Suosittelen luettavaksi kirjaa "Harhaanjohtajat."

Tämä_on_todettu

Kirja on muuten hyvä, mutta liian ohut.. https://urly.fi/MWI Toki on ymmärretävä ettei kaikkista tässäkään maassa toimivista lahkoista ja saarnaajista ole mahdollisuutta kertoa, mutta itse olisin mielelläni lukenut huru-ukko Pihosta, ja jopa S24 -profetiat palstalla hourivasta Jarmo Ek:istä jolla ei näytä olevan pienintäkään häveliäisyyden tunnetta tai tarvetta rehellisyyteen. Valetta valeen jälkeen ja päivästä toiseen mieltä vailla olevia povauksia ja persiilleen menevien povausten selityksiä loputtomiin.
=
Raija Pellin ja Terho Miettisen tuore kirja "Harhaanjohtajat" kertoo sisäpiiristä käsin ihmisyyden pimeistä puolista. Mikä tekee niin "vahvauskoiseksi", että on valmis sietämään väkivaltaa, alistamista, seksuaalista hyväksikäyttöä, pedofiliaa ja puhdasta ryöstämistä?

13

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monet.lukeneet.sen

      Minä suosittelen lukemaan kirjan Risti ja linnkuveitsi. Maksaa Netissä alle 10 e.

      David Wilkersonin klassikoksi muodostunut tosikertomus 1950-1960-lukujen taitteesta vie New Yorkin alamaailman pariin. Henkeäsalpaava kuvaus nuorisojengien keskinäisistä taisteluista, huumeiden käytöstä ja henkirikoksista paljastaa suurkaupungin pimeän puolen. quot;Heidän on aloitettava kaikki uudelleen, ja heidät on ympäröitävä rakkaudella!quot; Ajatus sai Wilkersonin liikkeelle, ja niin syntyi Teen Challenge, jenginuorien työkeskus, jonka kautta moni on saanut avun ja löytänyt uskon. Teosta on myyty Suomessa 60 000 kappaleen verran.

      http://www.adlibris.com/fi/kirja/risti-ja-linkkuveitsi-9789522520166?gclid=CIeD4fSdsdQCFQmBsgod760HTw

    • Tämä_tiedoksi

      Kaikella todennäköisyydellä kirjaaa joutuu odottamaan hyvinkin pitkää jos ja kun haluaa sen luettavakseen kirjaston kautta. Itsekin olin jonotuslistalla jossain 60-70 -sijalla, vaikka tälläkin alueella se on saatavana monissa kirjastoissa.
      Aloituksessa mainittu Jarmo Ek kirjoittaa Pelastussanoma-nimiseen julkaisuun ja kuten on jo mainittu, niin edes jotakuinkin henkisesti terveen ja normaalijärkisen ihmisen lukuvalikoimaan ko. tarinat ei kuulu. Ne on jo kaukana pimeän rajan tuolla puolella josta ei takaisin ole paluuta!

      • Lisäys

        Tarkoitan yllä olevalla siis Harhaanjohtajat -kirjaa.


      • Anonyymi

        Minkähän takia ne profetian saajat ovat aina Lapin erämaissa asuvia erakko-ukkoja? Eikö joku vähemmän salaperäinen ja arkisempi henkilö kelpaa?


    • pitkäänhellari

      Kirja mustamaalaa rivien välistä koko ajan helluntailaisuutta ja liittää toiminnan helluntailaisuuteen , vaikka kirjoittajien esittämät liikkeet eivät ole mitenkään liittyväisiä helluntailiikkeeseen, Markku Koivisto perusti Nokian Mission luterilaisena kirkkoherrana, Leo Meller on Patmoksen keulamies, Pirkko Jalovaara ei tietääkseni ole pitänyt yhtään tilasuutta helluntai- tai vapaaseurakunnissa. Sitten mainitaan lahkoja kuten Kartanolaisuus, Koivistolaisuus ym, muita joita ei ainakaan itselläni pitkänlinjan helluntailaisena ole mitään tietoa.
      On otettu esille amerikkalaisia ja afrikkalaisia helluntailiikkeestä eronneita äärikarismaattisia suuntautauksia joilla on Suomessa täysin oma seurakunta ja eivät ole helluntaiseurakuntia vaikka tilaisuuksissa käy myös helluntailaisia tai puhujia on vieraillut joissain helluntai- tai vapaaseurakunnissa.

      Mieleeni tulee kyllä myös seikka jota ehkä kaikki kirjan lukijat eivät tiedä. Toinen toimittaja Raija Pelli puolustaa olemistaan vakaa luterilainen ja jossain jopa suosittaa luterilaisen kirkon jäsenyyttä kaikille. Kuitenkin vuoden toukokuun Hymy-lehden kannessa Pelli sanoo saavansa koko ajan viestejä ja voimaa edesmenneiltä, kuolleilta ja olevansa niiden kanssa yhteiselossa. Tämä on suorastaan täysin kristinuskon vastaista ja Raamattu kieltää kaikenlaisen yhteydenpidon vainajahenkiin. Kysymys ei ole kuolleista henkilöistä vaan asialla ovat pimeyden eksyttävät demonivoimat, jos niitä viestejä sitten tulee. Samoja tarinoita haastelee iskelmälaulaja Katri-Helena.
      Kyllä saatana on ovela ja osaa pelata edukseen. Ihminen on suuressa mielenterveydellisessä vaarassa alkaessaan harrastella epämääräisiä henkimaailmanasioita Jumalan sanan Raamatun ulkopuolella. Nähkää myös tämä vaara ja näkökulma lukiessanne kirjaa. Aikamme on suurta eksytyksen aikaa.
      Pidättäydytään terveessä kristinuskossa ja kyllä oikeaa uskoa löytyy aivan varmasti myös luterilaisuuden sisällä.

    • Anonyymi

      "Kirja...liian ohut" heh-heh ...
      Tosiaan kirjaan olisi tullut lisää paksuutta, jos olisi annettu tilaa myös siinä käsiteltävinä olevien näkemyksille, mutta .. heh heh .. olisi kirjan (karhaanjohtamis)'idea' mennyt pahasti pilalle ...

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kyllähän nämä harhaanjohtavat evankelistat johtavat harhaan ihmisiä. Käyttävät uskovaisia hyväkseen ja elävät heidän rahoillaan, kärsimyksillään. Ei kulttijohtajan paljastava ihminen ole välttämättä ateisti tai rienaaja vaan voi olla uskossa itsekin. Eihän kukaan halua huijaria uskon tielle ohjaamaan, kun koko juttu paljastuu siitä kärsii kuka? Uskovaiset itse.


    • Anonyymi

      Uskominen uskontoon tai poliittiseen aatteeseen/liikkeeseen tai vastaavaan ei ole järkiasia vaan tunneasia. Näennäisjärkevyys on pelkkä kulissi.

      Miten uskovainen jakaa väitteet uskottaviin ja ei-uskottaviin? Oleellista on että väitteen kertojalla on oikea habitus ja tarina on korvamerkitty oikein. Jos väitteen ympärille on kudottu kiva tarina ja väittäjä on hyvä tarinankertoja niin sehän on vielä plussaa. Väittäjän ei tarvitse olla viisas ja hyveellinen, riittää että on itsevarma.

      Jotenkin tulee mielee Esson baarin ukkojen jutut bensansäästöaineitten valtavasta tehosta (oikesti ne ovat tehottomia). Tiettyjen ihmisten sanomisia ei vain saa kyseenalaistaa. Lienee jonkinlaista auktoriteetinkaipuuta.

    • Anonyymi

      Harhaanjohtajat kirja kannattaa lukee. Hyvä teos.

    • Anonyymi

      Kirjassa asetetaan vastakkain kirkkouskovaisuus ja lahkolaisuus vaikka useilla aktiiviseurakuntalaisilla on yhteyksiä lahkoihin. Lisäksi monet lahkon tilaisuudet ovat seurakunnan tiloissa. Markku Koivisto oli alun perin Nokian seurakunnan kirkkoherra. Mitään rajaa ei siis käytännössä ole. Tämän vuoksi Ev-Lut kirkon johto on hyvin pidättyväinen tuomitsemaan lahkolaisuuteen liittyviä ilmiöitä.

      Jouko Piholla on (tai ainakin oli) puoluehanke nimeltä Suomen Laillisuuspuolue jonka teemana oli homojen salaliitot ja antikristusilluminaatit.

    • Anonyymi

      Harhaanjohtajat on tosi mielenkiintoista luettavaa. Pistää miettimään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe