Kauanko suolan vaikutus jatkuu?

MimmiMirjaana

Ajelen autolla talvisin vain noin viikon välein. Ruostuuko se silti yhtä nopeasti kuin jos sitä käyttäisi joka päivä? Kuinka kauan suolan vaikutus kestää?

13

1537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järjellä

      Kestää pidempään kuin viikon. Mutta toki ruostuminen nopeutuu, jos lisäät ajokilometrejä.

    • rellut

      Jos käy huuhtomassa auton pohjan puhtaalla vedellä aina ajon jälkeen, voidaan suolan vaikutusta vähentää. Tulee kuitenkin aika kalliiksi pesettää auton pohjaa yhtenään koko talven ajan. Suola jumittaa erityisesti auton levyjarrut ja kurakaaret syöpyvät sisältä ja reunoista. Talvella auton pohja on märkänä kaiken aikaa, siksi kannattaa säilyttää autoa ulkona, niin ei ruostuminen saa vauhtia lämmöstä.

    • kovinRuostuja

      Vaari siis kyselee kuinka nopsaan Toyotakulta ruostuu. Huuhtele ahkeraan ja pese hyvin, äläkä aja talvella kuin yli -10 pakkasissa, niin säästyt suolan aiheuttamalta nopealta ruostumiselta. Toyotassa ei ole minkäänlaista ruosteenestokäsittelyä.

      • HolistinSivupersoona

        Sä oot niin sairas kunnian puolustaja. Häpeä ja hakeudu hoitoon. Toyota ruostuu todella nopeasti ja se on todettu ja todistettu, et saa sitä muutettua muuksi tai kaadettua muille.


    • suola_tuhoaa

      Suolan vaikuttaa koko auton loppuelämän ajan, jos sitä ei pestä pois. Toisaalta peseminen on vaikeaa esim. koteloiden ja palkkien sisältä.

      Muista, että sorateitä suolataan kesälläkin ja siinä ei todellakaan säästellä suolan määrässä. Suolainen hiekkapöly leviää tehokkaasti.

      Suola imee ilmasta kosteutta eli suolainen auton pohja ei kuivu koskaan.

      • UmpikotelotPesuun

        Miten suola menee koteloiden ja palkkien sisään. Ne on yleensä suojattu hyvin, paitsi Toyotalla.


    • Haitat_muualla

      Suolan haitoista pienimpiä ellei pienin ovat autoihin kohdistuvat haitat eli ruostuminen. Se on myös helppo ja melkoisen halvalla torjuttavissa jo ennakoltakin. Muutamilla satasilla saat jo ihan hyvän perusruosteensuojauksen auton arimpiin paikkoihin. Jokunen satanen lisää, niin aina paranee. Lisäksi säännöllinen pesu.

      Kyllä suolan vakavat ja miittavat haitat ovat ihan muualla kuin autoissa.

      • OsaSuojausHehee

        Asiallinen suojaus maksaa 1500,- Huonoa on taas turha tehdä.


      • TurhaakinSaaMaksaa
        OsaSuojausHehee kirjoitti:

        Asiallinen suojaus maksaa 1500,- Huonoa on taas turha tehdä.

        Kun uuteen autoon tekeen täydentävän suojauksen, niin tuskin siitä kannattaa sentään 1500€ maksaa. Tietysti jotkut uudet autot ovat lähes suojaamattomia ja jos tällaisen hankkii, niin tietysti silloin tietysti tehokkaampi suojaus on paikallaan, mutta ei sentään noin kallista tarvita.
        Vanhaan ja jo ruostevaurioiseen saattaa noinkin kallis suojaus olla tarpeellinen.

        Hinnastot on helposti tarkistettavissa useinpien tunnettujen ruostesuojausmenetelmiä käyttävien firmojen osalta. Paketteja on monenlaisia uusiin ja vanhoihin autoihin.

        Mikään ei tietysti estä maksamasta tuollaisiakin summia. Useimmissa muissakin jutuissa on aina sekä kalliita ja halvempia vaihtoehtoja. Kilpailuttaminen kannattaa, koska nuo listahinnat kyllä joustavat.


      • VähemmälläkinSelviää
        OsaSuojausHehee kirjoitti:

        Asiallinen suojaus maksaa 1500,- Huonoa on taas turha tehdä.

        Missä noin paljon, 1500€, pitää ruostesuojauksesta maksaa? No jos haluaa, niin mikäs siinä. Kyllä raha kelpaa yrittäjille...

        Kattava tuplasuojauspaketti Finikor:lla maksaa hieman yli 1000€. Esimerkkinä. Kilpailuttamisen jälkeen varmasti saa vieläkin halvemmalla.
        Koko alustan normisuojaus koteloineen 750€. Tästä kilpailuttamalla lähtee satanen pois helposti.
        Hinnat vaihtelee luultavasti merkeittän jonkin verran.

        Itse sain noin vuosi sitten uuteen japanilaiseen keskikokoiseen cittariini tuon alustan normisuojauksen noin 660€ ja siihen vielä lisää äänieristystä lokareiden alle ja takaboksiin nimenomaan Finikor:lta. Takuu tulee kattavana olikohan se nyt 4vuotta ja 12 vuotta hieman vähemmän kattavana. En nyt muista tarkkaan.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Uusissa autoissa taitaa kaikissa olla pohjassa ritilähylly, jossa jarruputket yms. kulkevat. Se kun menee suolamössöä täyteen, puhdistaminen on hankalaa - jos sitten koko juttua huomaakaan..


    • pahanasta

      Todellisuudessa auton ruostuttaa nastarenkaiden irrottama bitumiliima - kivipöly - suolan kanssa. Saksassa suolataan enemmän, mutta ei käytetä nastarenkaita, jolloin autot säilyvät ruosteetomina. Tämä siksi, että bimiliima-nastapöly kerrostuu suolan kanssa auton alustaan ja koloihin, sekä myös korin ulkopinnoille. Suola sensijaan huuhtoutuu aina kokonaan pois jokaisella sadekelillä.

      • ÄläAloitaTäällä

        Niin, kysehän keskustelussa olikin miten tuolta suolamyrkyltä suojautua ja nimenomaan Suomessa. Saksassa on Saksan olosuhteet eikä ne ole verrattavissa Suomen olosuhteisiin.
        Ei tuo iänikuinen loputon ja tulokseton nastakeskustelu, jota yrität tähänkin taas tuoda, ollut aihe.. Realismia on, että nastoista eikä suolauksesta päästä Suomessakaan eroon ennenkuin ilmastonmuutos tekee tehtävänsä. Siihen voi mennä aikaa vielä hetkinen. Se kannattaa muuten hyväksyä.

        Jos haluat jaaritella noita iänikuisia nastarengasväittelyjä , niin noilla toisilla keskustelupalstoilla niitä useita käynnissä ja on ollut jo vuosikausia samaa vääntöä. Kyllä niihin sopii vielä nuo sinunkin näkemyksesi....


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe