Näin ostat liikkeestä jämäkästi

p.e.n.t.t.i

1. astele jämäkästi pää pystyssä liikkeeseen sisään
2. tarkkaile ympärille. jos myyjää ei kiinnosta palvella vaan istuu paikallaan netissä surffaten huudahda "poika!" ja napsuta sormia.
3. kerro jämäkästi mitä tulit hakemaan
4. tarkasta kohde
5. ilmoita viat jämäkästi myyjälle ja kerro tiukka netto hinta
6. mainitse taikasana "virhevastuu"
7. jos tämän jälkeen myyjä alkaa venkoilemaan ja kakistelemaan, totea että taitaa olla koira haudattuna ja keskeytä kaupanteko
8. toivottele päivänjatkot ja jatka matkaasi järkiliikkeeseen

25

590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EtteOnnistu

      Nuo ohjeet pätevät täydellisesti persaukisiin kikuleihin, jotka yrittävät saada ostettua uuden auton käytetyn hinnalla.

      • p.e.n.t.t.i

        Ei pidä syyllistää ostajaa jos yrittää myydä rikkinäistä autoa ylihintaan.


      • JarmoKPI

        Hyvät ohjeet Pentti, näille automyyjille tulee heti osoittaa heidän asema kaupantekotilanteessa.


      • p.e.n.t.t.i
        JarmoKPI kirjoitti:

        Hyvät ohjeet Pentti, näille automyyjille tulee heti osoittaa heidän asema kaupantekotilanteessa.

        Kiitos. Teen pyyteetöntä työtä kusettajia ja luikureita vastaan tavallisen kansanmiehen oikeuksien puolesta. Kovin moni ei näitä asioita tiedosta.


    • 0293

      Lauseet alkavat isolla kirjaimella!

    • penan.opetuslapsi

      Ooh oppi-isämme p.e.n.a. on tehnyt paluun!

    • E46kuopio

      Jos auto on liikkeestä niin virhevastu on 6kk ostosopimuksesta. Myyjä on kyllä vastuussa

      • TekeeTappiota

        Ei jobbariliikkeen luikuri mistään ota vastuuta.


    • jfjfhjfhhjfdg

      Virhevastuu ja myyjä tajuaa ettei ostaja tekniikan ja auton päälle ymmärrä paikanpäällä ja voi sitten myydä jo oireilevan koslan joka vuoden päästä laukeaa.

    • pentinneuvot

      Pentin ohjeiila tunnistautuu paskahousuksi, jonka kanssa kukaan ei halua olla tekemisissä, ja lentää hyvin pian pihalle, saattapa saada jämäkästi vielä turpaan jos ei tajua suosiolla lähteä.

    • Aijaimikävitsi

      Marssot sisään ja sanot: "Saisinko Skodan tai Volkkarin Dsg-vaihteistolla ja Tsi-moottorilla, kun teillä ei näköjään ole muuta"
      - sitten maksat sen mitä pyydetään ja kirjoitat illalla olevasi tyytyväinen ostokseen ja sen myyneeseen liikkeeseen

    • Ilmastosopimus

      1. Pidä huoli, että sinulla on työpaikka
      2. Katso, että saat hyvät rahoitusehdot
      3. Osta sellainen auto, joka sinulla on varaa pitää eli Renkaat, huollot ja vakuutukset ovat menoja, joita kannattaa tutkia

    • Nopsatapsa

      Menkää juhan autoon ouluun..itse lompsin sinne niin pian tuli myyjä kyseleen et voinko auttaa..et onko tiettyä hakusessa vai ihan kokeilemalla valita sopiva.
      Noh kerroin minlälainen kiinnostais niin pian järjestyi koeajo..ja viikonlopuksi sain uuden testii.
      Siellä hyvä palvelu eikä tuputeta tyhjää.

    • muutamaressukalle

      Muutama huomio:

      - Et ala vasta puhelimessa lukemaan ääneen ilmoitusta hiiiiitaasti ja veeeenyttämällä kuin vammainen ja pitkittään puhelua typerillä päivänselvillä kysymyksillä , koska niitä tulee aamusta iltaan samanlaisia pelkkiä aikarosvokyselijöitä joilla ei myöskään ole aikomusta oikeasti ostaa yhtään mitään.

      - Et lupaa tulla siihen ja siihen aikaan, kun ei ole aikomustakaan tulla, älä sovi kun et pidä mistään sopimuksista muutenkaan kiinni missään asioissa!

      - Älä kysy viimeistä hintaa ilman vaihtoautoa kun kuitenkin vessaasi tarjoat vaihdossa lopuksi kun "et kahdella tee mitään"

      - Älä kehoita myyjää tarkistamaan luottojasi kun ei pitäisi olla mitään ja kuitenkin on mitkä hyvin tiedät puolen tunnin puhelun lopuksi, näitä on harva se päivä sinun lisäksesi.

      - Tiedä mitä haluat, älä jaarittele jos ja kun lässytyksiä puhelimessa joita jauhaa lisäksesi suurin osa muistakin reppanoista.

      Kerro heti onko rahaa ja yletytkö autoon ja onko luotot ok ja tuleeko vaihtoehto ja kerro jämäkästi koska tulet klo silloin ja silloin ja kaikkien ihmetykseksi tuletkin paikalla.....

    • KAUPPIASpärjääAINA

      Aloituksen "ostajan oppaita" on pilvin pimein ja mikään niistä ei ole täydellisen oikea.
      Lisänä rikka rokkaan, kortena kekoon, laitellaanpas autokuumeisille pari ihan helppoa ohjetta onnistuneeseen autokauppaan; tällä kertaa myyjän näkökulmasta.

      1. Käyttäydy normaalisti.
      Käyttäydy kuin kenet tahansa itsellesi ensi kertaa tapaamasi kanssa. Älä jännitä, älä elä harhaisissa ennakko-olettamissasi vaan ota se myyjä/kauppias ihan normaalina ihmisenä keskustelukumppaniksesi ja keskustelun aiheeksi kiinnostuksen kohteesi; auto jota liike myy.

      2. Älä yritä olla nokkelampi kauppamies, kuin todellisuudessa olet.
      Autokauppias on alansa ammattilainen. Voit olla 100% varma, että juuri sinunkin kaltaisia ostajia on nähnyt, tietää miten juuri sinun kaltaisesi kanssa kauppaan päästään tai ei päästä jos ei haluta. Liiallisella nokkeluudella voit vesittää kaupan itseltäsi; kauppiaskin osaa varoa tietyntyyppisiä ostelijoita jopa niin paljon, että jättää ihan mielellään kaupan tekemättäkin. Esimerkkinä näitä "oman arkensa Palsanmäkiä" on 13 tusinassa. Ei jatkoon, kauppa jätetään tekemättä.

      3. Tutustu kohteeseen, älä myyjään.
      Olet ostamassa autoa, et autoliikettä tai myyjästä sielunkumppania hakemassa. Ennakkoon voit jo kysellä erinäisistäkin palveluista auton entisten omistajien lukumäärän (kauppias ei sitä voi tietää mistään kristallipallosta), soitella entisille omistajille jos siltä tuntuu... jne. taustatyötä jonka koet itsellesi oleellisen tärkeäksi ostopäätöksen tekemiseen. Toisekseen, jos ja kun autolle on 100% varmuudella muitakin ostattelijoita kuin juuri sinä, voit menettää hyvänkin kaupan turhalla uneksimisella ja tutkinnoilla... se menee nopeammalle päättäjälle kaupaksi ennen kuin ehdit kissaa sanoa!

      4. Varaa aikaa kunnon koeajoon.
      Muista kuitenkin, että olet ostamassa käytettyä autoa. Älä odota sen olevan uudenveroinen. Mittaile ja suhteuta kulumat, jopa pikku viat omaan käyttöösi ja ennen kaikkea lompakollesi sopiviksi. Jos vikoja, puutteita, kulumaa sinun lompakollesi suhteutettuna on liikaa, älä osta; voin edelleen 100% varmuudella kokemuksesta kertoa, että sen ostaa joku muu. Tämä joku muu mieltää sinusta poiketen auton hinta-laatu-suhteen oikeaksi ja ostaa.
      "Kyllä autoja ja autoliikkeitä Suomessa riittää!" onkin aivan turha kommentti autokauppiaalle huudahdella, jos oma lompakko ei kestänytkään tätä yksilöä hankkia tai järki ei riittänyt suhteuttamaan ja hyväksymään käytetyn auton ominaisuuksia. Älä siis ole hylkäämäsi kaupan suhteen huolissasi autokauppiaan pärjäämisestä; kyllä se pärjää.

      5. Jos ei meinaa löytyä mieleistä?
      Kuten totesin: Suomessa on satoja autoliikkeitä. Tekevät reilut puoli miljoona kauppaa/vuosi. Jos edellä annetuin ohjein et ole autoa saanut ostettua mistään liikkeestä, löytyy syy 100% varmuudella: PEILISTÄ!

      Hyvää kesää ja ennen muuta autokuumetta kaikille!

    • onnellisen_elämän_eväät

      Mullon parempi!

      1) Juo pullo kirkasta viinaa, vähintään puoli putelia

      2) Ota mukaan vahvoja gangsterin näköisiä apujannuja pari, toinen niistä voi toimia kuskina

      3) Lyöt tarjouksesi autosta tiskiin ja jos myyjä urputtaa vihjaiset että haluatko säilyttää naamasi

      4) Myyjä siis suostuu ja teette paperit

      5) Olet auton uusi omistaja tai haltija, miten vaan

    • Reino-Mäysti-Mäystilä

      Jos ostat itsellesi autoa piilovikaisia paaliromuja kauppaavasta pienliikkeestä toimi näin:

      - huutele portilta jobbarille, että pyörittää eteesi punaisen maton jalasmökiltä portille

      - astele ylväästi ja arvokkaasti punaista mattoa pitkin jalasmökkiin jobbarin pitäessä sinulle nöyrästi parakkinsa ovea auki ja pyydä sen jälkeen jobbarilta kupillinen kahvia

      - mikäli kahvi ei ole sitä kalliimpaa ja vahvaa Juhla-Mokkaa vaan on sitä halvempaa ja laihaa Presidenttiä, niin kehota jobbaria hakemaan Juhla-Mokkaa ja muistutat samalla, että "mitään Pirkka-kahvia et sitten tuo, mikä on jauhettu paahtimon lattialle varisseista sekalaisista kahvinpavuista"... sitä saa kyllä kaikilta autojobbareilta ihan kyllästymiseen asti... siis tuot Juhla-Mokkaa

      - kerrot kylmän rauhallisesti, että jobbarin tarhassa olevat autot on kaikki sellaisia piilovikaisia paaliromuja, että ne pitäisi toimittaa pikimmiten sulatukseen

      - kerrot haluavasi ostaa juurikin sen auton, millä jobbari itse tarhallaan kulkee rehellisiä ihmisiä huijaamassa

      - tarjoat jobbarin autosta puolet sen todellisesta arvosta samalla äänekkäästi nauraen ja kommentoiden, että "hulluhan sitä on jos ei puolta tarjoa"

      - naurat edelleenkin äänekkäästi ja kysyt jobbarilta, että "onkos sinullakin joku Markku nyhräämässä myyntiromuautojen kunnostuksia jossain Jormakan korjaamolla parin verokorttinsa hukanneen virolaisen kanssa? ... naurat jälleen äänekkäästi viisi minuuttia lähes mielipuolista naurua

      - jatkat keskustelua jobbarin auton ostosta pari tuntia ja toteat lopuksi, kun jobbari ei sinulle autoaan suostu myymään, että, "olipa mukava rupatella, taidankin tästä siirtyä kahvittelemaan seuraavan jalasmökin tarhaan"... kiitoset kahvista

      - poistut jalasmökistä ja koko tarhasta punaista mattoa pitkin rauhallisesti, ylväästi ja pää pystyssä

      • potku.perseelle

        Ja kaupanteko keskeytyi jo kohdassa 1 kun tinuri siellä huuteli


    • VoiTeitä

      mettäsian poikia

    • KaupallistaKesää

      Ja myynti vastaa:
      1. Moisille koulukiusatuille Halla-ahoille osoitetaan ovea.
      2. Kun ei puhetta kuitenkaan usko, kuten Halla-ahoille tyypillistä onkin, kehoitetaan vielä kerran poistumaan.
      3. Ovi kiinni. Neuvottelut on neuvoteltu.
      4. Keskitytään täyspäisiin, normaaliälyn omaaviin ostaviin asiakkaisiin.
      5. Päivän päätyttyä vielä tarkistetaan, että Halla-aholainen p.e.n.t.t.i. on ymmärtänyt poistua liikkeen alueelta. Suljetaan ovet ja portit, hälyttimet päälle ja kameravalvonnan tarkistus.
      6. Hyvää yötä ja huomenta!

      • KaupallistaKesää

        Buahahaa...!!!

        Se teki sitten Suomen hallitus Halla-aholle livenä saman, kuin mitä tässä näille oman elämänsä Halla-aholaisille p.e.n.t.t.i. -pölvästeillekin neuvotaan tekemään!
        Kaikki kohdat käytiin läpi 1,2,3,4,5,6... ja päivä jatkuu kuin p.e.n.t.t.i. Halla-aholainen ei olisi käynytkään saati live Halla-aho olisi mitään voittanutkaan!

        Niin sitä pitää!


    • sylkäisenlattialle

      Hyvät vinkit!

      • MyyjilleEiVittuilla

      • VtuileVaan
        MyyjilleEiVittuilla kirjoitti:

        Sitten vaan, huutoihisi vastaamaan ja lattialle syljeskelemään:
        https://www.youtube.com/watch?v=l8uuZzc9ylk

        Eikä liene Veijo ainoa, jolle ei vttuilla.
        Ja niinhän se menee normaalissakin elämässä, ei autokaupanteosta pidä tehdä yhtään vaikeampaa kuin se todellisuudessa on. Täyspäinen, vttuilematon, pojittelematon ja asiallinen ihminen saa tervepäisen asiallisen ihmisen vastaanoton ja kohtelun.
        Meneppäs vaan lattioille syljeskelemään, pojittelemaan ja liikkeen auto "uudelleen hinnoittelemaan" niin varmaa on, ettet saa autoa ostettua ja jos "Veijoa" jo valmiiksi vähän vtuttaa, niin nokkahan siinä kipiäksi tulee.


    • isoon.taloon.isäntä

      Autokauppaa pohojammaalla:

      1. astele jämäkästi ja ylypiästi pää pystysä liikkeeseen sisään niinkun pohojalaaseen tupahan.
      2. tarkkaale ympärilles. Jos myyjää ei kiinnosta palavella vaan istuu paikallansa netissä surffaten, huudahda "poika!" ja napsuta sormia.
      3. kerro jämäkästi käret lanteilla jotta mitä tulit hakemahan.
      4. tarkaasta kohde, ehkä tässä kohden voit riisua stetsonin päästä jottei se likaannu.
      5. ilimoota viat jämäkästi myyjälle ja kerro tiukka netto hinta suoraselekääsesti.
      6. mainitse taikasana "virhevastuu"
      7. jos tämän jäläkeen myyjä alakaa venkoilemahan ja kakistelemaan, totea jotta taitaa olla koira haudattuna ja keskeytä kaupanteko.
      8. toivoottele päivänjatkot ja jatka matkaasi järkiliikkeeseen.
      9. Lähre pihasta kovasti kaasuttaen niin jotta sorat roiskuu jalasmökin seinähän.
      10. Jos sattuukin jotta mieleistä kulukupeliä löytyykin mutta hinta on liian kallis, naamas säilyttääkses sun tarttee keksiä joku uskottava tekosyy vaikkapa traktorin äskettäänen moottorin täysremontti tai lietelantasäiliön uusinta tahikka sikalan paskansiivouskoneen korjaus jolla pääset livahtamaan ostamatta mitään jobbarin kynsistä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe