FCG, Sunnittelukeskus, kiusaamisen kehto

nikkeknattertton

Kolmattakymmentävuotta on kokemukseni ollut Suunnittelukeskuksen, Finnish Consulting Groupin, johto ja keskijohto, ynnä luottamushenkilöstön onnistunut kiusaamaan alaisiaan.

Jokunen kiusaaja lähti onneksi eläkkeelle 2010-luvun alussa, työntekijöitä tosin.
Pahin perse on ollut ylempien toimihenkilöiden luottamusmies ja firman henkilöstöpäällikkö, sekin nainen: kiusaamiseen ei puututa, työsopimuksia puretaan tosta vaan yms. Ihan kuin Natsi-Saksassa. perseestä.

Välttäkää herranjumala tätä työpaikkaa, ilmainen vihje.

15

5810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jöpö1166

      Kerro lisää. Millä tasolla kiusaamista? Jne.
      Olisin ehkä hakemassa sinne töihin.

      • voivoivoi

        Ei kyllä kannata tänne töihin tulla. Kaikki oli entisessä firmassa paljon paremmin. Täällä osataan kyllä haukkua työntekijää muttei kehua millään tavalla.


      • Anonyymi

        Itse ollut talossa hetken aikaa ja henkilöstöedut ja palkka ihan ok mutta ilmapiiri sairas, harmi. Lähtöaikeissa heti kun jotain sopivaa löytyy


    • FCG

      Kokemukset FCGstä ovat vastaavia. Ilmapiiriltään vastenmielinen paikka.

    • pienyrittäjäksi

      Oletko itse ollut työssä FCG:llä ?

      Kertoisitko minullekin: MITEN pääsisi väliin, ENNEN kuin joku asiakasyritys tekee sopimuksen tietojärjestelmätyöstä FCG:n (tai jonkun muun suuren toimijan) kanssa ?

      Tuohon kysymykseen kun löytyisi toimiva vastaus, niin perustaisin pienyrityksen, joka tarjoaa yritysasiakkaille laadukkaita tietojärjestelmiä, ja tarjoaisi samalla takuun puskurin ylivuotohaavoittuvuuksia vastaan:

      Jos järjestelmästämme löytyy sellainen puskurin ylivuotohaavoittuvuus, joka sallii hyökkääjän luvattomasti ajaa omaa koodiaan järjestelmässä, asiakas saa puolet kauppahinnasta palautuksena takaisin (tai 50% alennuksen, jos kauppahintaa ei vielä ole maksettu).

      Tällainen takuu on voimassa vain, jos asiakas hyväksyy sen, että yritykseni saa itse päättää, mitä työkaluja ja ohjelmointikieliä järjestelmän toteutukseen käytetään.

      Sivubisneksenä voisi myydä räätälöityjä hyökkäystyökaluja, joilla voi hyökätä muiden tekemiä tietojärjestelmiä vastaan. Tällaisen hyökkäystyökalun kehitystyö toki edellyttää sitä, että saamme kopion muun yrityksen tietojärjestelmästä (kopio voi hyvin olla ilman todellista asiakasdataa siten, että oikea asiakasdata on korvattu näennäisdatalla, eli keksitty asiakasrekisteri ja keksityt tuote- ja tilaustiedot jne.).

      Syy edelliseen: Tietomurto on lain mukaan rikos. Ja rikolliseen toimintaan emme sekaannu. Siksi emme voi pyynnöstäkään murtautua yrityksen X tietojärjestelmään (poikkeuksena tilanne, jossa yritys X itse valtuuttaa meidät tällaiseen murtautumiseen),

      Ideana on siis tehostaa markkinointia saattamalla yleiseen tietoisuuteen tämä tosiasia:

      JOS tilaatte tietojärjestelmänne jostain muualta kuin meiltä, niin mitä todennäköisimmin tietojärjestelmässänne on yksi tai useampi puskurin ylivuotohaavoittuvuus, joka sallii hyökkääjän luvattomasti ajaa omaa koodiaan järjestelmässänne.
      Ja jos ette halua tilata meiltä, niin vaikka emme voikaan pakottaa ketään tilaamaan meiltä, niin voimme myydä konsultointipalvelua kenelle tahansa taholle, joka haluaa murtautua muualta tilaamaanne tietojärjestelmään.

      Mitä pitäisi tehdä, että asiakas todella saataisiin tilaamaan meiltä, eikä jostain muualta ?

      Mieluummin toki vain tekisimme luotettavia ja murtovarmoja tietojärjestelmiä.
      Mutta kun ns. "status quo" alalla tuntuu olevan se, että asiakasyritykset tilaavat noilta isoilta, eivätkä ota alan pienyrityksiä vakavasti.
      Jos käy niin, että perustettuani yrityksen kukaan asiakas ei tilaa meiltä tietojärjestelmää (koska kyseessä on ennestään tuntematon pienyritys), niin silloin ainoa keino ansaita rahaa yrityksellä on myydä konsultointipalveluja kenelle tahansa, joka haluaa murtautua jonkin/joidenkin yrityksen/yritysten tietojärjestelmiin.

      Usein tuo taho, joka haluaa murtautua, voi olla:

      a) kilpaileva yritys, tai tällaisen kanssa tiiviissä yhteistyössä toimiva lakipalveluyritys (asianajotoimisto jne.)

      b) jonkin maan valtiollinen salainen tiedustelupalvelu

      Uskon, että yritysten (ja kansallisten toimijoiden) välillä pelataan ns. "likaista peliä" paljon enemmän kuin mitä julkisuudessa myönnetään.

      Se on hyvä kysymys, onko pienyrityksellä pääsyä näillekään markkinoille (konsultointipalvelut liittyen järjestelmän heikkouksien yksityiskohtaiseen selvittämiseen).

    • OttoVä

      Tässä linkki kuvaan FCG:n "arvoista", ikään kuin työntekijän raamattu että mitä asioita pitää arvostaa ym. https://i.ibb.co/vHLYN3P/foto-no-exif.jpg

      Tekstin mukaan työn merkitys tulee yhteistyöstä. Yhteistyö ei kuitenkaan eri toimistojen välillä käytännössä toimi vaan kilpaillaan sisäisesti keskenään.

      Hymyssä suin pitäisi kestää ja asiakasta palvella, vaikka hän kuinka verbaalisesti sinua haukkuisi.

      Pitkin yötä pitäisi miettiä työtä, eli omaa vapaa-aikaa ei ole tai sitten työt stressaa myös vapaa-ajalla.

      Kaikilla pitää olla yrittäjän mieli ja aina pitäisi jaksaa. Vaikka on suuri yritys niin asiakkaat pitäisi hankkia jokaisen itse, myynti on kaikista tärkeintä. Periaatteessa jokaiselta toivotaan myyntiä vaikka olisit pelkkä assari.

      Näiden lisäksi yritys palkitsee "menestyneimpiä" työntekijöitä eli niitä, jotka tuovat eniten rahaa firmalle, mutta muut työntekijät saavat lähinnä villasukkia joululahjaksi. Kuukausittain ellei viikottain kyllä muistetaan pitää huoli että työntekijä on hyvin tietoinen siitä, että tuottaako yritykselle tarpeeksi rahaa vai ei. Jos ei niin se on vähän voi voi.

      Käytännössä FCG menee siis tulos edellä ja esimerkiksi työntekijöiden mielenterveys on jossakin siellä viimeisenä. On hyvin stressaava työpaikka, varsinkin jos tulos ei ole odotetun mukaista. Ei mikään ihme että työntekijöitä tulee ja lähtee kuukausittain. Työntekijöille tarjotaan myös muhkeita bonuspalkintoja, jos yritykseen löytää uusia hyviä työntekijöitä.

      Iso ongelma on se miten ongelmia käsitellään. Aina väliajoin kysellään kyllä mikä työssä tai sen tekemisessä mättää, mutta koskaan asioille ei oikeastaan tehdä mitään vaikka hyviä kehitysideoita keksitäänkin. Sen lisäksi että työympäristöä parantavat ideat pitää keksiä itse, niin ilmeisesti niiden toteuttaminenkin jätetään työntekijöille itsellee. Ideat tai aloitteet eivät yleensä kulje tarpeeksi hyvin johtoportaassa ylöspäin. Varsinkin jos asia koskee johtoporrasta niin voitte olla varmoja ettei sitä kuulla tai asialle ei tehdä mitään. Eli jos et tule toimiin jonkun ylemmän henkilön kanssa tai on tätä työpaikkakiusaamista esimerkiksi niin ei ole ketään kuka sinua auttaisi. Myös tyhjiä lupauksia annetaan paljon, koitetaan pitää työntekijöistä kiinni näillä lupauksilla ja toiset odottaa kiltisti niiden joskus tapahtuvan.

    • Anonyymi

      Vieläkö meno on samanlaista? Harmi, kun vähän jo kiinnostuin paikasta....

    • Anonyymi

      Kyllä FCG:llä toimintatavat ovat kehittyneet ja uudistuneet tässä viime vuosien aikana. Silläkin on merkitystä, missä yksikössä työskentelee, sisäiset kulttuurit saattavat vaihdella vähän eri puolilla...

      • Anonyymi

        FCG:llä kyllä toimitusjohtaja ja muita johtoportaan henkilöitä vaihtuvat noin 2-3 vuoden välein. Uusi toimitusjohtaja tietenkin toteaa edellisen tekemät virheet ja aloittaa uuden strategiapäivityksen. Ei tässä muuten mitään vikaa, mutta tuo johtoportaan vaihto ja strategian muutos tehdään aina kun juuri ollaan edellisestä toivuttu. Ei ole kovin kustannustehokasta keksiä aina pyörää uudestaan.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ostellut ja perustanut vuosien saatossa yrityksiä. Toiminta hajanaista laidasta laitaan tekemistä omissa porukoissaan ja omissa kiinteistöissään. Edellisen toimarin aikana yhdistettiin monta erillistä yritystä yhdeksi ja nyt sitten uusi yrittää saada homman näyttämään yhtenäiseltä?

      Tuo selittää liikevaihdon kasvua.

      Arjessa tekeminen kuitenkin samanlaista kuin ennen. En suosittele

    • Anonyymi

      Mitkään älyn jättiläiset tällaisia keikkoja ottaisikaan.

      Konsulttiyhtiö yrittää nyt löytää uutta käyttöä Kellokosken sairaalan 13 rakennukselle.

    • Anonyymi

      Mitenköhän menee FCG:llä työntekijän näkökulmasta nykyään? Onko työilmapiiri millainen? Oletetaanko, että työntekijä tekee 50h työviikkoja vai saako tehdä työajan puitteissa? Miten palkat kehittyy?

    • Anonyymi

      Kiinnostelisi myös, millaista Tampereen toimistolla on nykyään? Missä tiimeissä on hyvä olla? Onko hyvinvointi, palautuminen ja elämäntilanteen joustot mahdollisia FCG:llä yleisesti?

      • Anonyymi

        Täällä Tampereella on oikein hyvä ilmapiiri. Tervetuloa


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe