Valitkaa jollain tapaa sijaisvanhemmat

lapsilleparasta

Toivon että sijaishuoltoyksiköt ja kaupungit ym. näkevät edes vähän vaivaa, selvittääkseen, onko sijaisperhe sopiva. Mikä on sijaisvanhemman puhetyyli? Jos sijaisvanhempi joka toisessa sanassa halveksii huono-osaisia ihmisiä ja käyttää heitä oman itsen ja lastensa paremmuuden pönkittämiseen, hän ei ole sopiva sijaisvanhemmaksi! Jos talossa ei ole peseytymismahdollisuuksia, ei sinne kannata sijoittaa 2 vaippaikäistä lasta eri perheistä samaan aikaan. Ja jos talon tytär etsii seurustelukumppania (noin 15 v), ei kannata sijoittaa taloon saman ikäisiä poikia. Silloinhan se sisaruus ja kumppanuus menevät hieman sekaisin.

Tässä muutamia neuvoja teille hyvät sijaisvanhempien valitsijat!

34

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutturvana

      Kokemukseni perusteella sijaisperheen on parempi olla asuinalueella, jossa on lähellä muita asukkaita tai kaupungissa. Ei missään tapauksessa metsän keskellä siten, etteivät muut ihmiset näe, mitä tontilla tapahtuu. Myös kunnat saattavat näet joskus hyödyntää piilossa sijaitsevia huonolaatuisia paikkoja pakkaamalla talon täyteen eri nimikkeillä sijoitettuja lapsia: tuki-, leiritoiminta-, sijoitettu - , kriisitilanteessa oleva- jne. Vain mielikuvitus on rajana ja lapsethan voivat nukkua vaikka sijaisvanhempien makuuhuoneessa.

    • testejäjahaastatteluja

      Ehdotan psykologisia testejä sijaisvanhemmiksi aikoville ainakin 3 eri ihmisen tekemää haastattelua siinä samalla. Toinen haastattelija voisi olla sijoitetun lapsen vanhempi, toinen sijaishuollossa ollut, aikuistunut lapsi. Ja kolmas sosiaalityöntekijä. Tällä tavalla sijoitettujen lasten ja heidän vanhempien osallisuutta voisi lisätä. Mutta ei aina sitä samaa kultakurkkua haastatteleman. Aitous siinäkin on tärkeää. Ei järjestöjen palkkalistoilta, vaan niiden ulkopuolelta. Kokemus muuntuu tarinallisuuden myötä niin nopeasti, kun saa palkkaa. Mutta jos tulet sijaisperheestä, jossa esim. kaltoin kohdeltiin, huomaat haastateltavassa ehkä paremmin piilossa olevat piirteet.

    • OnTotuudenAika

      Taas ihan ikioma kiva ketju.

      • onneksientinen

        Sainhan sinun mukaa hyvä ROUVA täydellisyys. Paras kaikessa. Mutta onneksi entinen rouva. (Läpytän käsiäni).


    • väkivaltaonväkivaltaa

      Totuus on, että väkivaltaa sijaishuollossa ei tule hyväksyä. Oneksi jotkut väkivaltaiset sijaisvanhemmat joutuvat kiinni ja lapset otetaan pois - vaikka järjestöt ja sosiaaliasiamiehet kuinka yrittävät toppuutella. kaikkien tuen sai, mutta silti lapset otettiin. Väkivalta ei kannata. Päihteidenkäyttäjän ei kannata rahoittaa elämäänsä rikoksilla, ei myöskään sijaisvanhemman. Olisin kuvitellut, että sijaisvanhempi on hieman viisaampi, kuin päihteissä voimakkaasti kiinni oleva henkilö - nimittäin väkivallan käytön suhteen. Erehdyin pahasti. Sijaisvanhempi osaa huiputtaa ihmisiä ympärillään paremmin.

    • minäjajälkläiseni

      Ja jos on saanut ylivertaiset geenit ja silti käyttää väkivaltaa, olisin jo huolissani.

    • lapsirukat

      Eihän tuollainen yli-ihminen näe virheitään eikä edes hae apua itselle ja jälkikasvulleen. Tuo täydellisyys vaan jatkuu sukupolvesta toiseen. En ihmettelisi, että sädekehän säilyttämisen vuoksi tehdään kaikki mahdollinen: jälkikasvu pyrkii itsepintaisesti sijaisvanhemmaksi ja tukiperheeksi. Olenkohan oikeassa? Ja kun tehtävä saadaan, lapsi kiikutetaan rouva täydelliselle?

      lapsiraukat (monessa merkityksessä).

    • poisvalheet

      Kaikki joukolla väkivaltaa vähentämään, vakivaltaa vähentämään, väkivaltaa vähentämään!

      Jos sijaisperheen omat lapset ovat joutuneet näkemään ja osallistumaan väkivaltaiseen toimintaan, tulisi sijaishuoltojärjestelmän järjestää koko porukalle terapiaa. Eivät pelkästään sijoitetut lapsen vaan myös sijaisperheen lapset (vaikka geenit toki parempia) ovat terapian tarpeessa. Muuten kuorrutus jatkuu sukupolvelta toiselle!

      kaikki joukolla kierrettä katkaisemaan, kierrettä katkaisemaan, kierrettä katkaisemaan!

      Kuunnelkaa Vygotskin "totuus ja valhe" - se suomennettu versio. kokemukseni sijaisperheestä on samankaltainen, kuin maailma tuossa biisissä.

    • sairasmaailma

      Eli kuunnelkaa Youtubesta Vygotskyn "totuus ja valhe". Se kuvaa hyvin kokemustani sijaishuollosta.

    • totuus.totuus.tot

      Mitenkähän Vygotskij pystyi näkemään suomalaisen sijaishuollon tilan jo 40 - luvulla? Entinen rouvakin hokee koko ajan "totuus, totuus", vaikka on itse kaikkein suurin valehtelija.

    • hauhauhauihaaa

      Ja bulldokkikasvoinenkin kaiken lisäksi!

    • TodellisuuskoHämärtyy

      Kun tarpeeksi jotakin jauhaa niin kai sitä totena alkaa jossakin vaiheessa pitää.

    • älälänkytä

      Tuo kommentti sopii hyvin kuvioon. Älä länkytä! Älä sössötä! Älä jankuta! No, jos et kerran ole, niin ole nyt sitten. Kaikki siivoamaan! Sinäkin, joka muka olit jotain tehnyt. Jos sitten olit tehnyt, niin nyt sitten siivoat. Kaikki (pienimmät mukaan lukien) siivoamaan! Kello on vasta vähän yli kymmenen, ei vielä nukuta! Kun minä SUURI ROUVA tulen töistä kotiin, täällä on oltava siistiä.

      • totuusmäärää

        Sinä pysyt huoneessa! Sinä kirjoitat sata kertaa, mitä olet tänään tehnyt. Sinä otat halon kouraan... TÄÄLLÄ MÄÄRÄÄN MINÄ.


      • NyyhJaNiisk

        Kivahan se on että kerrot, miten kotonasi toimit. Tuolla menolla voi tietysti ongelmiakin tulla, varsinkin jos koneellasi noin paljon asut.


    • lisäätotuutta

      Vieläkö haluat totuutta?

    • siaskonkaimanentine

      Jos tuollainen henkilö on valittu sijaisvanhemmaksi, niin voin sanoa, että minkäänlaisia rajoja ei ole olemassa. Ei pienintäkään testinpoikasta, jos tuollainen on kelvannut sijaisvanhemmaksi. Mutta eihän hän mitään PRIDEÄ tarvinnutkaan, kun oli sossujen mielestä niin ERINOMAINEN. Ja ukon ei tarvinnut mennä koulutukseen, kun "se ei tykkää" sanoi akka.

      Sama seuraavassa polvessa. Ei mitään PRIDEJÄ noin erinomaisille ihmisille. Ei missään tapauksessa. Sisko voi alkaa siskon sijaisvanhemmaksi ja toinen sisko siskon tukiperheeksi. ja mitä vielä keksitte? TOTUUTTA?

    • missälastenturva

      Kaikki meni läpi, mitä ROUVA vähänkin keksi. Ja järjestöt taputtivat taputaputaputaputaput.

      Yksi nosti jalkaansa ja toinen niiata niksautteli, mutta kulman takana tuli potkuja ja kamppaamista puolustuskyvyttömille. Miten tuollainen esittäminen saattoi mennä läpi? Voiko sijaishuoltoon luottaa lainkaan?

      Ja vuosikymmenen pelkääminen pitäisi pyyhkäistä pois tuosta vaan!

      Olisi edes joku pyytänyt anteeksi!

      • psykopatiaa

        Aika paha oi tuo Aino Nykopp-Kosken tapaus. Kaikki uskoivat häntä. Häntä kierrätettiin kiertopalkintona (työpisteeltä toiselle). Olen kuullut, että sossujakin vaihdellaan, jos on kovin hankala sijaisvanhempi. Väsyvät kuulemma ja taas tulee uusi kehiin. Lapsista ei niinkään välitetä, kunhan rinki pyörii. Oli kuulemma patologinen valehtelija ja varas tuo Nykopp-Koski.


      • sijaisvanhempioikeassa

        Nykopp-Koski toimi vuosina 2004 - 2009. Ohjelmassa väitettiin, että rekrytointiin ja valituksiin suhtaudutaan nykyisin eri tavalla. Mitenkähän on sijaishuollossa? Pahalta kuulosti eräs tapaus, jossa sossu oli taas uskonut sijaisvanhempaa, mutta ei vanhempaa, joka oli paikalla, kun sijaisvanhempi kohteli lasta epäasiallisesti. Kohtelu kuulosti samankaltaiselta, kuin erään sijaisvanhemman harjoittama kohtelu vuosina 2000 - luvulla (koko vuosikymmenen). Ei paljon ole tainnut muuttua. Ihmisiä: lapsiaja vanhempia ja sukulaisia ei uskota, kuten ei uskottu Nykopp-Kosken uhrejakaan.


      • joutsenkinlauloi

        Sossu sen sijaan piti totena, mitä hieno sijaisvanhempi oli sanonut. Tokihan sijaisvanhempi sanoo sossulle, että "en kohdellut lasta huonosti". Ja sossu uskoo heti. Soitin sossulle ja sanoin,. että paikka on hyvä laittaa tehovalvontaan. Kuulosti niin samalta, kuin tuo, josta lapset otettiin viimein pois.
        Onhan siinä kova työ, kun lasta aletaan ottamaan pois sijaisperheestä sen huonon laadun vuoksi. Monenlaista. ja jotkut itsestään liikaa luulevat sairaudentunnottomat sijaisvanhemmat alkavat vielä käydä oikeustaisteluja sossuja vastaan (vaikka todisteita on). Ja sosiaaliasiamieskin rientää auttamaan raukkaparka langennutta sijaisvanhempaa ja koulutettua tytärtä. Teki suuren vaikutuksen sosiaaliasiamieheen. Eikö tyttären koulutus riittänyt auttamaan? Auta sosiaaliasiamies yhtä ponnekkaasti sijaishuollon asiakkaitakin, kuin langennutta sijaisperhettä. Hyi hitto. Kymmenen vuoden kaltoin kohtelun aikana ei paljoa välittänyt auttaa meitä asiakkaita, mutta kyllä riensi, kuin Suomen Joutsen auttamaan langennutta sijaisvanhempaa.


      • pettynytsorsa

        Turha valheellisia raportteja raapustella sosiaaliasiamies. Olet valheellisen järjestelmän ja kaltoin kohtelevien sijaisvanhempien puolella.


    • bulldoggi

      Kuunnelkaa Vygotskia! Siinä teille totuutta.

    • kukaauttaa

      Unohdin tyystin Rehulan, kun meitä ei kutsutta tilaisuuteen. Tilaisuuteen kutsuttiin sen sijaan hyvälaatuisiin sijaishuoltopaikkoihin päässeet kokemusasiantuntijat (lirkun larkun), jotka kuulemma kovasti auttavat heitä, joilla ei ole ollut aivan yhtä hyvä tuuri.

      Itseään ja järjestöään auttavat rahan keräämisessä, kun seminaareissa mainostavat. Kas kuin ei mainosbanderollit ole mukana (tai ovathan ne, kun on nuo Power Pointit perhosineen).

      En ole kuullut, että ainoakaan kaltoin kohtelua kokenut olisi saanut apua tuosta järjestöbrändistä. Lirkun larkun ja herranjestas kun meillä oli mukavaa!

    • OnTotuudenAika

      Eihän näitä fanaattisia purkauksia kukaan vakavasti ota. Jo se, että ihmisellä on tarve kokonaisia ketjuja täyttää muistellen vuosien tai jopa vuosikymmenten takaisia tapahtumia kertoo totuuden. Ei mene hyvin. Tällainen ihminen tietenkin pitää omaa toimintaansa normaalina eikä näe siinä mitään ihmeellistä. Hän saattaa vaahdota itse vaikkapa kiusaamisesta, mutta ampuu itse sokeasti kaikkea liikkuvaa, eli esim. sijaisvanhempia kautta linjan. Jokainen vähänkin eri mieltä oleva on vihollinen.

      Onhan se sitten tietysti suuri ihme, että ongelmia on vähän kaikkien kanssa.

      • minäjaäiti

        Toiminnanjohtajan tytärkö se siellä harjoituksissa rikkoo vaitiolovelvollisuutta. Toiminnanjohtaja näet oli viimeiseen saakka kaltoin kohtelijan puolella. Olivat näet satsanneet tuohon sopimattomaan ja ympäristössään ESITTÄVÄÄN paikkaan todella paljon rahaa ja aikaa. Nuo rahat olisivat kuuluneet sijoitetuille lapsille, ei omille lapsille eikä sopimattomalle sijaisperheelle.

        Toivottavasti toiminnanjohtajat ( todellakin monikossa) sekä heidän jälkikasvunsa oppi jotain tästä prosessista. Vaitiolo koskee myös toiminnanjohtajan tytärtä. Ymmärrän, että kaverisi osaavat esittää, mutta huono-osaisia potkivat, kun et ollut näkemässä. Joten pliis, älä mene lankaan toiminnanjohtajan tytär.


      • juoruilupois

        Vaikka tytär et ole enää palkattuna järjestössä, sinulla on vaitiolovelvollisuus. Turha liittoutua kaltoin kohdelleen huonolaatuisen sijaisperheen ihmisten kanssa uhreja vastaan. keskity vaan niiden harjoitusten perustehtävään ja jätä juoruaminen muille hyvä toiminnanjohtajan tytär. Eiks niin?


      • lastenpuolesta

        Haluan vielä kertoa näistä selkänsä kääntäjistä, joista löytyi ainakin seuraavia lajeja:
        1) sujuva kuuntelu ja myötätunto, mutta seuraavana päivänä tehtiin entiseen tapaa yhteistyötä huonolaatuisen paikan kanssa, niin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunut
        2) haukkuminen ja nolaaminen (esim. seminaarin työpajassa lukuisten ihmisten läsnä ollessa)
        3) oleminen "läsnä" siten, kuin ei olisi ollut ja ikään kuin olisi joutunut puhumaan seinälle (erityisesti useat vastuussa olevat johtotason toimijat tekivät näin / olivat mm. mättäneet paikkaan usein ylipaikoille lapsia)
        4) sanominen: "no, nää nyt on niin vaikeita tapauksia, vaikea sanoa, kun en tunne tapausta"
        5) myötätuntoisia, mutta täysin haluttomia ottamaan millään muotoa kantaa - he kun toimivat vain yleisellä ja kehittävällä tasolla - ei yksilötasolla
        6) muutama, joka kuunteli ja alkoi toimia ja selvittää asioita / oli toki saanut vihiä jo muutakin kautta. Ihana, että lastensuojelusta ja vähän muualtakin löytyy lapsista ja ihmisistä välittäviä henkilöitä.

        Osalle se oma näkemys ja toimeentulo yms. on kaikkein tärkein. Huolestuttavaa on se, että vaikka oli kertonut kaltoin kohtelusta eräillekin henkilöille vuosikausia, he katsoivat oikeudekseen KUORRUTTAA JA KEHUA paikka entistä enemmän mediassa. Miten lastensuojelujärjestö toimii ko. tavalla? Lisäksi eri järjestöjen toimijat olivat keskenään luoneet strategioitaan huonolaatuisen paikan puolesta. Järjestöt eivät olleet kertoneet edes kyseiselle kunnalle, että olivat sijoittaneet paikkaan lisää lapsia.

        Pyydän, että kaltoin kohtelusta kertovat viestit otetaan jatkossa vakavasti niin viranomaisten, järjestöjen toimijoiden kuin erilaisten luottamushenkilöiden kuin kasalaistenkin keskuudessa!

        Eikös sitä pitänytkin toimia lasten edun näkökulmasta, ei jonkun rouvan ja hänen erinomaisen hyvin pärjäävän jälkikasvun puolesta! Ai niin, siinähän oli tietty mukana se omien kasvojen menettäminen.


    • eiolesyytäystävöidä

      Rouva kertoo itsestään. Onneksi et ole enää sijaisvanhempi. Se on lasten ja perheiden kannalta järkyttävää, että kaikenlaiset henkilöt kelpaavat sijaisperheiksi.
      En ole3 hyvissä väleissä niiden tahojen kanssa, jotka käänsivät selkänsä 10 vuoden ajan, kun pyysin lukuisille lapsille apua, jotka olivat joutuneet kaltoin kohtelun ja väkivallan uhreiksi (samoin perheet ja suvut). Suuri osa järjestöistä, viranomaisista ym. menivät kaltoin kohtelijan puolelle. Miksi nyt olisin heidän ystävänä. Ei kiinnosta. Ei ole edes anteeksipyyntöjä tullut. Nyt kuitenkin noiden kaikkien tahojen on täytynyt myöntää, että väärässä olivat.

      Missä on lastenoikeus villissä sijaishuollossa, jossa sopimaton sijaisvanhempi saa mahdollisuuden pyörittää virkamiehiä, poliitikkoja ym.

      Toivon lastensuojelun sosiaalityöltä ja järjestöiltä, jotka kutsuvat itseään "kehittämisjärjestöiksi" valppautta ja esimiestaitoja sijaisvanhempien suhteen. Jolla on vallankäytössä ongelmia, voi toimia miten haluaa sijaishuollossa.

      Ja kuten sanoin, vaadin sijaisvanhempien valintaa testejä ja haastatteluja. Ettekö jo ole oppineet?
      kaltoinkohteluselvitys vuosilta 1936 - 1982 on valitettavasti täyttä totta myös 2000 - luvulla.

      Sijaishuollon väkivallasta on puhuttava vuosisatojenkin jälkeen. Vaikenen sitten, kun sijaisvanhempien valintaan kehitetään parempia tapoja.

    • envaikene

      En suunnitellut elämääni siten, että joudun vuosikymmenen pelkäämään ja sairastamaan asian vuoksi pitkän ajan. Miksi minun pitäisi nyt vaieta? Olisin toivonut lapselle hyvän sijaishuoltopaikan, jotta olisin itsekin voinut olla turvallisin mielin. lapsi joutui kuitenkin huonoon paikkaan, eikä kukaan välittänyt vuosikymmenen valituksista. Ja nyt minun pitäisi olla hiljaa.

      Kuka puhuu lasten puolesta, jos lastensuojelijoiksi itseään kutsuviksi ei ole luottamista ja jotka yrittävät tukkia suuni.

      Onneksi tiedän, että on myös hyviä paikkoja. Täydellisiä tuskin, mutta sellaisia, ettei tarvitse pelätä, että lapselle tehdään pahaa. Se riittää ja kiitos tällaisille sijaisvanhemmille.

    • minäpääsin

      Arvelen, että paitsi laatu, myös sijaishuollon arvostus kasvaisi, jos tehtävään pitäisi pyrkiä.

    • yksivastaansata

      Ja siitä vaan. Ihan rauhassa voitte järjestöt ja virkamiehet ja kansanedustajat liittoutua yhdessä minua vastaan. Se on jo kerran koettu, joten ei se enää niin pahalta tunnut. Alueellisesti on paha, kun se vaitiolovelvollisuus on niin liukuva käsite ja kaikkitietävät kaiken, mutta mitä sitten.

    • meilläasiathyvin

      Pyydän kuitenkin, että rouva lopettaa härkkimisen näillä sivustoilla. Kummallista, että rouva kokee mielihyvää siitä, jos hänelle aiemmin sijoitettuna olleiden lasten vanhemmilla menee huonosti. Härkkiminen kieltämättä saa huonon kohtelun nousemaan pintaan. Että lopettakaa ilveily ja oman loistavan "perhekuntanne" pönkittäminen toisten epäonnistumisilla. Missä on empatia lapsia ja nuoria kohtaan?

    • hähhähh

      Härkkiminen on lähes yhtä ovelaa, kuin aiempi kaltoinkohtelu - mutta kovin tunnistettavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe