Mikä vapiksen kantan homoseksiin ja asp.avikseen?

Mikä on Vapaakirkon kanta homoseksuaalisuuteen ja avioliittoon?

5

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LueSanaaÄläkäKysele

      Se on Raamatun mukainen, niinkuin on kirjoitettu.

      • Miten Vapis suhtautuu niihin seurakuntalaisiin jotka kannattavat spn. aviolittoa ja puhuvat julkisesti sen puolesta.


      • Minätaas00

        En ota kantaa, jokainen Sanan tunteva ihminen tietää mitä Jeesus tekisi.
        Hän toimisi oikein mutta rakkaudessa, hän varoittaa, kehoittaa ja opettaa Sanansa kautta. Jokainen aiheeseen perehtynyt tietää oikeat menetelmät aiheeseen liittyen.
        Tärkeintä on ensin Jeesus ja sitten kaikki muut, Jeesus on iankaikkinen ja kaikki muu hetkellistä ja turhaa. Älä jätä Herraa vaan etsi häntä, rukoile ja lue Sanaa päivittäin.
        Jeesus olkoon meidän nuhteeton esikuvamme, älä vertaa ja katso ihmiseen vaan katso Krisukseen ja ota mallia hänestä.
        Aiheesta löytyy kaikki tarpeellinen Raamatusta, tutki sitä niinkuin se olisi ainoa asia mikä pitää paikkansa tässä muuttuvassa ajassa.


    • Laitan pari linkkiä ja lainaan niistä myös osan tähän luettavaksi.

      http://www.svk.fi/uutisarkisto/avioliittoon-vihkiminen-vapaakirkossa-avioliitto-on-miehen-ja-naisen-valinen/

      "Suomen Vapaakirkko on ilmaissut oman avioliittonäkemyksensä yhdyskuntajärjestyksensä vihkimiseen liittyvässä pykälässä. Pykälän 49 otsikko on Avioliittoon vihkiminen ja teksti sanoo: 'Avioliittoon vihkiminen on toimitettava Vapaakirkon perinteen edellyttämällä tavalla miehen ja naisen välillä.'

      Tämä on yksi yhdyskuntajärjestyksen ilmaisemia vapaakirkollisia periaatteita, joihin jokainen seurakunta, varsinainen jäsen ja työntekijä on sitoutunut.

      Pastorin valtakirjan saaneille henkilöille Vapaakirkko on hakenut vihkioikeuden ja sellaisen oikeuden maistraatilta saaneet voivat vihkiä avioliittoon. Yhdyskuntajärjestyksen ja Vapaakirkon hallituksen ohjeiden valossa samaa sukupuolta olevien vihkiminen ei ole mahdollista.

      Vapaakirkossa pitäydymme kristillisen avioliiton näkemykseen, joka edellyttää puolisoiden olevan eri sukupuolta. Uskomme, että se olisi paras vaihtoehto koko yhteiskunnalle sen perusyksikön, perheen, muodostamiseen.

      Kun uusi avioliittolaki nyt maaliskuussa astuu voimaan, edustamme tältä osin vastakulttuuria. Niin kauan kuin pastoreidemme vihkioikeus ei merkitse velvollisuutta toimia omaa vakaumustaan vastaan, emme näe tarvetta vihkioikeudesta luopumiseen."

      http://www.svk.fi/avioliitto-ja-perhe/

      "Avioliittoa pidetään erottamattomana. Se rakentuu miehen ja naisen keskinäiseen rakkauteen ja valintaan. Avioliitto on myös molempien aviopuolisoiden lupaus Jumalalle noudattaa siinä hänen periaatteitaan. Pelkkä tunteenomainen rakkaus ei riitä pitämään avioliittoa koossa. Aviopuolisoiden on kasvettava vastuuseen ja uskollisuuteen.

      Vastuu on huolenpitoa toisesta aviopuolisosta ja perheeseen syntyvistä lapsista. Tämä merkitsee palvelemista ja uhrautumista perheen hyväksi. Onnellinen perhe ei synny itsestään, vaan molempien aviopuolisoiden määrätietoisesta pyrkimyksestä tavoitteen saavuttamiseksi.

      Vapaakirkon kanta avoliittoon on kielteinen. Se nähdään joko tietoisena tai tiedostamattomana vastuuttomuutena ja itsekkäänä pyrkimyksenä säilyttää vapaus uusien suhteiden solmimiseen. Vapaakirkko ei näe perusteita syntyneelle tavalle. Avoliitossa joutuvat kärsimään eniten epävarmuudessa elävät lapset, mutta usein myös nainen, jota ei erossa turvaa avioliittolaki.

      Avioeroon suhtaudutaan ymmärtämyksellä ja aviopuolisoita tukien, vaikka ero nähdään kielteisenä tapahtumana. Avioero johtuu useimmissa tapauksissa liian kevyin perustein solmitusta avioliitosta. Tästä syystä nuorille opetetaan kristillinen avioliittonäkemys ja siihen liittyvä vastuu. Tähän liittyy aviopuolison valinta. Liian nopeat ja pelkästään tunteisiin tukeutuvat ratkaisut voivat olla kohtalokkaita.

      Onnellinen avioliitto ja perhe tuo siunauksen seurakuntaan ja koko yhteiskuntaan. Vapaakirkko tahtoo kaikin tavoin vaikuttaa siihen, että sen jäsenet voisivat muodostaa ja säilyttää onnellisen perheyhteyden."

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1927
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1589
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1539
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1435
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1380
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1337
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1167
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe