Valmis pohja

uusavuton2

Mistä hyllystä kaupassa löytyy pizzapohjat, jotka valmiiksi uunipellin kokoiseksi kaulittu ja tomaattikastike mukana?

13

389

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suupuhumistavarten

      Kysäseppäs kauppiaalta. Tuskin sitä täällä kukaan tietää.

    • salivaolio

      Ei voi olla noin vaikkeaa tehdä pohja ihan itse eli 2,5 desiä vettä, öljyä muutama ruokalusikallinen, suolaa hivenen, sokeria saman verran ja vehnäjauhoja
      (kuivahiiva sekoitettuna) tarpeen mukaan ja eikun vaivaten sopivan kiinteäksi massaksi.

      Taikinan tulee kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa (nykyään tosin kohotan taikinan jääkaapissa usean tunnin ajan - näin käsien maitohappobakteerit pääsevät tekemään duuninsa) ennen toista vaivausta eli ensimmäisen kohoamisen jälkeen taikinaa tulee venyttää ja vaivata muotoonsa ja antaa sen kohota puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa - täytteet peliin ja 225 astetta uuniin noi 15-20 minsaa.

      Unohda pitsakivet ja muut härpäkkeet - pohjasta tulee rapsakka ilman niitäkin kunhan myös uunin alalämpö on päällä. Useamman pitsan olen tehnyt ja aina pohja on rapsakka.

      Salaisuus lienee taikinan öljyssä eli sitä pitää olla ohjeita enemmän ja mieluimmin hyvää olliviöljyä, josta myös taikina saa makua.

      • kiirettäpitää.ei.ehdi

        Aika harva ehtii tekemään pitsapohjaa itse, koska sen pitää antaa tekeytyäkin 20 tuntia.

        Uunin pitää olla aina maksimilämpöinen paistovaiheessa, muuten lopputulos on jotain muuta kuin pitsa.

        Ja reilusti tomaattikastiketta, mutta varovaisesti juustoa ja muita täytteitä.


      • voi_ennakoida

        Tekemsiseen menee korkeintaan kymmenen minuuttia eikä sitä tarvitse vahtia jos laittaa jääkaappiin.
        Kuinknas paljon aikaa menee kauppareissuuun.
        Uunin maksimilämpötilaan lämmittäminen ehkä vartin, sama kun jos paistat valmispohjasta.
        Ihan miten vaa, teen aina itse.


      • slowfood
        voi_ennakoida kirjoitti:

        Tekemsiseen menee korkeintaan kymmenen minuuttia eikä sitä tarvitse vahtia jos laittaa jääkaappiin.
        Kuinknas paljon aikaa menee kauppareissuuun.
        Uunin maksimilämpötilaan lämmittäminen ehkä vartin, sama kun jos paistat valmispohjasta.
        Ihan miten vaa, teen aina itse.

        Tekemiseen menee mitä menee, taikinan kohottamiseen ja tekeytymiseen menee taas aina se vakio aika. Sekamelskan siivoamiseen menee taas jokunen tovi, tiskiainetta ja vettä. Kalliiksi tulee.

        Valmispohjan tomaattikastikkeineen hakee lähikaupasta muutamassa minuutissa. Samalla saa täytteetkin, joita pizza kaipailee. Ja paistamaan pääsee heti, eikä vasta vuorokauden kuluttua.

        Jos on aikaa paljon, niin teen mielummin sitten rosvonpaistin kuin pizzan.


    • Pitsamamma

      Voi teitä taikinatohtoreita. Aina vaan jaksatte! Kerron nyt salaisuuden kaikille: täytteet tekevät pizzan! Se alkaa tomaattipyreestä johon laitetaan 5 kynttä ja sitten lempitäytteitä ja paljon. Hyvä juusto kuten edam kruunaa herkun. Oreganoa pintaan niin tuoksuu kuin pitseriassa.

      • Napolitar

        Vai että salaisuus.
        Minäkin kerron sulle pari salaisuutta.
        Pohjalla on oleellinen merkitys.pizzapohja ei ole pullataikina eikä pellille levitetty lieju.
        Siihen ei käytettä tomaatiipyrettä vaan murskaa, josta keitellään kastike öljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipulinkynnet murskana sekaan hautumaan.
        Edam ei ole jedes juusto. Se on halvinta juustonkaltaisa muovia mitä pennuille syötetään päiväkodissa.
        Kaikenaisia viritelmiä kutsutaan pizzaksi.... pellkkä oregaano ei tee pizzaa.
        Täytteitähän saa tunkea i han niin paljon kun huvittaa mutta onko siinäkään järkeä.
        Aidossa oikeassa Italialaisessa pizzassa niitä on max 4 eikä kymmenen sentin paksuudelta
        sen päällä.
        Käyppäs vaikka kokeilemassa siellä.
        Se ei ole salaisuus että pizzan teosta sinä ei tiedä mitään saatikka että neuvoisit muita.


      • Pitsamiäs
        Napolitar kirjoitti:

        Vai että salaisuus.
        Minäkin kerron sulle pari salaisuutta.
        Pohjalla on oleellinen merkitys.pizzapohja ei ole pullataikina eikä pellille levitetty lieju.
        Siihen ei käytettä tomaatiipyrettä vaan murskaa, josta keitellään kastike öljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipulinkynnet murskana sekaan hautumaan.
        Edam ei ole jedes juusto. Se on halvinta juustonkaltaisa muovia mitä pennuille syötetään päiväkodissa.
        Kaikenaisia viritelmiä kutsutaan pizzaksi.... pellkkä oregaano ei tee pizzaa.
        Täytteitähän saa tunkea i han niin paljon kun huvittaa mutta onko siinäkään järkeä.
        Aidossa oikeassa Italialaisessa pizzassa niitä on max 4 eikä kymmenen sentin paksuudelta
        sen päällä.
        Käyppäs vaikka kokeilemassa siellä.
        Se ei ole salaisuus että pizzan teosta sinä ei tiedä mitään saatikka että neuvoisit muita.

        italialainen pitsa ei ole pitsaa nähnytkään.
        Pohja tosin tekee pitsan ja sen on oltava mielellään paksu ja paksureunainen.
        Täytteitä runsaasti ja ketsuppi toimii hyvin kastikkeena.
        Kinkku, ananas, homejuusto on paras.


      • buhhahhaa

        Pullaa jonka päällä on ketsuppia ja täytteitä.


      • Hohhoijakkata_
        buhhahhaa kirjoitti:

        Pullaa jonka päällä on ketsuppia ja täytteitä.

        Pannupitsa ei ole pulla, vielä muka neuvot muita, hohhoijakkaa.
        Tuskin osaat edes pohjaa vääntää itse.


      • buhhahhaa

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....


      • Rääpäleelle_
        buhhahhaa kirjoitti:

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....

        Eli mistä vuodesta asti olet räpiköinyt pullaasi?


      • Pitsamiäs
        buhhahhaa kirjoitti:

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....

        Noh, missä vastaus viipyy?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe