Kuinka juutalaiset toimivat

miten.on.asia

En tunne nykyjuutalaisuutta kovin hyvin. Siksi kysynkin, miten juutalaiset lähestyvät Jumalaa nykyaikana? Pentaukissa Herra sanoo mm. näin: "Kolme kertaa vuodessa tulkoon kaikki sinun miesväkesi Herran, sinun Jumalasi, kasvojen eteen siihen paikkaan, jonka hän valitsee: happamattoman leivän juhlana, viikkojuhlana ja lehtimajanjuhlana. Mutta tyhjin käsin älköön tultako Herran kasvojen eteen" (5 Mooses 16:16)

Huomio tässä kiinnittyy lähinnä tuohon kohtaan, jossa sanotaan, ettei Herran kasvojen eteen saa tulla tyhjin käsin. Piti olla sijaisuhri, jotta syntinen kykeni lähestymään Herraa. Ja sehän oli aina viaton eläin, jonka veri piti vuodattaa. Nykyään kuitenkin juutalaiset eivät toimi näin miten Herra Mooseksen kautta puhui. Siksi ihmettelen sitä että, kuinka he lähestyvät isiensä Jumalaa.

Meillä kristityillä tämä asia on selkeä. Jumala katsoi eläinuhreihin Jeesuksen päiviin asti. Hänen itsensäkin syntymisen tähden Joosef ja Maria uhrasivat sen mitä oli laissa säädetty, eli parin metsäkyyhkysiä tai kaksi kyyhkysen poikaa. Mutta kun Jeesus aloitti toimintansa, sanoi Johannes kastaja hänestä: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" (Joh.1:29) Nyt oli aika täyttynyt noiden esikuville. Mooseksen laki oli vain varjo itse asiasta. Jeesus on se Jumalan Karitsa, jonka kautta voimme lähestyä Isää. Hän itse sanoi: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani" (Joh. 14:6) Voimme vain Jeesuksen nimessä lähestyä Jumalaa, koska hän sovitti syntimme ristillä. Jumalaa ei siis voi edelleenkään lähestyä tyhjin käsin. Täytyy olla täydellinen uhri. Mutta kiitos Jumalalle, se uhri riittää.

29

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainut mitä voi viedä kuolleessa tyhjässä kädessä, on se mitä elämässään on antanut pois.

    • NäinOlenYmmärtänyt

      Vastaan sen perusteella mitä ulkopuolisena olen juutalaisuutta nähnyt.

      Käsittääkseni nykyjuualaisuuteen ei kuulu noin tarkat menot kuin Raamatun aikana. Juutalainen lähestyy Jumalaa käymällä synagoogassa ja esim. antaen rahaa joihinkin seurakunnan tarpeisiin. Juutalainen täyttää Mooseksen lakia ja rabbien opetuksia. He ilmeisesti eivät yleensä koe samanlaisia hengenilmentymiä ja "Jumalan läheisyyttä" kuin esim. kristityt rukouksessa. Tietenkin voi olla myös hyvin hartaita yksilöitä jotka kokevat.

      Juutalaisten uskonelämä on aivan erilainen kuin kristityillä. "Raamattua lukemalla" saa käsityksen juutalaisuudesta muutama tuhat vuotta sitten. Juutalaisuus on noista ajoista supistunut toisenlaiseksi kuin kristityt Raamatun perusteella olettavat. Koska Jerusalemin temppeli hävitettiin, eivät juutalaiset voi toimittaa niitä jumalanpalvelusmenoja jotka kuuluvat temppelipalvelukseen.

      Ja mitä tulee "Raamattuun", se on nimitys siitä kirjakokoelmasta jota kristityt käyttävät. Juutalaiset eivät lue Raamattua. Juutalaiset käyttävät pyhistä kirjoistaan muita nimityksiä. Heidän pyhiin kirjoituksiinsa kuuluu myös sellaisia, joita kristityt eivät tunnusta. Juutalaiset taas eivät tunnusta kristittyjen Raamatun nk. UT:n kirjeitä, eli kirjoja.
      .

    • eddddddddddsw

      Valhetta kaikki, koska Paavali käskettiin uhraamaan kyyhkysiä kahden nasiirikokelaan kanssa ja Paavali oli Jeesuksen jälkeen.

      • TyhmyysOnOmaValinta

        Nimittelet meitä valehtelijoiksi. Sanoista sinut tuomitaan.

        Jeesus kuoli pesachina vuonna 30. Jerusalemin temppeli tuhottiin vuonna 70. Siinä oli Paavalilla Jeesuksen jälkeen vielä 40 vuotta aika uhrata kyyhkysiä jos halusi, ennenkuin juutalaiset karkoitettiin pois maastaan.

        Sinua Jeesus tuskin valitsee Raamatun opettajaksi.
        .


      • deeeeeeeeesw
        TyhmyysOnOmaValinta kirjoitti:

        Nimittelet meitä valehtelijoiksi. Sanoista sinut tuomitaan.

        Jeesus kuoli pesachina vuonna 30. Jerusalemin temppeli tuhottiin vuonna 70. Siinä oli Paavalilla Jeesuksen jälkeen vielä 40 vuotta aika uhrata kyyhkysiä jos halusi, ennenkuin juutalaiset karkoitettiin pois maastaan.

        Sinua Jeesus tuskin valitsee Raamatun opettajaksi.
        .

        Siis Jeesuksen kertakaikkista uhria ei tunnettu vielä paavalin aikaan koska edelleenkin kristityt uhrasivat. Kuinka typerää niinkuin sinunkin kirjoituksesi.


    • Uttgtknf

      Valkeakosken rappi naatissa luetaan Soharia, Jerusalemin Thalmudia ja jehovantodistajien käännöstä raamatusta. Rahaa annetaan pistämällä lautanen kiertämään kokoontumisessa.

      • SisarVerhojenTakaa

        Oot selvästi ottanut pinaattis ajallaan. Kyllä se siitä. Vielä karvahattu silmille ja menet lähes täydestä.
        .


    • " Herran sinun Jumalasi kavojen eteen "

      Niin, no siis, juutalaiset voivat mennä elävinä mutta kristityt vasta kuolleina . Tai vasta sitten, kun tarinan mukaan Kristus tulee herättämään viimeisenä päivänä, eli ei koskaan. Ristisidoksella on arkku suljettu.

    • LyhytVanhurskautusOppi

      Miten niin "kristityt vasta kuolleina"? Oletko todellakaan yhtään perehtynyt kristinuskoon?

      Kristinuskon / Raamatun UT:n opin mukaan Jumalan eteen saa polvistua jokainen katuva sielu. Synnintuntoa, katumusta ja edes jonkinlaista, rehellistä halua parannukseen kuitenkin edellytetään (Jumala tuntee ihmissielun kataluuden), sekä tahtoa luovuttaa koko elämänsä Jumalan johdettavaksi.

      Ihmisellä itsellään ei ole mitään annettavaa Jumalalle. Siksi Jumala Itse on valmistanut Itselleen annettavan, täydellisen Lahjan: Jeesuksen koko sovitustyön, sisältäen myös lahjavanhurskautuksen. Ihmisestä ei omilla, minkäänlaisilla vippaskonsteilla ja kyyhkysillä saa täysin vanhurskasta. Siksi Jumala ei sitä enää edes odota. Jumala myös lahjoittaa uskon. Ihminen ei voi näin suuria itse uskoa. Siksi epäuskoinen voi rukoilla Jumalalta uskoa. Tässä vaiheessa ei tarvitse uskoa. Senkun rukoilee: "Anna, Hyvä Jumala minulle myös Usko!"

      Ja tässä tulee ne "vaatteet": Syntinen ihminen vetää päälleen kuin peiton: Jeesuksen lahjavanhurskautuksen ja nyt Jumala, joka kuitenkin varsin hyvin tietää minkänlainen käenpoika sen alla piilottelee, kuitenkin hyväksyy tämän lahjan, sillä se antaa kunnian yksin Jumalalle.

      Jumala Itse on lahjoittanut Lahjan joka kädessä ja siihen pukeutuen voimme odottaa pelastusta Jumalalta: Jumalan Itsensä suorittaman sovitustyön ihmiskunnan puolesta. Sen korkeampaa Lahjaa ei ihminen voi Jumalalta hyväksyä ja sitä Hänelle kiitoksella osoittamalla.

      Tässä siis ilmenee myös kolminaisuusoppi, jonka areiolaiset kieltävät. Vain Jumalan Itsensä suorittama sovitustyö meidän puolestamme kelpaa Hänelle. Ihmisen, profeetan kuolema, jollaiseksi esim. messiaaniset ja osa helluntailaisista Jeesuksen alentavat, - veisaten sitten muka itse "korottavansa Häntä! - ei voisi tuoda koko maailman pelastusta.

      Pelastus on jo siis valmis. Pelastuksen lahjavaate odottaa jokaista kätkeytymään sen alle. Tästä voi kieltäytyä, omasta pelastuksestaan, mutta kuka tahansa tämän oikein oivaltaa, eikun juosten suoraan veripunaisen, kullatun viitan alle! Yhtälailla pakana kuin juutalainenkin. Ei Jeesus muistele pahalla.

      Tässä steppaa iloinen rabbi Mordechai Ben David, Jeesuksesta hän ei kyllä laula, mutta Taivaasta kuitenkin ja sehän on jo puoliksi oikein:
      https://www.youtube.com/watch?v=qdfqGNEFvYQ
      .

      • JeesusTaivaassa

        Kun nyt päästiin Jeesustelun alkuun, vastaan jo, ennenkuin kysytään. Tässä kuvaus Jeesus Messiaasta Taivaassa:

        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Ilm. 1:1&rnd=1496742925274

        UT / Ilmestyskirja 1. luku:
        1 Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle,
        2 joka tässä todistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken sen, minkä hän on nähnyt.
        3 Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!

        4 Johannes seitsemälle Aasian seurakunnalle: Armo teille ja rauha häneltä, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, ja niiltä seitsemältä hengeltä, jotka ovat hänen valtaistuimensa edessä,
        5 ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä
        6 ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, hänelle kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen.

        7 Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen.

        8 "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.

        9 Minä, Johannes, teidän veljenne, joka teidän kanssanne olen osallinen ahdistukseen ja valtakuntaan ja kärsivällisyyteen Jeesuksessa, minä olin Jumalan sanan ja Jeesuksen todistuksen tähden saaressa, jonka nimi on Patmos.
        10 Minä olin hengessä Herran päivänä, ja kuulin takaani suuren äänen, ikäänkuin pasunan äänen,
        11 joka sanoi: "Kirjoita kirjaan, mitä näet, ja lähetä niille seitsemälle seurakunnalle, Efesoon ja Smyrnaan ja Pergamoon ja Tyatiraan ja Sardeeseen ja Filadelfiaan ja Laodikeaan".

        12 Ja minä käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui; ja kääntyessäni minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa,
        13 ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.
        14 Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;
        15 hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.
        16 Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.
        17 Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen. Ja hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,
        18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.

        19 Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva.
        20 Niiden seitsemän tähden salaisuus, jotka näit minun oikeassa kädessäni, ja niiden seitsemän kultaisen lampunjalan salaisuus on tämä: ne seitsemän tähteä ovat niiden seitsemän seurakunnan enkelit, ja ne seitsemän lampunjalkaa ovat ne seitsemän seurakuntaa."
        .


      • Mordechain.lauluja
        JeesusTaivaassa kirjoitti:

        Kun nyt päästiin Jeesustelun alkuun, vastaan jo, ennenkuin kysytään. Tässä kuvaus Jeesus Messiaasta Taivaassa:

        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Ilm. 1:1&rnd=1496742925274

        UT / Ilmestyskirja 1. luku:
        1 Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle,
        2 joka tässä todistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken sen, minkä hän on nähnyt.
        3 Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!

        4 Johannes seitsemälle Aasian seurakunnalle: Armo teille ja rauha häneltä, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, ja niiltä seitsemältä hengeltä, jotka ovat hänen valtaistuimensa edessä,
        5 ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä
        6 ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, hänelle kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen.

        7 Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen.

        8 "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.

        9 Minä, Johannes, teidän veljenne, joka teidän kanssanne olen osallinen ahdistukseen ja valtakuntaan ja kärsivällisyyteen Jeesuksessa, minä olin Jumalan sanan ja Jeesuksen todistuksen tähden saaressa, jonka nimi on Patmos.
        10 Minä olin hengessä Herran päivänä, ja kuulin takaani suuren äänen, ikäänkuin pasunan äänen,
        11 joka sanoi: "Kirjoita kirjaan, mitä näet, ja lähetä niille seitsemälle seurakunnalle, Efesoon ja Smyrnaan ja Pergamoon ja Tyatiraan ja Sardeeseen ja Filadelfiaan ja Laodikeaan".

        12 Ja minä käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui; ja kääntyessäni minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa,
        13 ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.
        14 Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;
        15 hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.
        16 Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.
        17 Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen. Ja hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,
        18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.

        19 Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva.
        20 Niiden seitsemän tähden salaisuus, jotka näit minun oikeassa kädessäni, ja niiden seitsemän kultaisen lampunjalan salaisuus on tämä: ne seitsemän tähteä ovat niiden seitsemän seurakunnan enkelit, ja ne seitsemän lampunjalkaa ovat ne seitsemän seurakuntaa."
        .

        Mordechai Ben David - Habeit / Koti Taivaassa:
        https://www.youtube.com/watch?v=7t9mnZNuAIw
        .


      • Mordechain.lauluja kirjoitti:

        Mordechai Ben David - Habeit / Koti Taivaassa:
        https://www.youtube.com/watch?v=7t9mnZNuAIw
        .

        Kabbalan mukaan taitaa olla niin, että sielukipinät palaavat ensimmäiseen luotuun sieluun ,eli Adam Kadmoniin, mutta kristitythän pelkäävät kabbalaa.

        "Hän loi teidät yhdestä sielusta " Löytyy myös koraanista.

        Kristittyjen täytyy odottaa jeesuksen toista tulemista. Sielut on sidottu, eivät pääse kotiin.


      • RessuKrisu
        fari.g kirjoitti:

        Kabbalan mukaan taitaa olla niin, että sielukipinät palaavat ensimmäiseen luotuun sieluun ,eli Adam Kadmoniin, mutta kristitythän pelkäävät kabbalaa.

        "Hän loi teidät yhdestä sielusta " Löytyy myös koraanista.

        Kristittyjen täytyy odottaa jeesuksen toista tulemista. Sielut on sidottu, eivät pääse kotiin.

        Voi meitä raukkoja. Onneksi Jeesus pelastaa.


    • aitoisraelson

      Eivät uhrit ole sijaisuhreja vaan kuhunkin juhlaan tai tiettyyn tilanteeseen määrättyjä.Uhrien piti olla koshereläimiä niiden lihahan syötiin, muuta ruokaa,tai esineitä uhraus voitiin suorittaa vain temppelissä rituaalisesti puhtaiden pappien toimesta, ihmisiä ei tietenkään voitu uhrata.

      Lainaamasi jakeen jatko kuuluu"vaan jokainen tuokoon lahjan sen mukaan, miten hänellä on varoja ja miten Herra, teidän Jumalanne, on häntä siunannut."

      Ei ole mitään uhria joka tuodaan esikoisen synnyttyä,äiti joutuu puhdistautumaan ja tuomaan uhrin mutta ei esikoispojan vuoksi uhrata vaan annetaan papille 5 shekeliä tai vastaava summa koska nyt tietty suku on pyhitetty Jumalan palveluun.

      • miten.on.asia

        Kyllä siellä sanotaan: "...Mutta kun hänen (vaimon) puhdistuspäivänsä pojan tai tyttären jälkeen ovat kuluneet umpeen, vieköön hän vuoden vanhan karitsan polttouhriksi ja kyyhkysenpojan tai metsäkyyhkysen syntiuhriksi ilmestysmajan oven eteen papille..." (3 Mooses 12:6) Eli kyllä Jeesuksen vanhemmat tomivat Mooseksen lain mukaan hänen syntymänsä tähden.

        Kristityn näkökulmasta nuo kaikki lakiliiton toimitukset olivat esikuvia uudesta liitosta. Jeesus itse sanoi viimeisellä ehtoollisella: "Tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi" (Matteus 26:28) Onhan se selvä asia, ettei eläimen veri voi saada aikaan syntien sovitusta. Yhtälailla on esimerkiksi jos lainaa toiselta 100 euroa, pitää se laina myös maksaa euroissa eikä monopolirahoilla. Niin myös koska syntiinlankeemus tapahtui lihassa, piti syntien sovitus myös tapahtua lihassa. Siksi piti Jumalan Pojan tulla taivaasta maanpäälle sovittamaan syntimme. Ainoastaan hän on koskaan elänyt täysin synnittömän elämän maan päällä Sen tähden vain hän kykeni ottamaan päälleen meidän syntimme.

        Jumala jo paratiisissa sanoi käärmeelle syntiinlankeemuksen jälkeen: "Minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän." (1 Mooses 3:15) Tuo lupaus toteutui ristillä. Ei Herra tietenkään vaatinut Vanhassa Testamentissa ihmisuhreja, mutta eräs esikuva on erittäin selvä kuva Jeesuksen kuolemasta. Se tapahtui Moorian vuorella, jossa Herra käski Aabrahamia uhraamaan lupauksen pojan Iisakin. Tässä ilmeni jo etukäteen se kuinka Jumala tulee kerran uhraamaan Poikansa.


    • "Huomio tässä kiinnittyy lähinnä tuohon kohtaan, jossa sanotaan, ettei Herran kasvojen eteen saa tulla tyhjin käsin. Piti olla sijaisuhri, jotta syntinen kykeni lähestymään Herraa. Ja sehän oli aina viaton eläin, jonka veri piti vuodattaa. Nykyään kuitenkin juutalaiset eivät toimi näin miten Herra Mooseksen kautta puhui. Siksi ihmettelen sitä että, kuinka he lähestyvät isiensä Jumalaa."

      Syynä tähän muutokseen on osittain muuttunut kulttuuri ja osittain se että ainoa sovelias uhrauspaikka oli temppeli.

      Mutta Farisealaiset aikansa liberaalina muutospuolueena mm. saivat aikaan yleisen pappeuden eli esimerkiksi pääsiäisen viettoon ei välttämättä tarvita rabbia koska kuka tahansa juutalainen voi toimia tämän korvikkeena.

      • Ben-Kahjola

        Vaikka Karl Marx.


      • Ben-Kahjola kirjoitti:

        Vaikka Karl Marx.

        Karl Marx ei liity mitenkään juutalaisuuden kehitykseen :)


      • ijjjjjjjhuhu

        Temppelin ulkopuolellakin uhrattiin esim autiomaan Azalelille uhrattiin vuohi muistaakseni kaupungin ulkopuolella.


      • ijjjjjjjhuhu kirjoitti:

        Temppelin ulkopuolellakin uhrattiin esim autiomaan Azalelille uhrattiin vuohi muistaakseni kaupungin ulkopuolella.

        ijjjjjj huli

        Oletko koskaan käynyt teurastamossa, tai tiedätkö, että sellaisia on olemassa. Olen kuullut, että siellä uhrataan eläimiä ihmisille? Pitääkö se paikkansa ?


      • fari.g kirjoitti:

        ijjjjjj huli

        Oletko koskaan käynyt teurastamossa, tai tiedätkö, että sellaisia on olemassa. Olen kuullut, että siellä uhrataan eläimiä ihmisille? Pitääkö se paikkansa ?

        Ja Ville kutsui Kallen kylään ja uhrari uhrialttarilla ( Grilli) Kallelle vuohen potkan.


      • uhrataaaaa
        fari.g kirjoitti:

        ijjjjjj huli

        Oletko koskaan käynyt teurastamossa, tai tiedätkö, että sellaisia on olemassa. Olen kuullut, että siellä uhrataan eläimiä ihmisille? Pitääkö se paikkansa ?

        Tiedätkö , että vuohipukin uhraamisesta lukee myös Toorassa ja juutalaisten kirjoituksissa.
        Ortodoksit uhraavat vieläkin suuren sovituspäivän tullessa kanan ja tappavat sen rukousten jälkeen. Ei ole kysymys teurastamosta(selvennys).


      • uhrataaaaa kirjoitti:

        Tiedätkö , että vuohipukin uhraamisesta lukee myös Toorassa ja juutalaisten kirjoituksissa.
        Ortodoksit uhraavat vieläkin suuren sovituspäivän tullessa kanan ja tappavat sen rukousten jälkeen. Ei ole kysymys teurastamosta(selvennys).

        Tarkoittanet Kosher-teurastamoja?
        Mutta joka tapauksessa jopa historiallisissa eläin-uhreissa ne pääosin päädyttiin syömään jotta ei menisi hukkaan hyvä pihvi.
        http://www.jewfaq.org/qorbanot.htm


      • fffffffq2qqq2
        uhrataaaaa kirjoitti:

        Tiedätkö , että vuohipukin uhraamisesta lukee myös Toorassa ja juutalaisten kirjoituksissa.
        Ortodoksit uhraavat vieläkin suuren sovituspäivän tullessa kanan ja tappavat sen rukousten jälkeen. Ei ole kysymys teurastamosta(selvennys).

        Vuohipukkeja oli kaksi, toinen uhrattiin temppelissä ja toinen ajettiin syntipukkina autiomaahaan vieden symbolisesti mukanaan kansan synnit.
        Azazel voi tarkoittaa autiota paikkaa tai korkea-arvoista langennutta enkeliä josta kertoo esim. Henokin kirja.
        Näyttää siltä ,että on aina ainakin kaksi selitystä: tavallinen syntiuhri, tai sekaantuminen demoneihin ja henkiin.


      • EläintenHolokausti
        Oudoksuva kirjoitti:

        Tarkoittanet Kosher-teurastamoja?
        Mutta joka tapauksessa jopa historiallisissa eläin-uhreissa ne pääosin päädyttiin syömään jotta ei menisi hukkaan hyvä pihvi.
        http://www.jewfaq.org/qorbanot.htm

        Kosherissa ei ole kysymys nimenomaisesta uhrieläimestä. Kosher-lihasta, tietyllä tavoin poistetaan veri, sillä juutalaiset eivät saa syödä verta.

        Eläimen "uhraaminen" on sitten eri asia. Näin olen kosherin käsittänyt.

        Totisesti toivon ja rukoilen, että eläinten holokausti päättyisi jo. Eläimillä on maailmassa kaikkein kurjimmat olot. Mutta tätä saa rukoilla maailmanloppuun asti.
        .


      • EläintenHolokausti kirjoitti:

        Kosherissa ei ole kysymys nimenomaisesta uhrieläimestä. Kosher-lihasta, tietyllä tavoin poistetaan veri, sillä juutalaiset eivät saa syödä verta.

        Eläimen "uhraaminen" on sitten eri asia. Näin olen kosherin käsittänyt.

        Totisesti toivon ja rukoilen, että eläinten holokausti päättyisi jo. Eläimillä on maailmassa kaikkein kurjimmat olot. Mutta tätä saa rukoilla maailmanloppuun asti.
        .

        "Totisesti toivon ja rukoilen, että eläinten holokausti päättyisi jo. "

        Yritätkö oikeasti verrata pihviravintolaa keskitysleireihin? Toisaalta tietystihän maailma näyttää erilaiselta pihvin kannalta.


      • uhrataaaaa kirjoitti:

        Tiedätkö , että vuohipukin uhraamisesta lukee myös Toorassa ja juutalaisten kirjoituksissa.
        Ortodoksit uhraavat vieläkin suuren sovituspäivän tullessa kanan ja tappavat sen rukousten jälkeen. Ei ole kysymys teurastamosta(selvennys).

        On turha sanoa, että eläinten uhraaminen loppui kerta kaikkiaan. Jos olisi loppunut, olisi siirrytty kasvisravintoon.


    • Jossain luki; " Mooseksen laki on vain varjo... "

      Eihän kukaan voi laikata varjoaan irti, se seuraa aina, varsinkin jos on valoisaa.

      • JumalanVarjossa

        Hyvinh oivallettu, fari. Tietystikään apostoli, joka tuon kirjoitti, ei tarkoittanut asiaa noin. On siis eri asia Jumalalla ja Jumalan varjolla. Mutta mitä tästä kiistelemään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe