kupla puhkeaa, ja se tulee nyt.

GeneZimmermann

Pörssi tulee alas rytinällä nyt ennen juhannusta vähän maltillisemmin ja juhannuksen jälkeen kunnolla. Maltillinen dumppaaminen loppui tältä mieheltä tänään ja loputkin myin pois. Kaikki enteet ovat ilmassa, joten kehoitan niitäkin jotka asioita ja todellisia arvostustasoja seuraavat keventämään salkkua ankaralla kädellä. Jos loputkin arviot menevät nappiin,niin tankata kannattaa vasta loppusyksystä.

38

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivustaseuraaja.---

      minä en tee mitään. rillailen vaan ja seuraan sivusta.
      Jos jaksan, niin ostelen syksyllä, tai talvella, tai joskus lisää.....

    • näköharha

      omx indeksi on nyt 9780. saas nähdä miten käy

    • BaksuLompsa

      Ennustaja-Eukot siellä huutelee. Hame ja kireä huivi vaan puuttuu asusteista. Kohta saadaan nauraa sulle, kun meni "sammakosta" ennustamiset perseelleen. Myy vaan omasi niin minä ostan ne itselleni. Buahahahhahaaaaa, Köyhät kyykkyyn!

    • PohjaltaNoustaanAina

      Voiko aloittaja vähän perustella, että miksi osakkeet pitäisi myydä pörssiromahdusta ennen? Nehän voivat vielä kasvaa, vaikka kuinka monta kuukautta ja tappiota teet vain edestakaisilla ostoilla ja myynneillä. Toisen maailmansodan jälkeen on koettu 11 romahdusta, mutta arvaappas kuinka monta nousua? Niinpä, niitä on myös 11 kappaletta. Ei ne kurssit ikuisesti jää alas, joten perusteluja kaipaan tuohon myyntihysteriaasi.

      • kallista.on

        Pohjilta noustaan aina, mutta ei se välttämättä siltä tunnu ja kuulosta, kun pörssiromahdus on päällä. Muistelee vaikka mitä kommentteja oli 2008-2009. Pään pitäminen kylmänä muiden panikoidessa ja osakkeiden arvon sulaessa murto-osaan on helpommin sanottu kuin tehty, vaikka joiltakin se varmasti onnistuu.

        Osakkeiden myymisen järkevyys riippuu monesta asiasta. Minun tilanteeseeni on sopinut kuitata pienet myyntivoitot sellaisista osakkeista, missä on vaikea nähdä merkittävää nousupotentiaalia muutaman vuoden aikavälillä, eli jotka vaikuttavat toistaiseksi ns. tappiin hinnoitelluilta. Sen sijaan olen edelleen pitänyt muutamia firmoja, joilla on mielestäni keskimääräistä paremmin pullat uunissa lähivuosien kasvua ja tulosparannusta ajatellen.


    • 5675

      Niin näyttää. Sijoitukseni putosivat tänään 0,6%. Tämä on maailmanloppu eikä takaisin tulemista enää ole.

    • Lisääsääsää

      Ei ne kuplat ykskaks puhkea. Tänään ja eilen ostettu Componentaa, MetsäBoard B, ja hurjasti laskenutta Tokmannia. Tarkoitus vielä hankkia Outokumpua ja Nokiaa, kun laskevat vielä hitusen alas. Toki syksylläkin pitää ostaa lisää tulipa romahdus tai ei.

      • HKta

        HKScan myös hankinnan arvoinen.


      • Mitv

        Paljollako ostit .


    • kallista.on

      Toistaiseksi kupla ei ole osoittanut puhkeamisen merkkejä, vaan laskut päättyvät lyhyeen ja pörssi näkyy hakevan aina vain uusia huippuja. Tälle on keksitty erilaisia järkevän kuuloisia perusteluja kuten alhaiseen korkotasoon tai sijoittajien suureen käteispainoon vetoaminen, mutta nämä ovat mielestäni keinotekoista rationalisointia. Pörssi kun ei toimi rationaalisesti, vaan tunteella, eikä kukaan oikeasti tiedä, miksi pörssi hinnoittelee niin kuin hinnoittelee. Sitä paitsi alhainen korkotaso on ollut jo vuosikaudet, silti kurssit ovat heiluneet, eivätkä kaikki suurellä käteispainolla olevat sijoittajat suinkaan ryntää ostoksille heti kurssien laskiessa 5-10%, vaan moni odottaa huomattavasti suurempia pudotuksia.

      Varmaa kuitenkin on, että jossain vaiheessa ahneus väistyy ja tulee pelon vuoro. Varovainen sijoittaja varautuu keventämällä osakepainoa jo nyt, huimapää katsoo pelin loppuun asti.

    • E220_CDI

      Romahdus tulee aikanaan ihan varmasti, mutta kustannussyistä varovaisen sijoittajan toimet juuri nyt riippuvat hänen salkkunsa iästä, sisällöstä ja sijoitushorisontista.

      Ajoittaminen olisi helppoa, jos tietäisi milloin ollaan huipulla ja milloin pohjalla. Useimpien tutkimustietojen mukaan se onnistuu vain tuurilla.

    • kmerwmkmker

      Mä en ymmärrä tätä touhua kun usassa nyt hehkutetaan kuinka menee hyvin kun pörssit tekee ennätyksiä. Jossain vaiheessa ilman ennustuksia milloin tämä rysähtää alas kuin lehmän häntä. Tällöin itketään kun kaikki kaatuu?

      Mikä järki tässä touhussa on nyt juhlia koska kun romahdus tulee se vie taas ihmisiltä työt rahat ja talot niin kuin viimeksikin?

      • klikkausrahastusta

        Uutisista pula varmaan. Kohta alkaa sitten pelottelu.


      • rahapuhuu

        Se on silmänlumetta. Jenkeissä kaikki perustuu rahaan ja talouteen. Ihmiset kuvittelevat että maalla menee hyvin kun taloudessa menee hyvin vaikka samaan aikaan ihmiset tekevät montaa työtä ja trump repii obaman työn riekaleiksi koska se on hänen tarkoituksensa. Kulissien takana trump tekee tuhoa seuraavaan romahdukseen..pelkkää tunteen luontia kun hehkutetaan jokaista pörssin nousuliikettä ja uusien työpaikkojen syntyä.


      • piikki.kiinni
        rahapuhuu kirjoitti:

        Se on silmänlumetta. Jenkeissä kaikki perustuu rahaan ja talouteen. Ihmiset kuvittelevat että maalla menee hyvin kun taloudessa menee hyvin vaikka samaan aikaan ihmiset tekevät montaa työtä ja trump repii obaman työn riekaleiksi koska se on hänen tarkoituksensa. Kulissien takana trump tekee tuhoa seuraavaan romahdukseen..pelkkää tunteen luontia kun hehkutetaan jokaista pörssin nousuliikettä ja uusien työpaikkojen syntyä.

        Trumpin elvytyshankkeet eivät tule onnistumaan, koska ne pitäisi tehdä velkarahalla, eikä lupauksiin kohta jaksa uskoa enää kukaan. Talous voi tietysti kasvaa ja kurssit nousta, mutta sen täytyy tapahtua muista syistä.


      • mömmmöö
        piikki.kiinni kirjoitti:

        Trumpin elvytyshankkeet eivät tule onnistumaan, koska ne pitäisi tehdä velkarahalla, eikä lupauksiin kohta jaksa uskoa enää kukaan. Talous voi tietysti kasvaa ja kurssit nousta, mutta sen täytyy tapahtua muista syistä.

        Jenkkien talous ja kurssit ovat nousseet jo monta vuotta. Trump astui valmiiseen pöytään ja ottaa kunnian itselleen niin kuin narsistit tekeekin. Trumpin ajama hiilikaivosten henkiin herättäminen pitäisi olla vakava herätys suunnasta millä ollaan joka kostautuu tulevaisuudessa.


    • KorkoaKorolle

      Kuplan puhkeamin ei ihan yks kaks tule. Ei ainakaan lähivuosina. Käteinen vaan osakkeisiin tuottamaan, muuten jää voitot saamatta.

      • kurssit.tapissa

        Kukaan ei pysty ennustamaan kuplan puhkeamisen ajankohtaa, eikä myöskään tietämään, ettei sitä tule lähiaikoina.

        Minun mielestäni on viisasta pitää tavallista suurempaa käteispainoa tällä hetkellä, mitä perustelen osakkeiden yleisellä kalleudella, mutta kurssilaskun aikataulua en lähde veikkaamaan.


    • Amatoori_Sijoittaja

      En usko kauheeaan rytinään Pojoismaissa. Puuttuu useimmista osakkeista kuplahinnat. Jenkkien teknologia osakkeet saattavat notkahtaa kovastikin kesän-syksyn aikaan, ilmaa on enemmän, ja yhä usemmat kokevat sen ilmana, eivät tulevaisuuden tuottoodoksina.

      Tosin sen tuskin kaataa pörssiä ennemminkin rahat siirtyvät finanssi, perusteollisuus ja vähittäiskaupan osakkeisiin, jotka kaikki rypevät ihan pohjamudissa. Öljyosakkeeni olen itse myynyt ja seuraan raakaöljyn hinnan kehitystä, jos mennään alle 40 USD barrel WTI Crude oil hinnoissa niin palaan öljyfirmoihin.

      • kurssit.tapissa

        Pohjoismaista löytyy kohtuullisesti arvostettuja teknologiafirmoja, esim. Nokia ja Telia. Kansainväliset rahastot toimivat kuitenkin suurpiirteisesti, ostavat ja myyvät lähinnä toimialojen perusteella eivätkä poimi yksittäisiä firmoja, joten pohjoismaiset teknologiafirmat helposti ottavat takkiinsa suunnilleen saman verran kuin amerikkalaiset, jos niitä aletaan isolla kädellä myymään. Toisaalta sehän on vain oston paikka hyvähermoiselle sijoittajalle.

        Metalli- ja paperi/sellufirmat ovat korkealla, konepajat myös. Paljon riippuu Kiinasta. Euroopan pankit eivät ole välttämättä korkeassa kurssissa, mutta toimialaan liittyvät riskit ovat huomattavat hyvilläkin pankeilla. Eikä esim. Nordeaa voi enää halvaksi sanoa, se oli sitä kyllä vuosi sitten.

        Ikuisten lupausten sarjasta löytyy vielä jotain yhtiöitä, jos jaksaa odotella käännettä, jota on odoteltu jo hyvä tovi, esim. Stockmann ja HKScan. Venäjä-rahastoja voi harkita myös, jos öljyn hinta vielä laskee.

        Tiukassa on kohtuuhintainen ostettava, kuten korkeasuhdanteen huipulla on tapana olla. Tänään ostin Rapalaa ja Viking Linea pikkusummalla ajankuluksi. Muuten olen enemmänkin keventänyt osakepainoa.


      • juhannusonnyt

        "En usko kauheeaan rytinään Pojoismaissa. "

        Mä näen Suomen mahdollisuudet hyvinä aivopääoman tuottamisen kautta joka tosin vaatii suuremman panostuksen siihen. Suomen rytinä voi tulla siitä että täällä on liikaa perustyötä joka ei sovi Suomenkaltaiselle valtiolle kilpailutekijäksi. Historia on rakentunut raskaalle työlle ja se on ollut tähän asti Suomen menestystekijä mutta nyt se tarvitsee uuden suunnan joka voi tulla vain hyvin korkeasta aivopääomasta ja sen hyödyntämisestä. Tehtaat täytyy muuttua korkean teknologian keskuksiksi joka houkuttelee ulkomaat tänne. Nykyinen hallitus ei huomaa tätä asiaa lainkaan ja se voi koitua pidemmällä aikavälillä romahdukseksi.

        Eli jos nyt tulee romahdus maailmalla se tuo sen Suomeen siten ettei vienti vedä enää perustavaralla. Ehkä meni vähän aiheen ohi mutta näitä tuli mieleen.


      • E220_CDI

        "En usko kauheeaan rytinään Pojoismaissa. "

        Romahtaessaan USA vetää periferiapörssit mukanaan fundamenteista riippumatta. Myynnin alkaessa lähtevät Venäjän rajalla olevien pienten satelliittipörssien laput ensiksi. OMXH:sta noin puolet on ulkkien omistuksessa, joten meiltä ei edes kysytä milloin pulkkamäki käynnistyy.

        Ei se silti buy & hold eläkesalkkuun mitään vaikuta. Arvo putoaa muita markkinoita enemmän, minkä ansiosta entisentasoisilla osingoilla saa ostaa hyvää tavaraa entistä enemmän.


    • Toyota_Corolla_

      Olen irrottanut ostonapin tietokoneen näppäimistöstä. Osinkorahoilla remonteeraan mökkiä. Autonkin voisi kohta vaihtaa. Jos romahtaa jonnekin alle 7000 niin ajelen vanhalla autolla.

    • KuplatSulOnHousuissas

      Noh, puhkesiko se kupla? Minä en salkussani mitään huomannut, mut kait se aloittajalla sentään laski nollille? :D

    • aloittajamies

      Kyllä se tässä meneillään jo on. Huomenna lasku jatkuu... Pörssi laskee nyt kahdeksan tuhannen pisteen nurkille jossa vähän yritetään sinnitellä, mutta seitsemän tuhannen paikkeille se jää. Sitten ostolakit päähän taas.

      • odotellaan_rauhassa

        Amerikan pörssi huojuu, vetää kyllä HEXin mukanaan alas jos alkaa laskea. Mutta sitten saa laatuyhtiöitä taas halvalla.


    • alamäki-ylämäki

      aika paljon saa laskea, että kannattaisi myydä, kun ottaa voitoista lähtevät verot huomioon.
      Ostopaikat kyllä kelpaa. toivottavasti niitä tulee. vuoteen en ole ostanut mitään.

    • EiRomahda

      Normaalia laskua tämä on kesäaikaan. En sanoisi, että on mikään pörssiromahdus tulossa.

    • Housussakojo

      Missä se aloittajan kupla luuraa?

      • kaikkionkallista

        Se on joka puolella, kunhan katsoo ympärilleen.


    • harminpaju

      väärät osakkeet laskee. ei pääse ostoksille

    • TankkiTäyteen

      Kohta taas pääsee ostoksille, kun hinnat pörssissä laskevat tilapäisesti. Rahaa jo varattu tankkaukseen. :D

    • KuplatHousuissa

      Noh, missä se kuplan puhkeaminen näkyy? Ei ainakaan minun salkussani. :D Joko aloittaja myi kaikki osakkeensa pois niin minä pääsen ostelemaan niitä?

      • minävoinmyydä

        Ei se näykään ennen kuin se tulee.


      • huh_hellettä

        Kuten kesähelteen keskellä on vaikea edes kuvitella talven pakkasia, ja sama toisin päin, niin pörssissäkin tunnelmat vaihtelevat äärimmäisyydestä toiseen, maanisen optimismin ja maansa myyneen pohjattoman pessimismin välillä.

        Mutta nousut ja laskut pörssissä vuorottelevat yhtä varmasti kuin kesä ja talvi.


      • kallista_on

        "niin minä pääsen ostelemaan niitä"

        Vieläkö haluaisit kovastikin ostella näillä hinnoilla? Pidähän varasi. Romahdusta ei ole vielä tullut, mutta se ei tarkoita sitä, että romahdusta ei koskaan tule. Tai että sen pystyisi näkemään turvallisen matkan päästä. Ei pysty.


    • meikäpoika666

      Romahdushan tulee ennen pitkää varmasti, kysymys vaan on koska. Ja pitää muistaa että romahdusta pidettiin kauppiksen foorumilla esim jo varmana jokskus 2014, eli 3 huipputuottavaa vuotta olisi jäänyt tuotot saamatta jos siinä olisi myynyt kaiken. Kuplissa nousu vaan kiihtyy vähän ennen loppua, joten voi tulla kalliiksi olla pois markkinalta. Henk. koht. olen edelleen 90% painolla markkinoilla, ostoja vain olen hiukan himmaillut. Oma makronäkemys on että korot kun pysyvät alhaalla ja maailmantalous jatkaa hyvällä uralla, ei ole nähtävissä osakekurssien droppia lähiaikoina, varsinkin jos trump vie lupailemiaan talouspoliittisia tomia edes osin maaliin eikä saada isompia myllyjä aikaiseksi.

      • kallista_on

        Mutta vaikka Kauppalehden foorumin asiantuntijaraati ennustikin romahdusta vuosia liian aikaisin, ei se sitä tarkoita, että nytkin siihen välttämättä olisi vuosien matka. Sitä paitsi jos taloudessa menee jatkossakin hyvin, korotkin nousevat. Parin-kolmen prosentin tuotto bondeista alkaa houkutella, jos firmojen osinkotuotto on samaa luokkaa. Erityisesti USA:ssa osingot eivät ole hirveän suuria nykykursseihin nähden, Suomessa tilanne on vähän parempi.

        Siinä olen tosin kanssasi samoilla linjoilla, että osakkeissa kannattaa yleensä olla isolla painolla mukana. Keskimäärin ja pitkällä aikavälillä kyseinen omaisuusluokka on tuotoltaan ollut huippua. Nyt vain on niin kallista, että on pakko ollut keventää painoa jonkin verran.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe