Positiivinen uutisointi

Sydänkunnanasenteet

Koti-Lappi lehdessä oli viesti palstalla vähän kuin iroonisesti maininta kunnan positiivisesta uutisoinnista ja vielä nimimerkillä "Pöyristynyt"??Tästäkin viestistä heijastuu se, että vain kaikki negatiivinen on uutisoinnin arvoista? Miksi? Siinäpä kysymys, eikö se ole hyvä, että saamme tähän "maailman synkkyyteen" positiivistä uutisointia! Kuntamme on pieni, ei ne teotkaan tarvitse olla mahtavia! Näistä uutisistahan saamme lukea, että kylällemme ovat kaikki arvokkaita ihmisiä, esimerkiksi ikäihmiset on huomioitu näillä korkki - ja kenkien liukuesteasioilla, lapset päivähoitojutulla, lapsethan ovat meidänkin tulevaisuus! Pakolaisten tulo ei myöskään pitäisi olla negatiivistä, välitämme näin pienenä kuntana myös "maailman hädästä"! Näinä päivinä on huomannut, kuinka kyläläiset ovat löytäneet yhteistä tekemistä, iso joukko on ollut mukana talkoilemassa, että tulevat kuntalaiset tuntevat olonsa tervetulleiksi!Heillä on varmasti monenlaista traumaa takana? Antakaamme heille sitä turvallisuuden tunnetta, vaikka meillä täällä on kylmä sää, näytetään, että meillä on lämmin sydän! Tulevat pakolaislapset saavat olla lapsia, leikkiä ja olla turvassa!Lisää vain positiivisia uutisia meidän kylältä, kiitos heidän, jotka antavat siihen aihetta ja heidän jotka näkevät nämä teot! Meillä jokaisella on petraamisen aihetta asenteisiimme, jokaisella on mahdollisuus tehdä hyvä teko! Jo aikojen alusta on sanottu, että tee toisille ja kohtaa heidät niin, kuin toivoisit itsellesi tehtävän!

44

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eiturhiakehuja

      Toivottavasti oli Lapin radio auki aamupäivällä, kuulit silloin taas jotain positiivistä uutista Pelkosenniemeltä! Kylläpä tuli hyvä mieli!

    • hulluja
      • meitänkylä

        etelän vetelät trollit saapi olla mitä mieltä hyvänsä. pelkosenniemi on mukava kylä ja täällä eletään vaatimattomasti ja silti hyvää elämää :)


    • Ihmisiähekin

      Miten ne hätää kärsivät paikalliset puliukot ja akat on muistettu?

    • Turvaisaaeloa

      "Meitänkylä" nimimerkki on aivan oikeassa , että elämme vaatimattomasti, silti hyvää elämää! Alla oleva "Ihmisiähekin" nimimerkin mielipide, eiköhän heitäkin ole muistettu ja annettu mahdollisuuksia, kyllä heidän itsekin pitää ottaa elämästään vastuuta! Pullon korkki kiinni ja hakea apua ja hoitoa, sitä ei voi pakolla toinen tehdä, vaan itsellä täytyy olla halu parempaan elämään! Mistä sitä rahaa on viinaan, jos ei ole leipään? Minkä rahan laittaa alkoholiin, sillä rahalla varmasti saisi parempaa elämää! Ei siihen auta paikallisten apu, jos ao. ei itse sitä halua, viinarahaa emme ikinä ole valmiit antamaan!!!!Jos siihen hätään avun antoa tarkoitat? Meille on tullut tosi rankoista olosuhteista uusia kyläläisiä, toivottavasti sen kaikki ymmärtävät, että heille on tärkeintä se rauha! Ottakaamme heidät vastaan sydämellisesti, heillekin varmaan riittää se vaatimaton , hyvä elämä. Annetaan heille mahdollisuus, joukossa on lapsosia, he tarvitsevat varsinkin sitä turvaa ja suojaa!

      • Sivustaseurannut

        Siinä sen näkee, ettei turvaisallaelolla ole mitään käsitystä alkoholismista. Sanotaanko sitä lihavallekkin joka itse on itsensä saattanut siihen kuntoon että älä syö?Entä verenpainetautiselle? Hoida itsesi kuntoon, älä syö suolaa.Älä stressaa. Koita nyt yrittää edes!Alkoholismi on sairaus. Se on ihmisen geeneissä ja niin suuri riippuvuuden aiheuttaja ,että vaikka he toisinaan haluaisivat lopettaa, eivät he pysty. Ei vaikka kuinka sanoisitte ,että korkki kiinni.Ei vaikka ei olisi senttiäkään rahaa. Mistäs sinä tiedät minkälaisia kokemuksia alkoholisti ovat kokeneet? Monet ovat pohjimmiltaan hyvin herkkiä. Ja siihen avunsaantiin; meidän kunnassa ei edes ole ammattitaitoa ymmärtää ja ohjata heitä. Päivän parin katko osastolla ilman osaavaa henkilökuntaa on yhtä tyhjän kanssa.


      • Aikaparantua

        Tämä nyt ei ole oikein tuon alkuperäisen otsikon alle, mutta kun on pakko kommentoida tätä alkoholismiasiaa! Minulla on paljon alkoholismia lähellä, joo kyllä se on sairaus, mutta on pakko sanoa, että kyllä siihen pitää olla oma tahto parantua, ei ympäristö ja läheiset voi muuta kuin tukea läheistään, joka kamppailee irti viinasta! Lähellä on onnistuneita, uudelleen sortuneita ja heitä jotka ovat antaneet periksi! Onnistuneita tutuissani ovat uskoon tulleet ja erään "herättivät" lapset, oli jouluaatto, perheen pää oli omilla teillään, aattoillan hämärtyessä, taksi oli ajanut pihaan, Kaikki kuusi lasta menivät portaille ja ilmoittivat isälle, älä tule kotiin pilaamaan meidän joulua!Tämä herätti isän ja sen joulun jälkeen isä meni hoitoon ,eikä ole sen jälkeen pulloon koskenut!Isänkin mielestä se on ollut hänen parhain joululahjansa, puhumattakaan perheen! Alkoholismi sairastuttaa niin monia läheisiäkin ja koko perheen, nuo edellä mainitut sairaudet esim. verenpaine, lihavuus ym. ovat itselle pahimmat! Alkoholin myötä tulee monesti mukaan väkivalta, lasten turvattomuus, perhe jää heitteille!Yllä mainittiin myös tämä geeni, joka altistaa alkoholismiin, minulla on kaksi ystävää, jotka ovat tiedostaneet tämän mahdollisuuden, koska suvussa on niin paljon alkoholisteja! Eivät he ole asiaa tutkituttaneet, mutta todenneet, etteivät ota riskiä, he eivät ole ikinä maistaneet alkoholia, eivät edes nuoruudessaan!Ihan hyvin ovat elämässään pärjänneet ilman viinaa, ei ole edes iloa tarvinnut teeskennellä!!Osastokatko on varmasti myös tarpeen, sen jälkeen pää selvänä on mietittävä jatkohoitoa, uskon että kaikilla on silloin vilpittömästi halu auttaa heitä, jolla on tosissaan halu parantua, eikä vain halu päästä pois osastolta ja kauppaan ostamaan "uusi lasti"!!Tämäpä on sellainen asia, että siinä on niin monta mieltä kuin on miestäkin, mutta kyllä kaikki lähtee itsestä, jonkun vain on käytävä aivan pohjalla, menettää kaikki, ennenkuin herää, niin toivottavasti herää edes silloin, koskaan ei ole liian myöhäistä!


    • Hapuilijat

      Viitasaaren sahuri Teukalla menee hyvin miten menee Pelkosenniemen sahurilla varmaankin kunnan talousasioista vastaavat pönkkänä?

    • Älyköt

      Positiivistä ja jaa kuhan seuraavana sanoo itsensä irti.

    • Tirlantaa

      Tiedetään jo kuka on seuraava sehän käy julki kunnanhallituksen esityslistalta

    • Äpääk

      Vanha asia kuka on seurava

    • Kulleroidenaikaa

      Käännetäämpä tämäkin positiiviseksi, nyt ovat uudet valtuutetut aloittaneet työnsä, nyt valitaan uusia ihmisiä kunnan toimiin, siis "uudet tuulet puhaltavat"? Toivotaan, että tuulet ovat myönteiset, lämpöiset! Paljon jää vielä hyviä entisiäkin työntekijöitä kuntaamme, ei kaikki lähde pois, jospa he saavat hyviä uusia työkavereita yhteisöönsä! Annetaan kaikkien kukkien kukkia, mahdollisuus näyttää tietonsa ja taitonsa! Hyvää juhannusta kaikille kyläläisille ja käypäläisille, yritetään pysyä lämpimänä, kyllä se kesä meitä joskus hellii!

    • Satuinpakuulolle

      Ei tarvinnut lehdestä lukea, vaan sai kuulla turistien suusta, he kehuivat pelkosenniemiläisiä lapsia! Olivat käyneet mm. kahvilla torilla ja uimarannalla, tavanneet reippaita avoimia lapsia! Sanoivat, että teillä on tosi hyvä tulevaisuus, jos tämä on ihan yleinen ilmiö? Olkaamme siis ylpeitä lapsistamme ja nuoristamme, jos jo ihan käypäläisetkin tekevät tällaisia huomioita!

      • Eiporukkaa

        Kyl varmaa oliva. Tosi pitää suurennuslasilla etsii ku niit on nii vähä. Ei tainnee kyl olla paikallisii ne lapset.Jotain turistei tai sukulaisten lapsii etsi toisiansa tyhjäst kyläst.


      • Elämänkoulutiellä

        Kylläpä taisit väärin arvella, etkä ole tainnut torilla kahvilla käydä? Kesäkahvilaa pitävät lapset ovat ihan peruspelekosenniemiläisiä! Katseleppa sinäkin suurennuslasin kanssa meidän kylän lapsia, jos siten näkisit paremmin, että ei heitä tyhjää kehuta! Sanotaan myös, ettei se määrä vain laatu, kyllä meidän kylältä on maailmallekin ponnistanut monta nuorta, jotka ovat siellä hyvin pärjänneet ja ovat ylpeitä juuristaan! Eikö meidän paikallisten tehtävä ole kannustaa kaikkia, niin lapsia, nuoria kuin vähän vanhempiakin, eikä aina vetää "mattoa alta"? Jokainen on varmaan jossakin elämän vaiheessa kokenut epäonnistumisia, mutta sieltä noustaan kovalla tahdolla ja toisten kannustuksella! Elämänkoulu on joskus kova, mutta se pienikin positiivinen asia siinä koulussa, kantaa pitkälle, antakaamme niitä hyviä asioita sinne elämänkoulun varrelle!


    • Kadabuld

      Kyllä ne osaa niemen kersatki vittua haistattaa kun sopiva tilaisuus lankeaa

      • Siainen

        Olinpa minä vähän aikaa sitten siellä sijaisena koulussa, joten kokemusta on niemen nuorista on. Se joku veivasi koepaperin taakse "kirkkoveneen" kuvaa ja minä olin varma, että Tane sen on piirtänyt. Soittelin sitten isälle ja kutsuin koululle puhutteluun. Isä pyöritti kuvaa ja sanoi, että eipä ole meidän pojan piirtämä. Se kun piirtää, niin se on just. Kyllä siellä oli niin mukavia lapsia eikä ihme, kun he kuuluvat kantaväestöön. Vanhemmat myös helvetin mukavia ja yhteistyöhaluisia.


    • Reilutkaksiviikkoa

      Koitammapa saada taas positiivistä juttua lehteen tältäkin kuukaudelta!!! Pian on aika "JOHAN ON MARKKINAT" tapahtuman! Siihen tarvitaan taas pienen kunnan koko väkeä, että saadaan kiva lauantai niin paikallisille kuin käypäläisille! Teheppä osasi sinäkin siihen, vaikka tule paikalle iloisella mielellä, sitä iloa toivottavasti et ole hakenut "lasisesta laulukirjasta"?Ohjelmasta ei vielä ole paljon tietoa, mainos oli, että musiikista vastaa ainakin Jukka Lampelan trio, varmasti on iloista musiikkia tiedossa!Ihan pian on varmaankin Koti-Lappi lehdessä tästäkin tieto, mitä on tulossa? Sitten on varmaankin vuoden pelkosenniemiläisen valinta, mitenhän se tänä vuonna valitaan, kun ei ole ollut äänestyslaatikoita missään esillä? Siinäpä sekin sitten nähdään, kenelle Annika luovuttaa tittelin! Mukavaa lauantaita 29.7 odotellessa, torilla tavataan! Toivottavasti sääkin suosii, niinkuin useampana vuonna on tehnytkin!

    • etukäteistieto

      Täi hattu menee saunavaaraan. Eläkeliiton oinas saa hatun tänävuonna

      • vierailijatar

        Ja seuraavana vuonna joku maahanmuuttajaäiti. Mutta mites on Sannan mahikset? Sanna tekee hienoa työtä niemessä ja ansaitsee sen ehdottomasti. Pelkosenniemi vaan on hyvä paikka asua, mutta kylien välistä kissanhännän vetoa on liikaa kokonaisuuden kustannuksella.


      • Tulevahatunkantaja

        Jospa luirolaiset ovat Sannan ehdolle laittaneet? Tietona kun on, että joka kylä on saanut laittaa ehdokkaansa. Jos ei ole oma kylä häntä laittanut, niin onhan myös mahdollisuus paikan päällä laittaa joku muu, kuin ketä on ehdotettu! Onhan jo aikaisemmin valittujen joukossa ollut monen kylän asukkaita! Nyt vain miettimään, kuka"tittelin" on ansainnut, hän joka on kuntalaisten eteen tehnyt hyvää!


      • Hyihattu
        Tulevahatunkantaja kirjoitti:

        Jospa luirolaiset ovat Sannan ehdolle laittaneet? Tietona kun on, että joka kylä on saanut laittaa ehdokkaansa. Jos ei ole oma kylä häntä laittanut, niin onhan myös mahdollisuus paikan päällä laittaa joku muu, kuin ketä on ehdotettu! Onhan jo aikaisemmin valittujen joukossa ollut monen kylän asukkaita! Nyt vain miettimään, kuka"tittelin" on ansainnut, hän joka on kuntalaisten eteen tehnyt hyvää!

        Vai niin...julkisesti ei missään ole tiedotettu, että kylät laittaa ehdokkaansa tämä tarkoittaa sitä, että sisäpiiri valinta on jälleen tulossa. S K on aikanaan hatun luovuttanut, mutta onko ansioitunut niin että koko yhteisön eteen tehty työ kriteeri täyttyy? mielestäni S K ei ole niin ansioitunut ja hattu ei saa päätyä hänelle koska silloin kiertopalkinto päätyessään antajalle katkeaa ja seuraavana vuonna hattua ei voi antaa jakoon.
        Valinta tulisi kohdistua henkilöön joka on pyyteettömästi tehnyt kokokuntalaisten eteen jotain merkittävää.


      • Sisäpiirijuttuko

        Ei ne tarvii olla sisäpiirijuttuja, onko se niin,että jää paitsi asioista, kun itse ei viitsi ottaa mistään selvää! On niin paljon tapahtumia, joihin kaikki ovat tervetulleita, joissa asiat selviää! Joka kylässäkin taitaa olla kyläyhdistyksien tapaista toimintaa, ne eivät ole poliittisia juttuja, vaan kylän ja kyläläisten asioihin paneutuvaa toimintaa. Varmaan näiden yhdistysten toimijoille on tämäkin vuoden pelkosenniemiläisen ehdokkaan nimeäminen esitetty. Ole aktiivinen muutenkin, äläkä vain täällä valittajana! Onhan se aivan mahdoton tehtävä tiedon jakaminen, jos asian osaisia ei itseä kiinnosta kylänsä asiat! Kysyäkin aina voi,jos joku askarruttaa! On niin helppo arvostella toisia, jotka varmasti parhaansa yrittävät!Osallistumalla saa jokainen äänensä kuuluviin ja voit laittaa itsekin osaamisesi kaikkien iloksi!


    • etukäteistietoa

      Saunavaaran jälkeen täi hattu matkaa kemijokivartta ylöspäin ja istutetaan 2018 heinäkuussa Anu Laukkasen päähän.

      Näin se menee

      • Hatunnosto

        Kuulin kyliltä, että tänä vuonna valinta tehdään niin, että jokaiselta kylältä on pyydetty valitsemaan oma ehdokas ja nämä valitut ovat sitten äänestettävänä torikansalla "Johan on markkinat" tapahtumassa! Saa kuulemman äänestää omaakin ehdokasta näiden valittujen ulkopuolelta!!!Äänestystulos julistetaan sitten tapahtuman päätteeksi! Hattuhan on huovutettu, eikä mikään täihattu, mistähän em. ovat saaneet tätä täitietoa?Vai katteusko se riivaa tässäkin!


    • Hattu...tuleen

      hatun nykyinen kantaja sai itänaapurista täitä.
      Lienee niitä hatussakin.
      Näin ovat lähipiirit kertoneet.

      • mannesmanni

        On se ollut erikoinen tapaus koska minulla ei ole mitään sanottavaa ko asiaan ja en minä ainakaan ole vielä saanut sitä mieltä olla asiasta mitä tässä nyt sitten on vielä auki vähän puhuttu. Mutta on se kuuluisa tapahtuma ollut koska sitä kuitenkin kommenttia paljon on tullut. Tämä on hyvää mainosta Pelkosenniemelle ja siksi meidän tummien pitää pitää yhtä.


    • Uudetasukkaat

      Kivat myönteiset olivat jutut lehdessä, alueuutisissa ja radiossa , jotka kertoivat kylämme uusien asukkaiden kokemuksista kuukauden ajan asumisestaan täällä! Toivottavasti heidän myönteisyys tarttuu myös meihin! Pyhätunturin päivänä saivat lehden mukaan kokea Lapin luonnon kauneutta myös muualla Lapissa asuvat Syyrian pakolaiset, hyvä että tällainen mahdollisuus järjestettiin, toivottavasti hekin saivat positiivisen viestin Pelkosenniemestä! Kylän kuvassa uudet asukkaamme ovat aina niin hymyileviä, tervehtivät iloisesti ja lapset ovat tosi suloisia!"Johan on markkina" tapahtumaankin ilmoituksen mukaan osallistuvat valmistaen syyrialaisia herkkuja!He eivät edes ole valittaneet tätä Suomen säätä, mitä me jaksamme joka päivä huokailla. Näinhän se on, että asenne ratkaisee, nyt positiivinen asenne meille kyläläisillekin! Mehän emme tiedä mitään siitä, mitä kauheuksia nämäkin perheet ovat saaneet kokea ennen tänne muuttoaan, kuinka tärkeä asia on se, että on rauha, eikä tarvitse pelätä, tehkäämme me kyläläiset heille se luottamuksen arvoiseksi asiaksi!

    • äidit.isät

      Voi kun vain ottaisivat kaikki saman asenteen jotka tänne otetaan.Loiset pysyköön pois!
      Pakolaisiin tutustunut.

    • Lejike

      Odotellaan innolla milloin saavat töitä .Joku työpaikka pitää kehitellä.Sitä ennen täytyy ajattaa autokoulu ja ostaa kulkuneuvo että pääsevät tänne tunturiin töihin.Täällä riittää töitä jos halutaan tehdä. Myös hoitoalalla on pulaa sekä toimistoissa tarvitaan .Ravintola ala on raskasta ja tarvitsee sijaisia. Ilman muuta positiivinen ajattelutapa kaikille . Kuka palkkaa ensimmäisenä ? Näyttäkäähän esimerkkiä!!:

    • Tortillako

      Viestiketjussa oli maininta Pelkosenniemen torin kioskissa olevista reippaista nuorista. Miksi kioski on siellä esiintymislavan ja patsaiden takana? Nuorilla olisi varmasti mukavampaa myydä jäätelöä yms. kun kioski olisi lähempänä valtatietä. Kun torimyyjät pystyttää teltat torin etuosaan, ei kukaan ohikulkija näe kioskia saati että se olisi auki.

      • Torikioski

        Siirtoa on moni tahoillaan miettinyt, mutta siirto ei ole niin yksinkertainen, kun sinne on vedetty vesi- ja sähköliittymät! Kioski on tietääkseni kyläyhdistyksen omistama, eikä pieni ykdistys taida olla taloudellisesti niin varoissaan, että pystyisi kustantamaan nämä siirtokulut?Kioskihan oli jo ennen sitä, kun tämä Paavaliareena rakennettiin paikalleen! Tähän varmaankin tarvittaisiin taloudellista tukea ja kyläläisten talkoohenkeä?


    • Djurgorden

      Helpompaa on siirtää narkkarin patsas rantapuolelle sinne ne puliukot mutenkin ruukaavat käppäillä. On härskiä että narkomaani könöttää keskellä kylää ja siihen tulee kuulemani mukaan yks Orimattilainen kuollut hevonen lisäksi. Onhan se taas showta.

      • asukki

        justiinsa näin


    • Näkemiiiin

      Näkemiin syyrialaiset kiva kun kiva kun kävitte, mutta kivempaa kun lähditte

      • ahvenia

        Kala ja vieraat alkavat haista kolmantena päivänä.


    • Kukaseonkaan

      Kuka on pyyteetön hyväntekijä? Kuinka se katsotaan? Onko se työntekijä joka palkkansa eteen tekee työtä ?Vai onko se kerhonvetäjä joka on kiinnostunut aiheesta? Onko se kaupanomistaja joka työllistää useita paikkakuntalaisia? Onko se naapurin papan pihan kolaaja? Onko se jokapaikanhöylätalkoolainen joka tulee kutsumattakin talkoisiin? Vaikka ei aina toivottaisikaan tulevan. Onko se se sitkas pelkosenniemeläinen joka ei ole koskaan saanut paikkakunnalta työtä mutta kelpaa naapurikuntiin vuosiksi? Onko se koiranpaskottaja joka kerää jätökset? Onko se pullonkerääjä ? Onko se marjastaja joka vie tuliaisiksi toisillekkin? Onko se paras hirvenkaataja? Onko se omaishoitaja joka säästi kymmeniätuhansia jäämällä kotiin hoitotyöhön? Onko se se joka ei ajatellutkaan olevansa mitään? Onko se se mitättömin kurja ystävällinen ihmisraukka?

      • xygeeninen

        Taustalla on sama ilmiö kuin miehellä, joka vaihtaa vanhenevan vaimonsa nuorempaan. Se on oman geeniperimän turvaaminen. Samoin (pyyteetön) auttaminen tarkoittaa mahdollisimman hyvien olosuhteiden luomista tulevalle ja jo olevalle geeniperimälle. Taustalla on aina oma etu tavalla tai toisella. Ilmaista lounasta ei ole olemassa.


      • Passitko

        Pitääkö olla hygieniapassi jos tulee myymään ruokaa ?


      • Passit..on

        Pitää pitää tietenki..passi tarvitaan kun räpii elintarvikkeita torilla


    • Ykän

      Uusi koulu 7 miljoonaa.

    • Milliwille

      Tuliko kaks milliä lisää kun on puhuttu viidestä millistä

    • Ykän

      2600m2 laske siitä

    • Kopuljonk

      Onks päätetty rakentaa jo vai?
      Kyl nyt on jonkus täyt ymmärtä vääri. Ei rahat riit

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      383
      3856
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      211
      1905
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1434
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      971
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      930
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      859
    Aihe