Soini petti jälleen, ministerin virka tärkein

selkärangaton.soini

Perussuomalaisten puheenjohtajuudesta viikonloppuna luopunut Timo Soini kirjoitti verkkosivuillaan vielä 10 päivää sitten loikkareista kavaltajana.
– Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä, Soini muotoili ”plokissaan”.

Tuolloin vielä perussuomalaisten puheenjohtajana toiminut Timo Soini kritisoi kirjoituksessaan etenkin Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen juttua, jossa hänen kerrottiin pitäneen ”uusien kaverien arvoja antikristillisinä”.

– Pidän loikkareita luusereina. Siksi ajoin hallitusneuvotteluissa läpi niin sanotun seteliselkärankaisten rappiopykälän kumoamisen, Soini kirjoitti tuolloin.

28

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinpä-juuri

      PS:n Ville Tavio sivaltaa Uusi vaihtoehto -ryhmää: Haluttiinko säilyttää Soinin ja Terhon ministerinsalkut?

    • johannes21

      Soini on pettänyt äänestäjänsä ja nyt petti myös perustamansa puolueen enemmistön. Soini on joskus toistellut Virolaista. "Kansa on puhunut ja pulinat pois"

    • MienEnLeikiSinunKaa

      Voi jestas minkälaista lasten hiekkalaatikkoleikkiä "isoilta" ihmisiltä. Kyllä se on niin että valta on niiiiiiin maukasta, että se demokratia unohtuu oman edun sokaisemana. Raukkoja ovat kun eivät voineet hyväksyä rehdin äänestyksen tulosta.

      Onnea ja menestystä jäljelle jääneille ja suoraselkäisille perussuomalaisille! Sitä samaa en voi toivottaa omaa etuaan ajaville loikkaripuolueen jäsenille. Kyllä kansa muistaa!!!

    • Syssykkä

      Ei päästy Soinista vieläkään
      Voit itku, Äijä on pahin takin kääntäjä.
      Häpeäisi edes, jos osaa.

    • MieEnLeikiSinunKaa

      Soinihan ei häpeä, vaan ylimielisenä patsastelee. Kyllä nyt Petteri orpo ja Juha Sipilä vei Soinia 6-0 ja Soini ei edes vikissyt. Vieläpä oman puolueensa hajotti pelkän ylpeytensä takia!

    • iltalehti-tänään

      Soinilla oli kaksi syytä hylätä itse perustamansa puolue: vallanhimo ja kosto. Uusi vaihtoehto -pomo Simon Elon kauniit puheet isänmaan pelastamisesta ovatkin samanlaisia höpöhöpöpuheita kuin loikkareiden ryhmään loikanneen kulttuuriministeri Sampo Terhon aikaisemmat Twitter-vakuuttelut tuesta uudelle puheenjohtajalle Halla-aholle.

      Vallanhimo on Soinin henkilökohtainen hillotolppa eli Soinin rakastama ulkoministerin salkku, jonka Halla-aho olisi napannut häneltä pois. Sehän ei Soinille käynyt. Ja siksi Soini oli - toistettakoon vielä - valmis hajottamaan itse perustamansa puolueen.

      Kosto taas tulee siitä, että Jyväskylän puoluekokouksessa Halla-aho suhtautui tavoilleen tyypillisesti rationaalisen kylmästi ja etäisesti kokonaisvaltaisesti lyötyyn Soiniin ja perussuomalaisten vanhaan valtakaartiin, minkä Soini otti verisenä loukkauksena ja hänen lähipiirinsä suoranaisena v*****luna.

      Soinin tyrmistys ja nöyryytys oli Jyväskylässä täydellinen. Siksi piti toimia ja kostaa.

      • menauroimmeniin

        Eikös se Uusi vaihtoehto - pomo ollut huolissaan vain 2-vuotiaasta pojastaan. Niin ,että mitäs sitä nyt enempää .


    • hs-kirjoittaa

      Ilta-Sanomat kertoo kahdesta miehestä, jotka alkoivat junailla Soinin syrjäyttämistä jo viime syksynä. Sosiaalisessa mediassa puolestaan on viitattu siihen, että maahanmuuttovastaisten nettifoorumilla Hommalla kampanja alkoi jo ajat sitten.

      Kuitenkin Jyväskylän puoluekokouksessa käytettyjen puheenvuorojen ja Terhon ja Halla-ahon kannattajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella voi päätyä vain yhteen lopputulemaan: puoluetta ei vallannut mikään sille vieras ryhmittymä.

    • SikaSoini

      Kunnallisvaalien tulos oli varoitus, koska kannatus romahti. Typerä kansa kosti kunnanvaltuutetuille Soinin hampaattomuuden hallituksessa. Ehkä olikin ainoa keino yrittää saada muutosta ennen eduskuntavaaleja. Soini ei halunnut muutosta ja nyt ulisee, että pieni ryhmä ei voi päättää kansan puolesta, vaikka kunnallisvaalit oli kansan ääni tässä asiassa. Palkkapussi ja valta vei voiton politiikassa jälleen kerran.

    • suominousuun

      Halla-ahon porukka junttasi kieroilulla ja puolueen ulkopuolisten jäsenten painostuksella vaalituloksen mieleisekseen ja valitsi tämän suppealla tavalla ajattelevan porukan persujen johtoon. Oli täysin oikein,että suomea pystyssä pitävä porukka perusti oman vaihtoehtopuolueen,vaikka teko oli uhkarohkea oman epävarman polittisen jatkon kustannuksella. Eronneet ansaitsevat isot kiitokset,koska he huomioivat vanhojen puolueen jäsenten ajatukset.

    • il.kirjoittaa

      Uusi Vaihtoehto -ryhmä on selkeä apupuolue. Se on kiinni porvarihallituksessa laivakettingillä ja kuningaspultilla.

      Timo Soini ja kumppanit istuvat ministeripenkissä kuin tatit. Enää ei voi karata oppositioon eikä voi sillä uhkailla. Vastassa olisi halla-aholainen susilauma. Se nauraisi räkäisesti.

      Tuo on se raadollinen syy, miksi järjestely kelpaa keskustalle ja kokoomukselle. Voi olla lyhytnokkaista ajattelua.

    • ei.mitään.eroa

      Ylen vaalikonevastauksiin perustuva arvoanalyysi osoittaa kuitenkin, että näiden kahden ryhmän arvot poikkeavat toisistaan korkeintaan kosmeettisesti. Halla-ahoa tukemaan jääneiden kansanedustajien voidaan sanoa olevan hitusen oikeistolaisempia kuin Uuden vaihtoehdon edustajien.

      Konservatiivi–liberaali-akselilla, johon vaikuttaa muun muassa suhtautuminen maahanmuuttoon, ryhmien välillä ei ole käytännössä katsoen mitään eroja. Kaikki nykyiset ja entiset perussuomalaiset kansanedustajat ovat arvonelikentällä konservatiiveja.

    • väärin.äänestetty

      Kaikki alkoi siis siitä kun äänestystulos ei ollutkaan se, mikä sen piti olla. Sitten tuli kiukku ja oma tahto piti saada läpi likaisella pelillä. Jotkut ei vaan kestä tappiota, Soini vähiten! Soini on silti edelleen äänetön yhtiömies hallituksessa. Kansan muisti on pitkä..

    • vallanhimoinen.soini

      Sipilän hallitus otti tuon sakin siipiensä suojaan, kun koti oli alta mennyt ainakin juttujen perusteella, asuivatko siis mahdollisesti puolueen tiloissa ja oli pakko lähteä kun ei kukaan tuollaisia puolueensa nurkissa katso pyörimässä. Mutta tuo insinööri siis lentäjä poika lähes sankari siis itsekkin , no lentokonetta tuskin koskaan saa laskeutumaan kun pitäisi pressan luo erosta ilmoitus antaa,siihen ei luonnetta löydy.
      Varmaan muutama lento tunti vielä otettava, siis ainakin suunnistus ja laskeutuminen. Mutta kelpo taito varsinkin jos lentää hallituksineen pihalle piakkoin.

    • tiesi-häviävänsä

      Soini ei lähtenyt puheenjohtajavaaliin, koska tiesi häviävänsä Halla-aholle. Jos Soini jaksaa olla ministerinä hallituskauden loppuun, olisi hänen luullut jaksavan vielä kaksi vuotta PS:n johdossa. Mutta kuten totesin tiesi häviävänsä Halla-aholle ja näinollen ei asettunut ehdolle. Silloin alkoivat jo suunnitella näitä nyt toteutuneita ratkaisuja. Eli tyypillistä Soinilaista sumutusta.

    • katkera.ukko

      Kyllä olisi ollut reilumpaa,kun SOINI ei olisi nolannut itseään hajoittamalla oman puolueensa.Katkeruus aivan paistaa läpi ja siinä kärsivät nämä hyväuskoiset hölmöt jotka Soinia seurasivat.He ovat entisiä kansanedustajia vaalien jälkeen.Petturit muistetaan.

    • etukäteis-suunnitelma

      Kaikki oli tiedossa jo 3.6.2017, teksti lainattu Kaleva-lehdestä

      KOTIMAA 3.6.2017 5:00 LAURI NURMI


      Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

      Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.

      Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tuore LM-kysely vahvistaa, että Halla-aho saattaa voittaa äänestyksessä Sampo Terhon.

      Jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, kokoomus todennäköisesti ilmoittaa, että se ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa jne......

    • yöhalla

      Nämä politiikan jutut on yhtä varmoja kuin jos sanotaan,että onpa kerrankin tulossa huippu marjavuosi,mutta senkin voi halla palelluttaa aholla varsinkin.

    • EnbuskeILkirjoitus

      Helpompi on Soinin mennä Perusuomalaisten puoluetoimiston postiluukusta sisään, kuin poliittisella virkanimityksellä huippupalkan saaneen päästä Jumalan valtakuntaan. Soini on saavuttanut asemansa valehtelemalla, kiusaamalla ja rasismin normalisoinnilla. Anteeksiannon saa, kunhan sovittaa syntinsä Veikko Vennamon nimeen.

      Soini ei ole pienen ihmisen asialla. Hän on ison ihmisen asialla. Itsensä.

    • eitulekestämään

      Puoluejohtajan pitää ollakin vahva mies niin päätöksissään kuin teoissaan ja Soini on ollut sitä. Halla-Aho on osoittanut typeryytensä jo ennen puoluejohtajaksi valintaa,johon nykyisen kireäpipoisen pikkuporukan on ollut hyvä samaistua.

      • mikkosenjoutsenlaulu

        Joo onhan paksutimo " vahva ", ainakin takinkäännössään. Monesti äänestin paksun puoluetta mutta huhtivaaleissa en koska petti kaikki lupauksensa, kreikka, maahanmuutto, hallintarekisteri jne, ja ajoi vimmalla vene ja moottoripyörä veroa.
        Mullakin on1000 euron pyörä josta olisin joutunut maksamaan timoveroa 150 euroa vuodessa,
        Nyt paikallis timolaiset itkee " kun paloi poliittinen koti", eikö ne keksi muuta kuin samaa slogania mitä nää loikkarit, jotain omaperäisempää, kiitos..
        Timopuolueella gallupin perusteella 2,9 prosentin kannatus ja senhän tietää historiasta miten loikkareille käy, kuihtuvat pois kuten Skyp ja joutaakin, kuka loikkareihin luottaa?
        Ei kukaan.
        Timokin joku vuosi nauraa hekotti Tony Halmeen rasistivitseille joten tuskin Halla-aho on pahempi rasisti kuin Halme ja Paksu vai mitä ?


      • mikkonenpettää

        Ylen tänään, torstaina julkaisema kannatusmittaus näyttää ensimmäistä kertaa, millaisen tuen kansalaiset antaisivat nyt molemmille ryhmille. Perussuomalaisten kannatus näyttää hieman kasvaneen edellisestä mittauksesta, kun se on tullut ylöspäin 0,7 prosenttiyksikköä, mutta uuden vaihtoehdon kannatus jää eduskuntaryhmistä pienimmäksi, kannatus kipuaa 2,3 prosenttiin.

        – Tämä on hyvä tulos perussuomalaisille. Kannatus on hieman kasvanut, vaikka osa joukoista on lähtenyt muille maille, Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen sanoo.

        Syyksi Pajunen arvioi perussuomalaisten rivien tiivistymisen.


    • timppa-immppa

      Timpalla on myhkeee perse, ana lubea vaa ja suomi pelastuu

      • yököttää

        iso maha, läskinen p*rse, ja ne yököttävät nenäkarvat. plus petollinen mieli.


    • allekolmenkannatu

      21.6.2017
      YLE Uutiset
      14
      Puolueiden kannatusarviot 2017
      Kunta
      -
      vaalit
      Ek
      -
      vaalit
      PUOLUEKANNATUSARVIOT
      2017
      2017
      2015
      I*
      II*
      III*
      III
      -
      IV*
      IV
      V
      VI
      VII
      VIII
      IX
      X
      XI
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      %
      SDP
      19,4
      16,5
      20,4
      20,8
      18,8
      18,4
      18,6
      17,7
      17,1
      VAS
      8,8
      7,1
      8,3
      8,6
      8,3
      9,4
      7,7
      8,8
      8,0
      KOK
      20,7
      18,2
      18,4
      18,4
      19,1
      18,8
      21,1
      20,5
      21,3
      KESK
      17,5
      21,1
      19,0
      18,9
      18,4
      18,6
      18,4
      18,4
      17,0
      RKP
      4,9
      4,9
      5,4
      4,6
      5,1
      5,3
      4,5
      4,8
      4,0
      KD
      4,1
      3,5
      3,8
      4,1
      3,6
      5,1
      3,6
      3,7
      3,7
      VIHR
      12,5
      8,5
      13,7
      13,7
      13,3
      12,9
      14,6
      15,1
      15,1
      PERUSS
      8,8
      17,7
      8,8
      8,4
      10,3
      9,7
      9,6
      9,0
      9,7
      ST
      / UV
      -
      -
      -
      -
      -
      -
      -
      -
      2,3
      MUU
      3,3
      2,5
      2,2
      2,5
      3,1
      1,8
      1,9
      2,0
      1,8

    • KuihtuvaSininen

      Soini painotti kykyä kompromisseihin. Aivan totta - mutta sitä voi toteuttaa monessa "vanhassa" puolueessa. Luultavasti moni PS:stä lähtenyt miettiikin lopullista kotiaan.

      Valtiomiehenä mieluusti esiintyvä Simon Elo (uv/st) puolestaan tuo mieleen SKYP:n nuoren Olavi Tupamäen (nykyään kok), joka on HS:n kesäautokisassa upealla Morgan Plus 8:lla. Hän on siis edennyt pitkälle Eino Poutiaisen (maas) mopo-linjalta - toki ansiokkaan insinööriuran päätteeksi. Toivottavasti myös Elo on miettinyt tulevaisuuden vaihtoehtoja.
      JYRKI VESIKANSA IL

    • KieroPirulainen

      Miksei hän hillinnyt moista aikaisemmin, kun vähässä uskolliset ihailijat täyttivät somea ympäri vuorokauden? Olisivatko vaalitulokset heikentyneet?

      Ääniä saalistaakseen Soini hyväksyi joukkoonsa lähes kenet tahansa, vaikka kai ainoana puolueena PS:n jäsenet hyväksyy sen keskushallitus. Valtauksen helpottavat säännötkin olivat Soinin käsialaa. "Saat mitä tilaat".

    • läskiperseenkostaja

      vivittu mikä läksiperse

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4274
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1799
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe