Alexandrian houkutus

Jakku

Hei

Pankkiiriliike alexandrialla on seuraavanlainen koukutus. Ensin tarjotaan ns. autocall-tuotetta: Sijoitusneuvoja piirtää taululle porrasgraafin. Seuraavalla tapaamiskerralla hän esittää kuinka hyvin se on tuottanut. Samalla asiakkaalle esitetään samanlainen grafiikka, mutta jätetään pienellä maininnalla että tuotot tulevat vasta viiden vuoden päästä jos silloinkaan.

Jouduin tilanteeseen, jossa oli pakko ottaa rahaa ulos. Saldo oli 3.2% /v noin 3 vuoden sijoituksesta. Tavallisesta pankista olisi saanut tuplatuoton.

T. Jarmo

9

1492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MulleHetiKaikki

      "Jouduin tilanteeseen, jossa oli pakko ottaa rahaa ulos"

      Mitä vaikeeta on ymmärtää tekemiään sopimuksia?

      Sijoittamisen olemukseen kuuluu fundamenttaali "Jos muu kuin itse sijoittaminen määrää kotiuttamisesta, tulet häviämään pääomaa / tuottoa" Ehkä tämä olisi ollut hyvä ymmärtää sijoitustuotetta hankittaessa"

    • Onko.kallis

      Mitkä on kulut, paljonko on merkintäpalkkio, entä vuotuinen hallinnointipalkkio? Siis kaikki palkkiot.

    • Rahat.pois

      Hölmöiltä rahat pois, se on Alexandrian ja vastaavien toimintaperiaate ja hyvin se toimii.

    • markkinatuotto

      Yksinkertaisesti pitää vaatia että pankkiiriliike kirjaa sijoitussopimukseen kohdan, jossa se sitoutuu takaamaan vähintään tietyn sovitun indeksin tuoton miinus pienen tehokasta indeksirahastoa vastaavan kulun.

      Jos se ei tälläiseen ehtoon sitoudu sehän tarkoittaa, että he eivät usko itsekään omiin tuotteisiinsa riittävästi eikä siihen että pystyvät reilusti ylittämään markkinoiden tuoton. Ja jos he eivät tähän pysty on pelkkää ajan ja rahan haaskausta istua yhtään pidempään sen pankkiiriliikkeen neuvotteluhuoneessa.

      Lopputulos, että luultavasti kukaan ei tähän tule sitoutumaan ja se kertoo riittävästi. Indeksejä on nykyään äärimmäisen vaikea lyödä pidemmällä aikavälillä, koska markkinat ovat useimmiten niin tehokkaat.

      • Finanssineuvos

        Pankkiiriliike voi valita sitten valita sopivan indeksin, vaikka jonkun "turvallisen eurovaltiolainojen indeksin".


    • PrivateBanker

      "Mitkä on kulut, paljonko on merkintäpalkkio, entä vuotuinen hallinnointipalkkio? Siis kaikki palkkiot. "

      Autocall tuotteissa ainut palkkio on 2% merkintäkulu. Se ei ole rahasto, joten hallinnointi tai lunastuspalkkiota tms ei ole. Tuote on tosin kallista kotiuttaa etuajassa ellei ehdot täyty, koska sen jälkimarkkinahinta on hyvin matala. Tätä faktaa ei tosin juuri koskaan mainita näitä myydessä.

      Jakku on saanut loistotuotot tähän nähden, se olisi helposti voinut olla -10% tuossa tilanteessa. Tosin, olisin hyvin utelias kuulemaan mikä "pankin ratkaisu" olisi tuonut tuplatuotot samoilla ehdoilla nollakorkojen aikana? Rahastosijoitus ei ole vertailukelpoinen auto-calliin, koska autocallin mukana tulee osittainen tappiosuoja, kun rahastoissa ei ole mitään suojaa.

      Esim, jos rahastot olisivat -20% tappiolla, Jakun sijoitus olisi -0% (juoksuajan lopussa siis). Useissa Auto-calleissa on suoja kohteen 30-40% arvonlaskua vastaan, mutta pätee vain mikäli arvonlasku ei mene tämän yli. Esim. -30% suojalla saa 100% rahoistaan takaisin, jos arvonlaskua on ollut -30%, mutta vain 69%, jos arvonlaskua on tullut -31%.

    • Nekulut

      Ei sitten tasan ole strukturoiduntuotteen kulut vain tuo 2% merkintäpalkkio. 0.7%-1% strukturointikustannus joka vuodelta ja ihan sama pidätkö vuoden vai viisi, niin koko suunnitellulta juoksuajalta maksat.
      Eli esim. Autocall merkintä 2% ja 5v maksimijuoksuaika on 5 x 1% eli 5%. Tästä saadaan sit yhteensä 7%. Eli jos tuote erääntyy vaikka ensimmäisenä vuonna, niin kustannus oli tuon 7%.

      • Näin.se.vain.on

        Asia on juuri noin kuin kirjoitit. Minulle Alexandriassa tarjottiin "kehittyvä korko 9" nimistä valuuttakorisidonnaista sertifikaattia, strukturoitu sijoitustuote. Tapaamisessa kysyin kuluista, sijoitusneuvoja kertoi että vain kaksi prosenttia. Kotona luin esitteen, siinä ihan selvästi sanottiin että strukturointikustannus on prosentti vuodessa ja se peritään etukäteen. Koska sijoitus viisi vuotta olisi se viisi prosenttia plus merkintäpalkkio eli yhteensä seitsemän prosenttia. Aleksandriasta soittivat, kysyin palkkiosta, valehteli edelleen että vain kaksi prosenttia.

        Valehteli palkkiosta, valehteli tuotosta, valehteli riskeistä, en tietenkään ostanut. Samaa olen kuullut muilta, kannattaa pysyä kaukana tuosta puljusta.

        Tavallisen piensijottajan ei kannata sijoittaa kuin edullisiin indeksirahastoihin tai indeksiosuusrahastoihin. Niin ja käteinen pankkitilillä, muuta ei tarvita.


    • Alexandria_Huijaa

      Älkää ikinä olko missään tekemisissä Alexandrian kanssa. Yrittävät kaikessa huijata ja onnistuvatkin usein. Jos ja kun jäävät kiinni valehtelusta ja asiakkaiden varojen varastamisesta, kyse on vain yksittäisen työntekijän yksittäisestä virheestä. Korvaavat jotain ja homma jatkuu. Itse yritys ja sen omistajat eivät joudu koskaan vastuuseen ja oikeuteen ja vankilaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe