Vesipullo vai säiliö

Noviisit

Kuinka kuljetat juomavetesi vaelluksella: ns. juomarakossa vai pullossa? Onko juomarakko hifistelyä vai toimivin tapa veden kuljettamiseen?

9

2717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ernoposkimo

      Molemmissa.

      Pitkillä siirtymillä, tai lämpiminä päivinä täytän pullon lisäksi rakon. Mulla on ollut joskus hiukan ongelmia nesteytyksen kanssa ja rakosta tulee juotua tasaisesti pieniä määriä liikkumisen aikana.

      Ainoana vesisäiliönä rakko ei pulloa korvaa, mutta jos tarvitaan veden kuljettamiseen väliaikaista lisäkapasiteettia, niin siihen on ihan passeli. Tyhjänähän nuo eivät montaa grammaa paina ja menevät pieneen tilaan.

      Jotkut painaa pelkän kuksan kanssa juoden aina kun vettä reitillä virtaa ja joillekkin piisaa puolen litran vesipullo päivään, kuin päivään. Riippuu tietysti maastostakin, kuinka vettä on saatavilla.

      Juomarakot ovat muuten taattua alennuskoritavaraa, joten edullisesti tuollaisen saa hankittua jos pitää silmänsä auki. Ja voihan sen sitten juhannuksena täyttää jäillä ja jallukolalla, niin pysyy kädet vapaana grillatessa.

    • Tuohisuu

      Enpä muista että Suomessa olisi koskaan tarvinnut vettä kannella mukana, kyllä sitä on joka paikassa saatavilla tarpeeksi tiheästi. Rakon lutkuttajat ovat säälittäviä mainonnan uhreja. "Ongelmia nesteytyksen kanssa", kilin vitut.

      • HangostaUtsjoelle

        Okei,

        Mielipiteesi on niin vahva, että sen on pakko perustua kovaan kokemukseen. Harvoin näissä makuasioissa absoluuttista totuutta löytyy, mutta nyt taisi löytyä.

        Suomi - Täällä ei vettä perkele mukana kannella.


      • wrgtr3wqg

        Litran teräsvesipullo, siinä voi myös keittää veden tarvittaessa.


      • Tuohisuu
        HangostaUtsjoelle kirjoitti:

        Okei,

        Mielipiteesi on niin vahva, että sen on pakko perustua kovaan kokemukseen. Harvoin näissä makuasioissa absoluuttista totuutta löytyy, mutta nyt taisi löytyä.

        Suomi - Täällä ei vettä perkele mukana kannella.

        Meinaan vaan, että täällä on eletty raskasta työtä tehden Suomen metsissä tuhansia vuosia ilman vesipulloja. Sitten kun keksitään rakkovekottimet, muuttuu ihminen niin herkäksi olennoksi että kuukahtaa nesteytyksen puutteeseen vartin välein. Kun on jano, juodaan nyrkinsilmästä. Ei Suomalainen metsä tai tunturimaasto mitään Saharaa ole.


      • Tuohiaivo

        Täällä on eletty raskasta työtä tehden Suomen metsissä tuhansia vuosia ilman, jos jotakin.

        Tuolla logiikalla 90% tavaroistamme on turhia, mistä sitten valitsit rakkovekottimen ihmiskunnan rappeuttajaksi. Lukemattomista mukavuutta lisäävistä keksinnöistä juomarakko on se, mikä muuttaa ihmisen herkäksi olennoksi.

        Elukat juo saappaanjäljistä. Ihminen valitsee, mistä juo ja se olkoot jokaisen oma asia. Sinä painat janon sattuessa nyrkillä vaaran kylkeen vesisuonen ja joku muu ottaa hörpyn pullosta, rakosta, tai vaikka peräruiskeesta. Lopputulos on sama.

        Vaellus on siitä hienoa, että otat mukaasi vaikka plasma tv:n, niin itse sen kannat, eikä se silloin ole muiden ongelma.


    • jksdjfjskfsld

      Teräksinen vesipullo. Voi sulattaa lunta/jäätä, voi lämmittää vaikka soppaa ja on käytännössä ikuinen. Sisäpinnasta ei liukene mitään vaikka saisikin kolhuja, eli terveellisemmästä päästä käyttää.

      Repussa menee kyllä hyvin myös ne neliskanttiset muoviset kenttäpullot joita armeijassa on. Niitä on helppo latoa vierekkäin muutama kappale ja ovat myös lähes ikuisia.

    • regeiOkkwei

      Kaikelle okei-väelle ja okei-sukupolvelle tiedoksi, että jano opettaa. Alkumatkalla voi ajatus toljottaa lähteen kohdalla, mutta loppumatkalla sen kokee lähteeksi, josta voi hörppiä vettä ihan vapaasti. Ja lähteitähän tässä maassa piisaa etelää myöten.

    • ihmisenpoika64

      Vesipullo riittää hyvin, sillä joka tapauksessa on järkevää pitää pieni tauko säännöllisesti esim. 55 min dallausta ja 5 min happea -rytmillä.
      Tietty mä olen kuivakka setämies, joka 70-luvulla ekat keikat heitin Lemmonjoelle ja Saariselän itäosiin ennen UK-kansallispuistoa.
      Hyviä ja nautinnollisia reissuja!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe