Italian turistirysät?

Aitoudenetsijä

Kertokaa mitkä kohteet Italiassa ovat täysiä turistirysiä, joissa näkee lähinnä vain muita turisteja ja kieltä puhutaan turistien kielen mukaan, hintataso kallis jne. Turisteja olemme kyllä jokainen, mutta ei ole kiva mennä lomalle kuuntelemaan suomea, venäjää tai saksaa
urakalla, jos ei ko.maihin suuntaa kesäloman viettoon

19

596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gardaliino

      Garda: paikalliset puhuvat saksaa saksalaisturisteja ja itävaltalaisturisteja varten, myös ravintoloissa karaokea ja menut saksalaisille. Tiekylttejä alettu myös laittamaan saksaksi ja majoituspalveluja. Mafia hakeutunut myös Italian turistirysiin ja suurkaupunkeihin tienaamaan. Ei ollut aidon italialaisen kohteen tuntuinen: taloja kunnostetaan, on jotain roskasakkoja ja roskan kerääjiä tiellä, ruoka pahaa mm. palanutta, maisematkin muistuttaa Saksan ja Itävallan alppikyliä, runsaasti saksalaisia ruokakauppoja ja siltäkin osin puuttuu aito italialaisuus. Majoitukset ylikalliita, laatuunsa nähden. Kun menee junalla muualle Italiassa näkee heti historiallista, alkuperäistä nähtävää ilman saksalaistunnelmaa. Jotkut suomalaiset varmaan tykkäävät kun katuja siivotaan, mutta majoitukset on silti mitä on.

    • sardiinit1

      Veronaan tuodaan bussilasteittain kesällä saksalaisturisteja, mutta on sentään jäljellä vielä alkuperäisyyttä ja historiallista nähtävää

    • bellacapri1

      Capri ehdottomasti. kesällä täpötäysi turisteista etenkin sataman seutu. Kaikki tulevat ihastelemaan uniikkia Capria, joka on kyllä hieno mutta vaikea ottaa kuvia kun saat turistitungoksen kuviisi. Hintataso vastaa Rivieran ravintoloiden hintatasoa, kallis.

    • 8765

      Rimini.

    • roomatalvellahyvä

      Rooma etenkin nähtävyyksien alueet keskikesällä. Hieno kaupunki mutta kesällä tunkkainen, kuuma ja täysi. Ravintoloissa ja kaupoissa saa varoa taskuvaraslapsia, jotka lähetetään selän taa kyttäämään. Edullista ostettavaa on yhä ja aitouttakin on, mutta ne turistitungokset. Moni paikallinen lähtee pakoon turistilaumoja elokuussa rantakohteisiin.

      • Kyyninen_ihminen

        Taskuvarkaat ovat paljolti tuontitavaraa Itä-Euroopasta. Rikollisuus on ammattimaista. Rahat päätyvät muutamien heimoruhtinaiden taskuun. Samoihin taskuihin kuin Suomessa olevien "kerjäläisten".


      • VarokaaMilanoa
        Kyyninen_ihminen kirjoitti:

        Taskuvarkaat ovat paljolti tuontitavaraa Itä-Euroopasta. Rikollisuus on ammattimaista. Rahat päätyvät muutamien heimoruhtinaiden taskuun. Samoihin taskuihin kuin Suomessa olevien "kerjäläisten".

        Tästä on oma kokemus Milanosta. Metroasemalla tuli kolmekymppinen nainen kartan kanssa pyytämään opastusta. Samalla käsi kävi vikkelästi olkalaukussani, josta hävisi lompakko rahoineen ja henkilökortteineen.


      • Varovaisuutta
        VarokaaMilanoa kirjoitti:

        Tästä on oma kokemus Milanosta. Metroasemalla tuli kolmekymppinen nainen kartan kanssa pyytämään opastusta. Samalla käsi kävi vikkelästi olkalaukussani, josta hävisi lompakko rahoineen ja henkilökortteineen.

        Vanha kikka jo 80-luvulta. Tällaista taphtuu myös Helsingissä.


    • Käynyt

      Jos naapurimaa Vatikaani kelpaa listalle, niin se ilman muuta, mutta silti siellä kannattaa käydä!

      Sitten on kaupunkeja, joissa päivällä on pelkkiä turisteja, mutta iltaa myötä meno rauhoittuu. Esimerkki tällaisesta on Lucca Toscanassa.

    • Inycon

      Gardajärven seutu. Esim. Malcesine. Gardaliino antoi hyvin realistisen kuvan tilanteesta. Maisemat kauniita, mutta Italian fiiliksiin siellä ei parhaalla tahdollaankaan pääse saksalaisessa tungoksessa, palveluita tarjotaan aina ensimmäisenä saksaksi jne.
      Myös Venetsia päiväsaikaan, turistimassat valtaavat historiallisen keskustan. Yöksi hiljenee.

      • Turistienko

        Südtirol on vanhaa saksalaista aluetta. Gardalla puhutaan molempia kieliä, mutta pääkieli alkaa jo olla italia.


    • helen2017

      Pahin oli Firenze. Rooma ei tuntunut missään Firenzen rinnalla. Kaunis kaupunki ja nähtävää olisi mutta kesä kuukausina en Firenzeä suosittele.

    • Tallintillin

      Venetsia on suuri turistirysä, josta monet venetsialaiset ovat muuttaneet muualle! Yleensä kaikki
      paikat, joissa on paljon nähtävää ovat turisteja täynnä. Pienet kylät, joissa ei ole mitään suuria nähtävyyksiä, ovat rauhallisia.
      Rantapaikoissa on rauhallista syksyisin ja keväisin, eikä ole niin paljon turisteja.

      • Käynyt

        Hyvistäkin rantapaikoissa voi olla tilaa, kunhan matkustaa heinäkuun puolella. Italialaisten, kuten yleensä eurooppalaisten, lomakuukausi on elokuu.

        Esimerkiksi Viareggiossa oli nyt hyvin tilaa, kun olimme siellä muutaman päivän heinäkuun puolessa välissä.


      • Tilaaliikkua

        Kevät ja syksy paras aika matkustaa Italiassa


    • italiankanaria

      Cattolican kadut täynnä pelkkiä turistilaumoja etenkin elokuussa, paikallisia (lähinnä on pappoja) on erityisen vähän jos vertaa vaikkapa etelä-Italiaan tai suurempiin kohteisiin joissa näkee aina paikallisiakin. Paikalliset (lähinnä napoilaisia) hotellin omistajatkin muuttavat kohteesta suurempiin kaupunkeihin syksyn tullen, pitäen hotellejaan auki vain kesällä. Suurin osa ainakin 80% kaupoistakin suljetaan syksyksi talveksi, koska turistilaumat vaeltavat kohteeseen vasta kesällä. Palvelut kuten turistineuvonta parempia italialaisille turisteille, koska he tulevat takaisin joka vuosi palvelun tasosta viis. Lähes kaikki tehty lapsiperheille kuten leikkipaikat ja minitivolit, muille tylsää. Garda ja Venetsia ovat turistiseutua, mutta siellä sentään asuu paikallisiakin turistien seassa ja näkee siis muutakin kuin turistilaumoja rattaineen ja räkyttävine rakkeineen.

    • liikaapahaa

      Italiassa tykätään huijata hotelleissa, laskutetaan "ihan vahingossa" väärin ja laitetaan laskuun toisten nimiä ja vääriä pinkoodeja että heheh kun ei palkka riitä vaan pitää huijata! ja sitten kehdataan olla vielä tympeitä, etenkin Pohjois-Italiassa. Taidan jatkossa lomailla vain Kreikassa, jossa on aidosti sydämellisiä ihmisiä jotka eivät mielistele turisteja lompakon paksuuden perusteella. Italiassa saa heti tympeää palvelua kun lakkaa maksamasta hotellin/ravintolan, ei aina edes vaivauduta tervehtimään sekin liikaa vaadittu. Kaikkeen tähän vielä alamaailman järjestö joka halinnoi useita hotelleja ja muitakin liikkeitä, siitäkin johtuu heidän p'ska palvelu kun eivät raaski palkata ammattilaisia töihin vaan halvimmat otetaan. Siivoojatkin Italiassa jostain peräkylistä töihin haettuja alipalkkaisia mummoja, ilman siivoojaan koulutusta.

    • dorso

      Italian pahin turitirysä on taatusti Venetsia nykyisin. Silti siellä kannattaa käydä!

    • paljonnähnyt

      "Taskuvarkaat ovat paljolti tuontitavaraa Itä-Euroopasta. Rikollisuus on ammattimaista. Rahat päätyvät muutamien heimoruhtinaiden taskuun. Samoihin taskuihin kuin Suomessa olevien "kerjäläisten"."

      Tuo on aivan totta, keskustelussa mainitusta maasta saapunut organisoitu järjestö värvää kaikenlaisia taskuvarkaita feikkipoliiseja ja useita kansallisuuksia on heissä. Tullut nähtyä tämä ketjuhotelleissa ja niiden edustoilla maailmalla. Jotkut vielä kuvittelevat että romaniasta tullaan Suomeenkin ihan tuosta vaan, kyllä siellä on paljon muuta taustalla pomot määrää. "Heimoruhtinaat" määrää, päättävät ja omistavat niin paljon kiinteistöjä muuta liiketoimintaa ettei niitä pysty edes laskemaan. Kerjäläisille jos haluaa jotain viedä niin antakaa ruokaa ei rahaa, he eivät saa niitä rahoja kuitenkaan pitää. Ihmetyttää että Euroopassa ummistetaan silmät ko.toiminnalle, jossa on selvästi suuret bisnekset meneillään eikä kaikki ole sitä miltä näyttää. Ei edes kaikki hotellit ole pelkkiä hotelleja, vaan taustalla voi olla ja on paljon muutakin toimintaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe