli kiitos sinulle, kysyjä, että haluat pitää huolta kissastasi.

        Mutta tosiaankin, täällä tulikin jo kaikki pointit joita olisin itsekin lähtenyt mainitsemaan tilanteen suhteen. Meillä äitikissat ovat aina pysyneet sisällä kunnes pennut ovat sen ikäiset että pystyvät pitämään huolta ruokinnasta ja puhtaudesta, vaikka olisivat kuinka mouruneet villiin kesäluontoon. Se on pienempi paha kuin se että omistaja joutuu itse opettelemaan emon työt tehtäväksi.

        Niin, hoitakoon emo pennut ensin myynti ikäisiksi, ja juoskoon sitten vaikka autojen ruhjomaksi.
        Pääasiahan on, ettei itse tarvitse tehdä mitään, hoitaa pentuja tai emoa vastuullisesti muutamaa viikkoa pidempään.

        Emohan ilmeisesti ikänsä vaarantanut henkensä, kun omistaja ei piittaa siitä.Muuten ei olisi pentujakaan.Ulkokissa raukka, joka kamppailee luonnonelukoiden ja liikenteen seassa hengestään, päivittäin vaaroja kohtaa .
        Tuskin on emokaan madotettu, sirutettu, kun ei ole leikattukkaan.Pentujakaan tuskin hoidetaan sen kummemmin, ilman sirua, madotuksia mailmalle, ja narttu pihalle uusia mouruamaan.


    • omistajissavikaon

      Aikuisella kissalla on vastustukykyä sairauksiin, mutta pennuilla ei, emo voi siis reissuiltaan saada pennuilleen myös tarttuvia tauteja.Jos se edes reissuiltaan palaa...Kissojen vapaana ulkoiluttaminen ilman valvontaa, on heitteillejättö=laissa kiellettyä.

      En ymmärrä miksi otetaan lemmikki, ja päästetään se tarkoituksella vaaroihin.Vaikka omistaja voisi järjestää helpostikkin kissalleen turvallisen ulkoilualueen.Nykyään on pantoja, joila kissa pysyy omassa pihassa.On mahdollista rakentaa verkosta vaikka kuinka hulppea aitaus kissalle omalle pihalle, jossa se saa ulkoilla turvallisesti.Ja elää pitkän, turvallisen elämän.

      Silti monet kissat menehtyvät liikenteen, petojen vuoksi, ja katoavat , karkaavat.Kun OMISTAJA ei viitsi/välitä huolehtia ottamastaan lemmikistä suomen lakien mukaan ;(

      Kissaa ei tarvitse kytkeä, mutta omistajan on valvottava kissansa ulkoilua.Se VALVOMINEN, monilta vaan kokonaan unohtuu, ja sitten lemmikiksiotettu kissa onkin yksinään autotiellä tai muualla vaaroissa.

    • haluunulos

      Emoa ei tule päästää ulos, vaikka kiljuisi pää punaisena.
      Tuttuni kisu kuoli auton alle ja 2 viikkoiset pennut ilman emoa. Samoin juoksuaika voi tulla yllättävän pian.
      Leikkautathan emon sitten kun sen pennunhoidolta voi? Siinä on murunen vastuuntuntoa silloin.
      Äläkä anna pentuja ilmaiseksi. Jos et halua itse etsiä koteja, anna ne eläinsuojeluyhdityksen hoiviin luovutusiässä.
      Tuttu juttu on tuo emon kiljuminen, kun olen ensikotina. Se vaan on sääntö, ettei ulos.
      Vaikka minkälainen poru olisi, yleensä yöaikaan tietysti.

    • ottakaapaopiksi

      Opiskelkaa vastuullisesta kissanpidosta,se pelastaa monta kissan henkeä, ja omistajan murhetta,kun kissa ei katoa , karkaa eikä kuole ennenaikaisesti.Jos lemmikin ottaa, on siitä oetettava myös vastuu, ja huolehdittava tietysti lakien mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe