Tullista jotain

Tulllimies

Muistakaahan hyvät ihmiset mikä toimivalta Tullilla on. Tieliikennelaki 97 määrittelee tarkasti mitä saa mitä ei saa tehdä omassa virkatehtävässään. Ja jatkuvasti saan lukea että miten Tulli tai jokin muu instanssi on tehny väärin. Tää on normaalia. Kansalaisilta tulee palautetta ja hyvä näin. Kuitenkin veromarkat tuntuu Suomen valtiolle kelpaavan mitä Tulli on kantanut aina isoja määriä. Kiittämätön työ. Ja hyvä näin. Yhden asian haluan sanoa. Jos Suomen kansa vielä' joku päivä haluaa että Tulli kerää veroja ja valvoo tärkeätä valvonta tehtäviä joissa muutenkin resurssit on vähäisiä.
Eduskunnassa asenteen on syytä muuttua. Itse on voin sanoa pari asiaa. Olen kenttä ihminen. Esim operaatio 2016 Torniossa Tulli määrättiin tekemään valvontaa Tornion rajoilla sisäministeri Orvon määräyksestä. Tornio rajoilla paljastettiin monta sataa tullirikosta lyhyessä ajassa. Tullilla oli partio lähes 35 asteen pakkasessa ympäri vuorokauden valvontaa suorittamassa. Poliisia ja Rajavartiolaitosta ei näkyny yleensä ollenkaan. Varmasti kädet täynnä töitä ja hyvä näin.
Mikä laitos palkittiin operaatiosta Maahanmuuttovirasto, Poliisi, Rajavartiolaitos ja muita yhteistyö viranomaisia. TULLIA EI EDES MAINITTU PALKINTOTILANTEESSA. Tänä vuonna sain kuulla että eduskunta antoi varoja Poliisille ja Rajavartiolaitoksella. Tullin resurssit 0 euroa.
Mennään sillä mitä eduskunta päättää ja näin pitää ollakin. Mutta muistakaa LAIN kautta mitä Tullin tehtävät on. Ne on MERKITTÄVIÄ. Isoja veromääriä tosin nykyisin monet verolaitoksella. Jos kansa haluaa niin poistetaan koko Tulli. Sen vaan haluan sanoa että asenne Tullia kohtaan on kaikkialla muuttunu eduskuntaa myöten negatiiviseksi. Mielestäni silloin yhteiskunta ei mene oikeaan suuntaan. Tärkeät valvontatehtävät jää tekemättä verot jää kantamatta. Ja jos Suomen kansa haluaa niin rajalla on kohta 60 vuotiata ihmisiä suorittamassa valvontatehtäviä. Nuoret aktiiviset ihmiset heitetään säälimättä pihalle määrärahojen puutteen takia.

HYVÄT IHMISET ÄLKÄÄ UNOHTAKO TULLIN TÄRKEÄÄ TEHTÄVÄÄ. HAUKKUA SAA JA PALAUTETTA PITÄÄKIN ANTAA MUTTA ÄLKÄÄ UNOHTAKO TULLIN MERKITTÄVIÄ TEHTÄVIÄ YHTEISKUNNASSA.

24

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tullimie

      Ja vielä lisään toimivallasta myös Tullilaki määrittelee mitä saa mitä ei saa tehdä.

    • Huuhaateho

      Tullin koulutus on olematonta, tavaran tarkastusasioita. Tulli suurentelee tekemisiään ja valtuuksiaan, tulli on tyhmin virkamies valtakunnassa. Tulli näpertelee tupakka-askien ja viina tippojen kanssa, tulli "keksii" omia sääntöjä EU:n ohi, Tulli on epäluotettava kumisaapas.
      Poliisi löytää suurimmat huume-erät, veronkierrot jne.... tulli on kustannuksiinsa nähden tuottamaton "joukkio" verovaroin pyörimässä. Eikö Tullimies tiedä että EU sääntöjen mukaan rajavartija ei saa tulla EU rajalle ? sen takia ne siellä Haaparannassakin istuivat lämpöisessä autossa 200 metrin päässä tarkastus pisteeltä, siniset kumisaappaat pistettiin pakkaseen nuuskarasioita löytämään.... ;))))

      • MikäSeSemmonen

        Eu -sääntö on, jonka mukaan "rajavartija ei saa tulla EU rajalle" ? Laita toki linkki jos löytyy... Suomessa kun katsos rajavartiolaki on se laki, jonka mukaan rajavartiosto toimii kaikilla itsenäisen Suomen tasavallan rajoilla


      • Lakisanoojalukeakaa
        MikäSeSemmonen kirjoitti:

        Eu -sääntö on, jonka mukaan "rajavartija ei saa tulla EU rajalle" ? Laita toki linkki jos löytyy... Suomessa kun katsos rajavartiolaki on se laki, jonka mukaan rajavartiosto toimii kaikilla itsenäisen Suomen tasavallan rajoilla

        Rajavartiolaitos toimii juuri rajoilla, mutta sitten mitään valtuuksia Suomen sisällä sitten ei ole rajavartioilla tai tullilla. Poliisi ei taas toimia rajalla esim. terminaaleissa jne.


      • JaMinkähänLain

        mukaan näin muka on????


      • Juuuuuuunäinon

        Rajavartiolaitos se vasta tuottamaton laitos on. Pelkkiä mielikuvia ja itsekehua. Tilastojen mukaan ei paljasteta kuin muutama vakava rikos vuodessa. Tutkintavaltuudet ihan olemattomat. Koulutus on pelkkä kurssi. Henkilöstön vaihtuvuus suurta koska mielikuvat ja todellisuus ei kohtaa. Passintarkastus kun ei ramboksi haluaville sovi. Kovasti haluavat lisätehtäviä että pääsisivät oikeisiin töihin. Kommentit paljastaa että kyseinen rajamies ei tiedä tullin tehtävistä puliukkoa enempää. Tilastoja vertailemalla löytyy totuus. Ne ei todellakaan ole rajavartiolaitoksen eduksi. Olen monesti kuullut poliisien nauravan että rajamiehillä ei kyvyt ja halut kohtaa. Kovasti halutaan tehdä mutta ei kuitenkaan osata


      • KaikillaOmaHomma

        Samat tutkintavaltuudet kuin muillakin esitutkintaviranomaisilla (kts esitutkintalaki) ainoastaan suppeampi valikoima tutkittavia rikoksia (rajanylitykseen liittyvät rikokset).
        Niin ja monestiko on poliisi kiertämässä valtiorajamaastoa valvomassa???


      • VäärinVäärinjaVäärin
        Lakisanoojalukeakaa kirjoitti:

        Rajavartiolaitos toimii juuri rajoilla, mutta sitten mitään valtuuksia Suomen sisällä sitten ei ole rajavartioilla tai tullilla. Poliisi ei taas toimia rajalla esim. terminaaleissa jne.

        Näin se laki todellakin sanoo;
        Poliisilaki
        Poliisimiehellä on oikeus rajatarkastuksen toimittamiseen rajavartiolain 28 ja 28 a §:ssä rajavartiomiehelle säädetyin toimivaltuuksin. Lisäksi poliisilla on sama toimivalta käyttää rajanylityspaikalla teknisessä valvonnassa kertyvää kuvaa ja ääntä kuin rajavartiolaitoksella on rajavartiolain 31 §:n nojalla. (19.9.2014/753)

        Poliisimiehellä on laittomasti maahantuodun esineen tai aineen takavarikoimiseksi oikeus tullilain (304/2016) 8 §:n 2 momentin sekä 13, 14 ja 16 §:n mukaisiin toimenpiteisiin. Jos takavarikon suorittaminen edellyttää henkilönkatsastusta tai muuta kuin henkilön matkatavaroihin tai vaatteisiin kohdistuvaa tarkastusta esitutkintaa suorittamatta, noudatetaan, mitä tullilain 18 §:ssä säädetään. Toimenpiteestä päättää kuitenkin päällystöön kuuluva poliisimies. (29.4.2016/315)

        Tullilaki
        Tullilla toimivaltuudet Suomen tullialueella, jonka muodostavat valtakunnan maa-alue, aluevedet ja ilmatila, kuitenkin niin, että tullialue ulottuu kaksi meripeninkulmaa aluemeren ulkorajaa ulommaksi, jollei asiasta ole kansainvälisesti muuta sovittu (kts tullilaki 304/2016 1.luku 2§), eli käytännössä koko Suomessa ja kaksi meripeninkulmaa aluevesirajan ulkopuolella

        Rajavartiolaki
        Rajavartiolaitoksen tehtävänä on rajaturvallisuuden ylläpitäminen. Rajavartiolaitos toimii rajaturvallisuuden ylläpitämiseksi yhteistyössä muiden viranomaisten sekä yhteisöjen ja asukkaiden kanssa.

        Rajavartiolaitos suorittaa erikseen säädettyjä valvontatehtäviä sekä toimenpiteitä rikosten ennalta estämiseksi, paljastamiseksi, selvittämiseksi ja syyteharkintaan saattamiseksi yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

        Rajavartiolaitos suorittaa poliisi- ja tullitehtäviä, etsintä-, pelastus- ja ensihoitotehtäviä sekä osallistuu sotilaalliseen maanpuolustukseen. Rajavartiolaitoksen tehtävistä meripelastustoimen alalla säädetään meripelastuslaissa.

        Rajavartiolaitos toimii siellä, missä se on rajajärjestyksen tai rajaturvallisuuden ylläpitämiseksi, rajavalvonnan suorittamiseksi taikka rajavartiolaitokselle säädettyjen sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävien suorittamiseksi perusteltua, sekä merialueella ja Suomen talousvyöhykkeestä annetussa laissa (1058/2004) tarkoitetulla talousvyöhykkeellä. Muualla rajavartiolaitos toimii vain, jos se on tarpeen sen lakisääteisen tehtävän loppuun saattamiseksi tai virka-avun antamiseksi.


      • Näinvaanon
        KaikillaOmaHomma kirjoitti:

        Samat tutkintavaltuudet kuin muillakin esitutkintaviranomaisilla (kts esitutkintalaki) ainoastaan suppeampi valikoima tutkittavia rikoksia (rajanylitykseen liittyvät rikokset).
        Niin ja monestiko on poliisi kiertämässä valtiorajamaastoa valvomassa???

        Kannatta oikeasti lukea se laki. Salaisissa pakkokeinoissa paljon suppeammat valtuudet kuin poliisilla ja tullilla. Tutkittavia rikoksia vain muutama ja pajastettuja rikoksia olematon määrä. Tilastokeskuksen tilastoista kaikki luettavissa. Pelkkää puhetta ja itsekehua. Raja käyttää edustuskuluihin 400000 euroa vuodessa. Luettavissa julkisista asiakirjoista. Rajalla johdetaan pelolla joten epäkohdista ei uskalleta kerta. Kommentoivien rajamieasten kannattaisi oikeasti tutustua säädöksiin niin ei tulisi heiteltyä mielipiteitä.


    • Wee53

      Tullimiehellä on oikeus pysäyttää ajoneuvo. Mitään et voi, kun tullimies ohjaa sinut tiensivuun.

    • Muutakinkuinlehtälukenut

      Rajan peruskurssi kestää kuulemma alle vuoden. Tullin ammattitutkinto 3 vuotta. Julkisuuden perusteella rajaupseerit ne vasta liiottelee. Maailmaa pelastetaan mutta tutkanpaljastimia löydetään.

      • TullillaOnPotti

        Kerro minulle miten pääset Tulliin töihin. Kaikki paikat (uudelle tulokkaalle) ovat vuorotteluvapaan sijaisuuksia, jolloin sinun pitää olla työtön työnhakija.


    • valtionleivälläkö
    • Karjalan-Poikii

      Tulli suomessa kantaa vero suoraan eu-lle. kuten lain mukaan tuleekin tehdä joten suomelle ei kerry mitään ja jos suomen kansalainen tuo 4-kartonkia röökiä kuten eu laki antais myöden..niin sepä ei suomen tullin mukaan sovikkaan. näitä lakeja ja asetuksia tulkitaan miten sattuu ja suu vaahdossa valehdellaan ja anellaan kehuja..laiskat häiskät että kehtaavatkin.

      • Röökiii

        Kannatfaa lukea se laki oikein. Valmisteverolaki..... Suomessa lait säätää eduskunta ei viranomaiset. Tulli keräsi veroja n. 10 miljardia ja paljasti tuhansia rikoksia. Rööki ja viinajuttuja ei näytä montaa olevan.


    • Ei mitään huonoa sanottavaa tullista. Kaikki aina pelannut kuten pitää.

    • tonijalola

      Poliisin ja Rajavartiolaitoksen naisillakin on aseet virkatehtävissä. Miksi Tullissa ei kanneta virka-asetta? Sivarimeininkiä.

      • Rajojenmies

        Montako kertaa rajamies on asetta tarvinut?????? Egon pönkittämistä. Ase ei takaa osaamista:) Varusmiehilläkin aseet ja maailma pelastuu. Kannattaa lukea oikeusasiamiehen ratkaisu asiasta jossa rajamiehet eivät edes tieneet mitä tarkastusta tekivät:D Valtuudet hallussa.


      • Wannabeerambo

        Rajamiesten kannattaisi lukea muutakin kuin lehtiä. Totuus on virallisissa tilastoissa yms. Ei lehtien lööpeissä. Mutta jos ei pysty niin minkäs voit. Raja tutkii omat virkarikokset joten asia ei vuoda julkisuuteen koska herran pelko rajoittaa. Poliisien rikosten tutkinnasta vastaa yleinen syyttäjä, joten oikeus toteutuu niinkuin oikeusvaltiossa kuuluu. Lukekaa vaikka laista. Sotilaskurinpitoasiana hoidetaan sellaisia mitkä pitäisi viedä oikeuteen ja julkisuuteen. Tylsää kun on niin merivartijat kuristaneet toisiaan :D


    • Juujuujoo

      Rajavartiolaitoksella ei ole toimivaltaa eu:n sisärajoilla elle rajatarkastuksia palauteta valtioneuvoston päätöksellä. Siksi toimintaa vain lentokentillä ja venäjän rajalla. Muuten pelkkää odottelua ja pätemistä. Torniossakaa eivät osanneet mitään tehdä vaikka kovasti mainostivat. Tulli nappasi turvapaikanhakijat. Näin ministeriöt kertoivat vaikka lehdissä toisin mainostettiin.

      • 12345654321

        Oikeasti hiertää nyt se että rajavartijat nappasivat Muonion vallesmannin päihtyneenä lumikelkalla ajosta.


      • Jaajaajaajaaa

        Ketä hiertää...? Rajavartioiden ainut tuottava tehtävä koko vuonna. Rajamies maksaa keskimäärin 50000 euroa vuodessa valtiolle, mutta mitä saadaan hyötyöä. Voisiko joku kertoa....


    • eläpoekaitke

      Tulli vissiin maksaa tuon laskun??

      Rajavartiolaitos palkkaa lisärahoituksella noin 155 uutta rajavartijaa. Hallitus osoitti Rajavartiolaitokselle 8–10 miljoonan euron lisärahoituksen lisääntyvien velvoitteiden hoitamiseen.
      Lisähenkilöstöä on luvassa itärajan valvontaan, lisääntyvien EU-velvoitteiden hoitamiseen ja Helsinki-Vantaan lentoaseman lisääntyvän liikenteen tarkastuksiin.

      https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/risikko_rajavartijat-65961

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe