Vihdoinkin hyvä pienpanimo?

Tophat

Hesarissa oli juttu Joensuun Honkavuoren pienpanimosta. Vaikutti poikkeuksellisen hyvältä panimolta.

Pakko päästä maistamaan, koska panimon väki näyttää välttävän sen, mikä on pienpanimo-oluidemme perisynti: humalainen katkeruus.

Näin he sanovat lehdessä 15.6.2017:
- oluttyyli on "helposti juotava".
- "...ei liian pistävä".
- "...eikä humalalla tai muilla elementeillä ole kikkailtu liikaa".
- "...hirmuiset katkeromäärät eivät mielestämme lisää oluen nautittavuutta".

Nettisivuilta kun katsoin, niin puolet paika noluista oli 4-4,5 prosentin vahvuisia. Tämä on hienoa. Vieläkin miedompaa saa toki tehdä, niin juotavuus paranee, mutta näin mietojen ja toimivien oluiden tekeminen on todella vaikeaa.

8

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaljaheikki

      Jostakusta pistävä humalaisuus on perisynti ja toinen rakastaa, niin se menee. :)

      Oliko hesarissa tietoa vielä saatavuudesta tai myyntisuunnitelmista?

      • Tophat

        En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.

        Kommentoidaan vastaten vielä näin:
        Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!

        (Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.)


      • Tophat

        En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.

        Kommentoidaan vastaten vielä näin:
        Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!

        (Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.)


      • Tophat

        En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.

        Kommentoidaan vastaten vielä näin:
        Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!

        (Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.)


      • HiemanRajaa

        "Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea", olut ei ole pistävää, olut on katkeraa.
        Oluita joissa käytetään humalaa vähemmän löytyy vaikka ja kuinka paljon ja sama koskee oluita joissa käytetään enemmän ja erilaisia humalalajikkeita. Hyvä olut on aina juotavaa ja maukasta.

        Se, että yhdessä oluessa on enemmän humalaa ei ole muilta oluilta pois - tässä maassa riittää jokaiselle mautonta bulkkilaageria josta ei saa kuin humalan, Laatuun satsaavien pienpanimoiden osuus on mitätön vaikkakin tärkeä, noin 5% kokonaistuotannosta.

        Jos et pidä oluesta jossa on humalaa tai mallasta käytetty hieman enemmän, älä osta - minä ostan laatua en määrää, Nykyinen bulkkilaageri on oluen irvikuva ja jos otetaan liki mikä tahansa 60-luvulla pantu olut niin se pesee menen tullen tämän päivän bulkiituotteet.
        Silloin olut tehtiin, maltaasta, vedestä, hiivasta ja humalasta - aikaa kului mutta tuote oli laadullisesti hyvä. Nyt liian moni käyttää tärkkelystä ja hyvin lyhyttä käymis ja varastokäymisaikaa - sen huomaa.

        http://blogs.helsinki.fi/olutseura/olutopas


    • Olutpaja-pienpanimo Pälkäneellä on toiminut nyt 3 vuotta ja saanut prosessinsa kuntoon. Kokeile, tekevät laadukkaita oluita: menee helposti tuoppi tai pari ja tekisi vielä lisääkin mieli, jos vaimo sallisi...

    • maltanhaukka

      Olutpaja tekee hyvin melkein suomen parasta ja tasapainoisinta olutta. Ei kikkaile, vaan satsaa laatuun osamiseen ynnä muuta AIVAN BEST koklaa eri makuja maistuu monet useimmat

      • maistettu

        Olutpajan Pajan APA 6 on laatuolut ja on humaloitu Cascadella ja Centennialilla...makua löytyy ei pistävyyttä, sopivasti katkeruutta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe