Sallaan lisää pakolaisia

lisää-lisää-jalisää

Eipä ole paljon raksuttanut jos Sallaan on otettu vain muutama pakolaisperhe. Tälläisellä toiminnalla kustannukset kasvavat henkilöä kohden älyttömiksi. Tuskimpa paikkakunnalla on tulkkipalveluita, eikä muutakaan ammatillista henkolökuntaa heitä palvelemaan, kaikki pitää ilmeisesti tilata muualta.
Samoilla tulkkipalveluilla ym palveluilla menisi 10-20 kertainen määrä elikkä vajaat sata perhettä.
Ihmisillä kuluisi aika työtä olisi useimmille. Ei ole toimettomuuskaan hyväksi hyvä esimerkki siitä tuo löytökoira koko Salla näyttää olevan sekaisin.

Vinkki Persuille. Ei kannata vastustaa pakolaisten ottoa, jos viitsitte googlailla huomaatte, missä paljon pakolaisia siellä on myös Persujen kannatus korkealla.
Esim.Helsingissä alkaa olla maahanmuuttajija jo kohta joka toinen, siellä Halla-Ahosta on tehty kuningas valtavalla äänimäärällä.

57

1268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmaankinTulee

      Uskoisin lisää olevan tulossa, todellakin samoilla palveluilla menisi useampikin perhe. Valtiohan maksaa pääluvun mukaan Sallalle olisikin lisätulo tarpeen. Jos tarpeeksi otettaisiin uskoisin Lidlinkin kiinnostuvan paikkakunnasta, koska pakolaiset kuulemma tykkäävät käydä kansainvälisessä kaupassa.

      • realisti11

        Onhan niitä muutama niljoona tulossa jos vaan Italia ja Kreikka avaa rajat.
        Taitaa olla kohta nälkä Sallan pakolaisilla kun ramadinin aikana tuo symäpuoli on rajoitettu.


      • heihei22

        Joo ..kaikki lakkautetut koulut täyteen pakolaisia niin Salla pelastuu...valtio maksaa meille eli me itse...


      • älyykkö

        "Vatiohan maksaa" eli me ,mehän ollaan valtio meidän verorahoilla valtio maksaa.... ei valtio hae rahaa seinästä vaan työtekijöiden pussista.....


      • realistikin

        Ja onhan Sallassa on paljon veron maksajii ::))) onneksi pannaan hallituksen toimesta luuserit hakee ja tekemään jotaitai töitö eikä pelkästään katton räkimällä rahaa saa.
        niin saadaan pakolaisillekin hyvät olot.


      • Enmeneenäänsallaan

        Miljoonia maahanmuuttajien koulutukseen – Rahaa sai 27 hanketta ympäri maata
        11.8.2017 100A 4271 Views 5 Comments

        Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi 5,5 miljoonaa euroa maahanmuuttajaoppilaiden ja -opiskelijoiden koulutuspolkujen kehittämiseen sekä integroitumista edistäviin toimiin. Jaetuilla avustuksilla muun muassa parannetaan oppimistuloksia, kehitetään Nokian Bridge -ohjelmasta nopea koulutusväylä korkeakoulukelpoisille maahanmuuttajille sekä järjestetään aineenopettajiksi ja lastentarhanopettajiksi pätevöittävää koulutusta.

        – Maahanmuuttajien reitit koulutukseen ja työelämään ovat nykyisellään pitkiä. Koulutuksella on keskeinen rooli suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumisessa, ja erityistä huomiota on kiinnitettävä suomen tai ruotsin kielen oppimiseen. On tärkeää, että maahanmuuttajien polut opiskeluun ja työelämään ovat entistä joustavampia ja yksilöllisempiä, sanoo ministeri Grahn-Laasonen.

        Korkeakoulujen hankkeissa edistetään ja nopeutetaan maahanmuuttajien koulutuspolkuja. Turun ammattikorkeakoulu selvittää miten Nokian käyttämästä Bridge-ohjelmasta kehitetään nopea koulutusväylä korkeakoulukelpoisille maahanmuuttajille. Metropolia-ammattikorkeakoulun johdolla parannetaan maahanmuuttajien valmentavaa koulutusta, Jyväskylän yliopiston hankkeessa luodaan polkuja yliopistokoulutukseen ja Karelia-ammattikorkeakoulu kehittää digitaalisia palveluita osaamisen tunnistamiseen. Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät maahanmuuttajataustaisille ja maahanmuuttajien kanssa työskenteleville opettajille pätevöittävää ja täydentävää koulutusta.

        Rahaa saivat myös hankkeet, joissa kuntien varhaiskasvatusta ja koulutusta kehitetään maahanmuuttajataustaisten oppilaiden oppimistulosten parantamiseksi. Muita avustettavia kohteita ovat esimerkiksi varhaiskasvatuksen kerhotoiminta, suomi/ruotsi toisena kielenä -opetus, vapaan sivistystyön maahanmuuttajille suunnattu koulutus sekä kotivanhempien kielikoulutus.

        Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry saa avustusta hankkeeseen, jolla pyritään ehkäisemään rasismia ja etnisten ryhmien vastakkainasettelua. Hankkeen tavoitteet tukevat myös opetus- ja kulttuuriministeriön Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelmaa rasismin ja vihapuheen ehkäisemiseksi sekä yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi.

        Avustuksia jaettiin 27 hankkeelle, ja niiden toteuttajina on kuntia, korkeakouluja, oppilaitoksia sekä järjestöjä. Avustukset perustuvat eduskunnan hyväksymään valtion talousarvioon vuodelle 2017. Avustuksilla toimeenpannaan hallituksen 3.5.2016 hyväksymää kotoutumista koskevaa toimintasuunnitelmaa, jonka tavoitteena on koulutuspolkujen joustavoittaminen ja yksilöllistäminen.

        Aiemmin maahanmuuttajien ammatillista koulutusta on avustettu 20 miljoonalla eurolla, tarkoituksena edistää maahanmuuttajataustaisten sekä maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden nopeaa työmarkkinoille siirtymistä ja koulutuksen vahvistamista.

        Katso rahaa saaneet hankkeet täältä.

        Lähde: Valtioneuvosto


    • mhjkiul

      haistakaa huilu odottakaa vaan muutama vuosi niin kuka on maksu mies,saatte nähdä.näinkö alas kunta on mennyt,pitää jostain saada tuloja mutta ovatko laskeneet mitä se lopulta tulee maksamaan.

      • sallaan_vaan

        Salla on paras mahdollinen paikka pakolaisten sijoitukselle. Asuntoja löytyy ja asunnot ovat halpoja verrattuna pääkaupunkiseutuun.
        Työpaikkoja tulee olisi kouluttajille, tulkeille ,ym töitä. Kylä virkistyisi ravintoloita takseja tulisi lisää.
        Pienellä paikkakunnalla tulijat paremmin integroituu valtaväestöön. Kunnan kannattaisi alkaa ostelemaan kirkonkylästä asuntoja. omakotitalot sopisivat heille parhaiten.

        Joka tapauksessa pakolaisia tulee, siitä hallitus on tehnyt päätöksensä miksi niitä pitäisi sijoittaa ruuhkakeskuksiin jossa on älyttömät asumiskustannukset.

        Olisipahan silloin muutakin ajattelemista kuin kapinen kulkukoira.


    • wgtr

      onko sallassakin niitten perään kuolaajia,

    • 7687789799o

      Olinpa kuun alussa räntäsateessa kesäloma reissulla Sallassa. Paksuperseiset kaapuakat lastas ruokiaan moneen muovipussiin. Koetin englannin kielellä kysyä että missä olette töissä. Vastasivat että kelassa ollaan ja aika hyvä palkka. Nää syyrialaiset ei ole varmaankaan muslimeita. Onhan sieelä kyllä lapsiperheitäkin että varmaan paremmin sopeutuvat kuin irakin diskopojat.

    • Kossunpaikka
    • uytgh

      niihän kepu ja kokoomuskin älähtivät kun halla-aho pääsi

    • Ruokkiva_käsi

      Sallalaiset eivät valitettavasti elätä edes itseään. Suomen kunnista juuri Salla saa eniten valtionapua per henkilö, yli 5000 euroa vuodessa. Sallassa on turha syyttää muita (vaikkapa maahanmuuttajia) veroeurojen käytöstä, kun oma kunta on elänyt vuosikymmeniä pelkästään muiden veronmaksajien varassa. Kelan kautta tulleet rahat tai avustukset ovat valtion kautta tulleita, joita valtio kerää pääosin etelän kaupungeista. Ollaan vaan hiljaa ja kulutetaan eikä ammuta ruokkivaa kättä

      • lisääPakolaisia

        Juuri näin se on. Kun pakolaisia jokatapauksessa Suomeen tulee on Lappi oivallinen paikka. Pakolaiset elävät valtion kustannuksella, niinkuin Lapin kunnat pääsöintisesti. Pakolaiset ovat edullisinta sijoittaa pohjoiseen onhan majoituskulut Lapissa alhaisia.

        Sallassakin on vain muutama perhe joka ei ole taloudellista siksipä määrä pitäisi ehdottomasti aluksi kymmenkertaistaa ja jatkossa lisätä hallitusti.

        Sallassakin väestö vanhenee ja kunta kuihtuu näistä tulijoista saisi uutta elämää. Tärkeässä roolissa olisi myös tulijoiden kansalaisuus. Pitäisi valita myös aasialaisia joiden uskonto sallii myös naisten avioliitot paikallisten kanssa. Sallassakin on paljon vapaita miehiä joten morsiamikin tarvittaisiin.


    • awdxc

      älä puhu paskaa ei ole tarvinnut armopaloja syödä kyllä itse on työllä ansaittu elanto ja tästä eteen päin niin kauan kuin terveys kestää,

      • toki_näin

        Tuossa ylläolevassa kirjoituksessa ei toki renenkään työpanosta aevosteltu henkilökohtaisesti, toki on väestöä joka joutuu elantonsa hankkimaan pienellä palkalla raskaasta työstä.

        Heitto oli lähinnä tarkoitettu Lapin kunnille joissa työpaikkojen vähyys on ajanut kunnat kriisikunniksi. Tämä tietenkään ei ole yksittäisten ihmisten syy, ongelma on laajempi johon ei taida olla kovinkaan helppoa ratkaisua.


    • Läheltäseurannut

      On hienoa nähdä miten Alepposta tulleet lapset elävät iloista aikaa Sallassa. Kiitän suomea ja sallan päättäjiä siitä, että päädyitte sijoittamaan ko ryhmän sallaan. Lisääkin mahtuu,

      • juhuhihuiui

        Ei ole sallassa alepposta tulleita. Kuis sallalaiset on niin kovia valetelemaan AINA? Ai niin, viina on syönny aivot.


    • PersutNavetanTaa
      • einerg

        Kumma kun ei maininnut kulkukoirista ? Lisää kulkukoiria Sallaan ois varma matkailuvaltti,vai mitä oot antannut itselles kertoo ???


      • taisu

        Joo kyllä pakolaisten pitäis velvoittaa tuomaan ainakin yksi kulkukoira mukanaan niin Salla sais matkailuvaltin .Ei tarvis ruumiita syödä vaa kunnon ruokaa,kuntahan vois antaa ja jos ei kaikki menis niin loput hopeaharjuun.


      • PersutNavetanTaa
        einerg kirjoitti:

        Kumma kun ei maininnut kulkukoirista ? Lisää kulkukoiria Sallaan ois varma matkailuvaltti,vai mitä oot antannut itselles kertoo ???

        Olen antanut itselleni kertoa, että Sallan persujen älykkösiipi muodostuu kahdesta henkilöstä: toinen osaa kirjoittaa ja toinen osaa lukea.

        Sitä en ole vielä antanut itselleni kertoa, keitä nuo kaksi henkilöä ovat!


      • sinäkö_älykkö
        PersutNavetanTaa kirjoitti:

        Olen antanut itselleni kertoa, että Sallan persujen älykkösiipi muodostuu kahdesta henkilöstä: toinen osaa kirjoittaa ja toinen osaa lukea.

        Sitä en ole vielä antanut itselleni kertoa, keitä nuo kaksi henkilöä ovat!

        Voisitpa samalla myös pohtia omaakin älykyyttäsi eipä taida olla kovinkaan hurraamista, nimittäin älykäs ihminen ei kirjoittele tuollaista edes vihollisestakaan.


      • PersutNavetanTaa
        sinäkö_älykkö kirjoitti:

        Voisitpa samalla myös pohtia omaakin älykyyttäsi eipä taida olla kovinkaan hurraamista, nimittäin älykäs ihminen ei kirjoittele tuollaista edes vihollisestakaan.

        Touche' - Sallan persujen toinen älykkö ilmaantui. Tosin näyttää, ettei hänen(kään) kirjoituslahjoissa ole hurraamista!


    • ihanvainjärjellä

      Tulkkaustarpeet hoidetaan kai tänään jo puhelimen ja netin välityksellä. Ei tulkkien tarvitse Sallaan muuttaa. Samoin on varmaan monien asiantuntijapalvelujen kanssa. Nyt olisi ensiarvoisen tärkeää saada mamut mukaan yhteisön toimintaan; seurakunta, urheiluseurat, kerhot, kulttuuritapahtumat ym. Pakolaislapset integroituvat suomalaiseen yhteiskuntaan jo päiväkotien ja koulun kautta, mutta mitenkä vanhemmat? Jos perheet elävät ihan erillään ja "saarrettuna" omissa oloissaan, niin yhteiskuntaan sopeutuminen on vaikeaa ja hidasta. Kielitaidon oppiminen ensiarvoisen tärkeää ja sitähän parhaiten oppii kun saa käyttää.

    • Hallaahon.äänestäjä

      SYY ORPON TOIMINNALLE ON SE, ETTÄ HÄN HAKEE KATAISEN JÄLKEEN EU-KOMISSAARIN VIRKAA, siksi Orpo alistaa Suomea matutukselle ja EU:n vasalliksi
      https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-suomi-on-ainoa-pohjoismaa-jossa-spontaanien-turvapaikanhakijoiden-maara-ei-ole-laskenut/

      STUBB, KATAINEN, ORPO, SOINI ... ETSIVÄT VAIN JA AINOASTAAN HILLOTOLPPAA

      missä EU, siellä hillotolppa

      Katainen on klassinen esimerkki, oikein mankui vasemmistoliiton kommunistitkin hallitukseen, että pääsee pääministerinä ja mainostoimittaja Taru Tujusen avulla EU-virkaan, puoluesihteeri Tujunenkin lähti välittömästi politiikasta mainostoimisti Ellun kanoihin kun

      Katainen virkaan ja heti -projekti oli loppuunsuoritettu

      Mestaripikkupolitikoja Soini järjestelee parasta aikaa virkaansa ulkoministeriössä
      Soini nimitytti Mäntylän Euroopan Neuvoston virkaan jotta saisi Lapista eduskuntaan Tuuba-Torvisen joka töräyttälee tuubaa https://www.aamulehti.fi/kotimaa/sebastian-tynkkynen-vastaa-matti-torvisen-syytoksiin-tama-on-pahempaa-kuin-house-of-cardsissa-200214706/

      http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=44383.msg223041#msg223041
      Kokoomus on arvopohjaltaan sellainen, että se on ollut vasemmistoliiton kommunistien kanssa hallituksessa mainostaakseen Kataista virkaan EU:ssa, puoluesihteeri Tujunenkin lähti heti mainostoimistoon töihin, kun "virka Kataiselle"-projekti oli valmis

      http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=44383.msg223147#msg223147
      Jos SoININEN TULEVAISUUS -ottopoikaministeriPUOLUEEN KANNATUS ALKAA OLLA YKKÖSPROSENTIN LUOKKAA, asettuvatko ex-PS-ministerit edes ehdolle vaaleissa 2019? Tämä ei ehkä koske Soinia, jonka on etsittävä itselleen virka ulkoministeriöstä. Minne siirretään Sampo Terho, Jussi Niinistö ja puhemies Maria Lohela? Entä mihin virkaan nimitetään duunari Jari Lindström?

    • paja-suunnitteilla

      Erityisesti kannattaisi ottaa kirgiisialaisia- ja kongolaisia hitsareita, niistä on huutava puute.

    • kolohkjhkjhk

      Jos te reppanat luuletta että Salla pelastuu pakolaisia ottamalla niin voin kertoa että näin ei ole, niillä ei ole kukaan paikkakuna tienannut. Kyllä niistä kustannuksia tulee ihan varmasti vaikka valtio ts. me niistä osan maksaakin.

    • qwadfv

      puhut asiaa

      • PaskalleHaiseviaPersuja

        Te molemmat puhutee paskaa!


    • hmmph

      Näin se Sallakin asutetaan uudestaan. Miten muuten on syntyvyys? Kumpia syntyy sallaan tulevaisuudessa enemmän, sallalaisia vai muslimeja? Parikymmentä turvapaikanhakijaa lisää niin vastaus nähdään parin kymmenen vuoden päästä. Onko kukaan pistänyt samaa merkille, että saamelais kuntiin jostain syystä ei ole otettu yhtään pakolaista?! Jännä juttu, mistä lie johtuu?

      Eiköhän ne syyrialaisetkin häippäse kohta pääkaupunkiseudulle.

    • alue-politiikkaa

      Maahanmuutto on Suomelle elintärkää. Työvoimapula, ja maaseudun väestökato tarvitsee tulijoita.
      Keskustapuolue on aina halunnut pitää koko Suomen asuttuna siksi Sipilä on oivaltanut sijoittaa tummia tulisia Lappiin. Tarvittiin bisnesmiehen älyä ennenkuin huomattiin Lappi oivallisena sijoituspaikkana. Onhan Lapissa tilaa, ja halvat asunnot.
      Soinin innostusta maahanmuuttajiin ihmettelen hänenhän piti niitä vastustaa, nythän heitä on tänne saatu ennätysmäärä.

    • nhjkm

      ai halvat vuokrat ,näkyy sallassa arava 2 olevan tyhjiä asuntoja vai onko ne varattu paremmille joilta saadaan varmasti vuokra jotakin kautta tai sitten ne on niin huonoja että ei kelpaa muille.

      • ei-sipertelyä

        Tietysti kuntien on pidettävä asuntoja vapaana koska pakolaisvyöry saattaa yllättää, ja asuntoja tarvitaan nopeasti. Sallaankin vain pitäisi saada tulijoita kerralla paljon, silloin alkaisi vasta hyvinvoinnin rattaat pyörimään. Aina isommat määrät ovat tuottoisempia, kuin alkaa muutamalle järjestelemään palveluita.


    • lokjuh

      ja paskat onko varaa,siinäpä kysymys.ei kovin ruusuiselta näytä tilanne.

    • Tarttistehdäjotain
    • Hallapaholainen

      Sallaan ei pakolaisia,oppivat vielä paikalliset tavat joka ei ole ihmiselle hyväksi.

    • uloslentäis

      Pakolaisilla menee hyvin , kunta jopa ostaa autotkin näille "vieraille". Menispä paikallinen vaatimaan samoja palveluja itselleen vois naurunremakan saattelemana lentää virastosta ulos.

    • suvunsaviimeinen

      Huhu kertoo että sallaan tulleissa syyrialaisissa on ammattiparturi. Olis heti töitä ja paljon. Kunta, anna tilat ja homma käyntiin, tyhjiä tiloja on paljon.. Kukaan täysipäinen nuori ihminen ei tule sallaan parturiksi koska tämän pitäjän ilmapiiri on niin synkkä ja sisäänlämmennyt. Tason näkee näidenkin keskustelujen kautta. Sallan asukasluku laskee rajusti joka vuosi, verotulot vähenevät ja toimintä näivettyy lopullisesti,

    • xzxcx

      joka työpaikalla sama juttu,aina siellä on joku ilmapiirin pilaaja ja kuka hullu perustaa sallaan mitään eihän siellä ole kohta ketään.

    • vcfdb

      sehän on selvää että niitä pidetään kuin kukkaa kämmenellä,mut auta armias jos omia oisi ei mitään.

      • tulijoitaON

        Sallahan on hyvin suotuisa paikka pakolaisille. Poliittiset voimasuhteet ovat nyt eduksi, Vasemmistoliitto on ottanut vähemmstöt siipiensä alle myös pakolaiset. Keskustakin on Sipilän myötävaikutuksella nyt hyvin mytämielinen pakolaisten sijoittamiseen
        , antoihan Sipilä oman talonsakin pakolaisten asuttavaksi. Ainoa kanto kaskessa on Persut,ne nujerretaan, onneksi Salla tuntuu olevan hyvin Persu vastainen.

        Joten Sallaan vain pakolaisia kunta tulee siihen suostumaan hyvin myötämielisesti.


      • onsiinäomiajuu

        Voisi noista "omista" kuvitella, että aikuiseen ikään olisi jo itekki töitä löytäneet. Helevetti soikoon, kun koko ikä pitäisi joitakin "omia" yhteiskunnan elättää.
        Vielä sen ymmärtää jos kielitaidotonta vähän aikaa hyysätää, jos siitä saadaan työhön kykenevä. Mutta nuo ketkä vikisee aina "omista" puhuu vätyksistä joita pitäisi vielä eläkkeelläkin syöttää sohvan nurkkaan. Ne on kuitenkin saaneet ilmaset koulut ja kaikki mahdollisuudet opiskella kunnon ammattiin, mutta ei perskules, aina jostain valitetaan ja tukia pitäisi saaha kaiken ikää.


    • yyyåe

      Voi pakolaisraukat kun tänne joutuvat. Mahtaa olla mukavaa.

    • dfdsc

      helvetti hommaisivat ekana meille töitä mutta eihän sitä ole varaa kun rahat menee muuhun paskaan ja aina näkyy samat naamat töissä.

      • paljon_etuja

        Kyllähän pakolaiset työtäkin tuovat. Perustetaan uusia virkoja monenlaisia neuvojia, tulkkeja ja tuohan nämä työtä kaikkeen. Takseja pitäisi Sallaan lisätä samoin poliiseja opettajia sairaanhoitajia. Pakolaiset perustaisivat pikaruokilu paikkoja. Silloin kuin raha kiertää jää siitä myös paikkakunnalle.


    • Säälilläseurannut

      Menkää työttömät etelään töihin, Joutuvathan nuo nuoretkin lähtemään kouluun muualle. Surkeita pilalle passattuja tyhjänhöpöttäjiä kaikki.

      • nuorisolle_työtä

        Huonosti käy jos paikkakunnalle jää vain vanhuksia, silloin on jo tuhon merkit ilmassa. Jos Sallan nimi halutaan säilyttää kartalla väestön pitää alkaa nuorentumaan. Elikkä nuorille työtä ja lisääkin on otettava joten maahanmuuttajista löytyisi puuttuvaa energiaa hehän ovat nuorehkoa ikäryhmää ja ovat ahkeria lisääntymään.


    • hyväälisää

      Nämä sallaan tulleet turvapaikahakijat pakenivat sotaa. Nyt he ovat saaneet turvallisen paikan asua sallassa. Ajatelkaa: tappamista karkuun. Salla on lisännyt maailmaan hyvää kun on sijoittanut pakolaiset meille. Olkaamme ylpeitä hyväntekijöitä.

      • 18-10-2017

        Jos muutama pakolainen on Sallaan tullutkin, sillä ei vielä mailmaa paranneta, Kuitenkin muutalle henkilölle joudutaan hankkimaan heidän tarvitsemansa erikoispalvelut. Valtiohan korvaa kulut siksipä määrä pitäisikin olla nykyiseen verrattuna ainakin satakertainen.
        Valtiollakin olisi paljon edullisempaa sijoittaa pakolaisia syrjäisiin kuntiin, jossa on rauhallista, ja edulliset asunnot.

        Kemijärvelläkään ei ollut minkäänlaista häiriötä tulijoista ja he olisivat halunneet pitää heidät siellä. Uskoisin pakolaisten viihtyvän Sallassa.


    • kjmklm

      ootahan vaan häipyvät jonkun ajan päästä se on varmaan,ja mitenkäs ne karkuun ukot lähtee sotaa niillähän pitää puolustaa maataan vai tuliko pupu pöksyihin ,ei auttanut täällä sotaaikana se oli mentävä tai henki lähti.vai vielä hyväntekijöitä ,ei hullua viisaamaksi tule vaikka ottaisivat sallan täyteen,lisää työttömiä ku entisillekään ei ole töitä.

      • keinojaMonija

        Jos somaaleja tuleekin niistä kyllä helposti pääsee erilleen. Ei tarvi olla väkivaltainen, ei rasisti, antaa vain miehille vsurit kouraan, ja näyttää palstanreunaa. Helppo keino muuta ei tarvita ja joukko häipyy paikkoihin jossa ei työllä pelotella.


      • töilläpelottelu
        keinojaMonija kirjoitti:

        Jos somaaleja tuleekin niistä kyllä helposti pääsee erilleen. Ei tarvi olla väkivaltainen, ei rasisti, antaa vain miehille vsurit kouraan, ja näyttää palstanreunaa. Helppo keino muuta ei tarvita ja joukko häipyy paikkoihin jossa ei työllä pelotella.

        Huh huh, saipa näin aamukahvilla makeat naurut tuosta edellisestä kirjoituksesta. " Työllä pelottelu " , todella hyvin hoksattu, ja mikä hauskinta, tuohan on totta, ei kaikki tänne tulleet todellakaan ole tulleet töitä tekemään, näin se vaan on !!!!!


    • kiolj

      ei tosiaankaan ole töitä tulleet hakemaan,paremminkin helpon rahan toivossa.

    • maskotiksi

      Eipä muuta kuin juttua kehiin kun ensimmäinen ns pakolainen (todellisuudessa elintasosellainen ) työllistyy. Voi olla että kunta palkkaa imagon kohottamiseksi jonkun pakolaisen yhteiseksi maskotiksi verorahoilla elätettäväksi.

    • xzxcvfb

      no katsotaan moniko haluaa töihin kuhan rahat vähenee ja joutuvat itse ostamaan kaikki.

    • Anonyymi

      Pakolaisongelmaa ei ratkaista vastaanottamalla pakolaisia. Ongelma johtuu lähtömaan konfliktista, jota voi verrata sairaudeksi, jonka oire on pakolaisvirrat. Sairautta ei paranneta hoitamalla ainoastaan oireita, vaan täytyy puuttua itse sairauteen. Resursseja pitäisi käyttää itse lähtömaan ongelmien ratkaisemiseen, jotta ihmisten tarve paeta saataisiin joskus loppumaan.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe