Ahjolan päiväkodin yksityistäminen

suossaollaan

Eilen (12.6.2017 minulta kysyttiin, että Ollaanko Ahjolan päiväkotia yksityistämässä? En osannut vastata kysyjälle, kun en ollut kuullut mitään asiasta. Päiväkodin johtaja oli kertonut samana aamulla asiasta työntekijöille.Kysyin asiasta valtuuston kokouksessa ja vastaus oli myönteinen. Ahjolan päiväkotia on kaupunki yksityistämässä. Kaupunginjohtaja kertoi, että viime vuonna valtuustossa tehty päätös vaikuttaa asiaan? Täytyy sanoa, että Haapavedellä ei osata muuta kuin kieroilla. Viime vuonna keskustelimme yksityisen päiväkodin tulemisesta Haapavedelle ja siitä, mitä mieltä asiasta olemme. Itsekin totesin, että ei siinä mitään, kyllä se käy. Totesin myös, että yksityinen päiväkoti on aivan eri asia, kuin yksityinen vanhainkoti (Esim. Attendo), sillä päiväkodeissa lasten vanhemmat näkevät toiminnan joka päivä lapsia viedessä ja tuodessa ja pystyvät tarkkailemaan sen toimintaa ja tekemään päätöksen, pitääkö lapset siellä vai vaihtaako päiväkotia. Vanhusten hoitopalveluissa on aivan eri tilanne, varsinkin heidän kohdalla, jotka eivät pysty itse enää vaikuttamaan asiaan. Yksityisen päiväkodin tulemisessa Haapavedelle oli ajatuksena ilman muuta, että tulija rakennuttaa itselleen omat tilat ja lisää palvelutarjontaa, ei se, että kaupunki yksityistää palveluita. Yksityisen tänne tuleminen on aivan eri asia kuin kaupungin omien tilojen yksityistäminen. Yksityistämisestä ei ole ollut mitään puhetta valtuustossa. Sitä en olisi kannattanut. Näenkin asian takana olevan perinteisen haapavetisen toimintatavan. Tarkoituksella harhaan johtamisen. Taustalla ovat Haapaveden talousvaikeudet. Kaupunki haluaa eroon työntekijöistää säästösyistä ja sen takia ulkoistaa palvelut. Sama ajatus johti vanhusten hoitopalveluiden yksityistämiseen Attendon myötä. En edes epäile, miten tässä tulee käymään. Suurimman puolueen keskustan toimesta asia tullaan viemään läpi. Jaa-äänet kuuluvat totuttuun tapaan valtuustosalissa. Niin kuin moni muukin asia, menee tämäkin ei-toivotulla tavalla. Yksityinen päiväkoti on tervetullut Haapavedelle lisäämään tarjontaa ja vaihtoehtoja, mutta ei tällä tavalla, että kaapataan kaupungin tilat ja toiminta. Tulen äänestämään tätä toimintaa vastaan.

Ilkka Repo
Kaupunginvaltuutettu
perussuomalaiset
Haapavesi

39

1606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • missämennään

      Missä asiaa on valmisteltu?

    • suomisuossasyvemmälle

      lapset ja vanhukset kärsii nyt molemmat avuttomat
      just ne joita varten hyvinvpintivaltio joskus rakennettiin

    • Pöytäkirjantarkastaja

      Ihan hyvä, että puututaan ylisuuriin julkisen sektorin henkilöstömääriin. Veronmaksajana en halua ylläpitää tehotonta toimintaa. Oli se sitten lakisääteistä tai ei.

      • paniikkissa

        Epäilen suuresti " ylisuurista " henkilöstömääristä tässä asiassa. Minä ainakin veronmaksajana ajattelen ensisiaisesti lapsenetua kun keskustellaan päiväkodista jonne lapseni vien. Outoa toimintaa kepuilta tämä yksityistämisvimma jota harrastetaan. Epäilen myös toiminnan kannattavuutta pitkällä aikavälillä, ei hyvä suunta.


    • köyhätkyykkyyn

      Ei voi olla totta. Tämä on TODELLA järkyttävä uutinen. Toivottavasti tämä esitys menee nurin. Entäs sitten kun yksityisessä päiväkodissa on hoitomaksut paljon korkeammat, miten kaupungin talous nousee yksityistämisen avulla koska kaupungilta joudutaan hakemaan ns.kuntalisää jotta saa päivähoitomaksun maksettua, lisä tosin on sen verran pieni ettei sekään paljon auta.Miten käy ahjonlan päiväkodin hoitajien. Miten huolehditaan riittävä hoitaja määrä onnimanniin kun lapsimäärä kasvaa? Nykyisessä hoitaja määrässä olisi jo nyt petrattavaa. kaikilla ei ole varaa pitää lapsia yksityisessä päiväkodissa. Tässäkin taas poljetaan pienituloiset suohon kun ammattiliitot ja kikyt on jo viennyt palkasta kaiken mitä irti saa. Miten tässä elää ja käy työssä kun palkka ei riitä mihinkään. Eipä ole kovin ruusuinen tulevaisuus Haapavedellä. Vaikuttaa riistokaupungilta.

      • kannatan-yksityistämistä

        Kaiken muunkin kaupungin toiminnan voisi yksityistää, tehokkuus paranis ja veromarkat säästyis


    • Kuntalainen333

      Tuohan nyt on yksi päivän parhaista uutisista. HIenoa, että yksityistetään, silloin toimintaan tulee paljon pirteyttä ja tehokkuutta.

    • RintamaammeYhtykää

      Kumma, ettei repo osaa vastata kysymykseen olipa se mikä tahansa, sentään valtuutettu, liekö enää persuissa vai joko uudessa rintamassa.

      • ettäsillai

        Täsmennäppä mihin kaipaat vastausta. Minusta tuntuu että Repo jos kuka vastaa kysymyksiin. Muilta saa vastausta hakea.


    • haallajussihajotti

      Onko haapaveen persuryhmä kutistunu yhteen?

      • wanahakikedlepeia

        Jussiinko?


    • OlkaaSuoraselkäisiä

      Pitäjähän on konkurssikypsä.
      Nyt pitää raakasti puuttua rakenteisiin. Kyläpopulistit vastuuseen, mutta EI.
      Kepulandiassa kaikki niin kuin ennenkin. Sama saakelin tuhlaripolitiikka jatkuu.
      Vastuuvapaus myönnetään, vaikka syvällä uidaan.
      Tämähän on pahemmassa jamassa, kuin kriisikunnat kaiken kaikkiaan.
      Nyt lopettakaa kyläpolitikointi ja tehkää ROHKEITA päätöksiä.
      Nyt pitää koskea rakenteisiin tai hakea liitosta.
      Turha hakea syytä Valion venäjäkaupasta.

    • Ottakaaasioistaselvää

      Minä en ainakaan laita lapsiani yksityiseen päiväkotiin! Sopiiko tosiaan kaikki lapset onnimanniin vai aikooko kaupunki taaaas perustaa uusia ryhmiksiä? Todella mielenkiinnolla odotan näyttääkö kaupungin päättäjät esimerkkiä ja laittavat omat lapsensa yksityiseen päiväkotiin?? Taas tulee työttömiä lisää kun päiväkodin henkilökunta potkitaan yksitellen pois, sitäkö päättäjät haluavat? Jokainen meistä tietää että sopimusvaiheessa luvataan kaikki, mutta parin kk päästä aloitetaan yt-neuvottelut. Ihan turhaan uskotellaan muuta.

    • Ollaanlastenpuolella

      Hyvä Ilkka. Tässä asiassa olen samaa mieltä. Vaikka kylpyläsaari jutussa olen erimieltä, nyt kun on innokkaita yrittäjiä siinä niin ollaan sen puolella. Tuo vähän vipinää tänne takapajulaan.

      • leivvi

        Siis kylpysaaressa on yksi uusi yrittäjä, Siltala Mika, muut ovat renkiä ja piikoja, yrittäjällä on y-tunnus.


      • kysynpävaan

        Tietääkseni tämä henkilö ei ole ollut mukana kilpailutuksessa. Miten hän voi olla silloin yrittäjänä?


    • SeVainOnNiin

      Ymmärrys hoi
      Se vain on niin, että YT neuvotteluja tulee käydä !!
      Pelkästään populistisesti narisemasta jostain muutaman tonnin tai kympin avustuksesta ei nousta.
      Nyt tarvitaan rakennemuutosta ja satojatuhansia tai enemmän säästökohteita.
      Se mikä tuo toimeliaisuutta pitäjään ei ole säästökohde. Ne on nyt ne kunnalliset palvelut.
      Yhteistyö, rakenteet.

      • kekkulikalle

        Joo, mutta tiedäthän sinä persut. Niin ja loikkarit.


      • väärinpäin

        Joo. Lisätään liikuntamenoja ja kulttuurimenoja ja leikataan sairaanhoitoa, vanhustenhoitoa ja lastenhoitoa. rakennetaan pärejuttuja ja toreja. Meneekö tämä oikein.


    • TonttiTonteri

      Se tässä nyt huolestuttaa, että näemmä valtuustossa ei ymmärretä yksityistämisen ja ulkoistamisen eroa. Sulavasti sekaisin ne menevät usein toimittajiltakin.

    • rosvoajat

      mikään ei yksityistämällä parane. suomessa on jo maailman paras varhaiskasvatus ja terveydenhuolto.
      vain pitkäkyntinen kokoomus haluaa syödä veronmaksajien rahat, mistä lähtien sitä on sanottu yrittämiseksi?
      kokomus saakoon pas.asen lopun.

    • mira----

      No kerrohan Ilkka mikä olisi sinun tarjoama vaihtoehto sille, että julkisen sektorin menoja on kutistettava? Tutkimusten mukaan yksityinen sektori tuottaa yhtä hyviä palveluita tehokkaammin ja edullisemmin kuin julkinen. On hyvä, että Haapavedelläkin se on hoksattu. Palvelut säilyvät hyvänä, mutta menot pienenevät, kun vaihtoehtona on kriisikunta, jonka syömävelka vain kasvaa. Tämä johtaa väistämättä säästötoimenpiteisiin, leikkauksiin, palvelujen heikkenemiseen, eikä niiltä irtisanomisiltakaan vältytä (mm. koulujen lakkautukset). Perheet, jotka päätyisivät yksityiseen päiväkotiin, saisivat kaupungilta palvelusetelin joka pienentäisi perheen omia hoitokustannuksia. Näin ollen se ei olisi myöskään iso kustannuskysymys. Monesti yksityiset palveluntarjoajat pystyvät tarjoamaan mm. Liikunta-, kieli tai -musiikkipainotteista varhaiskasvatusta. Palvelujen on oltava hyvät, jotta ne olisivat myös houkuttelevat ja kilpailukykyiset. Onhan yrityksen tarkoitus on saada tästä myös elanto.

    • tosiasiatvastassa

      mihin uskosi perustuu ?
      luuletko yksityistä palveluntarjoajaa hyväntekeväisyydeksi? voi naiviuden määrää!
      kaikkialla missä terveydenhuolto on yksityistetty kustannukset ovat nousseet ruotsista tuodaan jo suomeen keskoset, kun ei ole hoitopaikkoja
      yksityiset hoitavat vain nääs terveet ja tuottavat.

    • muusuomielättää

      yksityisissä laitoksiss on alhaisin hoitaja
      mitoitus ja heikoimmat pätevyysvaatimukset.
      miten ne muuten voittoa tuottais.
      suomalaiset on tutkimusten mukaan valmiit maksamaan lisää veroja kunhan hyvät palvelut säilyvät.
      tämmösiä Haapaveen kaltasia konkurssipesiä ei yksityistämenen pelasta se on lapsellista kuvitellakaan. velaksipelaajia koko populaatio.

      • hintaylös

        En kyllä suostu maksamaan mitä vain toisten lasten päivähoidosta.
        En ole itsekään hoidattanut kakaroitani toisten (kunnan) kukkarosta.


    • rahanhimossa

      Onko siis Haapaveelläkin näitä oligarkkeja jokka aikoo kaapata itelleen julkisen omaisuuden?

    • mitäsanotte

      Yksityistetään jäähalli ja kulttuurikirnu. Kaupunki myy jäähallin 3 miljoonalla ja kirnun miljoonalla. Kaupungin menot pienenee ja palvelut paranee

    • voiilkka

      kukahan uskoo tuohon hölynpölyyn mitä kirjoitat tietämättömyydestä, minä ainakaan en tuohon usko, henkilö joka istuu hallituksessa ei voi olla tietämättä mitä päätöksiä on valmisteilla, saattaahan olla että olet nukkunut asiaa käsitellessä olisit ottanut siellä asiaan kantaa silloin se olisi ehkä huomioitu

      • elänuku

        Ei ole sinullakaan oikeaa tietoa. Ilkka ei istunut hallituksessa vaan valtuustossa. Asia päätettiin hallituksessa.


    • kdlslaöalalalaalö

      Ei kiinnosta kun muutin jo oikeaan kaupunkiin sieltä.

    • ilmitustavaan

      no hyvä vaan että yksityistetään niin saadaan laatua paikkakunnalle. Lasten päivähoito on kaameassa tilanteessa ihme ettei kukaan ole vielä ollut aluehallintovirastoon yhteydessä kohtelusta mitä lapset päivän aikaan saavat.

      • koplaritaada

        Yksityistämisen jälkeen saatkin sitten olla yhteydessä itse presitenttiin


      • ilmitustavaan
        koplaritaada kirjoitti:

        Yksityistämisen jälkeen saatkin sitten olla yhteydessä itse presitenttiin

        päinvastoin, silloin ainakin kohtelu on normaalia eikä lasten kiusaamista väsyneiden naisien toimesta


    • tasoromahtaa

      yksityistäminen vie laadun alas

    • vaihtoehtojaon

      Käy lukemassa kaupungin sivuilta hallituksen esityslista. Sieltä löydät tätä asiaa koskevasta kohdasta lausunnon, että on useita halukkaita jotka ovat valmiita rakentamaan, ostamaan tai vuokraamaan tilat. Miksi siis ei valita vaihtoehtoa, että yrittäjä rakentaa omat tilat ja näin lisää valinnan mahdollisuutta?

    • ViduttaaSaamattomuus

      Summa kaikesta.
      Valtuutetut on lampaita, jotka nuijivat pöytään mitä vain.
      Nyt ryhtiä. Tehkää töitä laaja- alaisesti.
      Mahdollisuuksia on, vai onko päättäjät/ kaupunki niin yhteistyökyvytön, ettei
      muut enää huoli?
      Helmestä meinattiin tehdä alueen napa ja mitenkäs kävi?
      Ei auta kirjoitella KP24 palstalla, että joku kyseli..

    • onkowakaa

      Mielestäni hååpåvedellä on riittävästi keskosia ilman, että niitä naapurista tuodaan. Semmoisia henkisiä keskosia on omastakin takaa,.
      Asiasta kolmanteen, loikkasiko jussikin vai onomvakaa hallawamies? Ilkan kantahan lienee selvä..

      • Eiköoo

        Kukaan kuullut miten asian kävi kokouksessa. . Ihmeen hiljaista on asian tiimoilta
        Menikö myyntiehdotus läpi?


      • eipäätöstä

        Asia jäi pöydälle lisäselvityksiä varten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1756
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1292
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1253
    5. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1250
    6. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1157
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1156
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      601
      1114
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      7
      1027
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      964
    Aihe