Persupuolueen nousu ja tuho

hyväratkaisu.Onnea

Ti.13.6 jälkeen Peruslailliseen puolueeseen kuuluu tällä hetkellä ehkä 14 kansanedustajaa. Pääministeri Sipilä kelpuutti helpottuneena karkulaispuolueen tervetulleeksi jatkamaan hallitustyötä.
Tuoreen eduskuntaryhmän nimi on Uusi vaihtoehto.

27

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kummallistatouhuu

      Kouvolan persujen toisintoa? Kun päätökset ja valinnat ei miellytä lähdetään litoon ja perustetaan uusi oma poppoo? Kuinka monta kertaa sen voi tehdä?

    • hattiwatti2

      Kouvolan seudun perussuomalaiset voisi itse erota koko persuista, mitä ne siellä vielä tekevät? Perustivat uuden yhdistyksen, jotta Lindström voisi ohittaa demokraattiset toimintatavat, noin näin kävi just äsken, mutta perustettiin uusi yhdistys/puolue. Oliko tämä tiedossa jo aikasemmin, kyllä oli... viikkoja sitten, koska hakemiseen meni aikaa! Ei sitä yhdistystä päivässä luoda, kun papereita tehdään. Kuka käski ketä?

    • hakkarainenjaseiska

      Soini ei halunnut nähdä puolueen maineen pilaajien pääsevän puolueen johtoon. Joka ennen pitkään johtaa puoleen tuhoon. Eli Huhtasaari, Hakkarainen ja Halla-aho.

      • fdsgsghh

        Toimivat vain vaaleissa ääniharavina.


      • ei.munii.samaan.koriin

        Vaikuttaa siltä että jo ennen jyväskylän puoluekokousta oli olemassa vaihtoehto 2. Jos Halla-aho valitaan puolueen vetäjäksi perustetaan oma ryhmä. Soini tiesi tästä.


      • Päärsu

        Soini olisi voinut estää tuon lähtemällä itse ehdolle, mutta taisi laskeskella alakanttiin puolueen nuivansiiven kannatuksen. No nyt onkin Soinin porukalla sitten ruskea tulevaisuus.


    • Luuserihalla-aho

      Itsehän Halla-ahon porukka oli soittanut tuhat puhelua saadakseen jäsenet äänestämään Halla-ahoa ja tämän liittolaisia. Ei Halla-aho ole normaaleilla keinoilla voittanut, vaan pyrkinyt tietoiseen vallankaappaukseen puolueen sisällä, niin ihan turha ruikuttaa nyt, että muut puolueen jäsenet olisivat muka pettureita. Halla-aho on tässä se petturi, kun lähti käyttämään kieroja keinoja saadakseen joukkionsa valtaan.

      IS:n juttu vaalikieroilusta: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005252048.html

      • Halla-ahon_ihme

        Jokaisessa gallupissa, jokaisessa äänestryksessä niin kunta - kuin EYU-vbaaleissa Halla-aho on pessyt Soinin Ja Sampo Terhon saamalla kahdesta kolmeemn kertaa enemmin ääniä.

        Jo Turussa kaksi vuotta sitten oli Halla-aho suositumpi kuin Soini.


      • Kyllästynyttyhmyyteen

        Mitä sitten? Halla-aho on ihan täys feikki. Sivari, joka nostaa EU-virasta 16 000 eurona kuussa eikä jäänyttä Suomeen edes johtamaan puoluetta, kun piti saada EU-viran rahat. Suomessa niin hyvin kun ei tienaa edes pääministeri. Mutta silti tää on muka "isänmaallinen" ja "EU-vastainen". Jos sä oot isänmaallinen, varmasti käyt armeijan, kun ei ole esteitä sille, ja varmasti johdat puoluettasi kotimaastasi käsin.

        Halla-ahoa kannattaa ne samat höynät, jotka sortui äänestämään perussuomalaisia ja odotti jotain luvattua suurta muutosta. Nyt ne odottaa samaa Halla-aholta, joka on vielä porvarillisempi kuin Perussuomalaisten entinen johto. Te ette vain ota mistään opiksenne.


      • RahapitääBrysselissä

        "Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho aikoo jäädä Euroopan parlamenttiin etäohjaamaan puoluettaan Brysselistä.

        Erikoinen valinta miehelle, joka vastustaa monikansallista Euroopan unionia ja josta hän ja puolueensa haluaa eroon.

        Halla-aho aikoo ilmeisesti olla Suomen Nigel Farage tai Marine Le Pen. Molemmat ovat räksyttäneet EU:ta vastaan nauttien samalla tuntuvia palkkioita paikastaan parlamentissa, jossa säädetään yhteisiä lakeja unionin kansalaisille.

        Raha voikin olla Halla-ahon vähemmän jalo syy jäädä Brysseliin. Halla-aho tienaa noin 16 500 euroa kuukaudessa Brysselissä. Päälle tulevat vielä matkakulukorvaukset.

        Meppien veronalainen palkka on 8484 euroa kuukaudessa. Yleinen veroton kulukorvaus on 4342 euroa kuukaudessa. Veroton päiväraha on 307 euroa päivältä. Vaikka viikkotyöaika jäisi kolmeen päivään viikossa, tekee summa kuukaudessa 3684 euroa.

        Näistä rahoista meppi ei myöskään maksa avustajapalkkioitaan. Niitä varten on erillinen 24 164 euron kuukausiraha. Sitä rahaa ei makseta mepille."

        https://www.kauppalehti.fi/uutiset/raha-pitaa-halla-ahon-brysselissa/TqZCJ85k


      • Riisto

        Mitä kieroa on vaalikampanjoinnissa? Luuletko ettei Soinilaiset yrittäneet saada porukkaa äänestämään? Kampanjointi sallittu vai toiselle?


    • hyväsuomi

      Mun mielestä viime päivien tapahtumat osoittavat sen, että Suomessa ei, vaikka täällä on paljon rasismia ja junttiutta, kuitenkaan ole kannatusta millekään ääriliikkeelle. Sellainen sopii paremmin Keski-Eurooppaan ym. Suomesta ääriliikkeet eivät ole koskaan löytäneet kotia. Tämä on hieno juttu, josta voimme olla ylpeitä.

    • Puahhahhaa

      Mutta Voikkaan entinen pääluottamusmies oli jämäkkä ja suoraselkäinen niinkuin aina......

      • Lindströmpois

        Saa hävetä ne, ketkä Lindströmiä äänesti. En tarkota tätä loikkaamista, se oli OK. Vaan hallituskautta. Se meni sinne muka duunarien etujen ajajana. Duunarien ja työttömien oikeuksien polkeminen ei ole tuottanut sille mitään ongelmaa.


      • Ruskeatulevaisuus

        Vituttaa ja vähän hävettääkin, pakko myöntää.


      • Voikkaanduunari

        Vittu se mikään pääluotto ole ollut, olikohan edes jonkun työosaston luottamusmies?


    • pelkkä.mielipide

      Oikein hyvä juttu ettei suomessa populismilla pitkälle pötkitä. Tietenkin Usa tekee tästä poikkeuksen., maailman mitassa. Osoittaa miten hajanainen Yhdysvallatkin on nyt trumpeineen.

      Muuten; takinkäännön EU-alueen mestari teki isänmaallisen teon 180 asten käännöksessään.

      • pelkkä.mielipide

        pelkkä mielimide. Timo Soinia tietenkin tarkoitin tuolla takinkäännön mestarilla. Ajoitukset menivät kohdilleen hänen taktikointiensa mukaisesti.
        Suomeen saatiin hallitus persuänkyröijä Halla-ahosta huolimatta. Arvon tohtori on niin umpipässi että menee hallitustyölle asettamaan ehtoja, että ps voisi siihen osallistua.
        Silloin hänellä oli takanaan 34 kansanedustajan puolue. Sen lausunnon jälkeen enää 14 ryhmä.


      • Xsxz

        Suurin este hallitustyöskentelylle oli Orpon mukaan se, ettei Halla-aho suostunut tulemaan Suomeen johtamaan puoluetta, ja silloin olisi pitänyt hoitaa näitä asioita lähinnä varapuheenjohtajien kautta. Ei Suomessa ole tiettävästi koskaan hallituspuolueen puheenjohtaja jäänyt Brysseliin hallituskauden ajaksi. Tuntuu, että Halla-aho livisti tahallaan hallitusvastuusta, koska silloin olisi pitänyt näyttää kannattajille, joille on lupaillut suuria, mihin hänestä todellisuudessa on. Ei miehestä, joka ei aikanaan pystynyt edes armeijaa käymään, ollut siihen. Halla-aho on pohjimmiltaan pelkuri.


      • Olkee-hyvä

      • halla-ahonhomojoukot

        Aika monilla Halla-ahon tukijoilla on FB:ssä sateenkaarikuvia. Taitaa olla samaa sivari/sateenkaariporukkaa kuin Halla-aho itsekin. Halla-ahoa oli joku homo ahdistellutkin, mutta kyllä kai sen aistii, kuka on niiden kaltainen, ei ne heteromiehiä ahdistele.

        Ei kiinnosta Lindström, en ikinä äänestäisi yhtäkään persua. Sekä uusi junttipuolue että Halla-ahon homosivaripuolue saa kadota puoluekartalta ja mielellään mahdollisimman pian.


    • käenpoika

      PS-puolue on ehtinyt lobata puolelleen jo 18 kansanedustajaa. Viimeinen takasliittyjä on kuopiolainen Arja Juvonen. Hallituspohjaan tämä ei vielä vaikuta ratkaisevasti.

      Muuten. On kokonaan Timo Soinin ansiota Jussi Halla-ahon kansanedustajan paikka kuten mahdollisuus päästä euromepiksikin.

    • Lindströmminpihvi

      Ei ole oikein lähtenyt liitoon tämä uuden puolueen kannatus, noutaja tulee koko porukalle seuraavissa vaaleissa jos edes ehdolle kehtaavat lähteä. Lindströmmin poliittinen ura oli ainakin tässä, jos ei nyt sitten yritä kuntatasolla vielä demarien listoille pyrkiä.

      • Takkinurin

        Eiköhän Pihville löydy hyväpalkkainen homma jostain valtion virastosta tai Kouvolan kaupungilta, tuskin tarvitsee tuon takinkääntäjän paperitehtaan labraan mennä töitä kyselemään. Petturit saa aina palkkansa.


    • Paitsi_että

      Tänään tulivat uudet kannatusluvut. Sekä puupääpersut että kermapersepersut ovat molemmat katoamassa kartalta. Parempaa uutista tälle suomalaisuuden juhlavuodelle ei olisi voinut toivoakaan.

    • sirkuspelle

      syvästi olen pettynyt . Jari Lindsröm on oikein takinkääntäjien äiti. nim.petetty

    • vesivoimaa

      Miten persut voi pysyä kasassa kun kannattajakunta koostuu, natseista, juutalaismyönteisistä, yrittäjistä, ay pampuista ja yleensä vastustamisesta. Vuosien hajoamiskierre ympäri suomea on osoittanut että oppositiossa puolue pysyy jotenkuten kasassa. Vastuuseen joutuessa kuppikuntaisuus ja särmät tulevat esiin. Kunnallispolitiikka on sen karmealla tavalla näyttänyt. Yhteistyön sijaan ollaan kapulana rattaissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1796
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1407
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1376
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1293
    5. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1279
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1217
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      641
      1186
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1008
    Aihe