KAHVIPIRTTI 130 / 2017

Huomenet ja taas uuteen pirttiin, aloitetaan puhtain päiväkirjoin ja muutenkin kesäisillä aatoksilla.
Juhannus tuossa tuokiossa ja onkin hyvä tuuletella tekstiilit ja pyyhkiä pölyt, on sitten juhannus kiireiden aikaan jo valmiina.
Koristeomenapuusta raaskin katkoa oksia maljakoihin, ovat niin kauniin vaalean punaisia ja kesäisiä, hyvän mielen antavia.
Raparperi piirakkaa kahvin kera nautittavaksi, jäätelöä sen kanssa löytyy pakkasesta, jokaiselle makujen mukaisina.

Vanhassa pirtissä Mdk-Mdk kertoili noista postin palveluista, eiköhän ne melko vaatimattomiksi jää, kun kiireellä niitä yrittävät.
Sanaristikot ovat vaikeus asteiltaan joka lehdessä erilaiset ja usein myös murteet vilisevät, en minäkään loppuun juuri milloinkaan osaa tehdä.

Löysin Neeassan piirakka tarjouksen, keitänkin kupin kahvia ja tässä siivouksen välissä nautiskelen, istahdan tuonne ulos varjoon, kuten sini-sirkku myös usein kertoo tekevänsä, ihanaa katsella tuota luonnon ihmeellisyyttä, siitä ei koskaan kyllikseen saa.

Hurskainen aina vaan hommia keksii, milloinka oikein nautit elämisen ilosta?
Onhan se niinkin, että kun yksin asustaa, aina sitä puuhaa löytää, ei ole ketään apuun tulemaan, koettu on.

Kateeksi käy meri-kukan kertomat kasvun ihmeet, niin se oli ennen minullakin, nyt vaan kukat parvekkeella, meinasi unohtua tomaatit, kurpitsa ja kurkut, niitä nyt jännään, miten onnistuu mikin.

Kyllä se vähän siltä tuntui, että suunniteltu kaiken varalta nuo irtaantumiset, mitä tapahtui perussuomalaisten kohdalla, ministerin paikat houkutti ratkaisut tekemään.
Toisaalta kai se oli hyvä, että hallitus pääse jatkoa hoitamaan, sekoilua olisi tullut jos kaatumaan olisi joutunut.
Samoissa hinnoissa on lohi täälläkin, mitä ynnämuu kerroit.

Nyt sitten tähän tyhjään ja lyhyeen pirtin ketjuun luulisi kaikkien viestien lähtevän, saa nähdä lähteekö tämä, jos uusimaan joudun, kyllä suututtaa.
Tervetuloa vanhoin kehoitukisin, tilaa on vanhoille ja uusille kirjoittajille;)
Ilmianna
Jaa

92 VastaustaTämä taitaa toimia, mutta ei oikein huvita kirjoitella tiedän, että koneeni on kunnossa kosta muihin palstoihin pääsen vain kahvipirtti tyssää. Ylläpito tietää asiasta, mutta ei ainakaan sanonnut missä vika.
Ilmianna
Jaa
Viikon päästä on jo kesäpäivänseisaus, vuoden pisin päivä , sitten alkaa kesä kääntyä kohti syksyä...kuten pessimistit sanovat. Vielä on sentään suurin osa kesää jäljellä, kesäisiä päiviä saattaa olla vielä syyskuussa, ainakin täällä rannikolla. Vettä on satanut kylliksi, kaikki kasvu on rehevää ja vehreää, mustikkasato näyttää lupaavalta ja joskus on kanttrellejakin saatu juhannuspöytään. Kukkivat puut yleensäkin ovat kuin morsiamia, koristeomenapuut ihanan värisiä... olet Skillan taas loihtinut pirttiin kesäisen herttaisen tunnelman. Kylmän kevään takia monet kukinnat ovat myöhässä, nyt vasta sireeni kukassa, kielot ja pihlajat samoin. Juhannusruusu ei taida ehtiä kukkaan viikossa ainakaan kaikkialla.

Neeasan raparperipiirakkaa löysin vielä ja otankin kunnon palasen ja jätskiä päälle, kun on kuulemma kevyttäkin :). Pojat olivat virvelöineet haukia ja sain fileitä, jauhoin, kermaa ja munaa lisäsin , voissa paistoin kalamurekepihveiksi, paljon ruohosipulisilppua mukaan. Ikävöin näin keväisin savulahnaa, niillä saatiin herkutella lapsuuskodissa näin loppukeväästä ja alkukesästä isän pyytämänä . Ne olivatkin lihavia, suuria kuin vessanpytynkannet, tunnen savun tuoksun nenässäni ja veden kielellä. Muhkeat rannan rentukat ja tuomen kukinta liittyvät lahnanpyyntiajan muistoihin.

Raparperikiisseliä olen monasti jo keitellyt, laittanut pakastemansikkaa välillä sekaan. Sunnuntaina oli ruokavieraita ja tarjosin tallimestarinkiisselinä. Paistoin kuivaa ruisleipäjauhelmaa voinokareessa pannulla, maustoin kaakaojauheella ja sokerilla. Kerroksittain annosmaljoihin kiisseliä ja jauhelmaa, kruunaus vaniljajäätelöpallolla. Lapsuus siinäkin mieleen tuli, me lapset kyllä raparperin varsia rouskutimme myös ihan sellaisinaan, tökkäsimme sokeriastiaan vartta välillä. Tulihan silloin maitoa juoduksi ruokajuomanakin, ei päässyt oksaalihapon takia kalsiumvajaus heti iskemään, suolaheinät ja ketunleivät popsittiin surutta myös.

Sain tyttäreltä mesimarjan alkuja ja oi miten ihanasti ne kukkivat nyt, laitoin ihan oman penkin niille. Saisipa vielä maistaa mesimarjan maun, minne nekin ovat luonnosta kadonneet !
Ilmianna
Jaa
kokeilu
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kokeilen minäkin. Jätän asiat muille kun olen todettu niin kelvottomaksi täällä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Täytyi kokeilla onnistuuko aiemmin ei onnistunut. nyt tuo yksi sana onnistui joten muutama sana, vaikka innostus on mennyt. voihan tämäkin jäädä.
Tuossa lähikaupassa oli ruodoton lohifile 13,95 kilo sellaisen kilon palan ostin, oli ainakin hyvän näköinen. Tänään kohta laitan uuniin, on jo maustumassa. Niinhän se persujenkin puolue hajoaa nyt jo hyvällä alulla eduskuntaryhmä jo hajosi. sittenhän se viimeistään nähdään kun joitakin vaaleja tulee.
Itselleni ei mitään erikoista, yritän nyt tämän pienen viestin lähettää. Palaan asiaan varanikilläni ellen pääse mukaan.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
HYVÄÄ kesäistä iltaa kaverit,Särkijärvestä tulee kalaa runsaasti.Mieheni veli oli kalakaverina ja perkasivat,ruodottomaksi noin10kg punnitsivat..Yksi hauki oli3,140KG LOPUT REILUN KILONkokosia.Aikaa järvellä noin2-3tuntia ja joka kerran saavat runsaasti..Yritämme syödä mahdollisimman usein ja vieraille mukaan annamme.Harrastus on hyvä ja miehet innoissaan,järvi on kirkasvetinen 10km pitkä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Virvelillä,meillä miehet kalastaa,ei muita pyydyksiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvin on heta79v kala-apajille päässyt. Uskon tuon kalasaaliin, olen muutaman kerran joutunut itsekin vähentämään vähäisiä pyydyksiäni, koska millään en ole kaikkia hyötykäyttöön saanut sijoitetuksi. Sellaista se, joskus tulee yli tarpeen, joskus tekee tiukkaa kalasoppatarpeetkin. No nyt on tainnut tulla loppu kalastuksestanikin, se olisi tuhat kilometriä ajoa käydä katiskat katsomassa.

Joo... onhan se "kaikenvara" suunniteltu PS - puoluekokouksen varalle. Viikkoa ennen tihkui tietoa, mitä tehdä jos kokouksen tulos ei miellytä. Käsikirjoituksen mukaanhan se "teatteriosuuskin" on mennyt. Mitäpä tuosta, hallitus sai "takiaispuolueensa" joka taatusti antaa tarvittaessa tukensa ja pysyy ruodussa, palkintona vain ministerin pallit. Olisi siinä hyvä aihe, komedia, kesäteattereiden näyttämölle! Ehkäpä sen joku täppääkin.

Aivan kelpo, keskeneräinen kesäpäivä oli tänään. Puolivillaisella pukeutumisella pärjäilin kauppareissun käydä. Se ulkojaloittelu ja auringossa istahtaminen välillä onkin tärkein osuunteni marketissa käymiselleni. Voihan ostokset jakaa päivittäisiin eriin, niin ei tarvitse hiki päässä kuormaa raahata. Juuri uutiset kertoo, että huomiseksi lämpenee. Katsotaan...
Ilmianna
Jaa
Näen wc:n ikkunasta usein kesällä taivaalla kiitäviä tervapääskyjä. Ulkona ollessa kuulen niiden terävää kirskuntaa. Hakukoneen mukaan eivät ole oikeasti sukuakaan pääskyille.
Muistan sen viime kesän tapauksen kun sellainen oli pudonnut pesästään. Harakka oli jo sen kimpussa.. Erikoinen suava muoto sillä linnulla oli.
Lehahti siivilleen ja pian näkyi pienenä pisteenä kylätaivaalla.
Kävi säälittään sen soutuveneen kumolleen "telakointi". Vaivasi niin että vein tarvikkeet sinne venerantaan ja tein sille vaatimattomat pukit
Siellä pajukon sisällä paatti on kuin tallissa. Pajut olivat näin poutapäivänä levittämässä sitä valkoista, lentävää villaansa. Maan pinta oli sitä valkoisenaan kun ohut vitilumikerros.

Mukava rentouttava päivä. Olin ihan otettu kätteni töistä. Tosin 10 vuotias pikkusanttu olisi tehnyt
pukeista näyttävämpiä, Mutta se omatekemä, omatekemä.

Onnistumisia teillekin!
Ilmianna
Jaa
Huomenta aivan ihanaan torstai aamuun, taivas aivan pilvetön, aurinko lämpöä jakaa hyville kuin pahoillekin.
Onko niin pahaa ihmistä, että ei aurinko häntä lämmittäisi ja mielen hellyttäisi;)
Vettä on nyt luonto saanut ja puut tuolla puistossa, tietenkin joka paikassa ovat täyteen kasvuun päässeet ja näkösuoja on täydellinen, vilkas liikenteinen katu näkymättömissä,
ääntäkin hiljentää.

Nyt olisi se lahnan saanti kai hyvällä mallilla, joku kertoi saaneensa kolmen kilon lahnan, siinäpä jo paljon syötävääkin, ruotiminen helposti onnistuu.
Savustettuna ja uunikalana hyvää, rasvainen se lahna on.
Mesimarja on jäänyt minulta hyvin heikolle maistelulle, joskus yritin siirtää tie puolesta penkkiin, ei onnistunut.
Jossakin kertovat ojan penkoilla kasvavan.
Kyllä sitä kaikkea syötiin lapsena, ihme että tänne asti on päässyt, ettei kuolettavaa suuhunsa pistänyt.

Tuo perusuomalaisten elämä nyt sekaisin, kuka tietänee mikä on oikein, mikä väärin, mutta kun aikansa setvivät, kai siitä joku selvyys tulee, vaikeaa tuo hallituksen taival on ollut tähänkin asti, miten jatkossa.
Yhden miehen valinta sekoitti koko paketin.

Pitkä olisi matka jo ajatuksena käydä katiskat katsomassa ynnämuulla, varmaan kalaa katiskoissa olisi, kun pyytäjiä ei kaiketi tungulle asti?
Kalaisa järvi myös hetan maisemissa, ilohan se olisi pyytää, jos kalaa tulee, minäkin istuisin vaikka kuinka kauan onki kädessä, nyt vaan on nuo mahdollisuudet lopussa.
Kyllä erilainen kalan tarjonta vaihtelua ruokailuun antaa, joskin liika siinäkin on liikaa.
Kalakukkoa rupesi mieli tekemään.

Onnittelen Hurskaista tuosta oman käden työ panoksesta, josta hyvän mielen sait, se palkitsee vaivan, kun lopputulos tyydyttää.
Minullakin melkoisen hyvin hommat on mallissaan, kesken eräisiä ei mitään, sukkaa aloittelin taas välityöksi, kunnes uutta keksin.
Jouten oloa en ole oppinut, hieman sitäkin olen harjoitellut, en tosin kovin vakavasti sitä edes suunnittele.
Voihan se tulla eteen sekin päivä, että ei pysty mitään harrastamaan, sitten sen surun aika, en vielä rupea sitä pohtimaan.

Nyt sitten parvekkeelle tarkastamaan puutarhaani ja sitten siitä päivää kuluttamaan ja elosta nauttimaan, samaa ajattelen teidän toistenkin tekevän;)
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista torstaita!
Olen lähdössä naapurin rouvan kanssa ostoksille kylälle. Hänellä on vielä auto, mutta ei ajotaitoa enää. Minulla on ajotaitoa, mutta ei autoa, joten lyömme nämä ominaisuudet yhteen ja homma hoituu!

Aikaisemmin käytin ostoskärryä, joita on kaikenkokoisia ja -värisiä, joilla on helppoa vetää ostokset kotiin, jos matka ei ole kovin pitkä. On kätevä ja sen saa näppärästi perässään myös rappusia ylös.
Toivottavasti linkki aukeaa, niin näette mitä tarkoitan.

https://www.google.fi/search?q=dra-maten&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj_lZ2coL_UAhVCJFAKHdxBD3EQsAQIKg&biw=793&bih=436
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Rupesin käyttämään kaupan ostoskärryjä vakituisesti pienienkin ostoksien tekemiseen kun siihen heti voi jonotilanteessa nakella ostokset, mutta myös maksu- plussa kortinkin.

Näin käytäntö on opettanut vanha varistakin lentämään sujuvuuden edistämiseksi.

Joudun pankilta kysymään, miten menettelen kun se uhkaa periä kaupungille maksamani laskun perintätoimiston keinoin.
Tietysti verkkopankkiini jäi tästä tilitapahtuma. Kopioin sivut ja näytän pankkitoimihenkilölle. Isossa kunnassa on niin lyhyeesen aikaan puristettu soittoajat, että aina tuuttaa varattua.

Työpalkassa minua hiukan huijattiin tänään. Tein itse suurimman osan pienestä urakasta. Kun työ oli oikeastaan mahdoton yhdelle, en alkanut pienestä natisemaan, vaan maksoin.

Hieno päivä kokonaisuudessaan. Suuremmoista Jeeves, kirjoitti se biisin sanoittajakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuttu juttu on pyöräkassi talven liukkailla, kun ei voi pyöräillä, autoa otan harvoin, halli on aika kaukana.
" Pyörällä päästään!" Siinä tavarat kulkevat kevyesti talon alle asti, ja siitä hissillä ylöspäin. Muuten käytän aina rappuja, mutta raskaiden kantamusten kanssa hissiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
uusiin tilanteisiin, sitä se elämä on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olipa ihan kesäinen päivä! Ei paljon tästä korjaannu. Hyvin tarkeni kevyessä, lyhythihaisessa paidassa vetkuillen viettää aikaansa.

Hurskaisella on ihan oikea ajatus. Kyllä kannattaa joskus olla otettu omista töistäänkin. Venepukit siellä pajukossa täyttää tehtävänsä, vaikkei niitä olisi suuremmin hiottu ja tarkanpäälle timprattu. Käyttötarpeen ja paikan mukaan ne kelpaa.

Näppäsin tarjolla olleen ostoskärrylinkin, jonka Mdk oli pistänyt. Olihan kuvia kymmenistä kärryistä. Ei kyllä ollut samanlaista minkä talvella ostin vahinko- ja jäännöstavaroita myyvästä liikkkeestä. Hyvinhän se toimii, käytän sitä kärryä, jos kannettavaa on yli 5 kg. Eipä tule sitä kuormaa joka viikkokaan.

Olin jo ajattelemassa... mutta rupes tuntumaan siltä, että `lopeta jo ukkopaha.` Olkoot nyt Persut jo käsittelemättä, tyhjänpäiväistä... Parempi että sovittaudun tv:n tuijotteluun dekkarin merkeissä. Täysin aurinkoinen ilma täällä jatkuu. Hyvää illan jatketta teille!
Ilmianna
Jaa
Kaunista kesäpäivää. Tuli taas tehtyä vähän pidempi kauppareissu, kävimme lidissä ja se sijaitsee noin 15 km päässä. joka viikko mainoslehti tulee ja kyllä siellä jotain aina löytyy mikä on suhteellisen edullista näihin omankylän melko pieniin kauppoihin.
No ei siellä nyt kovinusein, mutta aina joskus. Nyt on kyllä suunnitelmia tämän kauppaketjun tulemista ihan tuohon muutaman sadanmetrin päähän. Lyhimmänkin aikataulun mukaan aikaa menee ainakin kaksi vuotta. Ken elää sen näkee.
Noista kärryistä kyllä ne ovat mainio apuväline kauppareissulle, tuossa lähikauppaan se on aina mukana, yllättävän paljon sinne tavaraa mahtuu, helppo vetää mukana vaikka olisi painavakin.
Autossa se on myös mukana takakontissa sinne on helppo pakata kärrystä kassiin.
Kotiin tullessa poikkesimme taas syntymäkotini pihaan, käly ei ollut kotona, mutta rohkenimme ottaa sireenejä ja lupiineja kotiin vietäväksi. tällä ne nyt ovat vaaseissa.
Ilmianna
Jaa
Ehtoota!
Olinhan siellä minäkin; Lidlissä nimittäin ja ihan K-CITY-marketissakin. Ostimme K-kaupasta neljä tyynyä yhteensä kympillä ja pari rasiallista etelänhedelmiä. Maku kummassakin oli eksoottinen, kun ne olivat uppo-outoja, mutta kyllä ne oikeastaan hyviä olivat. Lisäksi puoli kiloa aprikooseja maksoi 1,70 ja saman verran paraguayoja vain 1,40 euroa. Tuoreita mansikoitakin oli myynnissä, mutta varttikilon hinta oli mielestäni kaikkien aikojen huippu: viisi euroa!

Taidan tästä lähteä nautiskelemaan pari raikasta hedelmää. Kumman tguoreita ja mehukkaita ne ovat vaikka ovatkin tulleet kaukaisilta mailta.
Parvekkeelle kompastelen kuuntelemaan naapurin pihapuista konsertteja ja katsomaan taivaanrannan valojen ja varjojen leikkiä.
Hyvät yö tja kauniit unet!
Ilmianna
Jaa
Huomenta tähän ihanaan aurinkoiseen loppuviikon alkuun.
Jos jollakin on säästä jotakin kielteistä sanottavaa, on kyllä mietteensä vaikea perustella;)
Minä tässä valmistaudun viikonlopun matkaan, pitää käydä tarkastamassa joko peruna on noussut pintaa, tiedän että ei, mutta onpahan joku syy lähteä;)

Niin nuo ulkomaan hedelmät, niitä on tullut niin paljon uusia lajikkeita, ei ehdi totuttautua tälläinen ennakko luuloinen mummo, varmaan maku elämyksiä ovat.
Toista oli minun lapsuudessa, appelsiini ulkomaan hedelmistä ensimmäinen tuttavuus ja oli se hyvää, harvoin ja hyvin nautiskellen se syötiin.
Usein sattui leikki kaveri meille ja puoliksi se oli herkku pantava.

Kärreistä myös olette jutelleet, kyllä sitä minäkin vedän perässä ja oiva apu onkin, olisikin apua vailla, jos ei tuota keksintöä olisi, ei sitä suurempia ostoksia jaksaisi kantaa.
Tietysti voisi ynnämuun tapaan käydä useammin ja tuoda jaksamisen rajoissa ostoksia, mutta tuo kävelykin väliin niin vaivaloista, niin hyvää kuin tekisikin.

Hyvä on, että kuitti löytyy verkkopankista, minkälainen pankki tai henkilö ei tuota huomaa itsekin.
Tarkkana on oltava laskujen kanssa, kauppalaskutkin syytä tarkastaa.
Luin juurilehdestä, että kolme kertaa oli laskuista löytynyt kaksi kertaa samat summat maksatettuna.

Tuo naapuri apu onkin oiva hyöty kummallekin mistä Mdk-Mdk mainitsit, autetaan siinä missä kukin voi.
Pyörällä en uskalla enää yrittää, se pyörän selästä poistuminen voisi aikaan saada seuraamuksia.
Niin se on, että elämään on sopeuduttava olemassa olevin kyvyin, se on sitä elämää.

Nyt enimmät turina jää ensi viikon puolelle, mikäli mokkula edelleen kieltäytyy yhteistominnasta, näin ainakin kävi viime kerralla.
Oikein mukavaa viikon loppua, aletaan valmistautumaan kesän koho kohtaan. juhannukseen.
Ilmianna
Jaa
Yritän taas pikaterveisiä rannalta laitella--jos vaikka lähtisi,kun viimeksi ei onnistunut.
Nyt on kesä. Aurinko hellii ,samoin luonto. Kaupan pyöräreissun jälkeen oli pakko uida. Helle lämmitti sen verran...
Katsoin nuo vetolaukut minäkin. Meillä ollut jo vuosikymmeniä veneellä. Ei aina tiennyt miten kaukana on lähin kauppa.
Ja saa sillä terveemmätkin tavaroitaan vedellä ( nythän se onkin jo välttämätön)).
Kai olisi viisasta kokeilla lähettämistä.
Siis hyvää ja lämmintä kesäpäivän jatkoa kaikille. ☺😊
Ilmianna
Jaa
Tänään on ollut hellepäivä. Oikeastaan voisi osallistua Suomen luonnon kunniaksi järjestettyyn tempaukseen; Kaikki ensi yöksi ulos nukkumaan!
Savolaisittain voitaisiin leikkiä "pöhheikköpohheemia". :)

Olen nukkunut joskus 80-luvulla terassilla, kun oli niin lämmintä sisällä.
Pikkutunneilla heräsin kun toisella puolella asuva naapuripari käveli tonttini yli, oltuaan toisella puolella asuvan naapurin bileissä. Supattelivat keskenään: "Ei se herää vaikka ikkuna on raollaan"!
Minä nousin pahnoiltani ja sanoin: "Tehän kävelette makuukamarini halki"!
Siinä meni hetken aikaa naureskellessa, naapurit pikkusievässä ja minulle ei enää uni tullut ennenkuin aamutunneilla. Herätyksen sain uudestaan kun ampiaiset aloittivat työpäivänsä ja lentelivät palloonsa kierrellen ensin minun kalloni ympärillä.

Hyvää yötä, missä sitten nukuttekin ensi yönä!
Ilmianna
Jaa
Aurinko on vielä korkeella, eikä nukkumaan vielä mennä aikoihin! Tulin vartavasten kahville Pirttiin, ettei tule nukahdettua nojatuoliin. Onneksi puhelin herätti kun olin simahtaa yöllisen valvomisen takia.

Onhan nämä kesäyöt niin ihania, että niitä sopii valvoa muutenkin kuin Katariinan kamarissa aikanaan. Katselin possu videota,..on nuo pikkuporsaat sitten nättejä, ihan suukoteltavan söpöjä 💋

Siskon mies se soitti ja kertoi käyneensä Kuhmoisten Papinsaaressa Mummon ja Papan haudalle viemässä kukkasen. Kaunista oli ollut, se onkin vehmas saari, muinainen pyhä lehto. Joka kesä sisko halusi siellä käydä, ja mies nyt jatkaa poikansa kanssa kesäkäyntiä.

Tänään tuleekin tuo improvisoitu "Rakkautta vain" tv:stä Heikki Kinnunen ja oliko se Kirsti Wallasvaara? Toivottavasti ei uusinta, kun aika hauskasti ne kohtaamisen esittää ilman käsikirjaa 🤣

Rattoisaa kesäiltaa!
Ilmianna
Jaa
Iltakatselmus on menossa. Selailin uutis- ja keskustelulähteitä. Vilkastahan on meno poliittisilla ja yhteiskunta palstoilla. Ihan mielenkiinnostani kähinöitä seurailin ja paljastuu sieltä sellaistakin, jotka on aiottu salata. Niinkuin aina, kun usempi tietää niin vuotamaan se alkaa.

Enpä tullut Pirttiä vilkaisemaan ja kertomaan, näitä - sanoisinko tahraisia juttuja. Ne asiat ei mimulle kuulu, eikä vaikutakaan edes välillisesti pätös mitään. Tuskinpa on muutenkaan Pirtissä kiinnostuksen kohde. Tänään oli taas mainio kesäpäivä. Tämähän menee heti yksitoikkoiseksi,)) Jatkellaan kesäistä meno kun on kerran tarjolla.
Ilmianna
Jaa
Kesäinen päivä tosiaan ollut, en nyt mittaria katsonut, mutta hiki siellä tuli kun aptteekissa kävin, hain täydennystä molempien lääkevarastoon. Minulla täytyy olla valtakirja jos resepti lääkkeitä kaverilleni haen. No muutaman vuoden hakenut ja valtakirja uusittava kahdenvuoden välein.
Se meidän myötäjäispoika kävi jälleen meillä, oli palanut Kreikasta opintomatkaltaan, hänellä oli puhelimessa tallennettuja valokuvia sata määrin, niistä näki paljon antiikin historiaa ja tierysti opintokaverienkin kuvia retkiltään niissä historiallisista paikoista. Monta tuntia meni kuvia katsellessa ja kuunellessa selostusta mitä kuvat kertoivat. No välillä juotiin kahvit ja syötiin paakelssit.
Tänään jäi väliin nuo polittiset asiat, sen kyllä näin teksti teeveestä,että Hallaahon porukka erottaa puolueesta loikanneet. Niin Soinikin tulee erotetuksi.
Aurinko alkoi vielä paistamaan taivaanrannasta häikäisee ihan, saattaa vielä iltaruskokin näkyä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kaunista suviaamua!
Aamukahvi on keitetty ja juotu jo muutama aika sitten. Voileivätkin olen jo rakennellut ja ahminutkin. Nyt olisi hyvä nautiskella se myrkkykourallinen, joka kuuluu nautiskella aamupalan jälkeen.

Aamusta olenkin nautiskellut kaikin aistein. Ensin kävin herättäytymässä kunnon suihkulla ja sitten siirryin kylpytakissa parvekkeelle nauttimaan kesäaamusta koko sen monipuolisessa ihanuudessa. Naapurin rehevä koivikko, vaahtera, sinisenä kukkiva sireenipensas ja niissä visertelevät linnut. Välillä ne pyrähtivät hetkeksi lentoon palatakseen taas jatkamaan konserttiaan.

Taivas oli niin sininen kuin kotomaamme taivas kauneimmillaan on.
Eivät sen kauneutta rikkoneet edes ne pari-kolme valkoista viivaa, jotka äänenkantamattoman korkeuksissa kiitäneet lentokoneet piirsivät taivaan sineen.

Että Suomen suvi voikin olla ihana!
00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Läppärini heittäytyi omatoimiseksi. Olkoon nyt koko nollarimpsu ikään kuin pelastusrenkaina tai aitana pysäyttämään vuolaan tekstivirtani.

Hyvää kesäpäivää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ostin ensimmäisen läppäritietokeneen kai v.2006. Tarvitsin paljon apua sen käyttämiseen. Pöytäkin oli puu rimoista kasaamani hontelo tekele kuin aasin varsa.
Apuväki arv osteli tiukasti sekä konetta että työpöytää. Olin pokapohjilla siihen aikaan. Tilautin netistä sellasen 8 gigaämyrin laitteen. Ammattimies asensi sen käyttöön.

Oli siinä välissä huijareiden kasaama konehylkiö. Manailin sen kanssa niin paljon että

Se läppärikin on 4gigatavua. Pieni näyttitaulu. Nyt kun pitää pelleillä noiden ruksittavien neliöiden kanssa niin ohjeet pitää lainata klikkaamalla kun ei samalle ruudulle mahu.
Eikä se kallis kone osaa edes lettuja paistaa. Tyhmää jälleen jymäytettiin.

Liian lämmintä ulkonakin vaikka raappahousut olivatkin jo komeroon K-kaupan muovipussiin säilötty. Silti pitkämalliset kalsarit jäivät päälle. Illalla vasta erreyksen huomasin.
Suivaantuneena päätin että olkoon viikon työ sitten tehty. Se ei tekijäänsä myötäkarvaan kyllä silitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuli mieleeni jonkin runon loppu " Kesä jatkuu, kesä".
Niin näyttää jatkuvan, ja se on hieno juttu se. Kun oikein ottaa koppaan se sotku, mikä läppärissäni on, niin tekisi mieleni heittää koko roska niin pitkälle kuin pippuri kasvaa.
Olen yrittänyt selvittää mistä sellainen jokapaikasotkija YAHOO on tänne ilmestynyt.
Googlekaan ei tiedä, mikä se on ja mistä se tulee.
Ei sitä ymmärtänyt poikanikaan, vaikka hän onkin meloinen ekspertti, kun tietsikan mekanismeista tulee kyse.

Yritän jonkin aikaa pysytellä poissa pilaamasta rähinöinnilläni Kahvipirtin leppoisaa tunnelmaa.
Toivottelen vain oikein hyvää kesää Teille kaikille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Lauri Viita:

" Kaita polku kaivolta ovelle
nurmettuu.

Ikkunan edessä
pystyyn kuivunut omenapuu.

Reppu naulassa ovenpielessä,
siinä linnunpesä.

Kun olen kuollut, kun olen kuollut.
Kesä jatkuu. Kesä.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Taisi olla Urho Kekkosen lempiruno.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
loppu-hipsut.

Eli sitaattimerkki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Helteistä laavantaeta kaekille!!!

Suattaa joku muistoo, kun lupasin seoroovana päevänä kirjuttoo lissee, vuan nyt se vasta tapahtuu. Tää aparaatti on ollu holli aekoo mykkänä, eekä kukkaa oo ennättännä korjoomaa, enkä ite ymmärtännä tään piällem mittää. No nythän tää tuassiisa pelittää.

Onpa meellä niih helteene päevä, että vesj juoksoo piänahkoo myöte. Vähä aekoo oltiin tuolla tontin perillä. kerreemässä raparperijä, osa on jo kasvanna niin suuriks että on ihan pakko katkoo poes ja pussittoo pakkasee. Voe että niistä suap monta kiisselijä t.m. s.

Tuossa pihalla ollessanj kuunttelin ihan pientel lintuil laaluja, elikkä ensimmäene poekue on jo lennossa. Lienöö nuita usseempiakiil lentokykysijä poekueeta ilimassa, en niin tarkkaa ennättänn seorata. Piäskittiis sirkuttelloo kummasti, mikäpä on lennellessä ja sirkutellessa tämmösenä päevänä. Huomisiir rippijuhliin valamistin sitä Louhisuaren isännän mustaherukkajuomoo, Kalle käv viemässä pullot juhlapaekalle. Huomenna on sitter rippikirkko Sääksmäen kirkossa, samassa jossa meejät vihittiiv vajjoo 10 vuotta sitte. Tunnelmoo siellä riittää.

Pitänöö nyt siirtyät tuonnek kyökin puolelle. pätkimääj ja pussittammaan nuita raparperijä. Mukavoo laavantaej jatkoo ja eläkee immeesiks ettee tule niitä jäläkpuhheeta. No elekee ottoo tuota ihan tosissanno, se olj vuan vitsi. paulamaria
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Iltapäiväkahville tulin sisälle tuolta pihanperäkeinusta minäkin. Kirja ole mukanani, mutta eipä tullut lukemisesta paljoakaan, kun sain jännän täti-ihmisen vastapäätä istumaan.
Ensin hän jutteli kauempaa penkiltä ¨, mutta siirtyi sitten "juorukeinuun" kuten sanoi 🙂, mutta taloasioista vain keskusteltiin, viime kokouksessa kun en ollut mukana. Hyvin hoidettu yhtiöhän tämä, pesutupaa enkä kuivaushuonetta ole käyttänyt. kun ei yksinäisellä niin paljon tule pyykkiä.

Polvi tuntuu jo hyvältä, huomenna sunnuntaina pistäydyn kaupassa, mansikoita tekee mieleni.

Kävi niin hassusti, että noiden Belgialaisten mansikoiden päälle ajattelin siroitella hieman tomusokeria, ja otinkin vahingossa samanvärisen laatikon missä oli perunajauhoja 🤣 äsh
eihän niissä mitään makeutta ollut, mönjää sain suun täyteen!

Kiitos kahvihetkestä sisällä varjossa, alkoi ihan ulkoilma taas ramaista, heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tänään oli jo mones oikea kesäpäivä. Pienen sateen ripautti, mutta sehän kuuluu asiaan. Ennusteet kuitekin veikkailevat muutosta säätilaan. Onhan se vaihtelukin jotain!

"Juorukeinu ?" s-s kertoi. Eipä ole tullut aiemmin mieleeni, mutta kun tarkemmin ajattelee voipi hyvinkin olla pätevä nimitys keinulle. Keinuminen rauhoittaa ja peittää mahdollista hermostuneisuutta. Häivytintä saa siihen lisää, kun potkaiseen keinuun vauhtia. Kun kyseenalainen juoru huulilla pyörii, voi äkkiä pysäyttää keinumisen, ottaa etunojalla lähestymistä kuulijaan ja tokaista: "Oletko muuten kuullut, että..." Siihen voi sitten uutisen hönkäistä, antaa potkua keinulle villinpään vauhtiin. Näppärää ja auttaa peitetoimintana varsinkin huonohermoista asioiden "paljastajaa."

Ei kai Venlastiinan itsekseen ääneen (kirjoittamalla) pieni rähinä häiritse Pirtissä, tuskin edes pelottaa. Piristyksenähän purkautumiset menee. Onhan se ikävää, että läppäri temppuilee, johtuipa se mistä tahansa. Voihan siihen oikea syykin olla, ties mikä. Kummallista se, että Kahvipirtissä näitä hankaluuksia on paljon. Nyt paulamariakin kertoi ihan oikealla kielellä.

Nyt mulla alkaa painaa päälle löylyihin lähtö. Hyvää jatkoa teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pieni huone ja pilvinen päivä. Kai se on jostakin lukemani tai kuulemani ajatelma.
Tämänhetkisellä säällä se pulpahti muististani. Tämän pilvisempää päivää ei ole.
Tienvarren voikukatkin ovat menneet nukkumaan, ja vain pieni keltainen täplitys on keskellä sitä ruohikkoa, jonka vihreys oli eilen lähes peittynyt keltaiseen kukkaketoon.

Ettei vain hautoisi sadetta, vaikka kyllähän se luonnolle hyvää tekisi, Nythän on meneillään kasvun aika, ja tarpeellistahan se vesi on. Nythän ei vielä kaivata heinäpoutia.
Hyvinhän se ajoitus on täällä pohjolassa kohdalleen osunut.

Olen nautiskellut pari mukillista kahvia ja puoli kourallista kaiken sortin pillereitä, joista ei ole mielestäni muuta kuin harmia.
Pari lajia on sellaisia, ettei minua saa nukuttaa eikä edes puuduttaa, ja ihan pakko olisi saada yksi takahampaan tynkä ja yksi muu hammas pois. Kun muutenkin on haalenaharmahtava vakio-olotila, on mielestäni kyllä eläinrääkkäystä, että kaksi pientä pilleriä estää minua nauramasta ja lausumasta Rr-kirjaista

Nyt lähden keittämään muutaman kupillisen kunnon kahvia.
Suunistakaa tuoksun mukaan, jos haluatte kupillisen kuumaa,

Moikka!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uskokaa tai älkää, niin rekisteröity nikkini on jo muutaman kerran kadonnut teille tietymättömille.
Kaikki oli kunnossa, kun aloin litaniani laatimisen, mutta niin vain piti jotakin keksiä.
Saapa nähdä, joutuukin tuolla laatikon alla oleva Venlastiina palapelleilemään jotakin katumerkkejä, teitä ym.
Jos tämä sabotointi jatkuu, kaivan esiin isäni vanhan Rheinmetallin ja alan kirjoittaa muistelmiani,,,
Ilmianna
Jaa
koelähetys pian lentää yksi läppäri ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ilmianna
Jaa
Ettei vain` nikitaisen` läppäri ehtinyt lentää! Koelähetyshän onnistui. Ottaahan se päähän, jos päivänselvät asiat ei suju.

Pikvinen ja sumuinen oli aamupäivä. Lämminä oli kyllä riittävästi. Iltapuolella tehtiin pieni retki lähimetsään. Sellainen kaupunkilaisen erätetki valmiita polkuja myöten. Onhan hupainen vastinekin jotain. Olisin ottanut korvasieniä mukaan, mutta ei tältä alueelta löytynyt. Hyväähän se yrittämienkin tekee.

Persut ovat vieläkin hyvin valokeilassa. Surkuhupaisa koko homma. Eipä ole mainosta yhteiskuntasuhteiden ja asioiden hoidolle, ei myöskään hallituksen nokkamiehille. Kuuluisat "lehmänkaupat " purkautuu päivänvaloon. Näihinhän törmää väkisin, kun vähänkin tiedotusvälineitä seuraa. Myönnän kyllä, että jopa yritän hakeutuakin tietojen lähteille.

Ennusteet lupailevat viiieämpiä ja epävakaisempia aikoja. Saapa nähdä mitä Juhannukseksi muodostuu. Tosin siihen on aikaa, ehtii vielä tulla uusia tuulia. Ja-ha, yritänpäs lähettää!
Ilmianna
Jaa
Olipas jännää. Sain kuin sainkin väsättyä 2 tekstiviestiä monen vuoden jälkeen. Soneralla oli sellainen toiminto alkuun että tiekkarilla sen sain tehtyä.
Alun perin koneliikkeen myyjä sen opetti vaikka ison äijän sormen kynnetkin olivat kuin euron kolikot. Aamulla yritin, mutta hermo petti kun koukeroiset sormet eivät ehtineet näppäillä niitä kirjaimia. Isoja kirjaimia ja ääkkösiä en viesteihin löytänyt.

Just toisella lähetetty viestinsaaja ilmoitti saaneensa mun lähettämäni jutun. Uskon että on iso joukko näin vanhoja, jotka eivät lähde mokomia ansoja edes kokeilemaan, niin ärsyttäviä ovat.

Perskuta; pistin jo iltapaäivällä haisemaan. Ajoin siimatrimmerillä tontin laitamia, joihin ei ruohonleikkuri yllä. Pitkiä vatunvarsia tukemaan hain rantapajukosta tukikeppejä, sellasia 3-metrisiä.
Maaru olis pyytäny kunnon illallisen, mutta sanoin sille että aamulla vasta saat vahvan tankkauksen.. Toki kananmunan ja viilin täyslaitamaidolla söin.

Joinakin kesinä on ollut just tähään aikaan meillä niin kuivaa, että kasvusto kärsii. Juhannusruusutki, ne valkoiset vasta pienellä nupulla. Kertoo kesän myöhään heräämisestä. Nyt on rehevää,Kukat kukkivat ja luonto haisee hyvältä. Kyl meitin nyt kelpaa.

Sitä Jukolaviestin alkua katsoin, mutta tässä iässä mielenkiinto ei enää riitä, enempää kuin ulkona nukkumiseenkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jukolanviesti taitaa olla niitä urheilulajeja, joita saatan töllöttää, jos ei muuta parempaa ole. Se on se ainoa laji, jota olen kouluaikana harrastanut (puolipakolla tosin) ja hämmästyttänyt itsenikin osoittautumalla koulun toiseksi parhaaksi suunnistajaksi.
Minä olin niin suosittu joukkuelajeissa, että kapteenit ihan tappelivat minusta.
Arvasitte oikein: kumpikin oli sitä mieltä, että ota sinä toi, kun hän viimeksi oli minun joukkueessani.
Uinti oli myös suosikkilaji, mutta se oli kesäloman ohjelmissa, sillä koulussa sitä ei opiskeltu. Se onnistuu vieläkin, mutta kuljettajaa ei ainakaan tähän mennessä ole
löytynyt. Ajokorttini annoin mennä vanhaksi, eikä intoa riitä rollaattorilla huristelemiseen pitkälti toistakymmentä kilometriä lähimmälle järvelle.

Eiköhän tässä olekin tarpeeksi tältä päivältä.
Saa nähdä, onko nikitys onnistunut...
Kauniiti unet!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun koneen ohjelmisto ei aukene, kyseessä saattaa olla jonkun kiusantekijäjoukon hyökkäksestä tiettyä kotikäyttäjäryhmää vastaan,
Ne pystyvät ylikuormittamaan modeemin "avaruuden". ATK amaattilainen kehotti silloin nollaamaan modeemin takapsassa olevan mustan näppäimen niin että modeemin näyttö pimenee.
Kun nappi vapautetaan, modeemi alkaa etsimään kanavia. Käyttäjävika on poistunut.
Joku nimi sillä toimenpiteellä on, mutta se on sivuasia.

On surullista että ikäihmistenkin koneita häiritään.
Ilmianna
Jaa
Huomenta kauniina, mutta tuulisena ja viileänä alkavaan juhannus viikkoon, mitä sitten lienee itse juhannuksena.
Tuli piipahdettua maalla ja siellä sai ihastella omena, pihlaja ja sireenien kukinnasta ja helteisestä säästä, kunnes eilen kotiin lähtiessä vettä satoi rankanlaisesti, mutta kuivana kumminkin kotiin pääsin.
Sauna tuli pestyä ja uusilla vastoilla itseään piiskattua, melko hyvin jo lehti hakkaamista kesti ja minäkin;)
Muuhunpa ei sitten voimat riittäneetkään, kyllä huonous on tavannut.
Hitaasti ja vähän erin pitää yrittää, jos ei joku ehdi edestä pois tehdä tarvittavat.
Kukkapenkit kaipaisi siistimistä, mutta rehottakoot, kyllä sieltä ainakin pionit kukkivina näkyy.

Venlastiina on jaksanut sitkeästi taistella noita kiusan tekijöitä vastaan, joilla nautintoa sotkea ikäihmisten kirjoittelu mahdollisuudet.
Kiitos vaan ohjeesta "alkeksi.t", jospa tuo auttaisi meitä kaikkia, minulla on kiusa jäänyt, mutta kun nyt ääneen sanon, kai takaisin tulee.

Sini-sirkku hemmottelee itseään mansikoilla, vaikka melkoinen kiisseli taisi tulla perunajauholla maustamisesta.
Pieniä on ilot mistä jo osaamme nautiskella, kuten vaikka ihastellen luonnon ihmeitä.
Kurki pariskunta siellä maalla meitäkin kuistilla istuessa ihastutti, ylväinä ja arvokkaina siellä pellolla ruokailivat.

Mdk-Mdk muistelit ulkona yöpymisiä, kyllä sitä veneen alla nukuttiin, kun vanhempien kanssa saaressa käytiin, ei telttoja silloin ollut, mutta myös teltta yöpymiset on koettu, nyt ei onnistuisi.
Mitenhän onnistui se iso yöpyminen ulkosalla, kunhan ei olisi vettä niskaan tullut.

Hurskaisella varmaan malli piha, kun aina jaksat sitä siivota.
Tuo kännykkä minullakin harmia tuottaa, poistan ja lisään, vaikka en ole mitään tekevinäni, hipaisusta kaikki katoaa.
Yksinkertaisempi pitäisi puhelimen oltava, ei sormet enää tottele joka käskyä.

Ynnämuu jaksaa lenkkeillä ja jutustaa kanssa ihmisiä, siinä sitä ajan hermolla pysyy ja hyöty itselle koituu.
Aikamoista sekoilu tuo politiikan touhu on, siellä taitaa olla tutkiskeltavaa aika monella.
Vihreidenkin ääntenlasku sekoitti pakkaa, mutta lopputulos kaiketi sitten monelle mieleinen, ei ainakaan eroa kukaan ehdottanut;)

Paulamaria raparperien kanssa touhuaa, hyvää tulisi mehu niistäkin, viimevuoden satoa olen juonut jano juomana ja uudesta raparperistä kiisseliä tein. kälylläni sitä lajia runsaasti, mehua varmaan saan ensi talvea varten häneltä saan.

Viruu taas viesti pitkänlaiseksi, miten lähteminen onnistuu.
Oikein hyvää viikon alkua kaikille ja koetetaan tareta vaikka sää viileneekin.
Ilmianna
Jaa
Päivää taas!
En malta pysyä poissa pirtistämme. Puuhastelemme tästä lähtöä vähän kauemmaksi kuin lähikauppaan. Saa nähdä, tuleeko lähdetyksi ja seuraako sitä jokin...
Miniä telefoneerasi eilen ja kysyi ollemmeko kotona ja jos olemme, saako tulla ja lasketaanko sisälle.
Minä vastasin myönteisesti joka kysymykseen ja pyysin varmuudeksi pudottamaan postiluukusta ulkomaanpassin, ajokortin että varmasti avaisimme oven oikealle henkilölle.
Oletin miniän soittavan kotoaan, mutta samassa ovilello kilahti, ja sisään astui tyylikäs lady, jolla oli päässään todelle unelmien hellehattu. Kun hän poisti lierihatun päästään, sen alta löytyi miniämme. Hattui osoittautui lahjaksi hänen anopilleen, joka onneksi olen minä. Hän oli ostanut tämän maailman upeimman lierihatun Bulgariasta.
Minulla on nyt ihanan miniän lisäksi vielä unelmieni hellehattu.

Tosin nyt ei näytä helle hoputtavan, mutta toisenlainen kiire tässä taitaa tulla, etten jää reissusta.

Nauttikaa mahdollisimman kesäpäivästä, jos aurinko paistaa.
Ilmianna
Jaa
Onnen kokeilua minullakin taas tämä yritys.
Tuosta hienosta VS:n hatusta tuli mieleeni omani . Tyttäreni toi sen Sortavalasta kesänä jona tuo posken syöpä leikattiin. Vaalea tosi suurilierinen.... lierien alle voi vaikka piiloutua päineen kaikkineen. Suojaa hyvin auringolta, mutta toisaalta tarvitsee melkein taluttajan. Tosin olen nähnyt vastaavia päähineitä tuolla kanarialla käydessä , paljonkin.
Ainakin ihmiset ovat tietoisia auringon vaaroista nykyisin. Mökilläkin on joskus käytössä kuumalla paahteella. Suomessa vaan harvemmin on hirmu paahde ja varjoonkin helposti pääsee !
Ulkoyöpyminenkin on ollut esillä. Omalla kohdalla varmaan olin 15 v, kun suurella nuorisoporukalla yövyimme saaressa. Ellei vene nukkumisia lasketa. Tuosta saarijutusta jäi mieleen : vanhin veljeni teki nuotiot pystytti telttoja puuhaili muutakin , aina joku oli kaverina. mutta hänen hommansa oli että kaikki toimisi hyvin.
Naapurin leidi taas ekaksi otti ja joi kaikille tarkoitetun kahvikerma putelin tyhjäksi.
Oli hyvin laiha ja mitä lie ajatellut niin tehdessään.
On se jännää että tuommoiset erikoiset yksityiskohdat jää mieleen---
On kai viisasta taas kokeilla sitä onneaan. Kirjautunut olen mutta tiedä häntä. aurinkoista päivää kaikille sateesta huolimatta- ei kylläkään vielä sada-täällä. mk.
Ilmianna
Jaa
Hieno kiireinen päivä. Aurinko on hemmotellut täällä etelässä, vaikkakaan en ole istuskellut nyt kun vihdoin pääsin polveni kanssa asioimaan. Aineksia piti ostaa, kaalia, entrecoté pala ja pala lohtakin eksyi koriin leipien ja maitotölkkien joukkoon. Nyt on kaikki valmistettu, kaalipata, ja graavilohi.
Istumaan kun pääsin, oli mielessäni iso mukillinen kahvia ja tässähän tämä 😊

Niin no, aamupäivä meni selvitellessä husholliani, en tiedä kuka on lootrannut polveaan pidelleen, nukkunutkin ruokalepoa, pahus!

Ei, tavaksi ei moinen istuskeleminen saa tulla, ulos ihmisiin,..olikin niin hauskaa nähdä kesäisiä tuttuja,..no kassoja lähinnä. Hyvin kesti kipeytymättä kahden kassin kannon 1 kerrokseen.
Talvella pakkasessa joudun kumminkin vähentämään ulkoilua. Pikemmin minulla tuo seisominen hellan ja työpöydän äärellä pidempään väsyttää, kun on niin kiva jättää keittiöpinnat ja hella siistinä jälkeensä 😗

Lekotteluiltaa nyt vaan meijän "huushollista" ja kiitos juttutuokiosta.
Ilmianna
Jaa
Rutiinilla, tavallisin kiemuroin tämäkin päivä meni - no, onhan tätä vielä jäljellä. Aamupuolella oli sen verran viileätä, että pusakan harteilleni heitin. Iltapäivän roskis keikan saattoi pikku paitasilaan heittää ja tehdä puolen tunnin löntystelylenkin.

SkillanN kirjoitti että "ynnämuu jaksaa lenkeillä..." Jaksaa minkä jaksaa, kyllä lenkit ovat entisistä rapakoista kävelyretkistäni huventuneet vähäpätöisiin tallusteluihin ja hyvä edes niinkin. Tämä muutos on tapahtunut melko lyhyesessä ajassa, vuodessa, parissa. Olen sen hyvin huomannut. Vaikka ei ole mitään uutta suurempaa vaivaa tiedossani, niin jäljelle jää aina karttuva ikäni. Sehän onkin normaali tapaus. Jutustelua kyllä käyn aika hanakasti kun kohdalle sattuu, olipa sitten tuttu tai outo. Vältän kuitenkin liikaa tuppautumistani, senhän huomaa pian että onko häiriöksi.

Ulkona nukkumista, telttaretkillä harrastimme nuorena uutena ollessamme kesälomien aikaan paljonkin monina vuosina. Se loppui lyhyeen. Eräänä syksynä menimme leirintäalueelle ja oli viileä yö tiedossa. Siellä oli myös mökkejä, mutta kaikki oli jo käytössä. Eipä muuta voinut kuin pystyttää teltta. Siitä levottommasta yöstä ei selkäni tykännyt. Hyvä kun jotenkin pääsin aamulla liikkeelle.
Silloin päätin, että en koskaan ole enää yötä teltassa. Jos ei muuhun ole varaa, olkoon retket tekemättä. Ensi töikseni myin teltan, patjat ja pussit ensimmäiselle, joka oli halukas ostamaan. Sillä varmistin, että pidän päätökseni. Kyllä senkin jälkeen muutama Lapin reissu tehtiin ja koisattiin yöt mökeissä.

Edelleen ennustajat kertovat Juhannuksen viilenevistä keleistä. Saattapi näin tapahtua. Siksi olen kiinnostunut, koska oli jotain suunnitelmaakin, mutta siitähän sen näkee. Hyvää jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Kyllä se niin on että yleensä puolen päivän jälkeen,ja merisään ehdin ulkorappusille katsomaan pihalle. Sekainenhan se on.
Toistaiseksi kaupunki ole antanut korjaus tai häätömääräystä. Sanoisin niille, mitäs läksitte. Ne: pianhan tuo äijä kuitenkin kupsahtaa.

Vein kauppaan erilaisia viinipulloja kaksi kassillista. Iso työ, pieni hyöty. Marketti niin hyvin ilmastoitu että osasin ottaa pyörä etukoriin hupparin mukaan.
Ihmettelen henkilökuntaa että mitenhän ne tarkenee. Lämpö ja voima on arabialaisista piilihaksista häippässyt jo kauan sitten. Samaa se valitteli Jouko Turkka vainaakin.

Kuitenkin 3 helakanpunasta kesäbegoniaa istutin kun ne mielenhäiriössä kerran ostinkin. Niin ja tienpuolelta lehtipensasaidasta häpsin erikoisesti vaahteran versot.
Ne kasvimaailman käenpojat kasvavat orapihlajapuita nopeammin. Jos vaahterat poistaa, aitaan jää aukko. Oli se mukava päivä ulkona kuljeksia ja lusmuilla.
Ilmianna
Jaa
Kovin on kaunis ilta, luulisi olevan lämmintäkin, mutta kova tuuli tekee sen viileäksi. Koko päivän tuullut, joten pusero oli päälle laitettava. Huomiseksi lupaavat sadetta ja jopa myrskytuulta. eipä muuta menoa ole kuin parturin olen tilannut kymmenen kolmekymmentä. Alkoi taas korvat peittymään joten pakko mennä kun tuo kulokin huonontunut. Olen tuossa ihan naapurissa jo muutaman vuoden käynyt, parturi merkkaa lappuun koska olen käynyt ja kymmeneskerta on ilmainen, muuten maksaa 21 € per kerta.
Tuo telttailu meille tuttua jo aivan alkuaioina kun poikamme olivat melko pieniä, ja melllä oli kaksi mopoa jotenkin niillä mentiin lähijärville ja teltat ja tarvikket siinä vietiin mukana ei ne ollet kuin viikonloppuisin. 66 ostettiin ensimmäinen auto pikku Viiatti siihen jo mahtui tavaraa kattotelineelle ensimmäinen lapinreissu teltassa nukuttiin ja monta muutakin jälkeenpäin. Vasta paljon myöhemmin niitä mökkejä alettiin käyttää. Kyllä Suomi tutuksi on tullut. Tietysti Norjassa ja Ruotsissakin yövyttiin ensin teltassa.
Sieltä Mujejärven mökiltä joskus teimme lapinreissuja ja silloin mökki oli kortteerina.
Tänään kävimme Espoossa eräässä moottoriliikkeesä katsomassa Sähköskootteria.
Syötiin tultuamme ja otettiin nokoste pääliruoaksi.
Nyt juotu iltakahvit ja yritän naputella tänne pirttiin, eiköhän se onnistu, ainakin viimeaikojen sepustukset ovat lähteneet.
No ei se nyt ihan oikei lähtenyt, mutta ehkä tuolla varanikillä.
Ilmianna
Jaa
Peijakkaan Late! Ehti tuo mokoma ennen minua mainitsemaan sähköskootterin.
Olin jo jonkin aikaa haikaillut sellaista ja kysellytkin Turusta tietoja siitä. Olisi saanut sen kymmenen päivän koeajaksi kotiin, mutta into loppui, kun ajopeli olisi tullut vasta syksyllä.
Eilen äkkäsin lehdestä saman skootterin, ja päätin lähteä tutustumaan siihen, kun se oli paljon lähempänäkin. Late ja kuopus lähtivät kuskaamaan kohti Espoota, ja aikamiespoika olisi osannut perille ilman navigaattoriakin.
Myyjältä kyselin mistä skooteeri käynnistetään, miten jarrutetaan ja vähän ohjauksestakin. Sitten ajoin ihan pienen lenkin ja totesin, että kolmipyöräinen sähköskootteri on minun.
Ehdin jo kotona ärähtää, kun poika julkitoi, että niitä on myös nelipyöräisiäkin.
Sanoin tietäväni tarkalleen mitä haluan ja herraseuralaiset saisivat pitää mölyt mahassaan. Poika kokeili myös skootteria ja totesi sen hyväksi.Minä allekirjoitin kauppasopimuksen, ja nyt olen punaisen, kolmipyöräisen ajopelin tuleva omistaja.

Reissusta tuli oikea kiertomatka, sillä kävimme Tikkurilassakin.
Olin koko matkan ihaillut suomalaisia tienvarsimaisemia havu- ja lehtimetsineen.
Sitten ensimmäinen tikkurilalaisnäkymä oli kuin jokin slummi; rumia, korkeita tiiliskiviä, joissa oli lasia ikkunoissa ja parvekkeilla siinä määrin, että alkoi pyörryttää, vaikken niissä korkeuksissa sisällä ollutkaan.
Ehkä siellä jossakin on vehreyttäkin, mutta ensinäkymä oli kuin jenkkidekkarista.
Varmaan siellä on viihtyisiä omakoti- ja muitakin alueita, mutta tervetulovaikutelma oli luotaan työntävä.

Kyllä oli kotimatkalla rauhoittavaa katsella metsiä, sinistäkin sinisempiä lupiinirykelmiä tien varrella, valkoisia koiranputkia ja keltaisia niittyleinikkejä...
Ilmianna
Jaa
OI PAULA, PAULA!
Emme Sinulle laula.
kun ei suonissamme virtaa musikaalista verta,
Ota kuitenkin meidät vastaan tämä kerta.
Late nyt jo puolisalaa
Sinua lämpimästi halaa
Minä tässä yrittelen runoa
onnitteluksi punoa.

SYDÄMELLISET ONNITTELUT SYNTYMÄPÄIVÄSI JOHDOSTA!
Ilmianna
Jaa
Huomenia taas uuteen päivään, elossa ollaan ja kohtalaisesti elämältä tuntuukin;)
Tuolla jossakin ketjussa mainittiin, että pirtissä hyvin arkisista asioista kertoillaan, niin se onkin, mistään paremmasta ja laadukkaasta en minä ainakaan osaa.
Tämä elämä kun menee sitä rataa, että arkea, arkea vain, mutta hyvä näin, mitä muuta pitäisi olla.
Joka päivä iltaan jollakin tapaa, tuota oman elämän ulkopuolista tulee seurattua median välityksellä ja ei siitä enää jaksa pelkästään uusintoina täällä elää ja kertoa.
Omia mielen ajatuksia tulee joskus mainittuja, onko ne oikeita vai vääriä, jokainen sen voi lukiessaan nähdä ja korjata.

Onko Paulalla syntymäpäivä, onnea kovasti, nimipäivä ainakin torstaina onnea
myös nimipäivällesi.
Hienon kulkupelin Venlastiina onkin hankkinut, nyt kelpaa hurruutella.
Ei ennen noita mökkejä joka paikasta löytynyt, teltassa oli yövyttävä.

Nuo vaahterat meilläkin pensasaidassa näkyvät viihtyvän, vaikka paikka ei niille olisikaan sallittu.
Kaunis se vaahtera on, isona puuna, mutta paikassaan kuuluisi pysyä.
Kyllä se aina kannattaa tontilta kaikki joutava pois viedä ja pulloista vähän hyötyykin, ei kannata muuten hävittää.

Nopeasti on minunkin kuntoni kadonnut, muistelin juuri, että vielä edellisen juhlinnan aikaan(75) olisi tanssiminenkin sujunut, mutta nyt ei meinaa jalka nousta, jo maton reuna meinaa nurin viedä.
Todellakin oikein hämmästyttävä huomio, mutta eikös se niin ole sanontakin, vuosi lapsen kasvattaa, vanhan kaksi vanhentaa, oliko se noin?
Tytär esitti minullekin rollaattoria avuksi,. mutta vielä ainakin aion pärjätä ilman, eihän kulkeminen pitkiä matkoja käsitä, vain kauppa reissut.
Polvileikkausta myös suositti, mutta sekin niin vasten mielinen asia, mutta kai se saattaisi kulkua parantaa, se on sitten eri asia, leikkaavatko, kun ikää jo paljon, hukkaan voisi nekin varat mennä.

Laitatko kaalipataasi muista vihanneksia sini-sirkku?
Tuota istuskelua tulee liian kanssa, pitäisi pientä liikettä yrittää pitää, pitäisikö askel mittari ostaa ja siitä seurata tätä sisäliikuntaa, innostaisiko enemmän myös ulkona liikkumaan.
Hellan ääressä ja ruuan valmistamisessa suurempia määriä, seisominen ottaa voimille.

Tuo lierihattu olisi hieno, minullakin muutama ostettu, mutta kun en hattu ihminen ole, jäävät käyttämättä.
Auriko suojana kyllä ulkomaan matkoilla suositeltava.
Niitä pieniä muistoja kumpuaa aika usein mieleen, kun taas nämä elettävät asiat katoaa.
Olen nytkin miettinyt yhtä nimeä, Anu Hälvä on toinen, mutta toista Anua tai hänen sukunimeään en saa mieleen, kyllä se sieltä joskus esiin putkahtaa.

Nyt sitten katsomaan onko onneni pysyvästi muuttunut näiden lähettämisien kanssa, muutaman kerran on onnistanut.
Vähän vilpoisempaa päivää, mutta auringon paisteella päivä aloitetaan.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
No niin, taas ilmestyi " Palveluvirhe" voi että tämä on hankalaa######
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Heheeee...
Ei voi muuta kuin nauraa näiden koneidenkanssa.
Hyvä kiva Skillan ;))))))

Vettä sataa lotkottaa ja minulle on tulossa tyttäreni poika käymään.
KIVA;KIVA;)
mummi ihan töpinöissä täällä.

Ei anna tuo oikea käsi naputella.
näkyillään....
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Pitäisiköhän ruveta agiteeraamaan kahvipirttiläiset julistamaan miten huonosti netissä kaikki pelaa, eli mennään kirjoituslakkoon ja yllytetään kaikki nettikeskustelijat ja lukijat mukaan.
Kuinkahan kauan netti pursuisi mainoksia, kun ei olisi lukijoita eikä näkijöitä.

Meitähän kohdellaan kuin olisimme imbesillejä tai muita kapakaloja: pannaan aikuiset ihmiset ruksailemaan palapelejä j.n.e.
Jos minulla ei lääketieteellisestä syystä olisi nykyisin ärrävikaa, kirjoittaisin
joka toinen tunti rivin ärräpäitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Kirjoitin minäkin pitkän jutun ja tuli se kuuluisa "Palvelinvirhe", joten tuli mieleeni se Jussi Vatasen kertomus, kun hän oli kompastunut bussin rappusiin ja kuski oli tokaissut, että "vitsillä sisään", joten pistin sen tuohon ja jätin koneeni odottelemaan viestin lähetystä. Ihme, se olikin lähtenyt!

Onhan täällä todellakin nyt häikkää, koska viestit tulee moninkertaisina, joten nyt alkaa olla ne vitsitkin vähissä. Tulee rauhallinen Juhannus kirjoituseten puolesta, vaikka vettä sataa ja kylmä on, että joutaisi sisälläkin istumaan.

Huomasin, että päiväykset ei myöskään toimi, siis tänään ei ole mukamas kukaan kirjoittanut.

Yritän taas "vitsillä sisään".DDD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Koska "vitsini" onnistui, niin kerron teillekin sen juonen.

Kirjoitin juttuni ja lähetin, muka, koska se ei lähtenyt mihinkään, joten minä lähdin välillä lueskelemaan ja jätin koneelle miettimisaikaa. Palattuani, kun yritin poistaa sen ruudukon, jossa on se "pysy täällä tai poistu" niin painoin, että poistun. Ja, simsalabim", juttuni oli ilmestynyt!

Äsken oli myös ilmoitus, että suomi posti on nyt korjattu, mutta tulikohn se korjaus kunnolla tehtyä, koska nämä sivut sekosi? On siinä taas mestareille hommia ja Juhannus painaa päälle.

Kokeilkaa rohkeasti vain tänne Kaffeelle ja kertokaa kuulumiset, mutta heti ei saa poistua, vaan on otettava lisää puol´tooria ja kasteltavaa pullaa ja vaikka "neuvoa-antavat" myös. Eiköhän se siitä sitten jatkune, tai sama uudestaan!DD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristiina23 kirjoitti:
Koska "vitsini" onnistui, niin kerron teillekin sen juonen.

Kirjoitin juttuni ja lähetin, muka, koska se ei lähtenyt mihinkään, joten minä lähdin välillä lueskelemaan ja jätin koneelle miettimisaikaa. Palattuani, kun yritin poistaa sen ruudukon, jossa on se "pysy täällä tai poistu" niin painoin, että poistun. Ja, simsalabim", juttuni oli ilmestynyt!

Äsken oli myös ilmoitus, että suomi posti on nyt korjattu, mutta tulikohn se korjaus kunnolla tehtyä, koska nämä sivut sekosi? On siinä taas mestareille hommia ja Juhannus painaa päälle.

Kokeilkaa rohkeasti vain tänne Kaffeelle ja kertokaa kuulumiset, mutta heti ei saa poistua, vaan on otettava lisää puol´tooria ja kasteltavaa pullaa ja vaikka "neuvoa-antavat" myös. Eiköhän se siitä sitten jatkune, tai sama uudestaan!DD
Minulla oli kaksi suomi24 postia, postia tuli mainoksia mahottomasti. Yhtäkkiä ne sp osoitteet oli poistuneet, ei löydy, liekkö korjattavana?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ompa paljon poistettuja viestejä. Joku on sadepäivän ratoksi. Joku kirjoittaja on proosaillut oikein kunnolla. Näistä harmaista sadepäivistä en ole ikinä pitänyt.
Jostain syystä sadesäillä ole nukkunut enemmän. Puuvarastoni on ollut vuosia järjestämättä. Otin radion mukaan pinosin ja järjestelin muka tarvittavia pitempiä eri kasoihin.

Mitkään jutut ei masentaneet mua, lauloi Juice Marilyn kappaleessaan. Tänään monikin asia. Sain piippauksen kännykkääni lähetetyn viestin merkiksi.
Näin sen lähettäjän. No sitä soittopyyntöä noitumaan. Pitäisikö tässä alkaa vielä sos-työntekijäksikin, naapurin äijän rontille. Ei se käy. Onhan hänellä omaisia.

Ennen vanhaan sanottiin että ennen juhannusta maahan tulevat sateet ovat hyväksi, juhannuksen jälkeen haitaksi. Ainakin nyt lomalla olevat, nekin ovat vähän myrtsejä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä ihmettä----- joko pirtissä on juhannus boolia tarjolla, vai kuulinko väärin ?
Se on taas hyvä kun ilkeät ja asiattomat viestit poistetaan, Sehän on ihan toivomus.
Onko tosiaan Paula-Marian syntymäpäivä 19.6 ?
Jos : Niin Paljon Onnea !! ja terveitä elämän päiviä tulevaisuuteenkin. Onneakin tarvitsemme elämän loppuun asti. Samoin kun jonkinlaista terveyttäkin.
Nuorimmalla lapsen lapsella. pojan tyttärellä on myös tuo 19. 6 syntymäpäivä. 21 vuotta tuli täyteen. Sitä juhlittiin jo sunnuntaina- koska monilla on maanantai työpäivä. ja isot kemut pitää olla kun ihan vanhan-aikaisesti ollaan täysi-ikäisiä. Tämäkin "vanhan aikainen" on asunut poikakaverin kanssa jo 2 vuotta. Tärkeintä ja mukavinta on kun saa tavata monia sukulaisia- nuoria ja vanhempia- samalla kertaa. Aina tulee kaikenlaista hauskaa tarinaa ja muistelemista.
Nyt vaan taisin puhua palturia.... vielähän tytön nuorin poika täyttää elokuussa saman 21 vuotta. Hän joka asuu Varkaudessa tyttökaverin kanssa hänkin. Siellä Skillanin lähellä.
Minulla on tämä 24:n posti. Toinen on gmailin posti joka ei pelleile koskaan, toimii aina.
Sillä varailen kaikki ulkomaat ja kotimaan matkat, teatterit , mitä nyt on tarve.
Voi tulostaa liput ja varaukset. junaliputkin.
olen kyllä opetellut tuo lippuautomaatin käytönkin asemilla. Nythän pikkuhiljaa kaikki lipun myynnit loppuvat, eikä aina ole kotona lippuja tulostamassa, niin hyvä olisi osata tuo asemien lippuautomaatin käyttö.
Tosin R- kioskeista lippuja saa, kun vaan ennakkoon hakee-- joten ei hätä ole tämän näköinen !
Mutta opetteluahan se koko elämä olisi. Kun jotain osaa, huomaa miten vähän osaakaan....aina tulee vauhdilla uutta.
Nyt lorut loppuu ja onnen kokeiluun taas jos huonosti käy niin mk kirjoitteli. Nyt käynkin rohkaisua nurkkakaapista, että tämä lähtisi .... kaunista kesää vielä ainakin tänään täällä. Lämmintä 15, ei sadetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Täälläpä ropisi rakeita vauhdilla niskaan, ja heti senjälkeen ryöppysi vettä niin tuhottomasti, että roskapussia viedessäni kastui koko yläkroppa.
Siellä peltikaton alla värjöttelin märkänä kunnes pääsin sisälle.

Nämä pihapiirit on isoja ja avaria, eikä ihan muutaman askeleen päässä ole roskien säilytysrakennuskaan. Kuumaa kaakaota laitoin, kun palelin märkänä kuin kissan raato uitettuna 😋

Mukava tunne on taas, kelpaa tässä iltaa viettää. Taisi jäädä linkki haikaran pesään auki, kun alkoi poikaset riemastua ja äännellä innoissaan. Emo varmaan ruokkii siellä 🦅🐋 pitää mennä vilkaiseaan, moi moi 🍓
.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sini-sirkku kirjoitti:
Täälläpä ropisi rakeita vauhdilla niskaan, ja heti senjälkeen ryöppysi vettä niin tuhottomasti, että roskapussia viedessäni kastui koko yläkroppa.
Siellä peltikaton alla värjöttelin märkänä kunnes pääsin sisälle.

Nämä pihapiirit on isoja ja avaria, eikä ihan muutaman askeleen päässä ole roskien säilytysrakennuskaan. Kuumaa kaakaota laitoin, kun palelin märkänä kuin kissan raato uitettuna 😋

Mukava tunne on taas, kelpaa tässä iltaa viettää. Taisi jäädä linkki haikaran pesään auki, kun alkoi poikaset riemastua ja äännellä innoissaan. Emo varmaan ruokkii siellä 🦅🐋 pitää mennä vilkaiseaan, moi moi 🍓
.
PS. Skillan kysyit laitanko kaalipataan muita vihanneksia, joo porkkanaa ja keltasipulinlohkoja ja nyt kaalin ollessa aika hötöä vielä, muutaman uuden pikkuperunan.

Graavasin tällä kertaa lohen suoraan ohuina viipaleina matalalle lautaselle tilliä välissä, toinen lautanen päälle, ja aamulla se olikin valmista leivälle laittaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aamulla kun heräsin, sateli vettä, mutta se meni ohi, loppupäivä olikin aurinkoista ja lämmintä. Kun kävin lääkärintarkastuksessa autolla, katselin kaiholla pyöräilijöitä, paluumatkan jälkeen vein auton halliin, haukkasin hiukan välipalaa , otin pyörän ja tein lenkin luontopolun reunaan sekä kävelin kuunnellen ja katsellen siellä metsässä. Tämä aika on '' ihan parhautta'', niinkuin nykynuoret sanovat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jäljistä näkyy, että vietien lähetykset ovat olleet pahemman kerran rempallaan. Näin sen kyllä vilaukseslta päivälläkin. On se häiriö ollut laajempikin S24 palstoilla, huomasin sen selaillessani.
Jospa se nyt alkaa toimimaan.

Luin tyytyväisestä skootterin omistajasta täällä Pirtissä. Luulen tuntevani sen kulkupelin mallin. Eräs hyvin tuntemani eläkeläinen ja juttukaveri hankki sellaisen menopelin muutaman kuukausi sitten. Hän oli ihan hohteissaan, kun ensikertoja näin hänet uuden kulkupelin kanssa. Näppärästi hän pyörii sen kanssa marketissakin ostoksillaan. Ja onhan se menopeli ihan komean näköinenkin.

Mitä Tikkurilaan tulee, onhan siinä tapahtunut lyhyehkönä aikana melkoisia muutoksia. Asema ja sen ympäristö on melkoisesti uudistunut ja pajon on purettu entistä ja uusia korkeita taloja nousee tilalle. Kaupunkimainen rakenne lisääntyy ja tiivistyy, mutta kävelymatkan päässä on pientaloalueitakin. Jotkut tykkää muutoksista, jotkut ei, normaaliahan se. En ole edes suuremmin miettinyt, mitä mieltä olen. Neljättäkymmnetä vuotta pitkälti on tässä asuttu neljännessä kerroksessa ja onhan meitä naapureita aika paljon. Tässä se oleminen jatkuu, eikä ole ollut mielessänikään muuttokuormien kanssa vehtailla.

Tänään oli ylen sateinen päivä, vaikka nyt illasta poutapätkiäkin oli. Ajan kuluksi täytyi kaupareissukin tehdä. Autolla tietysti, koska satoi ja eihän autolla viitsi lyhyttä matkaa ajaa. Järein ostokseni oli lenkkarit, sellaiset kevyet ja mukavat jaloille. Jopa 30% alennustakin. Onkohan se kesän myyntisesonki lenkkareille lopussa. Saattaa kyllä olla, että hintaa on pätkästy reippaasti, josta on sitten voi huojennella. Nyt jo pitää tätä lähetykseen koettaa! Heippa!
Ilmianna
Jaa
Vettä on tänään satanut, rännit ovat kohisseet ja peltikatto on myös toiminut kaiuttimena. Eilen illalla ajattelin varautua suojaamaan korkean, rottinkisen kukkauurnan ja vetäisin roskasäkin hupuksi, etteivät kukat saisi liikaa kastelua.
Juhannussiivoukset tuli myös tehtyä heti aamusta. Pienen asunnon siivous ei
paljon aikaa vie.

Skillan mainitsi näistä arkipäivän asioista kirjoittamisen, joka joitakin häiritsee, mutta arkipäivä on tässä lähellä ja niistä havainnoista on luonnollista kirjoittaa. Ikävä on katsella ihmistä, joka sairauden takia on irrotettu tästä arkipäivästäkin
ja saa maata liikkumattomana sairaalassa. Näin kävi ystävättäreni miehelle ja hänellä ei ole mitään muuta virikettä kuin nuo vaimonsa vierailut. Ehdotin, että vietäisiin hänelle lempimusiikkia kuunneltavaksi. Se olikin täysosuma.
Hän liikuttui kovasti ja kertoi erään kappaleen tuoneen mieleen paljon muistoja sota-ajalta kun hän oli vielä poikanen.
Omalle pojalleni olen jo etukäteen sanonut että huolehtii siitä että voin kuunnella ainakin musiikkia, jos/kun joudun vuodepotilaaksi.

Iloista juhannusta itsekullekin pirttiläiselle! Toivottavasti tarkenee ilman villatakkia! :)
Ilmianna
Jaa
Vettä on tänään satanut, rännit ovat kohisseet ja peltikatto on myös toiminut kaiuttimena. Eilen illalla ajattelin varautua suojaamaan korkean, rottinkisen kukkauurnan ja vetäisin roskasäkin hupuksi, etteivät kukat saisi liikaa kastelua.
Juhannussiivoukset tuli myös tehtyä heti aamusta. Pienen asunnon siivous ei
paljon aikaa vie.

Skillan mainitsi näistä arkipäivän asioista kirjoittamisen, joka joitakin häiritsee, mutta arkipäivä on tässä lähellä ja niistä havainnoista on luonnollista kirjoittaa. Ikävä on katsella ihmistä, joka sairauden takia on irrotettu tästä arkipäivästäkin
ja saa maata liikkumattomana sairaalassa. Näin kävi ystävättäreni miehelle ja hänellä ei ole mitään muuta virikettä kuin nuo vaimonsa vierailut. Ehdotin, että vietäisiin hänelle lempimusiikkia kuunneltavaksi. Se olikin täysosuma.
Hän liikuttui kovasti ja kertoi erään kappaleen tuoneen mieleen paljon muistoja sota-ajalta kun hän oli vielä poikanen.
Omalle pojalleni olen jo etukäteen sanonut että huolehtii siitä että voin kuunnella ainakin musiikkia, jos/kun joudun vuodepotilaaksi.

Iloista juhannusta itsekullekin pirttiläiselle! Toivottavasti tarkenee ilman villatakkia! :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ensin tuli "palvelinvirhe" ja sitten lähti kaksi viestiä peräkkäin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta, jospa yrittäisi.
Eilen sainkin melkein koko sivun viestejä aikaiseksi, kun ei lähtenyt ,uusin ja ei lähtenyt, kuinka monta kertaa yritinkään ja aina vaan palveluvirhe, lopuksi kuitenkin kaikki yritykset palstalle oli ilmestynyt.
Pyysin jo poistojakin, ettei koko ketju minun toimestani täyty, katsotaan miten käy tänään.
Elämme päivää jolloin saloisuuden lisääntyminen pysähtyy ja sitten pikku hiljaa huomaamme, että hämärtyy ja kohta elokuun illat käsillä.

Mdk-Mdk kerroit tuosta sairaalassa olevasta miehestä, ikävää, kovin ikävää ja kuinka paljon heitä saattaakaan olla, ei sitä aina ymmärrä edes ajatella mitä kaikkea surua ihmis elämään mahtuu.
Voimattomana saa sitten vierailla omaisen luona ja vähäisiksi jää avun antaminen.

Kohtahan ne kesä vaatteet alennukseen tulevat, tuskin hankintoja teen, ellei nyt kohdalle satu joku ihanuus, aika järkeväksi olen tullut, tuon kulutuksen suhteen.
Kyllähän ne jalkineet on hyvät oltava jos lenkkeilyä harrastaa, aina muulloinkin, mutta epämukava kenkä lopettaa lenkit hyvin nopeaan.
Kauan olet samoissa maisemissa asustanut ynnämuu, minulla nyt viisitoista vuotta täyttyy tässä asunnossa.
Samoilla kulmilla kuitenkin naimisiin mentyä.

Noin arvelinkin sinun tekevän sini-sirkku, yritin onkia jotakin sinun oma kehittämää makunautintoa, ruuastahan saa eri tavoin laittaen aina erilaisia koostumuksia.
Paljon tunnut "säveltävän" sinäkin ruuan kanssa ja täältä sitten lueskellaan ne itse kunkin onnistuneet elämykset.

Etpä ole meri-kukka tänne minun kotiin eksynyt, kun ja jos lapsenlapsen luona piipahdat.
Melkein kaiken keskellä asun, joten helppo olisi auton nokka tänne suunnata, tuntisinko teitä kumpaakaan enää?
Tietokoneella minäkin matkaliput hankin, muuten tuntuu, että toimiminen tämän koneen kanssa vai huonontuu, kun tarvetta niin harvoin mihinkään on.

Onhan apua annettava, jos sitä pyydetään ja siihen pystyy Hurskainen.
No varmaan joitakin rajoituksia voi olla, mutta saattaahan sitä joskus sitä apua saadakin, hyvä soi voi hyvinkin pyytää kaveria jelppimään.

Saman kehoituksen minäkin annan Kristiia23 tapaan, ei anneta periksi, viestejä vaan tulemaan.

En tiedä olisiko lakkoilusta apua, mutta kyllä noita mainoksia paljon on, kai sitten viestien anti houkuttaa, voisihan ne vähentyä, jos kirjoittelu ei houkuttaisi.

Nyt sitten yrittämään miten käy, päivän jatkoja teille kaikille.
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista aamua sateisen yön jälkeen.

Olen tässä jo miettinyt juhannusaaton ruokailua, joka Ruotsissa on aina saman kaavan mukainen ainakin kolmena juhlapyhänä vuodessa.
Tänä vuonna en aio noudattaa perinteitä vaan keitän lohisopan, joka pohjois-Suomessa kulkee "Isännän parempi lohisoppa"-nimikkeellä.

Laitanpa reseptin tänne, niin voivat miehetkin kokeilla ja tuntea onnistumisen iloa!
Ruisleipä ja maito ei ole ollenkaan paha yhdistelmä, mutta luultavasti miehet nappaavat oluet palanpainikkeeksi.

LOHISOPPA
5 porkkanaa
4-6 perunaa (kiinteä lajike)
2 keltaista sipulia
voita tai ruokaöljyä
n. 1 litra kalalientä (2 liemikuutiota)
n. 500 g lohifilettä (ilman nahkaa ja ruotoja)
1 aski maustamatonta tuorejuustoa tai smetanaa
2 dl vispikermaa
Sitruunapippuria ja suolaa maun mukaan

Tee ensin kalaliemi. Hienonna sipuli, tee porkkanoista ohuita ”tikkuja”, lohko perunat ja leikkaa lohi n 2x2 cm kokoisiksi paloiksi.
Lämmitä voi tai öljy kattilassa, kuullota (pehmennä) sipulihake ja porkkanat kunnolla muutaman minuutin ajan, mutta älä annaruskistua. Lisää kalaliemi ja perunat, jatka keittämistä. Lisää lohipalat ja keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.
Lisää tuorejuusto tai smetana ja kerma, mutta älä anna keiton enää kiehua. Sekoita hyvin ja mausta lopuksi sitruunapippurilla ja suolalla.

Tämä satsi riittää isommalle porukalle. Voi tietenkin puolittaa määrät, jos on yksin ruokakunnassa.
Ilmianna
Jaa
Hyvvee päevee.

Onneksi ylläpito poisti noita viesti rimpsuja;)

Kyllä eilen jakso vettä lorottaa;(

Nuorimman tyttäreni poika tuli käymään ja jelppasi minua noiden pahuksen digi vehkeitten kanssa.On ne vain turhan mutkikkaita.

Nyt aurinko kurkkii,minulla tämä oikea käsi vielä kenkkuilee,vaan eiköhän se siitä

Oikein hyvää "jussia"kaikille.
näkyillään...
Ilmianna
Jaa
täällä vaan aurinko paistaa, välillä pilvessä mutta itseasiassa ihan hyvä suomen kesäsää. illasta tietää vasta jälkikäteen sataako vaiko ei.
Niinhän se elämä on rajallista. Moni on ystävistä jo poistunut ja moni pitää kotinaan hoitolaitosta. Työkaverit harventuneet..... Serkun vaimo käy miestään päivisin syöttelemässä. hänkin ilahtuu kovasti kun käyn .. siinä tunnit helposti vierähtää rupatellessa hänen kanssaan, Serkku ei enää komnikoi mitenkään. paitsi kosketukseen. Kun äitiäni käyn katsomassa samalla vierailen jopa 4:jän sukulaisen luona samassa palvelutalossa. Ainahan se heitä ilahduttaa-- kuka pystyy sanoin ilmaisemaan.
mutta omaa elämää pitää toiveikkaana jatkaa ja katsoa eteenpäin, mutta ainahan sitä pysähtyy murehtimaan välillä kaikenlaista. Vaikka miten ajattelisi että ehtii ajallaan....
Nyt ruokamestari huhuilee että olisi syötävää....
Skillanille tiedoksi , tuskin tuntisit, niin paljon olemme rypistyneet ja menneet kasaan. Eihän sitä tiedä jos joskus kokeilen: tunnista tuttu leikkiä.
Kaikille miellyttävää juhannuksen odotusta tasapuolisesti.
Ilmianna
Jaa
Piti lähteä hautuumaalle, mutta onneksi ei vielä lähdetty, alkoi satamaan juuri kun olimme melkein menossa. Meillä molempien vanhemmat samalla hautuumaalla ja todenäköisesti sinne mekin joudumme.
Kuitenkin yritämme mennä pöiväsaikaan.
Lohikeitto on tosi hyvää jos joskus teen niin käytän myös kokonaisesta lohesta ne lohen osat jotka ei fileeksi kelpaa, mausteita maun mukaan.
Harmittaa tuo kauppiaitten mainostaminen, kaikkea hyvää satavilla juhannusjuhliin krillattavaa on vaikka mihin tarkoitukseen , mutta harvassa kerrostalossa voi keillata. parvekkeilla ainakin täällä kielletty ja pihalla ei ole krilliä. Eikä se talon yhteinen krillipaikka kiva olisikaan.
Mutta mukavaa Juhannusta kaikille pirttiin poikkeeville.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tuli näköjään moka tuohon ylläolevaan, oli vähän kiire ja sanoin keillata kun tarkoitin krillata. Käytiinhän me hautausmaalla, mutta sekin meni pieleen, tuli ukonilma sateineen ja rakeineen. Hukka reissu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eilisenä sadeäivänä meilla satoi vain tihkuten. Sadevesimittariin oli kertynyt 15 mm. Koleanpuoleista, mutta toki vetenä satoi.
Ilmalämpöpumppu ja sähkölämmitys pitävät talon sopivasti lämpimänä. Jo 70 vuotta vanhat ulkoseinien sahanpurueristeet eivät kylmien tuntua eivät lämmintä pidä.
Kun teetettiin 30 vuotte sitten 3 uutta tulisijaa, yksi niistä takka. Kun järeän palomuurin lämmittää uuniklapeilla lämpimäksi ei kovillakaan pakkasilla tule kylmä.

Jo vuosia sitten urakoitsija lupasi laittaa talon lämpimäksi. Hinta "sinulle" vain 38.000 €. Kun sisäremonttilainaakin oli vielä jälellä, toki osasin laistaa tarjouksen.

Kovasti oli ihmisiä marketissa. asiakkailla juhannuksen viettoon liittyvää tavaraa. Itsellä ylimääräisen hankintaan ei ole tarvetta. Ihan arkiruuilla sitä pärjää.

Oli ihme ja kumma että lapissa sade tuli tänään osin räntänä. Eräs Lappiin matkustava nauroi radiolähetyksessä että räntää tuli jo ikävä.

Mutta; Juhannus on meillä herttainen. Toivottavasti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kesken paisteen tuli aika ryöppy. Nyt taisi tältä erää tulla paussi.
Täytyy pujahtaa sateen väliin ja nopesti. Ollaan menossa hautausmalle. Käydään hoitelemassa vanhempien hautaa niin kauan kuin sinne omin jaloin pystyy kävelemään.
Rauhallistahan siellä on kuljeksia,
Vuosi vuodelta tulee aina hautakiviä, joista on luettavissa entisten koulutovereitten ja muitten kavereitten nimet.
Joskus on vähän haikeaakin, mutta joittenkin kohdalla tulee mieleen sellainen klassinen sanonta kuin "sic transit gloria mundi". Se onkin ainoa latinan litania, jonka muistan.
Niinpä niin "Niin katoo mainen kunnia"...

Kyllä olisi perheelle helppoa kaiverruttaa minulle muistovärssy, jos olisin ammatgiltani tinuri. Monet varmaan tietävä sen klassisen värssyn. jonka leski laitatti seppeennauhoihin: "Paljon tinasit, paljon pilasit, vihdoin kolvis kylmeni".

Ja nyt alkaa taas pilvirntama rynnistää.
Mahtaakohan lähdöstämme tulla mitään,,,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
leski tilasi seppelettä, ja myyfä kysyi, mitä laitetaan seppeleen nauhoihin.
- Laitetaan nyt että Lepää rauhassa molemmin puolin ja taivaassa tavataan jos sopii.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oho! Uskokaa tai älkää, maa oli aivan valkoinen, kun ukkonen jyrähteli, salamat leimahtelivat ja rakeita tuli niin, että kyllä osasi antaa arvoa sille, että oli katto pään päällä!
Aamupäivällä oli sen näköistä, että saisimme nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä, mutta tämänpäiväisen veroista raekuuroa en ole vuosikausiin nähnyt.
Nyt on vesisade jo liuottanut rakeet, ja vettä tulee niin rivakasti, että harvat jalankulkijat painavat niskat kyyryssä mahdollisimman kovaa vauhtia eteenpäin.
Ehkä vähän helpommalla pääsevat ne, joita takatuuli vauhdittaa, mutta vastatuuleen puskijat ovat todella tiukan paikan edessä. Tasapuolisuudesta pääsevät osallisiksi kaikki kesäkengissä kulkevat. Jalkakäytävät ja ajorata ovat kuin palokunnan ruiskun jäljiltä.
Ikään kuin jonkilaisena enteenä tulevasta suven ihanuudesta, on itäisellä taivaanrannalla valoisa pilvi lempeän sinisen taivaan ympäröimänä.

Eiköhän tästä vielä sää selkene. Sadekin taitaa lakanneen päätellen siitä, että vesilätäköissä eivät enää läiskähtele sadepisarat.
Tuulikin näyttää tyyntyneen. Naarpurin koivutkaan eivät enää kumartele katkeamaisillaan. Vähän ne oksia riiputaessaan ikään kuin vilkuttavat, että heipä hei, mylläkkä on ohi.
Ilmianna
Jaa
Ruuanlaitto grillissä tai nuotiopaikalla on inspiroivaa , ruoka saa ihan uuden säväyksen varsinkin hiiligrillissä tai nuotion savuista. Nuoret ovat innostaneet minutkin kokeilemaan monenlaisien vihannesten , ja jopa hedelmien grillausta. Itse suosin vartaita, joissa pienet palaset kypsyvät nopeasti, ei ole vaarana käräyttää karsinogeenisiksi. Jotain mieluisia makuja sisältävää valelukastiketta, niin tuleepa suunmukaista. Tiskiäkin säästyy, kun ei tarvitse pannuja eikä kattiloita käyttää. Olen myös innokas nyytittäjä, laitan folioon kasvissuikaleita tai perunaviipaleita, uutta sipulia varsineen, kesäkurpitsaa ja jotain kalaa tai kanaa . Hiukan kasviöljyä ja paljon yrttejä, ehkäpä tuorejuustoa, niin ihana aromi leviää kun nyytin avaa. Voihan folionyytissä kypsentää vaikka kokonaisen nauriin tai ahvenen, niitäkin on kokeiltu. Jos on pelkkä nuotio, siinä voi paistaa tikkupullat ja lapset haluavat valuvia vaahtokarkkejaan kärväytellä. Vanha kikka on laittaa nuotioon kala ensin voipaperiin, sitten sanomalehtiin käärittynä, ja kun paperit ovat palaneet, esiin tulee herkullinen valkea kalanliha, kunhan mustuneet kohdat ensin rapsuttelee pois. Olemme aina olleet innokkaita retkeilijöitä patikoiden ja veneellä, pelkällä trangiallakin saan murkinaa aikaan
Mikä parasta, miehet ovat yleensä innostuneet grillauksesta, ja siihen saa koko porukan omatoimisesti mukaan.

Täyteläinen lohikeitto on aina hyvä valinta, oiva ohje Mdk:lta, varmasti tuorejuusto antaa täyteläisen maun, eikä juhlasopan kermassakaan kannata pihistellä, porkkanat antavat väriä ja makeutta. Kalaliemikuutioita en juuri käytä, varsinkin kun on ruoto ja muita roippeita, joista voi liemen keittää. Jossain kalaliemikuutossa on ollut turhan vahva sellerin maku. Anoppimuori laittoi kalakeittokattilaan päällimmäiseksi voidellun ruisleivän, kaipa siinä oma taikansa oli.
Juhannuksen aikaan savustetaan kalaa, kirjolohi kaupan kalatiskiltä sopii siihen. Varmasti grillaillaankin, katos on suojana sateen sattuessa. Lettuja meillä saa myös, muurikka on trimmattu juhannuskuntoon.

Saunan pesu oli maanantain ohjelmanummero, kun lauteet saattoi jynssätä ja kuivata ulkona auringossa ja tuulessa. Ensmmäiset saunavastat riittävät juhannuskoivuiksi, tuoksu on tärkein. Juhannusruususta on vasta muutama kukka on auennut, mutta onhan yllinkyllin lajeja kukassa vaikka juhannustaikojen ja seppeleiden tekoon.
Viileää, mutta poutaa on luvassa, pysyttelemme pääosin maissa , vaatetta vaan ylle sään mukaan, eleganssista viis. Mitään ihmeempiä kalaaseja ei ole suunnitelmissa, mutta perinteikkäitä laituritansseja en suosiolla väliin jätä.
Ilmianna
Jaa
Että ihan rakeita on tänään roiskautellut! En kyllä ole huomannut sellaista täällä. No..onhan Nurmijärvi paljon pohjoisempanakin.)) Vettä kyllä pudotteli täälläkin. Sen huomasin selvästi kun olin roskiskeikalla ja sen lisäkenkillä. Niin se yllätti, että päälläni ollut pusakka kunnolla kastui.

Kalasoppaan sen verran, meillä taitaa olla yksinkertaisemmat reseptit. Lohen "roippeet" käytetään aina. Selkäruoto pätkitään pataan, tottuneilla ruotokalan syöjillä se ruoto putsautuu hyvin ruokailun yhteydessä. Niin myös ahven ja särkikeitosta. Pienehkön muikun ruodot pehmenee keitossa niin, että voi hyvin lusikoida suunhunsa ruotoineen. Sipulia, kermaa tai voita ja näkkileipää tai kuivettuneita leivänkannikoita voi murennella sekaan. Tietysti perunat tulee mukaan ekana, eikä porkkanatkaan haittaa . Siinäpä tärkeimmät kalasopasta.

Eihän se grillaus ole oikein suotavaa kerrostalon parvekkeella. Ei meillä taida olla suoraa kieltoa, mutta sanomisia välttääkseen kai ihmiset välttelevät sitä. Pihalla on kyllä hyvää tilaa ja kyllä siellä omilla välineillään joku joskus grillaamista puuhaa. Yhteisissä tapahtumissa on järeä grilli ja makkarat kärventyy. Luultavasti tänäkin juhannuksena. En vielä tiedä olenko mukana.

Siinä se meni vuoden pisin päivä - tai ainakin toiseksi pisin. Virvoittavan kasteen sain, onhan sekin jotakin. Katsellaan...
Ilmianna
Jaa
Huomenta pilviseen ja melko viileän tuntuiseen torstai päivään, yksitoista astetta mittarissa.
Aika usein se tämä sää on juhannuksen aikoihin epävakaiselta näyttänyt, mutta nyt jo koko kevät ja kesän alku tätä samaa epävakaata.
Liikenne kuitenkin tänä päivänä vilkastuu, sillä kokoille sitä on päästävä satoi tai paistoi.
Järvellä tapahtuvat tapahtumat voi tämän viileän ilman säästää ihmishenkiä, toivottavasti näin myös liikenteessä.

Kyllä se tuo grillaus on nyt pop ja helpottaahan se ainakin tiski määrää, kun sormilla syödään ja näin sitä on tehty ennen vanhaankin, tosin sivistys on tuonut mukanaan kaikenlaisia tapoja.
En ole ottanut selvää miten parvekkeella minun talossa onnistuisi, muistelen että joskus on ollut sellaista viestiä, sähköiset grillit ja savustus pöntöt olisi mahdollisia, en kuitenkaan grillauksen tuoksuja ole tunnistanut.

Hyvähän se on lupa kysyä sinne taivaallisiinkin oloihin, varmuus kaikessa;)

Haudalla käyntiä olen minäkin miettinyt , katurilla sinne pääsee arki päivinä, aikaa jäisi kuljeskella ja katsella, toista tuntia menisi ennen kuin pääsisi pois, tytär on tavallisesti käyttänyt, mutta nyt ovat tiiviisti lomansa mökillä.
Hauta on hoidossa ja olisi käytävä katsomassa, miten hyvin ovat kuntoon saaneet.
No eiköhän tässä vielä kesän mittaan sinnekin pääse.

Ei todella taida Lapissa lämmintä olla, keskiyön taivaskin voi pilveen vetää, olisihan se elämys etelän matkaajille, jos taivas auringon näyttäisi.
Sellainen takan olemassa olo on varmaan ihanuus, kun voi istua ja katsella liekkien leikkiä, siinäpä kokon tuntua Hurskaisella;)

En usko ryppyjen vaikuttavan tuntemiseen, mutta aikaa on kulunut jo niin paljon, että muistikuvat häipyneet, mutta kyllä se tunnistaminen onnistuu, kokeillaan meri-kukka;)

Vesi kielelle tulee, kun Mdk-Mdk lohisoppaa lueskelee, siis ohjetta, jos tuo ei maistu kaikille, ei sitten mikään.
Minä ohrarieskan sen savolaisen tapaan tehdyn aion tehdä, ryynit piimään likoamaan ja huomenissa sitä sitten nautiskelen.
Konstailematon ruoka, piimää, ohraryynejä, pari munaa, suolaa ja vähän vehnäjauhoa siteeksi ja jopa maistuu.
Lämpimänä voita vaan päälle ja nauttimaan maku elämyksestä, juhannuksen aikaan tulee tätä herkkua tehtyä.

Kiva että muorilla kävi vieras joka osasi apua antaa koneenkin kanssa.

Nyt sitten taas tämä tavaksi tullut jännitys juttu, lähteekö ja miten monta kertaa;)
Jussin odotuksiin ja terveiset Savon suunnasta;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tapio Rautavaara - Menen Enkä Meinaa 1965 löytyy You Tobesta.
Oli pakko etsiä ja kuunnella, vaikka minun "ohjelmani" olikin tänään, että ajattelin....

Ajattelin (menen enkä meinaa) ja lähdinkin Prismaan kaupoille, koska siellä on myös Alko, mutta jo parkkipaikka oli niin täynnä ja ostoskärryt vähissä, että kävin vain Alkossa. Ruokaa saan myöhemminkin.

Sitten ajattelin mennä sinne silitys possakkaani, mutta (klo 12) ovet oli lukossa, lapset nukkumassa, joten sitä en edes ajatellut, että pimputan ovikelloa, koska sieltä olisi herännyt kaksi hyvin vihaista lasta ja kun ajattelin, että käyn siellä samalla suihkussa, niin tietenkin myös saunan ovi on lukossa ja minulla ei ole nyt heidän uusia avaimiaa, jonka jälkeen taas ajattelin, että otan ainakin muutaman raparperin, mutta nekin oli jo kerätty, onneksi.

Sitä en edes paljon ajatellut, että nyt kotiin vain kiireen vilkkaan, ennen`kuin "ostokset" happanee ja onnistuihan se vihdoinkin, eikä vain meinannut ja jäänyt ajatusten tasolle.! DD

Oli taas ihmeellistä katsella siinä Prismassa ,että vähintäinkin maailmanloppu on tiedossa, vai uhkaako ISIS ja islamisti hyökätä ja porukka painuu bunkkereihin piiloon rukoilemaan Jumalaa, koska ainakin ruokaa oli jokainen varannut riittävästi ainakin vuodeksi meikäläisen tarpeisiin verrattuna. No, pois pilkka minusta. Onhan se hyvä, että ruoka ei ainakaan lopu, mutta ei ilmeisesti juomatkaan, koska en ollut suinkaan ainoa asiakas Alkossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kovin kiireellisinä ja hätäisinä ihmiset hötkyilivät marketissa. Lievää tunkua oli ja tietysti minäkin aina jonkun tiellä. Asiallisestihan se kuitenkin meni ja todella isot kuormat tavaraa kassoille meni. Minulla ei ollut edes peräkärryä mukanani, hyvin kulkivat ostokseni kädessä roikotellen. Luultavasti jotain tarvittavaa löytyy vielä ensi viikollakin.

Aamupäivä oli ihan hyvä, ehkä vähän kaltsa keli. Iltapäivästä vettä tulla rumpsahti kunnolla. Eipä näytä hikinen helle Juhannukseksi tulevan. Jos on kunnon keli, täytyy paikallisessa juhlahumussa pistäytyä, tai sitten menee tupatöiksi.

Niin...sehän onkin huomenissa jo Juhannusaatto, varsinainen juhlapäivä. Teille kaikille hyvää juhlaa tai lepoa, kullekin mieltymysten ja mahdollisuuksien mukaan. Terv. ynnämuu.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Sairas, naapurissani asuva kd-hakkeri torppasi kirjoitukseni. Jarrutti niin kauan että vaihdoin musiikille.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Päivä kulunut osin siivouksenkin merkeissä, niin onhan huomenna juhannusaatto , ehkä aamulla käväisen hakemassa muutaman koivunoksan ja samalla vähän noita tienvarsikukkia. silloin on juhannus valmis tuoksuineen.
Kyllähän minä kävin myös kaupassa ja varasin jonkinverran, ettei ainakaan huomenna kauppaan tarvitse mennä.
Tosin sovimme kälyni kanssa, että menemme hänen luokseen huomenna iltapäivällä, kuulema sauna ja krilli on kuumana. Se on se entinen kotipaikkani jossa minä synnyin, se piha on vieläkin rakas, ei siellä muuta vanhaa ole jäljellä kuin se saunarakennus sekä sireeni ja ruusupuskat jotka nyt on vain pihan koristeena. Samassa savusaunassa olen ensilöylyt ottanut.
Siellä juhannusaatto vietetään, joten Hauskaa Juhannusta kaikille: Late& Venlastiina.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Hyvää Juhannuksen juhlaa ystävät, nyt sitten keskikesän juhlimisen aika.
On juhla ja juhannus ilta ja koivut ja seppeleet,,,,ei mitään juhannukseen viittaavaa minun huushollissani, mutta siivottu on.
Jos jaksaisin lähtisin Laten tapaan jonkun oksan tuolta jostakin taittamaan, mutta pitäisi mennä melko kauas ennen kuin löytäisin ja se ei onnistu.
Parvekkeella kukkasia riittää ihailtavaksi asti, kaksi laatikollista on samettiruusua, maljaköynnös, äitienpäivä mini ruusu innostui kukkimaan, ainakin kymmenen kukkaa siinä, on hortenssia ja kolme amppelia miljoonatähteä röyhistelee komeasti.
Eipä passaa jättää tomaatin, kurkun ja kurpitsan kukkia mainitsematta, niistä kohta satoa alan odottamaan.
Kivasti kiipeää kurkut tikkaita taivasta kohti ja pieniä kurkun alkuja paljon, kurpitsa kukkii, mutta ei mitään kurpitsaksi alkavaa vielä ainakaan näy, tomaatit kukkivat hyvin myös.
Siinäpä minun kesäiloni ja sato toiveeni;)
Yhdeksän astetta lämmintä ja tuuli villinä puun oksia kiikuttaa, ei oikein juhannus sää meitä helli.

Hyvin sisällä tarkenee, juuri koetin, patterit lämpimät.
Miten tuollainen naapuri onkaan Hurskaiselle sattunut, sanoisin että kova sana olisi sanottava moisesta, mutta jos sairas on, jätä sanomatta.

Kaupassa kävin jo keskiviikkona ja kaikki tarvittavat sattui mukaan, paljonkos sitä yksi ihminen tarvitsee, ostin palan sianniskaa ja sen uuniin laitan saanpa leikata monta kertaa siitä ateriaksi.
Eipä noista juhannus menoista ole tullut otettua selvää, mutta ei edes mielitekoa mihinkään, katselen ikkunasta jos jotain näkyy.
Hiljaiseksi tämä kaupunki menee, rannoille ja mökeille väki menee ja niin tehtiin mekin, kun aikaa entistä eleltiin.
Nyt vaan muistoissa siellä mökillä oleilen, kuvia katselen menneistä ajoista, kissoista ja koirista, miehen muistokin aina vaan useammin mieleen tulee, tämä on nyt tätä aikaa elämässä.

Alkossa en käynyt, voipa melkein kymmeneen sormeen sen liikkeen oven aukaisun laskea elämässäni.
No ainahan sitä Tallinnan tuliaisia on tullut tuotu ja on tuolla kaapissa seisseet. lienevät jo happamoituneet;)
Nuorilla on tapa nukkua pitkään aamulla ja sitten yöhön asti valvovat, ei oikein sovi minunkaan elämän muotoon moinen.
Ehkä se heilläkin muuttuu, kun vanhenevat, tai sitten ei.
Kyllähän kaupan hyllyjä ovat myyjät saaneet täyttää, kyllä se grillaus tarpeita tarvitsee ja jos väkeä kokoontuu, ruokaa menee paljon, ehkä vähän mässäilyn puolellekin.

Nyt minä laitan rieskan uuniin ja sen kanssa sosesoppaa syön, siinä minun juhannus ateriani tänään.
Herkkuni muuttuvat aina vaan vaatimattomiksi, ei oikein tiedä mitä milloinkin mieleistä löytää.
Menua ei voi hienoksi nimittää, mutta suussa maistuvaksi kumminkin.
Toivotan kaikille oikein hyvää aatto juhlintaa, rauhallisuutta ei tarvitse tämän ikäisille toivottaa, kunhan vain rauhaa riittäisi ympäristössä.
Voikaa hyvin ja iloitkaa kesän riemuista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Laitankin nyt juhannusterveiseni kun on odotettavissa että että illemmalla lähetys ei onnistu. Mukavan viileä päivä ei sateita sattunut.
Olisin tarvinnut ostaa hiukan vihanneksia, mutta käännyin eteisestä takas kun jonoissa oli paljon asiakkaita. Myymälät ovat auki kaikkina päivinä siinä yhtiössä.

Hyvää juhannusaattoiltaa kaikille palstalaisille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Siltä se näytti eilen kauppareissulla, ikään kuin joku olisi aikonut ostaa kaupan tyhjäksi.
Toisaalta ymmärrän, kun muistelen kesiä jolloin vieras joukko oli 14-16 henkeä. Puolet niistä 2 vrk siinä kyllä sai olla suuri peräkärryllinen kaikenlaista syötävää
Aamiaiset, ruuat, päiväkahviherkut, grillilihat,nuotiomakkarat tykötarpeineen.
Ainahan sitä juhannuksena pitää olla erikois herkkujakin!
Mutta olihan se äärettömän mukavaa aikaa....
Kyllä nytkin pyhinä käy muutama vieras.
Kaikille toivottelen oikein HYVÄÄ JUHANNUSTA. Ensi viikolla alkaa oikea kesä.!! 😎☺
Ilmianna
Jaa
Uusi
Odottelen tässä juhannusvieraita, mutta tiedän, että ei he vielä hetkeen tule, koska töissäkin meni myöhään eilen illalla.
Eikä tien päällä kannata kiirehtiä, varsinkaan juhannuksena!
Oikein hyvää ja leppoisaa juhannusta kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Uusi
Skillanin innoittamana kävin laittamaan ohrarieskaa, vaikka minulla olikin ohra-riisi sekoitetta, mutta väliäkös sillä. Sitten niitä munia kävin ottamaan ja eka oli hieman tiukassa ja oletin, että taaaaas on muna ollut jo rikki ja valunut hieman, joten hieman tiukempi ote ja se muna melkein räjähti silmilleni! Hyyyiiii, mikä haju, koska se oli aivan musta, siis mätä. Että voikin olla niin pahan hajuinen ja nyt koko kämppä haisee mädäntyneelle, vaikka se onneksi räjähti sinne kennoon, eikä pitkin keittiön seiniä. On tässä nyt juhannus tuoksut.

Minun ruokailu on sitten sitä´sun tätä, koska en viitsi lähteä kauppaan hakemaan mitään herkkuja, kunnes syön nuo entiset pois ja onhan minulla rieskaa tulossa, pari pihviä ja makkaraa, joka on alkanut myös olemaan vastenmielistä ruokaa nykyisin. Hernesoppaa löytyy aina ja sitä en ole syönyt aikoihin, joten rieskan kyytipojaksi vaikka sitä. Olisihan se toista nuotiolla tai grillissä laitettuna, mutta täytyy mennä Kesäteatteriin, jossa saa sitten ihanaa grillimakkaraa.

Pilvistä on täällä ja lämpöäkin 16+ ulkona, mutta sisällä olen lukemassa kuitenkin. Onkohan minusta tullut ärtyisä vanhus, koska nyt ärsyttää aina noissa kirjoissa esiintyvä "huokaisi" sana, kun itse sanoisin lyhyesti "huokasi"........ Ja kas´, kun asian kirjoittaa niin huomasin, että itse "sanoisin", niin miksi en "huokaisi".D Lakkasi (ei lakkaisi) ärsyttämästä, mutta mitähän muuta keksisin, ....voi ei, en keksi nyt enää mitään, koska sotkeudun kuin "summanen housuihinsa".D Menen nyt ikkunan viereen seisomaan ja pian käännyn siihen selin ja en ärsyynny yhtään, että kaikissa kirjoissa noin kirjoitetaan.

Ja ilmakin vaihtelee, koska nyt paistaa aurinko ja on paljon sinistä taivasta, mutta eilen kauppareissulla satoi täälläkin rakeita ja tuli vettä, mutta hetken päästä oli pilvet pois ja sitten taas koti ovelta kun katselin oli mitä ihanin pilvetön taivas, mutta vettä tuli kaatamalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uusi
Olen minäkin kokenut täysin pilvettömältä taivaalta tulleen isoja mutta vain muutamia vesipisaroita.. Arvelen ilmiön syyksi lentokoneesta lähteneet vesitipat.
Kaukoidän reittikoneet lentävät tästä useimmiten yli. Tuuli voisi kuljettaa sadetta paikalle, jonka yllä on kirkkkaan sininen taivas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Moi.
Ihan nauratti nuo Kristiina23 jutut. Noin on. Joskus joku ihan toisarvoinen asiaa saa ärsyyntymään
....jostain syystä.
Aika kiva tuo herne keitto
on juhannus ruokana......
Itse kyllä pidän kovasti hernekeitosta- -ei vaan ole koskaan tullut ajatelleeksi sitä juhannus ruokana.

Nyt paistaa aurinko. Illan mittaan pitää lähteä humppajalkaa kokeilemaan ja kokkoa
Katsomaan. Vatsa on pullollaan monen moisia herkkuja.
Hyvää juhannuksen aikaa.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Ei voi valittaa, että elämässä ei olisi vaihtelua:
Aamulla tuli vettä kuin aisaa, sitten oli oikea keskikesän helle, ja aurinko paahtoi täysillä. kunnes taas taivas vetäytyi pilveen. Nyt näyttää uhkaavasti siltä että vettä olisi tulossa,

Iloitsimme etukäteen siitä, että lähtisimme kälyn luo jussia juhlimaan.
Olin aika rämppäkunnossa jo eilen, vuoron perään pettivät polvet ja nilkat. Eikä se pettäminen niin karmeaa ollut kuin se kipu, joka oli viedä jalat alta. Kun sitten ranteet ja nilkat osallistuivat piikittelyyn, ei ollut muuta paikkaa kuin peti. Kerrankin menin ajoissa nukkumaan luottaen siihen, että kai se uni mummonkin parantaa, kun se vanhan viisauiden mukaan lapsen parantaa.

Ei tehonnut vanha viisaus vanhalle. Piti peruuttaa lähteminen, ja harmittaa niin vietävästi. En pystynyt lähtemään edes perinteiseen "meijujen" ja niittykukkien hakuun ensimmäisen kerran elämässäni.
Nyt kylläkin tuoksuu huusholli juhannukselle, sillä Late kävi yksin keräämässä kukat ja koivunoksat. Olen vain niin perhanan lapsellinen, että melkein itkeä pillitän, kun luontoretki jäi tekemättä.

Saimme kutsun naapuriston yhteiseen grillitilaisuuteen, joka pidetään pihallamme ihan ulko-oven läheisyydessä. Jos minusta ei ole lähtijäksi, voi tuo omaishoitajani hyvällä omallatunnolla ja turhia huolehtimatta mennä yksin edustamaan meidän lukaaliamme.

Niin että hyvää juhannusta sekä talomme pihalle että Kahvipirtin väelle!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Uusi
Meri-kukka98 naureskeli tuolla minun hernesoppa Juhannus ruokana, mutta tuli mieleeni, että joskus äitini kertoi, että hän oli sanonut isälle, että Jouluna tarjotaan vain hernesoppaa. Isä osti kinkun, koska lapset tuli Jouluksi, mutta sitä en tiedä, tuliko siitä velkaa? Aina meillä oli ollut kinkku omasta takaa, mutta silloin ei ollut ja minä en ymmärtänyt tätä tilannetta, että rahaakin olisi pitänyt antaa, koska aina se oli mielestäni itsestään selvyys, että kotiin sai aina mennä ja ruokahuolto pelasi, kuin täysihoitolassa.

Kyllä huomasin jo sen sitten myöhemmin, että aina me mentiin sinne Jouluksi ja ei viety kinkkua, eikä lähetelty rahaa, koska mielestäni siellä oli kaikkea liikaakin, siis ruokaa, mutta millä rahalla?

Arvaa harmittaako nyt, kuinka typerä olen ollut?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uusi
Iloista Juhannusiltaa Pirttiin 😀

Ei ole Late ja Venlastinttu ainoat joilla peruuntui lähtö kipujen takia. Lapsuuden ystävättäreni perui aamupäivällä lähtömme heidän mökilleen, kun vatsakivut oli esteenä. No. en minä surrut, sisällä olisimme varmaan kattaneet juhannuspöydän, eikä se yhtä kivaa ole kuin laiturilla grillaaminen. Tuleehan taas lämpimämpää, vaikka enpä olisi itse palellut, onhan villapusakkaa ja muita vermeitä niskaan 😊

Huomenna pistäydyn cafe Merenneidossa, nyt illalla siellä on niin täyttä, että kotona on kivampaa.

Suomen lippu liehuu parvekkeeni edessä niin kauniina.

❤️ Hyvää Juhannusta kaikille 🌷🍀🌺☘️☘️🌸🌸🌿
💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Hyvää juhannusta kaikille.

Minulla on oikea käsi paketissa,kipsasivat sen eilen.
Arvatkaa vain onko tämä näpuyttely helppoa.näkyillään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Muorille 77🐅
lähetän keinuvan valssin, kun koko Suomi tanssii, onneksi ei jalka ole paketissa, paranemisiin🌷

https://www.youtube.com/watch?v=UmB0mbJUniM
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KAHVIPIRTTI 130 / 2017

Huomenet ja taas uuteen pirttiin, aloitetaan puhtain päiväkirjoin ja muutenkin kesäisillä aatoksilla.
Juhannus tuossa tuokiossa ja onkin hyvä tuuletella tekstiilit ja pyyhkiä pölyt, on sitten juhannus kiireiden aikaan jo valmiina.
Koristeomenapuusta raaskin katkoa oksia maljakoihin, ovat niin kauniin vaalean punaisia ja kesäisiä, hyvän mielen antavia.
Raparperi piirakkaa kahvin kera nautittavaksi, jäätelöä sen kanssa löytyy pakkasesta, jokaiselle makujen mukaisina.

Vanhassa pirtissä Mdk-Mdk kertoili noista postin palveluista, eiköhän ne melko vaatimattomiksi jää, kun kiireellä niitä yrittävät.
Sanaristikot ovat vaikeus asteiltaan joka lehdessä erilaiset ja usein myös murteet vilisevät, en minäkään loppuun juuri milloinkaan osaa tehdä.

Löysin Neeassan piirakka tarjouksen, keitänkin kupin kahvia ja tässä siivouksen välissä nautiskelen, istahdan tuonne ulos varjoon, kuten sini-sirkku myös usein kertoo tekevänsä, ihanaa katsella tuota luonnon ihmeellisyyttä, siitä ei koskaan kyllikseen saa.

Hurskainen aina vaan hommia keksii, milloinka oikein nautit elämisen ilosta?
Onhan se niinkin, että kun yksin asustaa, aina sitä puuhaa löytää, ei ole ketään apuun tulemaan, koettu on.

Kateeksi käy meri-kukan kertomat kasvun ihmeet, niin se oli ennen minullakin, nyt vaan kukat parvekkeella, meinasi unohtua tomaatit, kurpitsa ja kurkut, niitä nyt jännään, miten onnistuu mikin.

Kyllä se vähän siltä tuntui, että suunniteltu kaiken varalta nuo irtaantumiset, mitä tapahtui perussuomalaisten kohdalla, ministerin paikat houkutti ratkaisut tekemään.
Toisaalta kai se oli hyvä, että hallitus pääse jatkoa hoitamaan, sekoilua olisi tullut jos kaatumaan olisi joutunut.
Samoissa hinnoissa on lohi täälläkin, mitä ynnämuu kerroit.

Nyt sitten tähän tyhjään ja lyhyeen pirtin ketjuun luulisi kaikkien viestien lähtevän, saa nähdä lähteekö tämä, jos uusimaan joudun, kyllä suututtaa.
Tervetuloa vanhoin kehoitukisin, tilaa on vanhoille ja uusille kirjoittajille;)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta