Uusi kaupungin valtuusto

Onkoselkärankaa

On paljon vartijana.Se päättää saako saksalainen pääomasijoitus yhtiö Infinergies Finland Oy pilata lopullisesti haapajärvisten ympäristön ja viihtyisyyden vuosikymmeniksi.
Asiaa kannatta pitää esillä.Tässä(kään) asiassa ei kannata laskea paikallislehden varaan.Sieltä on turha odottaa kriittistä ja tutkivaa journalismia.Se ja muukin lehdistö,päättäjät mukaan lukien syö täysin tuulivoimayhtiöiden ja heidän lobbariensa kädestä.Uutisointi on kuin suoraan tuuliyhtiöiden PR-osastoilta.
Jopa suoranaiset valheet julkaistaan julkaistaan niitä kyseenalaistamatta.
Esim. väite,että tuulivoima puhdasta ja päästötöntä energiaa.
Sehän ei tietenkään pidä paikkaansa.Sen ymmärtää jo peruskoulun fysiikan oppimäärällä.
Tuulivoiman mahdolliset terveyshaitat ovat vielä kyseenalaisia,koska asiasta ei tiedetä vielä tarpeeksi,mutta raakaa faktaa ja numeroita ovat tuulivoiman saamat miljardituet.Ei ihme,että vastustajat pyritään kaikin keinoin leimaamaan luulotautisiksi höperöiksi.

12

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Merkkierkkikin

      Niin se on!

    • VaellammekoPimeydessä

      Oletteko muuten panneet merkille, että erilaisilla menetelmillä tuotetulle energialle ei ole julkistettu selkeää hintaa kilowattitunnille.
      Vaellammeko pimeydessä??

    • näinkävi

      Näiltä sattumavoiman kannattajilta pitäls katkaista sähköt tuulettomina päivinä.Heiltä tulis myös periä ylimääränen päästövero.Esim. saksassa päästöt on kasvanut voimakkaasti,kun tuulivoiman takia hiilen käyttöä on jouduttu lisäämään.

    • åkjh

      Vaalipuheitteinsa mukaan uudessa valtuustossa on ainakin yksi tuulivoiman asiamies ja puolestapuhuja.

    • JuhaSipilänuskonveli

      Tuulivoima on tulevaisuutta. Tervetuloa vain kehitys, tänne sisäsiittoiseen impivaaraan..

      • hyvätveljet

        Ojalan laskuopin mukaan 1 1 on 2
        Sipilän ja kepun laskuopin mukaan 1 1 on 3 valtion tukiaisten avulla.Seura lehdessä oli tästä laaja juttu.


      • Heisenberg747

        Toivottavaa olisi, tai jopa suotavaa, että uusi valtuusto olisi pikkaisen aktiivisemmalla otteella liikenteessä mitä edellinen oli. Valitettavaa on tietysti valtuuston ikäjakauma. Haapajärvellä politiikka ei innosta nuoria, eikä oikeastaan koulutettuakaan väestön osaa, eli noita joilla oikeasti olisi jotakin todellista annettavaa, ja vaikutusta päätösten teossa.
        Nuorilla ja työikäisillä aikuisilla on lisäksi usein parempi käsitys kaupunkikuvasta, sekä arvoista kuten perhe ja luonto.

        Huolimatta yleisestä mielipiteestä, itse en kyllä henkilökohtaisesti ole vakuuttunut paikallisjärjestöjen ehdokas hankinnan metodeista ennen kunnallisvaaleja. Erästä keskustan lobbaria puhutettuani, sain käsityksen että idearikkautta puuttuu myös sillä rintamalla, ja pahasti. Toisin sanoen, vanhoja kosittiin mitä kosittiin, ja uusien tuli suurinpiirtein tyrkyttää itseään.

        Lisäksi tämä uusi valtuusto on pahasti miesvoittoinen. Aina parempi jos sukupuolijakauma olisi lähempänä tasa-arvoista, vaikkakin itse olen sitä mieltä, että virkaan kuin virkaan, tai toimeen tulisi valita aina paras henkilö sukupuoleen katsomatta. Sama homma lautakunnissa. Nyt ei oikein kokoonpano vakuuta, täytyy tunnustaa.

        Tuulivoima on tulevaisuutta, silloin kun myllyt pyörii. Toinen noista nyt pystyssä olevista myllyistä on ollut pysähdyksissä toista viikkoa, eikä kukaan tiedä minkä takia. Myllyt sinänsä ei omasta mielestäni pilaa ympäristöä, kyllä niihin on jo silmä tottunut vaikka itse asunkin näköalapaikalla. Mitä taas tulee terveysvaikutuksiin, niin luulotautia meissä on monenlaista muutenkin, varsinkin haapajärvellä, ja varsinkin sen sivukylillä jossa jo sukupolvia sitten on naitu ristiin aina kun keretty. Takuu tariffi itsessään on tietysti hiukan kyseenalainen metodi tuulivoiman tukemiseen, mutta niin on energia-alalla moni muukin asia kyseenalaista, olipa kysymyksessä sitten bioenergia, ydinvoima tai ihan mikä tahansa. Rapatessa tuppaa roiskua, ja väitänkin että tuulivoima on kuitenkin pahoista pienimpiä.

        Huomattavasti parempia hankkeita nämä myllyt on omalle kaupungillemme, kuin esimerkiksi kaupunkikuvaa peittävät peltihallit keskustaan (stoolperi), tai Ouluntien teollisuusalue, jota ei koskaan osattu markkinoida, ja johon ei koskaan saada yrityksiä kaavoihin kangistuneen päätöksen teon takia. Silti piti rakentaa oikein pikitiet ja infra valmiiksi asti. Ja nyt, kuinkas muuten, peltihalli myös sinne.

        Torillekkin laitettiin oikeen lämpöputket pitkällisen jappasun jälkeen.. Mutta toristapa tulikin varsin epäonnistunut veivaus. Ensinnäkin tori on pieni, ja väärässä paikassa. Peltihallin peitossa. Pikkusen malttia, ja kohta olisi iso tori ollut valmiina Arinan tontilla. Muutenkin on väärin puhua Stoolperista kauppakeskuksena. Ennen matkahuollon kiinteistössä oli puolet enempi yrityksiä kun nykyisessä. Eli todellisuudessa taantumaa tuli siinäkin asiassa.

        Ja ompa muuten vittumainen se Stoolperin parkkipaikka, ja liikennejärjestelyt ylipäätään. Stoolperin ja torin suunnittelija voitas hirttää munista tai jostahi muusta ulokkeesta.. Silloista valtuustoa vaivasi vissiin vauhtisokeus, eikä kukaan nähny nokkaansa pitemmälle sillon kun suunnitelmiä pyöritettiin ja kaavoja laadittiin. Tapeltiin vaan jostain helvetin lämpöputkista.

        Entäpä sitten se kauhiasti hypetetty valotaulu. Ei muuten näy kunnolla ei puistokadulle, eikä valtatielle. No, elämä on valintoja täynnä. Haapajärvellä ei osattu valita edes valotaulun paikkaa jomman kumman tien varteen, ja nyt se ei näy kunnolla kumpaankaan tihirustamatta. Kauhiaa säätämistä.

        Jotensakki tämä meininki on täällä semmosta, että hirvittää. Kauhiasti vaan viljellään samoja kuluneita fraaseja Haapajärven vetovoimatekijöistä ja niiden kehityksestä heti kun joku uusi toimija ilmaantuu pitäjään. Samat vanhat jäärät istuu valtuustossa ja lautakunnissa, ja kaupungin yhtiöitten hallituksissa, ja mikään ei oikiasti kehity. Kosmeettisilla muutoksilla ei valitettavasti saada "nokkaa nousuun", pitäisi olla pokkaa raaputtaa pinnan alta ja syvältä, sieltä missä se koko pitäjän suurin ahistus ja synnit on, ja mihin ei aurinko paista.

        Ja se perkeleen teekuppi idiotismi voitas jo oikiasti kuopata.


    • jklhhk

      https://sairastuulivoima.com/ Tähän sivustoon kannattaa perehtyä! Tuulivoima on kaikelle elolliselle vaarallista. Tappaa hitaasti. Tuulivoima tuottaa infraääntä, joka tuntuu elimistössä pitkällä aikavälillä. Älkää missään nimessä laittako noita!! Roottorit sammuksiin! Vaikutukset menevät yli kunta rajojen. Tuotantoeläimetkin kärsivät! Maatalousoppilaitos kokee opiskelijakadon. Metsän eläimet lähtevät liikkeelle ja alueen eliöstö yli 30 kilometrin säteeltä sairastuu, muuttaa pois tai kuolee ennenaikaisesti TUULIVOIMAN PAINEAALTOILUN JA IMPULSSI INFRAÄÄNEN YHTEISVAIKUTUKSESTA! ÄLKÄÄ TEHKÖ HÄTIKÖITYJÄ LIIAN NOPEITA PÄÄTÖKSIÄ!!!!!! TÄYTYY TUTKIA TARKKAAN, MITÄ JO PYSTYSSÄ OLEVAT MYLLYT 100 KILOMETRIN SÄTEELLÄ SAAVAT AIKAAN! VAIKUTUS TUNTUU JO YLI 30 KM SÄTEELLÄ MYLLYISTÄ JA SE EI OLE POSITIIVINEN. PAINEEN TUNNETTA PÄÄSSÄ JA KORVISSA, TINNITUSTA, SYDÄMEN RYTMIHÄIRIÖITÄ, KORVIIN PISTÄÄ, OKSETTAA, RIPULOINTIA. YÖLLÄ EI PYSTY NUKKUMAAN KUIN PÄTKISSÄ. PAKKO LAITTAA KUULOSUOJAIMET PÄÄHÄN, ETTÄ VOI EDES JOTENKIN PÄTKÄN TORKKUA! TUULIVOIMALOILLA ON VÄISTÄMÄTÖN KIELTEINEN YHTEISVAIKUTUS!!! HAAPAJÄRVI JA SEN LÄHI KUNNAT/KAUPUNGIT AUTIOITUVAT! KUKA HALUAA MUUTTAA JATKOSSA NÄILLE SEUDUILLE PAINEKATTILAAN PORISEMAAN?!?! EI KUKAAN! KUKA MAKSAA LOPPULASKUN? HAAPAJÄRVEN PÄÄTTÄJÄT?
      JÄRKI KÄTEEN! Peltoaavalla valtavien tuulivoimaloiden paineaallot ja impulssi infraäänet kertautuvat ja iskeytyvät hurjalla voimalla jopa yli 30 km:n päähän asutukseen ja luonnonsuojelumetsiin, kouluihin, pieniin lapsiin, vanhuksiin, kotieläimiin.. ihan kaikkiin. Kukaan ei voi väistää sen vaikutusta. EN VOI YMMÄRTÄÄ TÄTÄ VÄÄRYYTTÄ!!!! PYSÄYTTÄKÄÄ TOIMINTA HETI ENNEN KUIN ON MYÖHÄISTÄ. KAIKKI OVAT SAIRASTUNEET JA ALUE AUTIOITUU. KUNNIOITTAVASTI, TÄSTÄ PALJON KÄRSIVÄ JA KANSAN PUOLTAPITÄVÄ. Toivon, että asiasta on paljon puolueetonta järkevää keskustelua. TOTUUS ESIIN!

    • sssssskl

      Nuo karseat, kiduttavat oireet loppuvat heti, kun pääsee 10 km:n päähän tuulivoimaloiden 30 kilometrin säteen vaikutuspiiristä! Täällä ihmisillä on jo ollut ambulanssireissuja ja lääkkeiden lisäämisiä Haapajärven tuulivoimaloiden takia! Kirkas ja tuulinen sää on pahin ja tuskaisin, kun paineaallon vaikutukset ovat sietämättömät. Sumuinen ja tuuleton sää on siunaus. Silloin voi hengittää hetken. Talossa on pakko pitää ikkunoita auki, että tuulivoimaloiden työntämän paineaallon saa osittain pois kodista. Voiko tästä tulla joku paineen aiheuttama tauti? Liiasta painekattilasta olosta? Eniten pelkään perheen ja muiden tuulivoimaloiden läheisyydessä olevien ihmisten ja eläinten puolesta (säde yli 30 km). Nyt jo metsän eläimet laukkaavat muita kuntia kohti, koska Haapajärvellä ei saata olla. MIETTIKÄÄ! MISSÄ JÄRJEN VALO?!???

    • ddtfrt

      https://www.youtube.com/watch?v=piDZBljbHls KATSOKAA VIDEO. NÄIN TUULIVOIMA HUIJAUS TAPAHTUU.

      TUULIVOIMA SUURI HUIJAUS !
      Paljonko tuulivoima päättäjät ovat saaneet rahaa, että tälläinen ’ tuulivoima myönteinen’ päätös syntyi?!?! Puoltavan äänen hinta kiinnostaa. 100 000 EUROA PER ÄÄNI????

    • ghkl

      https://www.youtube.com/watch?v=JDIKNR0pReY

      VÄÄRYYTTÄ PERKELE!!!!!! TUULIVOIMA!!!!!
      ON VALTIOITA, JOISSA TUULIVOIMA RAKENTAMINEN ON KIELLETTY TERVEYSVAIKUTUSTEN JA AUTIOITTAMISEN VUOKSI. JÄRKI KÄTEEN, PYYDÄN!
      Pidetään maaseutu ihanana. Laitetaan mieluummin aurinkokennoja talojen ja laitosten katoille.

    • jgsfg

      Voi, voi Haapajärven päättäjät! Joudutte maksumiehiksi tämän tuulivoimabisneksen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe