Kaupungin yleisilme

sellaistaelämäon

Onpa taas "kukkaset" rykästy keskustaajamaan. Niiiin hohdokkaat , että.

Ja kaikki liikenteenjakajat ja -ympyrät ovat niin roskittuneina , että kyllä kannattaa
kutsua kesälomalaiset viihtyisään kaupunkiin.

Kenen piikkiin nämä kehut menevät?

46

957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asijakas

      Talohuolto PÖNKKÖ Eihän se Tee muitakaan mitä on ottanut hoitaakseen, poeka kulukee käet taskussa !

      • ihmehommaa

        Outoa on se touhu. Monopoli talohuollossakin ja se vanhus vaan kiertää hoitamassa asioita. On vaan tietotaito jostain 50 luvulta. Eikö tänne todellakaan saada kilpailua?


    • Tärkeääloitus

      Olkootpa tienpitäjänä kuka tahansa, niin luulisi näin työttömyysalueella löytyvän henkilöitä, jotka osaavat kitkeä rikkaruohoja kukka-ja pensasalueilta. Ainakin 4 h-kerholaisilla luulisi olevan tallella tuo taito, jota kannattaa vaalia. Kaikkien töiden tekijöitä tarvitaan. Olisi hienoa, jos joku aktiivinen toimija, jolla on Pyhäjärvellä jonkin verran valtaa ottaisi tämän asian ennen kuin kesä on menyt ja talvi hoitaa kukkaset ja rikkaruohot.

      • KunnostaPaikat

        Jos kunta ei itse hoida, eikä valtio niin työ on annettu yrittäjälle. Jos asiassa ei tule korjausta, niin ihme on. Ei ainakaan mainosta, eikä edellytyksiä seuraaviin kesiin.


    • haukut

      Pönkköä ei tarvitse sotkea kaupungin kukkapurkkeihin.

    • kauko-ohjaa

      Järkyttävät kukkaruukut kylällä. Kenen idea?

      • Näkemys

        Aloitus on aiheellinen. Istutukset on hoidettava, jos niitä laitetaan. Toinen vaihtoehto on se, että otetaan kaikki istutukset pois ja kasvatetaan luonnonmukaista ketoa, jolloin se muistuttaa menneestä. Tietenkin hyvin leikattu nurmikkokoin ajaa somistusasian paremmin. Nyt vaikutelma on sekava ja täysin hoitamaton. Vaikka pelkkää voikukkaa, joka niitetään alas ennen kuin se siementää. ... Eiköhän meiltä vielä löydy sellaisia henkilöitä, jotka osaavat hoitaa tämän asian kunnolla kuntoon. Näyttää siltä, että kaksi asiaa putkahtaa esille joka vuosi. Toinen on kissojen pissaaminen ja toinen on Pyhäsalmen taajaman somistus. Kissat tekev ät luonnollista tarvettaan, mutta istutusasian hoitaminen on ihmisten käsissä.... Jospa vielä tänä kesänä saadaan aloitetuksi esimerkillinen istutusten hoito, jota perinnettä sitten jatketaan. Ja ensi kesänä tämä aihe ei enää kuulu keskusteluun. Silloin meillä on asiallisesti ja hyvin hoidettu keskustaajama, jota vaalimme uin silmäterämme.


      • Viärä.voorumi

        Voi aloitus olla ihan aiheellinen! Mutta asia on otettu esille aivan väärässä paikassa! Olisiko tehokkaampaa soittaa ihan kaupungintalolle ja keskustella asiasta?


      • make..van
        Viärä.voorumi kirjoitti:

        Voi aloitus olla ihan aiheellinen! Mutta asia on otettu esille aivan väärässä paikassa! Olisiko tehokkaampaa soittaa ihan kaupungintalolle ja keskustella asiasta?

        Ei ole aihetta soittaa kaupungintalolle ja keskustella asiasta tässä vaiheessa. Istutusten jälkeen menee aikaa, ennenkuin istutukset kukoistavat. Istutukset kasvavat ja saavat parhaan loiston tulevina viikkoina. Istutusruukuissa ei ole mitään vikaa sopivat ympäristöön.

        Yleisilme on hyvä. Enemmän jokaisen pitäisi tarkastella oman pihan ympäristöä, jospa sieltä löytyisi siivottavaa.


      • Nytaikatoimia

        Voi voi voikukat kukoistaa?!!


      • Oikeaanosunut
        Viärä.voorumi kirjoitti:

        Voi aloitus olla ihan aiheellinen! Mutta asia on otettu esille aivan väärässä paikassa! Olisiko tehokkaampaa soittaa ihan kaupungintalolle ja keskustella asiasta?

        Teeppä se.


    • aneemista

      Onkohan se Taskisen porkkanamaa vienyt kaiken ajan, ettei keskustan liikenteenjakajia ja ympyröitä ole ehtinyt putsailemaan. Olisi luullut, että samaan aikaan, kun kukkapurkit ilmestyvät, hoidetaan roskat ja roskakasvusto ja ränsistyneet pensaikot pois. Ihan hyvä, katsokoon jokainen pihapiiriinsä, mutta on itsestään selvää, että kaupungin yleiset alueet on annettava puutarhurin hoidettavaksi. Ei se auta, että
      joku roiskauttaa vettä kukkaruukulle. Hirveä näky, lieneekö naapurikunnissa tällaista.

      Missä on koululaisten työpanos. Eikö olekaan työpaikkoja järjestetty?

      • campanulla

        Destian asia on hoitaa " pääkatu".Mutta kun näyttää ettei rikkaruohoja saaha pois,niin voisivathan yrittäjät siivota porukalla.Tai palkata koululaisia tai muita joutilaita hommiin.


      • Kylläsesiitäsittenkin

        Jonkun tahon olisi oltava sen verran uskalias ja kaupungin puolta pitävä, että asia saadaan hoidetuksi, neuvottelemalla. Jos neuvottelutulosta ei saada näin vähäisessä asiassa (näkyväasia ja viihtyisyyteen vaikuttaa) niin onko lupa edes odottaa suuremmissakaan kaupungille myönteistä ratkaisua. Tässä on "helppo" asia aluksi. Vaikeusaste kovenee koko ajan. Voiko sanoa, että kyllä se siitä.


    • mikäTunkki

      Jumaliste, jos se ei ole kaupungin asia pitää julkiset paikat edustavina, niin eikö siellä kaupungilla ole niitä viskaaleja , joiden tehtäväksi tällainen yleistä ilmettä koskeva asia kuulu.
      Elekää olko naurettavia. Ottakaa vaikkapa se eläkeliiton vapaahetoinen porukka siivoamaan nämä ympyrät.
      Että kehtaattekin kirjoitella kaikenlaista. Kiitos, en jaksa lukea teidän tyhmyyksiänne. Olen yksi veronmaksaja ja jos kaupungin yleisten alueiden siisteys on kiinni siitä ja tästä, eikä kaupungin teknisestä toimesta niin sanonpa kuullun lauseen, että "pitäkää tunkkinne", kuten eräs rouva valtuustossa lausui. Olin kuulolla, en päättäjä.

    • Kukat.pieless

      Voi hirveetä! Muakin itkettää! Aivan kauheeta. Tää on pahin mahollinen. Onks kiva nyt sitten?

    • ruiskukkataivoikukka

      Voi Teitä, te pyhäjärviset. ja Voi Teitä, Te kaiken paskan kannustajat.!! Laittakaa todella Pyhäjärven ja Pyhäsalmen keskusta juuri sen näköiseksi, mitä olette.
      Minua ei todella häiritse, ainoastaan hävettää olla pyhäjärvinen.

    • tedraikas_

      Haistakaa lokin perse joutilaat?

    • kesän.merkki

      Koiran kakkasista siirrytään kukkasiin. Niin aina.

    • proo-tuki-ja-apu

      Olemma tehneet kaikista valituksen ohjelman mukaisesti.

    • make..van

      Ei ole aiheellista tehdä kärpäsestä härkästä, siis ongelmaa liikenneympyröissä, puistoissa tai yleisillä paikoilla kasvavista rikkaruohoista. Kaupunki voisi työllistää, kuten monikin totesi aikaisemmissa kommenteissa, työllistää koululaisia tai muita joutilaita siivoamaan kaupungin ympäristöä. En tarkoita vain rikkaruohojen kitkemistä.

      On puuston ja pensaiden harventamista. Nurmikonleikkuuta. Roskien keräämistä jne..

      Ei ole järkevää ulkopuolista, kuten Destiaa hoitamaan hoidettavia alueita. Sekin maksaa.

      Taloudellisin ratkaisu olisi talkoilla tehty työ. Mutta tuskin ilmainen talkootyö ketään kiinosta.

      • Juhannustulloo

        Minnäe oun vähä ihmetelly, ku voekukat rehottaa ja meinoo vallata pensaattii. Koetpihassakkii pittää hoetoo ne poes. Sanoen poejalle, että minunnii mökin nurmi pittää ajjoo. Ite en jaksa ennee. Vaekka aekanaan kävin nuapuriai aattamassa. Aeka on viennä voemat.


      • Siivousta

        Palstan aloittajalle: Oikeaan osunut avaus.


      • valituksetdestialle

        Valittakaa Destialle, niitten hommia se on.


      • valitantässä

        Teknisen toimen siitä on tehtävä valitus.


      • Pisma

        02002100 soitto riittää. Valitus yleisten teiden kunnosta. Ollintie ei ole kaupungin ylläpitäm katu.


    • Kuulemma säästetään varoja syksyn oikeudenkäyntiin.

    • järkyttäviäpihoja

      Voikukat ei kasva kuin hoitamattomalla pihalla.

      • make..van

        Voi ne voikukat kasvaa hoidetullakin pihalla. Mutta ne voi ajaa ruohonleikkurilla nurin nurmikkoa leikatessa.


      • make..van kirjoitti:

        Voi ne voikukat kasvaa hoidetullakin pihalla. Mutta ne voi ajaa ruohonleikkurilla nurin nurmikkoa leikatessa.

        Enpä olisi tuota tiennyt ilman make..vanin ohjetta.Että voikukan voi ajaa ruohonleikkurilla nurin.Tuo idea pitäisi kertoa Puutarhauutisissa.Ei varmaan moni tuota edes tiedä!


      • make..van
        tedraikas kirjoitti:

        Enpä olisi tuota tiennyt ilman make..vanin ohjetta.Että voikukan voi ajaa ruohonleikkurilla nurin.Tuo idea pitäisi kertoa Puutarhauutisissa.Ei varmaan moni tuota edes tiedä!

        Selveentäkseni sanomaani, että nurmikon leikkaamisella saadaan piha siistiksi. Ruohonleikkuri on pihan parturointia. Nurmikko kasvaa siinä missä hiukset ihmisen päässä. Ruohonleikkuri tekee siistiä jälkeä, kuten parturikin ihmisten hiuksista.


      • tedraikas_
        tedraikas kirjoitti:

        Enpä olisi tuota tiennyt ilman make..vanin ohjetta.Että voikukan voi ajaa ruohonleikkurilla nurin.Tuo idea pitäisi kertoa Puutarhauutisissa.Ei varmaan moni tuota edes tiedä!

        Ja taas vötkylä keskustelee itsensä kanssa mene hoitoon martta!


    • rikkakasvitvillinä

      Osa ei leikkaa kuin 3 kertaa kesässä.

    • make-vaan

      Valtuustosta Poistippuneet Akat Joutavat Kitkemään

    • aivopesty

      Sinä työhön osallistuvana , itse "joutaville" työnjohtajaksi make-vaan, olet niin kärkäs arvostelemaan ja moittimaan "niitänoita".
      make-vaan, pyhäsalmen luomuhurmuri, joka esiintyy suomi24:llä v-tohtorin tittelin arvoisesti lahjoillaan.

    • hälläväliätyyliin

      Ei voi vaatia enempää pihanhoitoa kun "kämppä" on saman näköinen.

      • make..van

        Jos kämppä on sotkunen, niin todellisesti on pihakin sotkunen. Nurmikko leikkaamatta, pensasaidat leikkaamatta ja sisällä lavuaarissa tiskikasa vain kasvaa ja villakoirat juoksevat lattialla, kun ei pölynimuria viitsitä käyttää.

        En minä ketään arvostele. Olisitte edes tyytyväisiä siihen kun teen nykyään harvoin keskustelunavauksia, ja kommentoinkin paljon harvemmin kuin aikaisemmin. Pitäähän sitä antaa tilaa muillekkin keskustelijoille kommentteineen ja avauksineen. Tahtia hiljennän, ja siirryn enemmän sivustaseuraajaksi.


      • tedraikas_

        ÄLä jätä meitä vötkylä tedraikas tunnetaan myös make..van!!


      • Muijan.näkemys

        Ajettiin Pyhäsalmessa ostoksilla. Taajaman istutuksista: Ruukkuistutukset olivat ihan Suomi-100 henkeen tehty sinivalkea sävy. Niiden kauneusarvoa laski pahemman kerran liikennejakajiin tehdyt pensasistutukset. Tai pikemminkin niiden hoitamatta jättäminen. Voikukat valtaavat nuo ennenpitkää, ellei pikaisesti ryhdytä huolehtimaan pensaista niille kuuluvalla tavalla. Toivottavasti osaatte hoitaa asian. . Maalaispitäjästä luulisi löytyvän osaajia ja ohjeita, kun niitä haetaan.


      • make-vaan

        Proo on Valittanut ei Istutuksia saavat kuulemma olla LUOMUA sanoo PROO,Lainen


      • Näkymästäyleisesti

        Kukkaset ovat ihan ok.Sini-valkeaa tänävuonna. Yleiskuvaa heikentää pensasalueiden rikkaruohojen loisto.


    • eikösjuu

      kUKAS NE PUSKAT 0N SINNE YMPYRÖIHIN HOMMANNUT? Eikö olisi ihan asiallista että se taho myös hoitaisi istutuksia jatkuvasti.Niinhän kotipihassakin on tehtävä.Siisteintä olisi pyyhkäistä puskat kaikkine risuine ja riesoine hiiteen ja laittaa tilalle siistit kiveykset.Silloin ne tyylikkäät,harkiten valitut ruukut istutuksineen tuottaisivat iloa ja silmänruokaa kaikelle kansalle.Myös jatkuva hoito kuuluisi kukkasille.

      • Hoitolaitos

        Meinaatko, että Vestia olisi paras hoitaja?


    • mitäihmettätaas

      joo tai meidän tiemestari.

    • male..vaam

      Sairain aloitus aikoihin?! Ip osoitteesi saadaan selville kyllä!!!!

    • sivustakatsojatyömies

      Ja vois kyl karsia näitä kaupungin turhia"työmiehiä"!Ovat tekevinään,mut mitään ei tapahdu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe