Miten ison aluksen pystyy rakentamaan?

EskarinMika

Kun maapallo jossain vaiheessa tulee olemaan heikossa hapessa niin pois on päästävä. Miten ison aluksen pystyisi rakemtamaan maan materiaaleista. Enrgiaahan on avaruudessa rajattomasti joten se ei liene ongelma. Samoin kun osoittainen kokoamainen avaruudesta käsin.

Tai lähinnä maan kiertoradalla oileva asema.

23

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MilkkarinIiina

      ISS on 109 x 73 metriä ja painaa 420 000 kiloa. Se on rakennettu osista jotka on viety vain muutamalla raketilla.

      Ähäkutti.., menit halpaan. Mitään avaruusasemaa ei ole olemassa.

    • airfoiljokaeikirj

      Ei energiaa ole rajattomasti. Jos aurinko poksahtaa ja sitä ennen lähdetään pakoon. Ei aurinkopaneleista olisi paljoakaan apua saturnuksen etäisyydellä enää.
      Mutta jos vain maapallolta poistutaan avaruuskiertoradalle, minkä vuoksi?
      Helpompihan maahan tehdä oma suljettu systeemi kuin rakentaa se kiertoradalle. Jää nostaminen korkealle ja sen ennen kaikkea kaiken sen massan kiihdyttäminen kiertoratanopeuteen pois.

      Mutta alus olisi pieni koostuen pienistä omista kapseleistaan. Helpompi tehdä paineovet ja suuri yhtenäinen tila vaatisi paljon materiaaleja sisäisen paineen kestämiseksi.
      5m halkaisijaltaan olevia törppöjä maksimissaan paljonko niitä onkaan peräkkäin ja erillisinä ryppäinä.

    • taivaan.takoja

      Helpon keino valmistaa suuri avaruusalus on kaapata metallipitoinen asteroidi maan kiertoradalle ja työstää se avaruusalukseksi.
      Rakennusaineet ja mahdollisesti myös vesi saataisiin samalla projektilla. Arvometallien louhinta asteroidilta olisi myös kannattavaa ja sitä voitaisiin tehdä kustannusten maksamiseen.

    • dfefdefdefefe

      jos tulisi sellainen tilanne että pallosa tulisi asuinkevoton niin silloin ei olisi enää mitään kustannusongelmia vaan kaikki voimavarat käyttöön ja porukkaa riittävä määrä yläilmoihin.

    • Flittari

      Porukkaa yläilmoihin, heh heh....
      Ei meillä ole paikkaa minne paeta. Yllämme on kupu jota emme voi läpäistä.

      • Toteaja

        Jep, sinähän yritit sitä jo, mutta aivosi kärähtivät (kuten kaikki sen nyt voivat huomata).


    • Kuputäyteen

      Mikä tämän kuvun harjakorkeus sitten lienee?

    • star.science.rules

      Joku 600 000 tonnia on ennätys nykyään. Varmaan tuossa on rajana tähtien väliset väylät.

      • HIIIIIIIIIIIHÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

        600 tonnia? Etkö erota edes paino ja pituusyksiköitä.


      • star.science.rules

        600 000 000 kg oli massaltaan suurin alus, mitä on Maassa nähty.


    • EiOppiOjaanKaada

      Oletko koskaan elänyt talossa, jossa on meneillään putkiremppa? Jos olet niin ymmärrät varmaan hyvin, että käytössä olevan asuintilan muuttaminen kokonaisuudessaan uuteen uskoon ei todellakaan onnistu ilman mittavia kärsimyksiä. Eli ei onnistu ilman että samalla tapettaisiin suuri osa maapallon väestöstä, jolloin ongelmakin olisi ratkaistu ilman lähtemisiä.

      Helpompi ja oikeastaan ainoa mahdollinen ratkaisu on pitää maapallo hyvässä hapessa jatkossakin. Suosittelen siihen suuntaavia toimia.

      • uiuiuiuiui

        Valitettavasti tuo ei ole mikään ratkaisu yhtään pitemmällä tähtäimellä. Maapallokaan ei ole mikään turvallinen paikka. Jo pelkästään tulivuorenpurkaus voi aiheuttaa jääkauden ja ihmiset kuolevat kuin kärpäset. Riskejä on paljon muitakin.


    • ReijoOtila

      Et hirveästi seuraa maailmamenoa. Supertulivuorin purkaus riittää. Siinä ei auta ihmisten toimet.

      Jos taas haluttaisiin itse vaikuttaa maapalloon niin väestöstä pitäisi tappaa noin 5 miljardia.

    • NytNukkumaan

      Taivaankupua on käsittääkseni yritetty atomiasein särkeä.
      Luojan kiitos siinä ei olla onnistuttu.
      Meillä on täällä aivan hyvä olla suojaavan kuvun alla.

    • teknologian.vangit

      Pitäisin todennäköisempänä nanotason robotiikan kehittymstä alle sadan vuoden aikaperiodilla sellaiseksi - viimeistään 150 vuodessa - että siitä muodostuu todellinen uhka koko lajin tulevaisuudelle tällä maapallolla.
      Vaikka jotain siirtokuntia vaikkapa mars-planeetalle tai kuuhun tms. pystyttäisiinkin perustamaan, tuo uhka koskee myös niitä tuon ajanjakson puitteissa.

      En taas pidä kovinkaan todennäköisenä ja toteuttamiskelpoisina mitään suunnitelmia, missä ihmislajia tässä muodossaan varustettaisiin matkustamaan pitkiä matkoja ja aikajaksoja avaruuden halki onnistuneesti muihin tähtijärjestelmiin, ei tuon ajan puitteissa.

      Mikäli taas mennään niihin nanorobotiikka juttuihin edes osittain noissa kaavailuissa, osa toiminnoista niillä toteutettuna, sama uhkakuva koskee sitten myös niitä matkustamisia kaikissa muodoissaan. Ei voida oikeastaan kaavailla lähetettäväksi pelkästään myöskään sellaista nanorobotiikkaa, mikä mahdollisesti tuhoaisi määränpäässään kaiken elollisen, jos se tekee sen joka tapauksessa jo täälläkin - ehkä tämä voisi lyhyen ajan olla mahdollistakin vaan mikä järki siinä sitten olisi, sama kuin posuuteltais täällä ydinpommeilla kaikki paskaksi ja elottomaksi tuosta vaan.

      Tuo voi olla mahdollisesti ja jopa todennäköisesti päättymätön mahdoton luuppi selviämisen kannalta, teknologian kehittyminen. Selittää myös tehokkaasti, miksi ei ole voitu havaita mitään merkkejä muista vieraista sivilisaatioista täällä tai muualla universumissa.
      Loppuvaiheissa teknologian kehittymisvauhti niin hurjaa, että lajit tuhoavat itse itsensä siinä loppukiihdytyksessä, verrannollisesti todella lyhyen ajanjakson kuluessa.

      Ajanjakso, milloin ne ovat kykeneviä itsestään jotain merkkejä muualle universumiin lähettelemään on todellakin häviävän pienen murtomiljardisosa sekuntien jakso häivähdys kaikkeuden mittakaavassa.

      Teoriassa voisin kuvitella olevan pienen pienen mahdollisuuden lähettää tätä nanorobotiikkaa vaikkapa muutamille lähitähdille, mutta siinäpä se sitten olisikin. Kenties tosiaan se robotiikka saisi vain sielläkin tuhoa aikaan.

      • uiuiuiuiui

        Missä muodossa? Siittiöinä ja munasoluina matka käy kätevästi pakastimessa.


    • Kuukäyntiuskovainen

      Hypoteettista tekniikkaa käyttämällä asteroideista saisi sukupolvialuksia. Vielä hypoteettisemmilla tekniikoilla voisi kenties etäisessä tulevaisuudessa joku H. Sapiensin jälkeinen sivilisaatio kyhätä tähtimoottorin. (Olisiko Aurinkokunnan kokoinen "avaruusalus" sitten enää alus aloittajan tarkoittamassa mielessä, sitä en tiedä, mutta melko iso se kyllä olisi)
      Järkevämmältä tietenkin vaikuttaisi, että kaikin keinoin turvattaisiin asuttamamme planeetan säilyminen mahdollisimman elinkelpoisena. Se onnistuisi jo nykyisin käytössä olevilla tekniikoilla, joita vain ei eri intressipiirien ristiriitaisten käsitysten ja lyhytnäköisen politiikan takia toistaiseksi haluta soveltaa.
      Ihminen on ympäristönsä tuote. Ellei ympäristö pysy "elinkelpoisena", seuraa siitä ankaria muutospaineita ja uusi evoluution pullonkaula, jonka kaltaisista esihistoriallisina aikoina lajit ovat selvinneet massatuhojen ja sopeutumien kautta. Elämä on osoittautunut sitkeäksi. Ehkä ihminen selviää vielä jonkin aikaa tällä planeetalla, ehkä ei.

    • rojalisti

      Olette te todellisia satusetiä.
      Ihminen ei pääse täältä koskaan ikinä minnekään.

      • haloopahvi

      • raharaharaharaha

        Tässä on myös ajatelmia "avaruudesta:
        https://www.youtube.com/watch?v=0f56n3pjYUo

        Miksi meille valehdellaan? Syy on hyvin yksinkertainen. Kuu- kusetus lähti lapasesta mutta nyt sillä tehdään rahaa, rahaa, rahaa......


      • palloviski

        Ainoa Kuu-kusetus on väittää kuumatkoja salaliittoteoriaksi. Kyllä se tyhmimpiin uppoaakin.


    • 6546546

      Edes supertulivuoren purkaus ei tee maapallosta vaikeampaa asua kuin avaruus tai edes mars/kuu ovat. Maassa on silti vettä ja happea. Vaikka suurin osa kasveista kuolisi, on näitä silti helpommin saatavissa kuin avaruudessa. Helpompaa on rakentaa maan päälle umpinaisia asujaimistoja joissa on ydinreaktorit energian tuottamiseen. Valtamerien veden happi riittää kyllä jäljelle jäävälle 10 miljoonalle ihmiselle oikein hyvin tuhansiksi vuosiksi. Tuollainen populaatio pystyy myös suojapuvuissa louhimaan mineraaleja, uraania ym. jotta pysyvät hengissä.

      En oikein ymmärrä kuvitelmia että marsissa tai kuussa olisi helpompaa. Siellä ei ole energiaa eikä vettä.

      • Vaarao

        Eliitti on ainakin Yhdysvalloissa rakentanut itselleen valtavia luolastoja erilaisia katastrofeja silmällä pitäen.
        Viitseliäs voisi kaivaa näistä tietoja joita kyllä on.

        Aiemmat täällä eläneet sivilisaatiot ovat myös kaivaneet suojakseen mittavia luolastoja joita on nähtävillä vieläkin.
        Jos nyt joku sanoo ettei mitään edellisiä sivilisaatioita ole ollut niin nauran hänet suohon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe