Kameran tarkennus

myöhässäkö

Kuvaaan hyvällä kameralla ja linssillä lentäviä lintuja, mutta tarkennus osuu harvemmin kohdalleen. Kamerassa on mahdollisiuus painaa koko ajan tarkennusta ja kuvia tulee 8/sek. Linnun lentoon pyrähdys läheltä kuvattuna esim 3-10 metriä on kuitenkin niin nopea, että osa siitä on epäselvää. Vinkkejä please!

4

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huijattu920349

      Ostin uutena canon 400mm f5.6L 1400€ ja 7d mark II 1400€. Yhdistelmä tarkensi melkein joka kuvan pieleen vaikka kuinka sääteli hienotarkennustakin. Selvisi että tuo linssi oli paska uudesta alkaen, tosin epäilen että minulle myytiin kauppaan palautettu romu uutena.

      Linssi kävi huollossa, jonka jälkeen alkoi tarkentamaan paremmin. Tuolla reissulla tuli etulinssien taakse pari mukavaa pölykokkaretta.

      Myöhemmin samassa linssissä kävi himmenninlevyt hullunua räpsymään itsestään kiinni ja auki. Huollossa vaihtoivat kaikkea osia ja putken saatuani takaisin, oli putken sisällä joku linssi täynnä rasvajäkiä ja naarmuja. Lähetin huoltoon takaisin jossa poistivat rasvat, mutta naarmut jäivät.

      Myin helvettiin koko vehkeet, tietysti kovalla tappiolla. Olen varma ettei linssi enään piirtänyt niin hyvin, kun sitä oli pitänyt purkaa useasti. Nyt kuvailen eri merkillä ja halvalla kittilinssillä. Ei ole varaa saman kaltaisiin huppuvehkeisiin näillä osa-aika työ palkoilla. Huijattu olo on, rahaa(säästöt) paloi taivaaseen liikaa. Ei ollut hyötyä vaikka otin canon suomeen yhteyttä.

    • kuuuukkeli

      Liikkuvia lintuja kuvatessa kannattaa varmistaa, että jatkuva tarkennus ja riittävän monta tarkennuspistettä on valittuna. Jos kysymys on liike-epäterävyydestä ja/tai liian lyhyestä tarkasta alueesta, kannattaa lisätä herkkyyttä, jotta voi käyttää lyhyempää valotusaikaa ja pienempää aukkoa.

    • Haastetta

      Enpä tiedä ketään kuvaajaa, joka saisi tuossa tilanteessa tarkkaa kuvaa heti ja ihan helpolla, saattaa mennä monta monitusita päivää ja tuhansia otoksia, jotta saa muutaman hyvän osuman, joten kärsivällisyyttä vaan. Suljinajan tietysti pitää tuossa tilanteessa olla tosi lyhyt, joku alkaen 1/1000s ja lyhyemmät, toki salama pysäyttää liikeen, joten ulkoista salamaa voi kokeilla. Automaattitarkennuskaan ei parhaissa kameroissa ihan mahdottomiin pysty, joten kokeile manuaalitarkennus tietylle matkalle esim. 5-7m päähän ja kun lintu lähtee lähempää, esim. tuon 3m päästä, heti paukutat sarjalla niin kauan kuin lintu on mennyt tarkennusmatkasta yli, jos sitten tuolla kohden, mihin kamera oli tarkennettu, olisi kuvat onnistuneita. Tsemppiä.

    • jcsjacghaschh

      Kameran täytyy olla likimain esitarkennettu. Jos kamera on tarkennettu, vaikka äärettömään ja lintu lentää 10 metrinpäästä ei kamera ehdi tarkentaa ennenkuin tilanne on ohi.
      Jos kamera ehtii mennä lepotilaan kuvien vlillä lisää se hitautta 1/10-3/10 sekuntia ennen toimintaa.
      Sitten tulee vielä laukaisuviive, joka nopeimmilla kameroilla on n. 0,05 sekuntia. Tarkennusnopeus puolestaan määräytyy pääosin objektiivin nopeuden mukaan ja riippu, kuinka paljon uuden kohteen etäisyys poikkeaa aiemmasta tarkennuksesta. Myös vakaajan käyttö hidastaa kameran toimintaa.

      Kytke kameran valonmittaus pysyvästi päälle, tai pidä kamera manuaalisesti käynnissä.
      Tarkenna objektiivi etukäteen sille etäisyydelle, mistä kohde todennäköiseti ilmestyy.
      Kokeilemyös kumpaan suuntaan kamera alkaa tarkentaa mieluiten ja nopeimmin, eteenpäin vai taakse ja säädä tarkennus siten, että kamera lähtee tarkentamaan kohteeseen, eikä aloita päinvastaiseen suuntaan. On perin kiusallista, jos kamera ensin tarkentaa väärään suuntaan ja vasta sitten huomaa, että kohde olikin muualla.
      Joku Nikonisti väitti, että hänen kameransa tarkentaa mieluummiin äärettömästä lähelle päin ja siksi piti tarkennuksen hieman takana kohdetta odotellessa.

      Ei muuta kuin harjoituksia..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe