Menkijärven lentokenttä

Masiavili

Järviseutulehdessä oli jälleen isolla kirjoitus Menkijärven lentokentästä. Onko niin, että ulkopuoliset tahot, tässä tapauksessa Vaasan lentokerhon junailema osto prosessi etenee niin, että kentän käyttäjäksi tulevaisuudessakin jää tuo kyseinen kerho.
Lehtikirjoituksesta sai sen käsityksen, että ainoastaan ilmailijat voivat tuota aluetta käyttää, ei kukaan eikä mikään muu organisaatio ja järjestö. Puheet ilmavoimien entisten lentäjien yms. runsas käyttö, sekä eri ilmailuharrastajien vilkas kentällä olo on täysin tuulesta temmattu, eikä perustu tosiasioihin.
Tosiasia on, että Vaasalaiset pelkäävät nyt heidän vuosia "isännöimän" ja hallitsemansa kentän siirtyminen myös muiden harrastajien käyttöön häiritsisi heidän olemistaan siellä.
Tietääkseni kenttä on jonkin sortin osuuskunnan hallinnassa, mutta tuonkin johdossa kuulemma istuu Vaasalainen puheenjohtaja. On melkoisen sisäänpäin lämpiävä organisaatio, jonne Alajärven kaupunki on vuosien saatossa tiemmä laittanut pitkän pennin ja sentin. Olisikohan nyt viimein aika kerätä Järviseudun eri harrastaja ryhmät kasaan ja miettiä mitä tuolla alueella voitaisiin tehdä muutakin, kuin yhden purjelentokerhon sponsorointia.

51

2357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Otakaakenttä

      Kaikkien käyttöön. Alajärvi kaupunki ostakaa alue. Olisi kauaskantoista suunnittelua järviseudun puolesta.

    • Alajärvenkenttä

      Joko ostokokous tehty?

      Klassikko menkijärven kenttä.

    • tietkuopillataivastiei

      Onko kaupungin osto päätös edennyt? Se on PAKKO OSTOS! Alajärvi tarvitsee kenttä alueet.

    • Varttimaili

      Ilmeisesti kaupunki ostaa ja se on HYVÄ ASIA. Ne ketkä äänesti vastaan nimet esiin.
      Nyt viisaat miettimään miten kaupunki hyödyntää kaiken.
      Kaupungin pitää saada tonttien myynnistä rahaa. Nyt ne viisaat pohtimaan asiaa että asiat menee oikein. Nyt lentokone ja moottori urheilu porukat kökkä hommat käyntiin! Nyt voi tehdä työtä kun työt kerhojen eteen jää kerhojen yhteiseksi hyväksi. Millä perusteella asiaa vastustettiin? Asumme synkällä seudulla ja kaikki hienot harrastukset piristää monella tavalla kauppoja ,ihmisiä .

      • Juurikin näin. Tuo harrastaja porukka voisi olla myös laajempi, kuten reserviläiset, partiot, SPR yms. Tuonne kentälle kyllä sopii harrastajia.


      • nimilistaa

        Kyllä nimet ovat esillä Kaupungin sivuilla.

        Koska oli tehty kaupunginjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys,
        määräsi puheenjohtaja suoritettavaksi nimenhuutoäänestyksen, tehden
        sen pohjaksi seuraavan yksimielisesti hyväksytyn äänestysesityksen: ne,
        jotka kannattavat kaupunginjohtajan esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka
        kannattavat Jukka Joensuun esitystä, äänestävät EI.
        Nimenhuutoäänestyksessä annettiin 4 JAA-ääntä (Kalliomaa, Rintamäki,
        Hänninen ja Matokangas) ja 5 EI-ääntä (Palmu, Joensuu, Kanervikkoaho
        Kataja, Kujala ja Vistiaho).


    • Järkikäteen

      Minkä ihmeen takia kaupunki meni ostamaan lentokenttä alueen kun olisi sen saanu lahjoituksena ILMAISEKSI!? Nyt siihen käytetään veronmaksajien rahoja 260 000€ kaikki muut kulut! Aivan niinkuin meillä ei olisi muita rahanreikiä. Kouluja lakkautetaan, lasten- ja vanhustenhoidosta karsitaan. Kaupunginjohtaja ja muut JAA äänestäneet ovat näköjään ainoita jotka välittäävät kaupungin taloudesta. Ne muut, jotka äänestvät hänen esitystään vastaan ovat täysin kuutamolla! Toivottavasti valtuustolla on enemmän järkeä lopullisen päätöksenteon kanssa, ja eivät myönnä rahaa ostoon!

      • Nyteteenpäinavoimesti

        Joku kirjoittakoon kokonaisuuden mitä olisi saanut ilmaiseksi ja mitä ei.
        Voi olla että tietoa on puuttunut .
        Miksi ei sitä tietoa ole esitetty? Joka tapauksessa kokonaisuus on hyvä ja summa on pieni kuitenkin koknaisuutena. Rahaa kyllä on sen huomaa jo aiemmista päätöksistä ja muiden pönkittämisestä joten ollaan tyytyväisiä .


      • Kaikki varmasti tietää, että mitään ilmaista ei ole eikä tule. Niin hölmöä ihmistä ei ole, että sijoittaa rahaa esim. nyt kenttään ja sen alueeseen ja sitten luovuttaa sen ilman vastinetta pois, vaikka laskisi saavansa ranta-alueesta jollain tapaa sijoitukselleen tuottoa. Ainut oikea tapa oli tuo etuosto- oikeuden käyttäminen ja kentän omistus Alajärvelle. Kaupunki voi, jos haluaa myydä nuo ranta-alueet, kenttä alueesta taas järkevästi suunnittelemalla saadaan tuottoa, jolla sen sen alueen kulut eivät rasita kaupunkia eikä veronmaksajia. Eli kokonaisuutena ja hieman pidemmällä aikajaksolla sijoitus oli erittäin hyvä, sekä kaupungin ja sen asukkaiden etua ajatteleva.


      • typeryyttä
        Masiavili kirjoitti:

        Kaikki varmasti tietää, että mitään ilmaista ei ole eikä tule. Niin hölmöä ihmistä ei ole, että sijoittaa rahaa esim. nyt kenttään ja sen alueeseen ja sitten luovuttaa sen ilman vastinetta pois, vaikka laskisi saavansa ranta-alueesta jollain tapaa sijoitukselleen tuottoa. Ainut oikea tapa oli tuo etuosto- oikeuden käyttäminen ja kentän omistus Alajärvelle. Kaupunki voi, jos haluaa myydä nuo ranta-alueet, kenttä alueesta taas järkevästi suunnittelemalla saadaan tuottoa, jolla sen sen alueen kulut eivät rasita kaupunkia eikä veronmaksajia. Eli kokonaisuutena ja hieman pidemmällä aikajaksolla sijoitus oli erittäin hyvä, sekä kaupungin ja sen asukkaiden etua ajatteleva.

        Voisit vähän avata tuota, kettäalueesta tuottoa järkevällä suunnittelulla?! Jos se on ilimaanen niin tuottoa vois saada mutta jos hintalappu on jotain muuta niin tuottoa ei todellakaan tule, piste! Millä ne reservilääiet, partiolaaset ja muut muka tois rahaa kaupungin kassaan? Samalla kaavalla tonttien hinnat nousis niin ylös ettei ne mitään tuota. Se olis eri asia jos ne olis Lappajärvellä.


    • Mahdollisuuksiaon

      Ilmaisia lounaita ei ole.

      Hyvä kaupunki kun ostitte! Hyvä me!

      Kun asia varmistuu kerätään kökkäporukka ja kentän raivaus esim paikka ei ole nytkään järkyttävässä kunnossa. Itse kenttä toimintaa pitää tehostaa jollain tapaa,miten? Alue on hieno!
      Toivottavasti ei muinainen natsi tyylinen asioiden estely jatku....

    • Nappuca

      Nipistetään lehtimäkeläisten palveluista hieman. Sieltä löytyy ylimääräistä. Saihan ne uuden liukumäen. Niillä varoilla ostetaan lentokenttä.

      • Aikuistakäytöstäkiitos

        Asiaton kommentti nappucalta.


      • myydäänkeskimitalla

        Kyllä Lehtimäelle kannattaa ponsoroida se kuuluisa kirja, joka kertoo siitä lehtimäen kuuluisasta historijasta. Tervahautojen sijainti ja lukumäärä on paljon tärkeämpi asija kuin esm, joku lentokenttä.


    • Salmnella

      Soinissa Lähellä tuulimyllyaluetta on Ryöstöjärven kenttä. (Pesolassa)
      Tätä vähän kehittelemällä tulee avut moneen tarpeeseen.
      Alavuuden ja Alajärven kaupunkien kannattaisi myös ajatella matkailun
      kannalta tällaisia luonto matkailua avartavia tulonlähteitä.
      Kuntaliitosten ja maakuntavaalien alla.

    • Perseensudi

      Joku ajatteli panna rahoiksi ostamalla alueen. Onneksi kaupunki tuli väliin ja käyttää etuosto-oikeuttaan. Liikemiehet haistoivat hyvän bisneksen, mutta perseelleen meni, onneksi.

    • vasikkaaho

      Mitä me Alajärveläiset tuosta alueesta muka hyödytään? Mökit omn aivan lahoja ja purkukuntoisia. Ei meillä kaiklla ole varaa ostaa tonttia tai lentokonetta. Tuhlausta sanon minä!

      • Kehitetään

        No sehän sitten on meidän yhteinen tontti , eli on sinullakin tonttia. Joo lentokoneen ostoa en kyllä kaupungille kannata.


      • Eiedestaivasrajana

        Suppea lyhytnäköinen uminainen kommenttisi. Onneksi on asioita peremmin näkeviä.


      • Hätsi

        Kuka tai mikä taho kaupungilta tulee järjestemään toimintaa sillä alueella kun resurssit on lyöty niin mitättömäksi. Kiinnostava tietää.


    • Ainahan tällainen hankinta, oli se sitten minkälainen hyvänsä, herättää erilaisia ajatuksia ja tunteita. Koskaan et voi tehdä mitään, että jostain toisesta se tuntuu väärältä ja huonolta ratkaisulta. Se huonoin vaihtiehto tässä olisi ollut, että kenttä olisi jäänyt pienen harrastelija ryhmän haltuun, jolloin muilla ei sitten sinne asiaa olisi ollutkaan. Tulevaisuudessa tuota aluetta voivat käyttää useat eri yhdistykset yms. Tämä ei tosiaan ole pois keneltäkään ja jos oikein surkeasti kaupungilla menisi, niin onhan omaisuutta, jota voi realisoida.

    • kehityksenpotkuri

      Onko vaasalaisilla millainen osuus kentästä yms?

      • Todennäköisesti Vaasalaisilla ei ole latiakaan kentästä, muutoin kuin he ovat ostaneet alueelta aikanaan maata ja rakentaneet alueelle hallinsa, sekä omia mökkejä. Tämä on hyvä asia ja siinä ei ole mitään huonoa. Kummalliseksi asia menee siinä vaiheessa, kun heidän porukkansa johtaa sekä ohjaa halujensa mukaisesti toimintaa, vaikka aluetta kaiketi hallinnoin aikanaan osuuskunta. Tämän samaisen Vaasalaisten kerhon kaiketi puheenjohtaja tai "merkittävässä" osassa oleva henkilö on ohjaillut kentälle tulevia varoja kaiketi ainakin Vaasalaisia hydyttävällä tavalla. Samainen henkilö taitaa olla myös tuon porukan priimus moottori, jonka tarkoitus oli hankkia kenttä pilkka hinnalla hallintaansa ja sen jälkeen olisi kaikki muu toiminta loppunut tuolla kentällä, ainoastaan muutamia purjekoneita liihotellut silloin tällöin taivaalla.

        Kaiketi kokonaispointti tässä asiassa on se, että Alajärvi ja sen veronmaksajat ovat vuosien saatossa laittaneet paljon rahaa tuohon alueeseen ja on kaiketi oikeus ja kohtuus, että alue myös viimein siirtyy niiden hallintaan, jotka sen ovat maksaneetkin, sekä tuon alueen käyttöön otto myös laajemmalle harrastajakunnalle.


    • Kehityksenpotkuri

      Oukei. Jatkossa kenttä pitää olla kaikken käytössä ja aivan yhtäläisesti vaasalaistenkin sillä monipuolinen kenttä toiminta on vain eduksi lopulta kaikille. Toisista on aina harmia jossain määrin mutta sillon on itse väärässä paikassa jos se liikaa ahdistaa. Pitää vaihtaa lajia esim yksinvaelluksille ja silloinkin voi joutua karhun kanssa nokitusten...

      Millainen kenttä organisaatio on tulossa? Menkijärven kenttä on alueena hieno ja tarvitsee varmaankin harrastaja ryhmän joka pitää kaikkea kunnossa aivan vapaa ehtoisesti ilman veloitusta .

      Ensin tulee mieleen tien asfaltointi vihdoin ja se olisinksupungin heiniä kylläkin. Voiko tietä lanata ja suolata mahdottoman pölytyksen tähden? Pohjavesialue pitää ottaa huomioon hommia tehdessä.

      Mitkä on alueen järjestys säännöt? Missä saa olla vapaasti esim rc koneita lennättämässä?

      Mikä on hyvä ilmailuradio josta on helppo kuulla toiminta kentällä ollessa?

      • Juurikin näin. Kaikki jo kentällä toimivat sopivat sinne myös jatkossakin. Tuosta organisaatiosta en tiedä, mutta uskoisin, että samanlainen se ei ole, tai jos on, niin ei ainakaan (toivottavasti) samoin toimi, kuin nykyinen organisaatio. Tuo kenttäalueen kunnossapito varmasti onnistuu porukalla, kun toimeen ryhdytään. Tuo tie on muistaakseni aika kuoppainen yms, mutta lanaamalla pari kertaa vuodessa, sekä suolaamalla tulee hyvään kuntoon. Järjestys säännöt on kaiketi kentän päälliköllä, mutta esim. RC-koneita voi lennättää periaatteessa koska haluat, kunhan huolehtii seurata muuta ilmaliikennettä. Ilmailuradion löytää kuukkelista (Google) ja niissä "halvemmissakin" on riittävästi jaksoja.


    • moneltakantilta

      Vaasalaisilla on tosiaan omat hallinsa omalla maanpalalla jonka ovat aikanaan ostaneet. Vaasalaiset ovat ilmeisesti saaneet maksutta käyttää kenttää, kunhan ovat huolehtineet että alue pysyy kunnossa. Paikallisesta lentokerhosta siihen ei ole ollut eikä tule olemaan, koska ovat jo niin ukkoontunutta porukkaa. Kuka sitä käyttää ja huoltaa jos Vaasalaiset ajetaan pois? Ja toisaalta, vuokraa ei Vaasalaisilta voi kauheasti alkaa perimään, koska he saattavat vaihtaa toiselle kentälle ( esim.Kauhajoki). Silloin kenttä seisoo paikallaan toimettomana ja rapistuu. Siihen en usko että ei lentävät Alajärveläiset, alkavat aluetta kunnostaa vapaa-aikanaan (ei mitään intressiä). Masiavili kommentissaan sanoi että kaupunki on laittanut alueeseen veromarkkoja suuren määrän. Tuolla kaupungin hallituksen päätöksellä jolla lahjoitus hylättiin, niitä veromarkkoja laitetaan kentän ostoon monin verroin se määrä millä kenttää on kunnostettu.
      Kenttäalue olisi saatu ilmaiseksikin käyttämättä euroakaan ja se olisi ollut kaikkien kuntalaisten käytössä aivan samalla tavalla kuin ostettaessa. Nyt pitäisi valtuuston ajatella asiaa talouden kannalta ei tunteella.

      • Einyttaasnäperrellä

        Vaasalaiset ole mitään kunnossa pitäneet ja huoltaneet, ainoastaan käyttäneet kuin omaansa. Jos se Vaasalaisten varaan jää niin takuulla rapistuu. Alajärveläiset sen on pääasiassa tähänkin asti kunnossa pitäneet. Kyllä kentälle monipuolista käyttöä löytyy kunhan kaupunki kentän ostaa ja epävarmuus sen kohtalosta loppuu. Ilmaisia aterioita ei ole. Ostamalla koko alueen rantoineen voidaan alueen kehittämistä hallita tulevaisuudessa laajemmin kun nähdään mitä alueella alkaa tapahtua, rahansa kaupunki saa takaisin ranta-alueista myöhemminkin jos niin päätetään.


    • pystymailallako

      No jos me alajärveläiset olemme kentän kunnossa pitäneet, niin kannattaako siitä maksaa yli neljännesmiljoona että saamme edelleenkin pitää sitä kunnossa? Haloo!! Mitähän tuottavaa monipuolista käyttöä sille sitten löytyy, faktoja kiitos! Jos joku siellä lennättää RC-lennokkia, juoksee iltarasteja kerran vuodessa tms. niin se vaan ei tuo kaupungin kassaan centtiäkään, päinvastoin. Alueen ostohintakin nousi niin korkeaksi että rantatonteilla ei tiliä tehdä.

    • Sen verran "pystymailalle", että näitä kuntien ja kaupunkien ostamia maa-alueita on suomi pullollaan ja monelle niistä on rakennettu kuntopolkuja valoineen päivineen, jotka sitten nätisti valaisee rusakon kulkemista pimeillä poluilla, ei niissä useinkaan kahdella jalalla liikkuvia näe, mutta valot silti loimottaa. Ei noista valaistuista lenkkipoluistakaan kukaan kunnalle erikseen maksa, mutta niidenkin ylläpito maksaa joka vuosi. Tämä vain yhtenä monista esimerkeistä, joita kunta järjestää asukkailleen, ei tämä Menkijärvi siitä poikkea. Faktoista sen verran, että tuolle alueelle ei ole ollut vuosiin kenelläkään muulla asiaa, kuin ilmailijoilla, niin hyvin se on pystytty pitämään pienen ryhmän hallussa, mutta tulevaisuudessa ehkäpä sinne voivat muutkin mennä harrastelemaan.
      Noita Vaasalaisia ei liene myös kukaan ole pois ajamassa, eivätkä he sieltä kyllä hevillä oikein voikkaan lähteä, koska ovat mökkejänsä, sekä hallinsa sinne rakentaneet.

      • Mitä asiaa lentokentälle on muilla kuin ilmailijoilla? Ympäristöön sovelletaan jokamiehen oikeutta ja rantatontit sekä mökit on täytynyt aina ennenkin ostaa.

        Näitä korpikenttiä on siellä sun täällä, eikä niissä taida ketään olla maksua keräämässä, jos satut koneella siellä pistäytymään, tai vaikka autolla juttelemassa harrastajien kanssa, jos heitä paikalla on.

        Ilmailuharrastajille on parempiakin kenttiä, kuten Kauhava ja Seinäjoki. Vaasan kentän käyttäminen maksaa, mutta se ei olekaan korpikenttä.
        Ähtärissäkin on ihan kelvollinen kenttä, joten ilmailupuolella paikoista on tarjontaa, eikä suuria tuottoja kannata odottaa. Omilleen pääseminen olisi jo huipputulos.


      • Ostalentokoneitsellesi

        Nuorissa on tulevaisuus, no mitä asiaa on tenniskentälle moottorisaha veistos miehillä? Mitä asiaa on kyntönöytös miehillä pesäpallokentille? Mitä asiaa on ruuti ase ampumarata harrastajilla koulun urheilukentällä?
        Lentokentillä voi harrastaa järjestää muutakin toimintaa mutta nimikin sen kertoo lentokenttä.oikea oivallus ranta tontit pitää ostaa tai voin heti ottaa yhden rantatontin myös lahjaksi tai maksaakin jopa 1euro.

        Korpikenttä on hieno asia ei ole turhia kuluja. Hieno juttu!

        Kauhavalla on upea kenttä oikein. Ähtärissä on pieni kenttä onneksi ähtäriläisilläkin on kenttä.

        Onneksi Alajärvelläkin on kenttä!!

        Mikä näitä kentän vihaajia vaivaa? Kerokaa mikä ahdistaa. Nauttikaa kahviosta kentällä ja käykää kentällä.


    • nominantti

      Kovin on sosialistinen ajatusmaailma kun vaan pitäis lenkkipolkuja rakentaa vaikka kukaan ei niitä käytäkkään. Ei kunnan tehtävä ole nykyaikana tuollaista järjettömyyttä ruokkia, vastuu kaupungin taloudesta on päättäjillä ja se on kaiken A ja O! Kaupungin taloudesta huolehtiminen valtion siirtäessä vastuuta jatkuvasti enemmän kaupungeille ja kunnille on elintärkeää.
      Tuntuu että sana Vaasalaiset on punainen vaate , ilman mitään järkevää selitystä.

    • Rahaapalamaanvaan

      Pystymaila on kaukana todellisesta elämästä. Esimerkkejä turhista kunnan menoista voi kirjoittaa enemmän kuin tähän mahtuu ja ne rahat on isojakin verrattuna tähän pikku asiaan. Ei turhia kuluja voi välttää kunnassa järki hoi älä jätä!

      Menkijärven lentokenttä voisi näkyä nyt monessa paikassa ensiksi opastein lukuisissa risteyksissä. LENTOKENTTÄ .
      Paikkakunta ei säily vain ottamalla turhat pois joista on kuluja.

      Turhista kuluista
      -ankkurit jokaisessa lajissa , kyllä säästyisi paljon rahaa
      -työttömyyskorvaukset, paljon menee rahaa hyvin paljon
      -katuvalot sammuksiin ja pylväät kierrätykseen
      -sairaala , tyhjäksi. Ei tuota mitään vaan vie hurjasti rahaa
      -sosiaali toimi koknaisuudessaan työnytekijöineen kuluttaa järjettömästi ja tuotto on ikuisesti miinus.
      Pystymaila oletko järjissäsi rahankäytön menousta?

      Menkijärvi lentokenttineen on hieno asia jota kehitetään kaikille käyttökuntoon.

      Äänestän ihmisiä jotka on asian puolesta puhuneet ja TOIMINEET.

    • kenttävaiei

      Olen seurannut tätä keskustelua täällä sivuilla jonkin aikaa ja minulle kentän osto asia ei ole vielä auennut. Kertokaa nyt oikeesti ilman kynsiä ja hampaita että mitä tuo kenttäalueen osto kaupunkilaisille tuo/ hyödyntää tai jos ei sitä osteta mitä jäädään paitsi?
      Perustelut voi laittaa ihan ranskalaisilla viivoilla sekä puolesta että vastaan,kiitos.

      • IsoKoneLaskeutuisi

        Koska ne muutamat isot kivet poistetaan sieltä kentän länsipäädystä.
        Suoja-alueelta.


      • harrasharrastaja

        Mitä nyt yleensä harrastustoiminta ihmiselle tuo? toisilta se vie rahat toisilta puolison toisille antaa elämän toisille se on elämän suola ja auttaa jaksamaan toisille se on pelastus alkoholista toisille se on työksi muuttunut harrastus toisilta ottaa puolison toislle se antaa toivoa ja ihmisisuhteita toisille se.. no lista on loputon. Ei siinä ranskalaiset viivat auta ellei ymmärrä.
        Netissä voi lukea paljon paljon juttuja erilaisista harrastuksista ja niiden ikävistä ja hyvistä puolista. Ajattele KOKO MAAILAMAN HARRASTUSTOIMINTAA KOKO MAAILMAN mitä siitä on hyötyä? ei taida nyt enempää sinun tarvita kysellä enää ikinä koskaan tästä asiasta ellet halua olla hankala ja jarrumies tälle yhdelle sanalle, golbaalille ,asialle ,harrastus.

        Toivotaan että alajärven kaupunki asian nuijii omistukseen ja ymmärtää asian tärkeyden.

        Ketjussa joku kirjoittaa kivistä ,se voi antaa jollekin kaivinkone miehelle työtä joka upotta kivet kentän päädystä. Niistäkivistä en tiedä kun en ole käynyt katsomassa mistä on kyse mutta kivet kuulostaa huonolta pitkässä laskussa kentänpäässä. Puolutusvoimia ne ei ole haitaneet kaiketi sillä silloin olisi ollut paukkua poistaa kivet. Kenties nyt joku muu kone sinne voi luisua ?

        Lisää itse pilikut ja pisteet ja ranskalaiset viivat. En jaksa näin tyhjään kysymykseen enää palat joten heikunkeikun ja hanki lentolupakirja ja vetäise potkurista kone tulille ja taivaalle miettimään harrastuksen järkevyyttä ja niitä lukemattomia muita maailman harrastuksia ja taloutta.


    • euroollamennään

      Kyllä kai kaupungin päättäjillä on tärkeämpää päätettävää ja pohdittavaa kuin sun harrastus!?
      Ei ne ymmärrä sua ja sun harrastusta mutta toivottavasti ne ymmärtää paljon tärkeämmästä, eli kaupungin talouden pidosta.

    • Saksanmarkka

      Mää mitään harrasta , älä ole itsekäs, et vain ymmärrä , harrastuksena käyn töissä. Kiva harrastus ja rahaa tulee. Koita nyt ymmärtää iso asia . Pesis pitäs lopettaa se on kallis harrastus kaupungille. Rättihallia pukkaa. Olis tärkeämpää päättäjillä ja pohdittavaa kuin pesis lieveilmiöineen. Sun harrastus on liian kallista. Peispaal on ihan turha harrastus joku harrastus pelikin jossa pelaa pari harrastajaa usa massa mikä se olikaan ? Ja sitten ihan turhaa se super pwlikin harradtus. Ihan pikku harrastus juttuja vaan . Samoin harrastus jääkiekkokin pikku juttuja vois alajärvelläkin sulkea sen harradtushallin . Ihmeesti ne päättäjät harrastuksia tukee vai hä? Joo ja uimahalli harrastus pitäs kansa lopettaa kun on kallis ulläpitää se harrastus vai ? Ääh ihan turhaan sulle harrastuksesta kirjoitan kun et vain käsitä etkä hahmota lentokentän ääriviivoja.

    • yllätystenaika

      Hei, mä näin eilen lentokentällä 2 ihmistä!!

      • Rakentavaapositiivista

        Niin on yleensä näkee enemmän.


    • Puoletpois

      Sorry, olin vääräs, se toinen olikin karhu.

      • Halliapukkaa

        Miten havainnoit tilanteen? Kiikarilla tieltä?
        Olisiko aika nyt sinunkin hankkia lentolupakirja? Pääsisit lentämään.
        Milloin perustuksille rakennetaan uusi halli? Hieman jämerämpi kuin vanha oli.


    • DC10

      Tiedoksi, perustuksille ei rakenneta uutta hallia koska kaikki rahat menee kentän ostoon, vaikka olis ilimankin saatu. Voit parkkeerata sen koneen sinne kivijalan sisäpuolelle ja kuvitella että on seinät ympärillä ja katto päällä.

    • DC10:lle sen verran, että tietääkseni tuon kasaan menneen hallin hankkivat ja rakensivat silloisen Alajärven ilmailukerho jäsenet, ei kunta, joten ei se nytkään olisi kunnan vastuulla tehdä. Ja edelleen on uskomatonta, kuinka joku voi uskoa tuohon "ilmaiseen" lahjaan. Vastikkeetonta palvelua yms. ei yleensä ole, aina sieltä jossain vaiheessa pullahtaa esiin asioita, joista kuitenkin joudut loppu peleissä maksamaan.
      Mietitäänpä asiaa niin, että ulkopuolinen ostaja myy nuo ranta-alueet ja tekee siinä ehkäpä tilin. Sen jälkeen hän antaa eri porukoiden laittaa kenttäaluetta parempaan kuntoon, kun alue on ns. fiksattu, tehty ehkäpä uusia halleja yms. niin omistaja toteaakin, että nyt hän on päättänytkin myydä kentän, saatte toki ostaa sen kun nyt olette sitä noin kovasti parannelleet, olisiko vaikka 200 000 € sopiva summa ? Siinä sitä sitten housut nilkoissa ihmetellään, että kuinkas tässä nyt näin kävi, kenttähän luvattiin ilmaiseksi meille.
      Nyt tehty ostopäätös on kaikilla mittareilla katsottuna oikea päätös, kaikkia se ei miellytä, niin kuin ei yleensäkään elämässä, mutta tällaista elämä on.

      • Luelue

        masiavili voi käydä netin kautta lukemassa kaupunginhallituksen pöytäkirjoista mitä kaupunki on ilman saamassa ja mitä ei. Siellä ne on mustaa valkosella. Ei sitä kenttää kukaan ulkopuolinen voi omiin nimiin korjailla, saati sytten myydä se kun on kaupungin omaisuutta!


      • Elämänkokemustatiedonläh
        Luelue kirjoitti:

        masiavili voi käydä netin kautta lukemassa kaupunginhallituksen pöytäkirjoista mitä kaupunki on ilman saamassa ja mitä ei. Siellä ne on mustaa valkosella. Ei sitä kenttää kukaan ulkopuolinen voi omiin nimiin korjailla, saati sytten myydä se kun on kaupungin omaisuutta!

        Niissä kirjoituksissa ei lue kaikkia . Ulkopuolelle jää ne asiat kirjoituksista joissa "ilmainen" hinta onkin jotain mihin et usko. Ihanko oikeasti uskot ilmaiseen?


    • faktatpöytään

      Mitäs niistä kirjoituksista puuttuu? Lyhyesti: kaupunki saa lahjoituksena ilmaiseksi koko kenttäalueen, kiitoradat, siihen kuuluvat maat n. 60 hehtaaria, rakennukset ja päällä olevan puuston.
      Lahjoittajalle jää rantatontit ja niillä olevat vanhat, huonokuntoiset rakennukset.
      Kauppaan ei kuulu yleinen uimaranta-alue, sauna, juoksuhaudat, korsut, vaan ne jäävät edelleen Kaupungille ja kaupunkilaisten käyttöön.

    • Omaksituleejippiii

      Mietippä,liikemies antaa ilmaiseksi kentän? No miksi kupunki ei ottaisi koko pottia kun siihen on mahdollisuus.
      Eli nyt kaupunki voi esim myydä kentän ja jää käteen tuo liikemiesten haluama osuus.
      Viisas päätös ostaa koko alue. Kaupunkihan ei myy tietystikkään kenttää.

      En tajua millään muotoa tuon pelkän lahjoituksen kannattajan erittäin lyhytnäköistä suppeaa kapeaa kantaa. Toivottavasti ei ole missään päättämässä mitään.

    • Mjärvi

      Hei,

      Onko tuo etuosto-oikeus nyt sitten toimeenpantu?

      Alajärven kaupunginvaltuuston 21.8.2017 kokouksen päätöksiä en löytänyt, mutta liitteistä voisi päätellä ja olettaa, että päätös on saanut virallisen vahvistuksen. Jännä kun googlettamalla ei löytynyt kenenkään kirjoittamaa juttua asiasta... olisihan se mielenkiintoista lukea, millaisia aikeita kaupungilla on alueen suhteen.

      Jos ostopäätös tehty, niin hyvä juttu että kaupunki ostaa koko kokonaisuuden, josta rantatontit muodostavat kaikista mielenkiintoisimman ja investointina perusteltavissa olevan hankinnan.

    • Tekemisenmeininki

      Alajärven voitto!

      Kenttä ostettu!

      Voi heitellä ideoita ilmaan mitä saadaan yhdessä aikaiseksi.

      Ensiksi jäsenmaksu että voi jotain aloitella.

    • Hyväsielläonharrastaa

      Lentokentän maastossa, vaikka mitä, niiden joilla on auto kulkea.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe