Vaihtoehto lihalle

Jartzza_Hector

Mitkä olisi hyviä vaihtoehtoja lihalle kun minulla on erektiohäiriö koska on suonet todella tukossa. Lääkäri sanoi että kasvisruokaa äkkiä ja liha pois. Olen 38v mies. Miten tehdään lihan korvikkeita kasviksista?

22

277

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MaakaratPois

      Ei tarvitse lihasta luopua, vaan alat ostaa laadukkaampia, vähärasvaisia lihatuotteita. :D

      Kasviksista ei voi tehdä lihankorvikkeita, vaan kasvikset syödään kasviksina, mielellään tuoreina, eikä missään nimessä teollisesti prosessoituna.

      Mieheni on sinua yli 30 vuotta vanhempi, hän elää pääasiassa lihalla (syö myös paljon makkaraa) ja mieskunto on erinomainen. Eliniän odote hänellä on 102 vuotta. Tuo verisuoniesi tukkoisuus voi johtua monesta muustakin tekijästä eli ehkä vain sukurasite sinulla.

      Kannattaa jättää ensin tupakka, viina ja sokeri pois.

    • urologille

      Ensimmäistä kertaa elämässäni kuulen että erektiohäiriöt johtuisi lihan syömisestä, en usko. Käyppäs nyt ihan ekana urologilla.
      Millään kasvis sössöillä vaiva tuskin helpottaa.

      • Internet_kertoo_enemmän

        Ne eläimet joita syödään tänä päivänä, eivät ole aina olleet olemassa.

        Vaikka ihmiset ovat syöneet eläimiä tuhansia vuosia, niin aina ei ole ollut lääkkeillä ja hormooneilla pumpattua eläintä tarjolla.
        Nyt sitä on hyllyt pullollaan ja niinpä myös ihmisten erillaiset sairaudet ovat lisääntyneet.

        Lisäksi eläimien sairaudet ovat lisääntyneet ylisuurien eläintuotantojen takia.
        Nämä taudit tarttuvat eläimen kautta ihmiseen. Sairas eläin sairastuttaa lihan ja myös ympäristön. Esim. Broileri ja salmonella.

        Pumpattavien lääkkeiden ja rokotteiden määrä on kasvanyt. Niin tuotantoeläimillä kuin ihmisilläkin.

        Ihan sama ostaako lihan lähitilalta, luomuna, tehotuotettuna, ei se tee siitä lopputuotteesta yhtään sen terveellisempää vaihtoehtoa.

        Kumma vaan että tutkimukset todistaa kasvisten parantavat monia sairauksia ja liha-/maitotuotteiden lisäävän.


        Kirjoita nettiselaimen hakukentään erectile dysfunction ja löytyy tietoa.


    • VaihdaLekuria

      Kyllä sulla avaaja on ollut todella huono lääkäri.

    • simppelisimon

      Voit tehdä pihvejä esim. juuriselleristä - putsattu juuriselleri viipaloiden ja mausteita päälle esim. timjamia, kuivattua chiliä, suolaa, peppaa, valkosipulia öljyn kanssa ja uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi tai kunnes pinta on kultaisen värinen ja rapsakka.

      Ei liha ole se kaikista tärkein vaikka björkki aina huutaakin proteiinin perään - simppelein ruoka on tekemäni pasta eli pasta kiehumaan ja samalla sipuli hienonnettuna pannulle, jolla runsaasti öljyä, hienonnettu valkosipuli perään, vähän peppaa ja suolaa ja pastan kypsyttyä ja valutettua lisäät öljyisen sipulimassan sekaan, sekoita ja kaadat lautaselle - vähän parmesaaniraastetta päälle ja muutama hyvä domsku slaissattuina kevätsipulin rouheiden kera ja se on siinä.

      HUH - kirjoittamiseen meni enemmän aikaa kuin ruoan valmistamiseen.

      • VaihdaLekuria

        Pasta on oikein epäterveellistä ja laadukas liha on terveellistä. :)


    • jatkuvaseisokki

      Kalaöljyt liuottavat suonten tukkeumat pois joten nyt pelkästään lohta ja muita rasvaisia kaloja syömään. Myös kirkas viina liuottaa hyvin. Olut ei tässä toimi koska kasvisperäinen.

      • siinätaasykstietäjä

        Kalat tykkäävät syödä muovia joka päätyy sitten kalan kautta ihmisen elimistöön. Lisäksi vedessä olevat saateet ja raskasmetallit päätyvät kalan kautta ihmisen elimistöön.

        Mistä saa eläinperäistä viinaa?


    • ÄläVaihda

      Älä nyt ihmeessä ryhdy kasvissyöjäksi. Ne näyttävät 38-vuotiaana ihan 78-vuotiailta. Harmaita ja ryppyisiä.

      • CarcassFreeKitchen

        Edes tiede ei tuo tuota sinun potaskaa.

        Ruumiinsyöjät eivät oikein osaa faktoja, vaan mutuilu on enemmän heidän totuutta.

        Eikä aloittaja kirjoittanut mitään, että alkaisi kasvissyöjäksi.


    • turhaa_korvailla

      Ei niitä "Vaihtoehtoja" kaipaa. Mutta joskus on kiva grillata vaikkapa Seitania tai pyöräyttää kätösin Falafel pullia/pihvejä.

      Niitä voi valmistaa valmiiksi pakastimeen, niin sieltä on sitten helppo ottaa.

      Kaalilaatikko onnistuu ilman ruumista. Soijarouhe tai Seitan vaikkapa. Ihan vaan vinkiksi.

      Tosin ei ole tarvetta sillekään. Aina voit kuoria vaikka muutaman porkkanan enemmän laatikkoon tai keittää vaikka Ohrasuurimoita muutaman desin lisää.

      Eihän ruumiinsyöjätkään syö eläimiä siinä muodossa mitä ne eläimet ovat. Pitkälle prosessoitua ovat ruumiinsyöjän lihat. Lihatiskissäkin.
      Ei sielläkään höyryä lämmin verinen ruumis. Prosessoitu raato siellä löyhkää.

      Ei sitä lihaa tarvitse korvata millään. Jätä vaan pois. Sama koskee myös maitotuotteita ja kanan kuukautiskiertoa, eli kananmunia.

      • KalaOnHyvääMyös

        Seitan on epäterveellisistä lihankorvikkeista kaikkein epäterveellisin, koska se on tehty vehnägluteiinista. Ei kukaan terveellisiä elintapoja harrastava syö vehnää!

        Soijarouhe on teollisuusjätettä, yöks!

        Itse ostan lihan tuottajilta ja ei sitä ole todelllakaan mitenkään prosessoitu. Huomaa ettei ituhipit osaa faktoja, vaan mutuilu on enemmän heidän totuutta.


      • SäälinSairasta

        Luulen, että tämä henkilö, joka kirjoittaa ruumiinsyöjistä ja kuukautiskierroista ei ole koskaan saanut lapsena hyvin valmistettua lihaa ja kalaa? Juttunsa on sairasta.

        Hän lienee einessukupolvea, joka ei osaisi tehdä mitään, jos saisi eteensä palan tuoretta (prosessoimatonta) lihaa, maksaa tai kokonaisen kalan.

        Tuntemani kasvissyöjät ovat juuri tällaisia uusavuttomia reppanoita. Ihan käsi keittiössä. Kaurapuuron keitto onnistuu juuri ja juuri ja hifistellen seitan-myrkyn grillaus.


      • SääliOnSairautta

        Elävä olento kun kuolee, niin se on ruumis. Fakta on faktaa.


      • TuorettaKasvisRuokaa
        KalaOnHyvääMyös kirjoitti:

        Seitan on epäterveellisistä lihankorvikkeista kaikkein epäterveellisin, koska se on tehty vehnägluteiinista. Ei kukaan terveellisiä elintapoja harrastava syö vehnää!

        Soijarouhe on teollisuusjätettä, yöks!

        Itse ostan lihan tuottajilta ja ei sitä ole todelllakaan mitenkään prosessoitu. Huomaa ettei ituhipit osaa faktoja, vaan mutuilu on enemmän heidän totuutta.

        Aivan oikein. Kuollut olento on ruumis. Liha on peräisin kuollesta olennosta. Sisälmykset ovat myös ruumiista peräisin.

        "Ruumis tarkoittaa ihmisen tai eläimen sekä elävää että kuollutta elimistöä."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruumis

        ja sitten itse aiheeseen.

        Kala on lihaa siinä missä mikä tahansa muukin eläimen liha. Eläin proteiinia ja eläin rasvaa.

        Itse suosittelen lihan tilalle tuoreita hedelmiä, marjoja, vihanneksia, juureksia, palkokasveja, viljatuotteita, siemenet, pähkinät, sienet. Kasvikunnan kirjo on valtava.

        Kotona voi vähän prosessoida ruokaa, mutta muuten suosittelen mahdollisemman tuoretta, lämmittämätöntä ruokaa.

        Valmiiksi prosessoidut ruoat ja juomat kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllylle. Maito ja kaikki maitotuotteet, öljyt, margariinit. Kaikki prosessoitu.


      • SäälinSairasta

        Olkoon sitten näin, jos olette niin sekaisin, että ruumiista ja kuukautiskierroista puhuminen on teistä miellyttävää ja luonnollista ruoka-aineista puhuttaessa.
        Kertoohan tämä jotain teidän mielenlaadustanne. :) Olette niitä ihmisiä, joihin en välittäisi edes tutustua, koska mielenterveyshäiriöiset ovat rasittavia ns. faktoineen.

        Lihaa ei voi korvata hedelmillä. Hedelmät ovat pääasiassa sokeria ja liha sitävastoin proteiiniä. Kotimaisista viljatuotteista hyviä on ruis ja kaura, heinäkasveista tattari. Kasvikunnan kirjo on toki valtava, mutta ei yksinään täysin riitttävä. Tämän tajusi ihminen satojatuhansia vuosia sitten.


      • OmnivoreMutuilua
        SäälinSairasta kirjoitti:

        Luulen, että tämä henkilö, joka kirjoittaa ruumiinsyöjistä ja kuukautiskierroista ei ole koskaan saanut lapsena hyvin valmistettua lihaa ja kalaa? Juttunsa on sairasta.

        Hän lienee einessukupolvea, joka ei osaisi tehdä mitään, jos saisi eteensä palan tuoretta (prosessoimatonta) lihaa, maksaa tai kokonaisen kalan.

        Tuntemani kasvissyöjät ovat juuri tällaisia uusavuttomia reppanoita. Ihan käsi keittiössä. Kaurapuuron keitto onnistuu juuri ja juuri ja hifistellen seitan-myrkyn grillaus.

        Sekasyöjät puolustavat lihan syöntiään usein sillä, että he ostavat vain ja ainoastaan laadukasta lihaa lihatiskiltä.

        Todellisuudessa sekasyöjä ihmisen kauppakori on täynnä prosessoitua ruokaa eineshyllyltä.

        Makkaraa, leikkeleitä, nakkeja, lihapullia, hampurilaisia, pizzaa, valmisruoka-annoksia ja niin edelleen.

        Palkkapäivänä saattaa löytyä jokin tarjous klöntti lihatiskiltä tai tarjous kalaa.

        Prosessoitua maitoa, (Kulutusmaito on aina prosessoitua. pastörointi ja lisättyjä vitamiineja ja mitä lie muuta.) Erinlaisia juustoja, jogurtteja, rahkoja, kermoja ja muita prosessoituja maitotuotteita.

        Leipää, joka on aina prosessoitua. Vehnä kammoisilla, vehnää leivissä ja makkaroissa/muissa eineksissä, leivoksissa. Pastassa...

        Prosessoituja juomia kuten limsat, mehut, makuvedet...

        Säilykkeitä ja kaikkea muuta purkista kaavittavaa prosessoitua.


        Sitten kuvitellaan olevansa jokin terveellisesti elävä ja syövä huippu kokki, joka jakelee mutu juttuja siitä mikä on myrkkyä ja mikä ei. Todisteet väitteille yleensä unohtuu linkittää, koska niitä ei ole.

        Sitten on myös tämä kortti, jossa tunnetaan joku ja sekin ja niiden osaamattomuus.


      • KarnismiOnYleinenSairaus
        SäälinSairasta kirjoitti:

        Olkoon sitten näin, jos olette niin sekaisin, että ruumiista ja kuukautiskierroista puhuminen on teistä miellyttävää ja luonnollista ruoka-aineista puhuttaessa.
        Kertoohan tämä jotain teidän mielenlaadustanne. :) Olette niitä ihmisiä, joihin en välittäisi edes tutustua, koska mielenterveyshäiriöiset ovat rasittavia ns. faktoineen.

        Lihaa ei voi korvata hedelmillä. Hedelmät ovat pääasiassa sokeria ja liha sitävastoin proteiiniä. Kotimaisista viljatuotteista hyviä on ruis ja kaura, heinäkasveista tattari. Kasvikunnan kirjo on toki valtava, mutta ei yksinään täysin riitttävä. Tämän tajusi ihminen satojatuhansia vuosia sitten.

        Laitatko linkit väittämiisi, niin voimme yhdessä todeta niiden paikkaansa pitävyyden.

        Toiseksi tekstistäsi paistaa selvät karnismin merkit. Tosiasioista loukkaantuminen on myös yleistä karnismissa.

        Itse veisit lapsesi mielellään keräämään omenoita, mutta teurastamoon et niitä veisi. Miksi?
        Koska sisimmissäsi tiedät, että se mitä teurastamossa tapahtuu, ei ole oikein ja haluat suojella jälkeläisiäsi ja jopa itseäsi siltä totuudelta. Karnismia.

        Itse säälin karnismia.
        Säälin myös niitä jotka joutuvat kuuntelemaan karnismista kärsivän ihmisen selityksiä ja valehteluja.

        Karnismiin kuuluu myös nuo yleiset selityksen "Mitä ihmiset ovat tehneet vuonna silloin ja silloin ja miten luolamiehet/naiset ovat tehneet ja meidän nyky modernin yhteiskunnan ihmiset tulee tehdä samoin."


      • KarnismiOnYleinenSairaus
        SäälinSairasta kirjoitti:

        Olkoon sitten näin, jos olette niin sekaisin, että ruumiista ja kuukautiskierroista puhuminen on teistä miellyttävää ja luonnollista ruoka-aineista puhuttaessa.
        Kertoohan tämä jotain teidän mielenlaadustanne. :) Olette niitä ihmisiä, joihin en välittäisi edes tutustua, koska mielenterveyshäiriöiset ovat rasittavia ns. faktoineen.

        Lihaa ei voi korvata hedelmillä. Hedelmät ovat pääasiassa sokeria ja liha sitävastoin proteiiniä. Kotimaisista viljatuotteista hyviä on ruis ja kaura, heinäkasveista tattari. Kasvikunnan kirjo on toki valtava, mutta ei yksinään täysin riitttävä. Tämän tajusi ihminen satojatuhansia vuosia sitten.

        P.S.
        Se että joku ei ole kanssasi samaa mieltä ei tarkoita että sillä toisella olisi mielenterveys ongelmaa.

        Mielenterveys ongelma voi hyvinkin olla se että, kuvittelee eri mieltä olevien olevan mieleltään sairaita.


      • SäälinSairasta
        KarnismiOnYleinenSairaus kirjoitti:

        P.S.
        Se että joku ei ole kanssasi samaa mieltä ei tarkoita että sillä toisella olisi mielenterveys ongelmaa.

        Mielenterveys ongelma voi hyvinkin olla se että, kuvittelee eri mieltä olevien olevan mieleltään sairaita.

        Ei minua häritse, että ihmiset eivät ole samaa mieltä kanssani. Ruumiistä ja kuukautiskierroista kirjoittaminen ei ole normaalin ihmisen tekstiä, ymmärrätkö? Luulen että et, siksi kirjoitinkin mielenterveydestä.


    • Sekatyömiessyö

      Ruumis tarvitsee ravintoa työpäivän jälkeen - siinä ei paljon kaalikeitot tai suurimot hetkauta. Lihaa pitää olla lautasella tavalla tai toisella. Kananmunat ovat aamuherkkuja ja kalaa syödään aina kun kiinni saadaan sama koskee riistaeläimiä, Elämä on muutakin kuin kärsimistä - syöminen on nautinto. Jos ei liha maistu - se on ihan oma ongelmasi.

    • Herbivore

      Liha ei ole ihmiselle välttämätöntä, joten sitä ei tarvitse millään korvata.

      Teet yksinkertaisesti ruokia johon ei tule lihaa.

      Kaikenlaiset kehotukset "osta vain hyvää lihaa" kannatta jättää huomioimatta. Kehotuksessa ei ole mitään järkeä.

      "Lääkäri sanoi että kasvisruokaa äkkiä ja liha pois."

      Teet sitten kasvisruokaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe