Ruuvin reikien korjaus peräpeilissä

ettei_vuoda

Mikä olisi paras tapa korjata anturin ruuvinreiät peräpeilissä laskuituveneessä?
Riittäkö pelkkä hartsi vai lasikuitua tungettuna reikään? Pelkkä gelcoat?

15

4591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cözkjfökljkvjödlkdj

      Jos kyseessä on läpi asti menevä reikä, halkaisija yli n 6 mm, niin ei riitä mikä tahansa mömmö vaan pitää olla lujitetta joukossa. Jos taas ohuen peltiruuvin tms pintareikä, niin silloin melkein mikä tahansa riittää.

    • Yammu-setä

      Itse laitoin silikonia reikiin. Vielä ei ole alkanut vuotamaan mutta pelko p*rseessä on koko ajan! Eli hyvät vihjeet kiinnostavat myös.

    • aeiupiovupoiduf

      Ainoa tilanne jossa on oikeasti välttämätöntä korjata tuollainen reikä "kunnolla" on sellainen, jossa reikä vuotaessaan päästäisi vettä kellukkeen/ilmaonkalon sisälle.
      Jos siis reiästä näkyy valoa, niin ihan sama mitä siihen laittaa. Jos taas takana on uretaania tai pimeä onkalo, niin silloin pitää hioa n 20xlevyn paksuus kokoinen alue reiän ympäriltä ja laminoida reikä kunnolla tukkoon, tai käyttää oikeasti toimivaa tulppaa (reiänkorjaus tutti, tai laadukkaalla massalla tiivistetty ruuvi).

    • vesikaksoispohjaan

      Kaverin vene upposi kun juuri kyseinen korjaus oli tehty väärin osin täälläkin esitetyin opein. Jos se on läpi reikä, niin reiän halkaisijasta riippumatta laminoitava. Jos ei ole läpi eli on nus puuruuvin reikä, voi gelgoatfilleri riittää.

      • qeopiufpdoiuf

        Taisi olla "kaverin" vene hiukan määräysten vastainen. Määräysten mukaiset veneet eivät uppoa, vaikka olisivat vettä täynnä ja maksimikuorma kyydissä.


      • katse_isompiin
        qeopiufpdoiuf kirjoitti:

        Taisi olla "kaverin" vene hiukan määräysten vastainen. Määräysten mukaiset veneet eivät uppoa, vaikka olisivat vettä täynnä ja maksimikuorma kyydissä.

        Kyllä monet terhiä isommat uppoaa jos vedellä täytät, monet vettyneet terhit myös.


      • turvallisuustutkinta
        qeopiufpdoiuf kirjoitti:

        Taisi olla "kaverin" vene hiukan määräysten vastainen. Määräysten mukaiset veneet eivät uppoa, vaikka olisivat vettä täynnä ja maksimikuorma kyydissä.

        Oli muutaman vuoden vanha Yamarin ja määräysten mukainen. Uppoamatonta ei ole olemassakaan ja sellaista määröystä ei ole kun veneellö on riittävösti pituutta.


    • Puutappi

      No eihän tuohon kohdistu juuri minkäänlaista painetta. Haponkestävä ruuvi vaikka epoksilla kiinni varsinaiseen reikään. Päälle vain normaalit pohjamaalit yms.. Miten ihmeessä tuollainen voisi lähteä irti.

    • niitä.mitään.korjata

      Jos reikä on ehjä, ei sitä ole syytä korjata. Vain rikkinäisiä korjataan.
      Ehjän reiän tulppaus ei edellytä korjaamista.

    • 2komp

      Pieni reikä täyttyy 2 komp. lasikuitupakkelilla, ihan riippumatta siitä onko läpi rungon vai vain jonkun kerroksen. Sen päälle pitää sitten laittaa 2 komponenttiepoksimaali ja sen päälle 2 komponenttiuretaanimaali. Edellyttäen siis että vene on moderni 2 komponenttimaalilla maalattu. Se epoksipohjamaali pitää veden ulkona ja sen päällä oleva pinta on kestävä.

      • eitoimi1

        2-komponettipakkeli ei ole soveltuva korjausmenetelmä.


    • aiupoiurpiug

      Aika mielenkiintoista, että max 10 bar vesijohtojärjestelmissä on ruuveja, tiivisteitä ja hilavitkuttimia, mutta sitten 0.1 bar paine-eron veneessä tuollaiset eivät kestäisikään.
      6 mm reiän paikkaan kohdistuu maksimissaan noin 28 gramman voima. Oleellista ei siis ole mitä sinne tunkee vaan se, että tungettu aine pysyy kiinni, tai että käytetään mekaanista kiinnitystä (ruuvi läpi).

      • Vyysikkokin

        Juuri näin. Jokainen voi kokeilla vaikka soutuveneessä työntämällä sormen pohjatulpan tilalle kuinka hurrrrja paine siihen kohdistuu. Veden tulon estää vaikka kielellä vaikka päällä olisi satoja kiloja.


    • Massimasa

      Isompaan läpireikään pultti Masa-tiiviste/liima massalla.Pieneen Masa-massa.Suosin itse Masaa monia liimoja kokeilleena.

      • repa_80

        Kiillon mukaan Masa tiivystysmassa ei kestä jatkuvaa vesirasitusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4819
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1662
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1576
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      257
      1510
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1387
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1274
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe