Miten Jehovantodistajat menettelisivät

anselmi.k

Jehovan todistajathan tunnetaan rehellisyydestään ja raittiudestaan. Kerrompa esimerkin: Meilläpäin sattui paha kloorionnettomuus, joitain kuolikin. Eräillä henkilöillä oli kuitenkin toivoa, piti vain juoda pää täyteen. Alkoholi esti näin myrkkyaltistuksen, kun pää oli jo täysi ei sinne enää muuta mahtunut.

Enä jos Jehovan todistaja joutuisi vastaavaan tilanteeseeN? Mikä olisi hänen valintansa? Joisiko pään täyteen, vai alkaisiko valmistautua paratiisimatkaan?

27

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeesus tulisi jt apuun. Toisi astraalipotkukelkalla näkyleipijä, taivaan mannaa ja talikynttilöitä, jotka neutraloisivat kloorin. Niillä olisi kyllä sivuvaikutuksena niin paha ruikuli, etteivät jt uskaltaisi suolikaasua laskea. Ja suolikaasun pidättelyyn tottumattomilta jt luultavasti järki kaikkoaisi lopullisesti. Lisäksi tulisi vaivaa ja kustannuksia raappahousujen ylenmääräisestä viruttamisesta, koska kaikilla ei ryppynaru varmastikaan pitäisi.

    • anselmi.k

      Kiitos KK valaisevasta vastauksestasi! Noin selkokielellä sanottuna: Jt:t siis luottaisivat enemmän jumalansa apuun kuin turvautuisivat tämänmailman konsteihin, tässä tapauksessa alkoholin nauttimiseen.

    • nkdksls

      En tiedä, mutta suurin osa todistajista on suuria itsensä palvojia.

    • eikönäin

      Väite on kyllä täysin harhaanjohtava, missä syy. Itsensä palvomisesta ei voi olla kysymys, kun käyttää suuren osan vapaa-ajastaan auttaakseen lähimmäisiään tuntemaan Raamatun opetuksia,säällä kuin säällä.

      • järjestön.palvomista

        Tai tehdään vastahakoisesti muutama tunti kenttää kuussa, markkinoiden ihmisille Vartiotorniseuran oppia, jonka perusteita ei itsekään kunnolla tunneta.


      • Paipapum

        " ..Säällä kuin säällä ," -Jep, nyt oli iso uutinen , jossa ameriikkalainen nuorimies , jonka piti tuoda Woitonmerkki kirkkonsa seinälle Pahuuden -pohjoisKorean valtakunnasta ,ja joka joutui vangiksi, ja kuoli pois vapaaksi päästyään ,
        Ja toinen tapaus , joka on vielä vankina , kun Marssi Kiinan rajan yli Pohjois-Koreaan raamattua heilutellen ,
        Siinäkös meillä on niitä raamatun opetuksia , -.. " Mene ja tee sinä samoin ;.."


      • Rintti-

        >> käyttää suuren osan vapaa-ajastaan auttaakseen lähimmäisiään tuntemaan Raamatun opetuksia,säällä kuin säällä.

        Jopas nyt jotakin. On   t o d i s t e t u s t i   aivan sama, mitä Raamatussa lukee, sen ei saa merkitä järjestön todistajalle mitään. Järjestön todistajan tulee saarnata järjestön hallintoelimen selityksiä. Vain niitä, vaikka tietäisi ne pätemättömiksi. On surkuhupaisaa, että sellaisesta vielä jopa ylpeillään.


      • kyläniio

        => Itsensä palvomisesta ei voi olla kysymys, kun käyttää suuren osan vapaa-ajastaan auttaakseen lähimmäisiään tuntemaan Raamatun opetuksia,säällä kuin säällä.

        Mitä muuta oppisekoilujen levittäminen on kuin toive oman nahkansa pelastumisesta pian kohtaavassa maailmanlopussa. Eikä siinä vielä kaikki, jätä kokeeksi yksi kuukausi raportoimatta ja tunnustele muiden ilmeitä. Jos et huomaa mitään, niin jätä vielä viisi kuukautta raportoimatta, silloin viimeistään havaitset olevasi leimattu nk. toimettomaksi.

        Ja mitä Raamatun opetuksiin tulee, niin sellaisia jehovantodistajat eivät juurikaan tunnusta, kyseessä on V-liikkeen opetukset. Raamattua lukemalla ei voi päätyä jehovantodistajaksi, se tapahtuu ainoastaan lukemalla V-liikkeen harhoja.


    • eikönäin

      Puhutko itsestäsi? Oliko toimintasi joskus sellaista, kun nyt puhut noin? Jos niin, perusteita ei taidettu tuntea.
      Mitään järjestöä ei voi palvoa, se kuuluu Jumalalle. Raamattu kullä osoittaa, että on varattu kanava, jonka välityksellä Jumala varaa tietoa palvelusväelleen.Tuo kanava on mainittu Matt.24:45.
      Mikään työ ei tunnu mukavalta, jos se ei ole sydämessä ja usein se johtuu siitä, ettei tutkita tarpeeksi Raamattua ja Jumala ei ole tullut läheiseksi. Jumala odottaa kokosydämistä palvontaamme.

      • mnaat

        Kuka tahansa YKSILÖ voi olla tuo kanava joka opettaa Kristuksen opetusta.
        Ne jotka vääristävät Kristuksen opetusta EI voi olla tuo kanava.
        Esim. Matt.26:27 ja 2Joh.9.
        Jehovan todistajien järjestö ei siis ole tuo kanava vaan väärä profeetta. Mistä tietää mikä on väärä profeetta? Siitä että sen ennustelut menee metsään.
        Onko JT-järjetön ennustelut menneet metsään? Miten on m.m. harmagedonin ennustelut? Montako kertaa vuosilukua on ennustettu ja kuinka monta niistä on mennyt pieleen?


      • ettei.vain.vartiotorni

        "Raamattu kullä osoittaa, että on varattu kanava, jonka välityksellä Jumala varaa tietoa palvelusväelleen.Tuo kanava on mainittu Matt.24:45."

        Niinkö osoittaa?

        Kuka sitten on vertauksessa mainittu paha orja?


      • Rintti-

        Älä leiki tietämätöntä. Puhun esimerkiksi sinusta, joka olet täällä järjestöä todistamassa. Tyrkytät järjestön selityksiä, vaikka et ymmärrä niitä, etkä kykene niitä perustelemaan. Milloin vain Raamatun sana ei sovi yksiin järjestön selitysten kanssa, se saa väistyä. Et esimerkiksi vastaa kysyttäessä, mitä Jeesus käski Raamatun mukaan tekemään muistokseen. Tiedät, ettei järjestön selitys ole oikea. Et vain uskalla myöntää totuutta.


    • Käskyä.noudattaen

      Vaihda nautintoaine verensiirtoon, niin tiedät vastauksen heti. Tuhannet jt:t ovat kuolleet kieltäytydyttyään verensiirroista.
      Tapa jatkuu.

      • mnaat

        Vielä sinulle nimimerkki: eikönäin.

        Kirjoitit:" Mikään työ ei tunnu mukavalta,..." j.n.e.
        Mitenkäs on vastaan tuleva "puliukko" joka haluaa jutella?

        Minun muistini mukaan, kun olin Jehovan todistaja, ohjeistettiin sellaisten kiertämistä, nopeasti eroon pääsemistä. "Eihän sellaiselle kannata saarnata"?

        AIVAN väärä asenne.
        Sellaisille nimenomaan pitää kertoa parantumista Jeesuksessa.
        En olisi Jehovan todistajana tehnyt sellaista mitään teen nyt, mielelläni.
        Kerron "viinapirusta" eroon pääsemisestä mielelläni jopa näille juopoille.
        Se on TOSI mukavaa evankelioimista.
        Yhtään en ole saanut huonoa vastaanottoa.
        Tarjoan heille myös rukousapua. Siinä sitten rukoilemme , että Herra Jeesus ajaisi viinapirun pois.
        Tulokset jää sitten itse Jeesukselle. Hän tehköön sitten ihmisessä muutoksia jos se on Hänen tahtonsa.


      • Paipapum
        mnaat kirjoitti:

        Vielä sinulle nimimerkki: eikönäin.

        Kirjoitit:" Mikään työ ei tunnu mukavalta,..." j.n.e.
        Mitenkäs on vastaan tuleva "puliukko" joka haluaa jutella?

        Minun muistini mukaan, kun olin Jehovan todistaja, ohjeistettiin sellaisten kiertämistä, nopeasti eroon pääsemistä. "Eihän sellaiselle kannata saarnata"?

        AIVAN väärä asenne.
        Sellaisille nimenomaan pitää kertoa parantumista Jeesuksessa.
        En olisi Jehovan todistajana tehnyt sellaista mitään teen nyt, mielelläni.
        Kerron "viinapirusta" eroon pääsemisestä mielelläni jopa näille juopoille.
        Se on TOSI mukavaa evankelioimista.
        Yhtään en ole saanut huonoa vastaanottoa.
        Tarjoan heille myös rukousapua. Siinä sitten rukoilemme , että Herra Jeesus ajaisi viinapirun pois.
        Tulokset jää sitten itse Jeesukselle. Hän tehköön sitten ihmisessä muutoksia jos se on Hänen tahtonsa.

        "; .. Että herra Jeesus ajaisi viinapirun pois ; "
        On aikapäiviä tiedetty , että Vain jokainen itte voi panna sen korkin kiinni, Siinä yleensä käy sitten niin , että tulee joku toinen koukku , - tai koukkuja , Ihmisestä tulee suvaitsematon , ja jos ei ole enää omaa tahtoa , niin etsitään selityksiä , Hyvä se on päästä irti ,viinasta ,
        mutta itse se on korkki kiinni pantava ,
        Vaikka niinnhän se on , ettei kukaan itse tahallaan juo , vaan aina kun menee ulos , niin nurkan takaa ryysii joukko , joka kaataa maahan ja juottaa väkisin pullon parasta wiskiä, ja poistuu karmeesti nauraen ...


      • vartiotornifani

        Mistä vartiotorninumerosta ?


      • saaryypätä
        vartiotornifani kirjoitti:

        Mistä vartiotorninumerosta ?

        Ja vartiotornilahkolaiset menee Teneriffalle ja lappiin ryyppäämään.
        Heitähän ei saa edes Jeesus lopettamaan ryyppäämistä, kas kun heillä ei edes ole raamatun mukaista Jeesusta. Heillä on se Mikael-enkeli-jeesus joka on silkkaa satua.


    • Kapakalanpyrstö

      anselmi.k 19.6.2017 15:29

      " Jehovan todistajathan tunnetaan rehellisyydestään ja raittiudestaan "

      -Oikeasti se on niin että todistajat on opetettu itsemainontaan tuolla lauseella.
      Mutta esim. Kauhavalla on todistajaseurakunta jäänyt kiinni valehtelusta kiinteistöveron vapautushakemuksessa.
      Entisten todistajain foorumilla on kerrottu, että kun pyydettiin kertomaan kirjallisesti kokemuksista julkaistavaksi lahkon lehdessä, niin hänen kertomuksensa muutettiin jo heti ensimmäisessä vastaanottovaiheessa, vastaanottaja-pomo sanoi "noin se täytyy laittaa" kun muutti tekstiä.

      Raittiuden suhteen on sääntönä että on näytettävä raittiilta, eli ei saa näkyä humalassa. Todistajat juovat esim. mökeillä, ulkomaan lomilla.

      • Paipapum

        että on näytettävä raittiilta; " "-
        Tuohan on selitetty Speden Uuno-elokuvissa ;
        Siinä todettiin , että Sörlssesson oli kännissä , Hän sanoi, että hän ei ole juonut , vaan on ns, syntymähumalassa, ja tarvii pullon viinaa tullakseen ihan raittiiksi ,
        Selitys on luotettava , se on sama , kuin tuolla pohjois-Karjalan puolella nyt Juhannuksena , Jossa monta autoa nuorisoporukoineen on ajanut ns, Mäkeen , jaauton tuhannen silpuksi, koska kun ajaa kovaa ja ilman korttia ja kännissä , silloin tarvii pullon kirkasta tullakseen täysin selväksi ;
        Käyttäkää nyt Vähän Tätä Speden naisen Logiikkaa , jookoko, homma on ihan Ysksinkerthainen


    • 46s6rtfuyibun

      Vai että "teilläpäin sattui paha kloorionnettomuus"... voi teitä reppanoita luusereita, siinähän sitten vertailette olemattomia kokemuksianne.

    • eikönäin

      Rintti,mitä opetusta tyrkytän, jota en ymmärrä? Miksi kirjoittaisin jotain mitä en ymmärrä?
      Jos tarkoitat muistoateriaan osallistumista, hän oli silloin opetuslastensa kanssa ja hän teki liiton heidän kanssaan valtakunnasta, kuten Luuk. 22: 28, 29 osoittaa. He olivat perusta siitä joukosta, jotka saavat taivaallisen elämän, ja jotka tulevat hallitsemaan hänen kanssaan. Tuosta kerrotaan Ilm.20:6:ssa. Tuolle joukolle asetettiin muistoateria. Lukumääräkin on ilmoitettu Ilmestyskirjassa kaksi kertaa.
      Ajatteletko, että kaikki ovat tuossa liitossa Jeesuksen kanssa, koska kuka tahansa kirkoissa osallistuu noihin vertauskuviin, uskovat he tai eivät. Monetkaan eivät edes tiedä muistoaterian merkitystä. Paratiisitoivo odottaa niitä, jotka eivät kuulu tuohon joukkoon, jotka saavat hallita Kristuksen kanssa taivaassa. Tuosta joukosta puhutaan Psalmit 37: 8-11,34; 37:7,8. Miksi tarvittaisiin hallitusta, jos sillä ei olisi alamaisia. Raamatun opetus on hyvin selvä. Jeesus puhui kahdesta eri joukosta, pienestä ja suuresta joukosta.

      • Rintti-

        >> Jos tarkoitat muistoateriaan osallistumista...

        Etkö ymmärrä, että tuo esittämäsi oli spekulaatiota kysymyksen vierestä? Kyllä minä tämän selityskulun tunnen. Mutta, se EI vastaa kysymykseen, mitä Jeesus käski tekemään. Vartiotorni opettaa Jeesuksen "nimenomaisesti käskeneen seuraajiaan viettämään tuota päivää hänen muistokseen". Etkö tajua, että se on valetta. Vaikka järjestö vakuuttaakin "nimenomaisesti", ei Raamatussa mitään semmoisia lue! On surkuhupaisaa katsoa, miten järjestön todistaja menettää sisälukutaitonsa, kun luettava Raamatun teksti ei sovi yksiin järjestön "totuuden" kanssa.

        >> Miksi tarvittaisiin hallitusta, jos sillä ei olisi alamaisia. Raamatun opetus on hyvin selvä.

        Taas vartiotornin spekulaatio: hallitsijoilla täytyy olla pomotettavia, joten... Täytyykö? Eikö Jumala hallinnut ennen kuin oli luonut mitään? Jos kuvittelee Raamatun ylimmäksi auktoriteetikseen, tulisi kait ennemmin miettiä omaa raamatuntulkintaansa ennen kuin raakkaa Raamatun tekstiä tulkintaansa sopimattomana!

        >> Ajatteletko, että kaikki ovat tuossa liitossa Jeesuksen kanssa, koska kuka tahansa kirkoissa osallistuu noihin vertauskuviin, uskovat he tai eivät. Monetkaan eivät edes tiedä muistoaterian merkitystä.

        Kirkko ei liity tähän. Kirkon jäsen voi olla kuka vaan, eikä kirkon jäsenyydellä ole mitään tekemistä tämän kanssa. Kaikki Jumalan lapset ovat Raamatun mukaan Uudessa liitossa. Kirjeessä heprealaisille puhutaan Vanhaa testamenttia lainaten Uudesta liitosta, joka tuli vanhentuneen Vanhan liiton tilalle:

        Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä,
        ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen:
        'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut.
        Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä.

        Jos sanot, ettet ole osallinen Uudesta liitosta, eivät yllä olevat lupauksetkaan ole sinulle: Et kuulu mihinkään liittoon. Sydämeen kirjoitetun Jumalan lain tilalla on vartiotornin määräykset. Jahve ei ole Jumalasi. Käytännössäkin Jumalan asemassa on järjestön hallintoelin – SE päättää, mitä mieltä "Jehova Jumala" on mistäkin asiasta. Ja, vaikka järjestö nimittääkin todistajiaan "Jumalan kansaksi", Uuden liiton ulkopuolisena et kuulu siihen. Tarjotun sopviuksen sijaan koetat tyhjällä suorittamisella ansaita itsellesi pelastusta. Jeesuksen uhri sinun on hylättävä – minkä vielä käyt vuosittain symbolisesti osoittamassa.

        >> Jeesus puhui kahdesta eri joukosta, pienestä ja suuresta joukosta.

        Tuo on taas järjestön pajunköyttä, mielivaltaista jakeiden yhdistelyä. Jeesus kutsui seuraajiaan pieneksi laumaksi – eihän heitä nyt niin paljoa ollut. Jeesuksella ei ole montaa laumaa, vaikka sillä hetkellä kaikki eivät siihen kuuluneekaan: "Minulla on myös muita lampaita, sellaisia, jotka eivät ole tästä tarhasta, ja niitäkin minun tulee paimentaa. Ne kuulevat minun ääneni, ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen." Tällä lammastarhalla Jeesus viitasi Israeliin: "Minua ei ole lähetetty muitten kuin Israelin huoneen kadonneitten lammasten tykö". Muiden lampaiden, siis ei-juutalaisten aika tuli myöhemmin. Suuresta joukosta Jeesus ei puhunut. Suuresta valtaistuimen edessä seisovasta joukosta kerrottiin Ilmestyskirjassa.

        Raamatussa luvataan yksi ja sama toivo, mutta vartiotorni spekuloi kahdella erilaisella. Koska järjestössä järjestön spekuloinnit menevät kaiken edelle, on huomattava osa Raamatun lupauksista suljettu sen todistajien saavuttamattomiin.


    • eikönäin

      Jumalan tarkoitus on että rajallinen määrä uskollisia ihmisiä on Jeesuksen kanssa taivaallisessa Valtakunnassa. Luuk.:12:32 kertoo: "Älä pelkää, pieni lauma, sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan."
      Ilm. 14: 1-3: "Minä näin , ja katso Karitsa [Jeesus Kristus] seisoi Siionin vuorella ja hänen kanssaan sataneljäkymmentäneljätuhatta,---jotka on ostettu maasta." 1. Kor. 6:2 puhuu myöskin tuosta joukosta: "Ettekö tiedä, että pyhät tulevat tuomitsemaan maailman?"Jälleen selvä Raamatun opetus Jumalan suunnitelmista ihmiskunnan tulevaisuuden suhteen. Tulee olemaan uusi taivas ja uusi maa, uusi vanhurskas hallitus ja uusi maa, joka muodostuu vanhurskaista ihmisistä maan päällä. Jumalan alkuperäinen tarkoitus tottelevaisista ihmisistä paratiisimaassa.

      • Rintti-

        Rajallinen määrä, mutta ei kuitenkaan se vartiotornin 144000. Lisäksi, Raamattu tuntee vain yhden ja saman toivon. Sen ulkopuolella ei ole toivoa.

        Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys, kun näette Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin ja kaikkien profeettain olevan Jumalan valtakunnassa, mutta huomaatte itsenne heitetyiksi ulos.


    • Santampoint

      eikönäin 26.6.2017 0:05

      "Jumalan tarkoitus on että rajallinen määrä uskollisia ihmisiä on Jeesuksen kanssa taivaallisessa Valtakunnassa. Luuk.:12:32 kertoo: "Älä pelkää, pieni lauma, sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan."

      -Luukas 12 luku alkaa: Jeesus rupesi ensin puhumaan opetuslapsilleen
      ja 12:22 Jeesus sanoi opetuslapsilleen
      Elikkä "pieni lauma" on tuossa puhuttelusana.

      Pelastuksesta
      Room 10:9 Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;

      " 1. Kor. 6:2 puhuu myöskin tuosta joukosta: "Ettekö tiedä, että pyhät tulevat tuomitsemaan maailman?" "
      1 Kor 6:1: Kun teidän keskuudessanne jollakin on riita-asia toisen kanssa, kuinka hän julkeaa viedä sen pakanoiden ratkaistavaksi?
      - Elikkä tuossa vartiotorni jättää sen varaan, että vartiotornia ei verrata Raamattuun

      • Paipapum

        " ..Pelastuksesta,
        jehua puhui galilealaisena Arameaa ;
        Arameassa ei ole anaa " Pelastus ,
        oikea sana raamatussa on " Elämä, "
        " itku ja tekarien kiristys ", -kaikkee sitä , tuohan tapahtui , Aabraham , Isak ja Jaakob olivat israelin " Isiä , " ja puhe koski "saadokin poikia , daavidin asettamaa ylipapistoa , joka heitettiin " Ulos" kun Rooma tuhosi herodeksen temppelin ,
        Ei se koske nykyuskontoja , vaan Aabrahamin lapsia , siis tämä Rintille ,


      • Vstavirranville

        Mikä tuossa paipapumia edeltävässä kirjoituksessa on lahkolle vastenmielistä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe