Vaihtoehtoja 500 päivän työttömymyyden jälkeen ???

Emma1955_työtön

Minut irtisanottiin alkuvuodesta 2016. Olen syntynyt elokuussa 1955. Irtisanomisajan jälkeen aloin saada anssia lähes päivälleeen samaan aikaan kun täytin 61 v. Anssipäiviä on nyt kulunut yli 200 / 500 ja ne käytetty loppuun joskus kesällä 2018. Eläkeikäni on 63 v 3 kuukautta. Pääsen eläkkeelle joulukuun alussa 2018. Mitä vaihtoehtoja minulla on, kun anssipäivät loppuvat noin 5 kuukautta ennen eläkeikää ? Tuleva eläke on isompi kuin nyt saamani anssi.

19

3197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos olet oikeutettu lisäpäiviin 500 työttömyyspäivärahakauden jälkeen, voit halutessasi jäädä vanhuuseläkkeelle kun lisäpäiväoikeus on syntynyt. Pitkäaikaistyöttömän vähentämättömän vanhuuseläkkeen saantiedellytyksenä on 62 vuoden ikä ja että eläkkeen alkamista edeltävältä kuukaudelta on maksettu työttömyysturvaa ns. lisäpäiväoikeuden perusteella.
      https://www.tyoelake.fi/elakkeet-eri-elamantilanteissa/ikaantyneiden-tyottomyysturva/#title

      Sinulla on myös jo nyt mahdollisuus hakea osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle, jossa karttuneesta työeläkkeestäsi voit hakea maksuun 25 % tai 50 %. Jos jää osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle ennen omaa alinta eläkeikää (63 v 3 kk) maksuun nostettavaan osuuteen tehdään pysyvä varhennusvähennys, joka on 0,4 % jokaiselta varhennetulta kuukaudelta. Varhennusvähennys lasketaan oman ikäluokkasi alimmasta eläkeiästä osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen alkamiseen. Osittainen varhennettu vanhuuseläke ei vaikuta ansiosidonnaisen päivärahan maksuun eikä sen määrään.
      https://www.tyoelake.fi/elakkeet-eri-elamantilanteissa/osittainen-vanhuuselake-tuo-joustoa/#title

      Tarkempaa tietoa omasta eläketurvastasi ja eri vaihtoehdoista saat omasta työeläkelaitoksestasi, jossa olet työeläkevakuutettu.

      • kikkariini

        Kohta "Pitkäaikaistyöttömän vähentämättömän vanhuuseläkkeen saantiedellytyksenä on 62 vuoden ikä", koskeeko tämä myös henkilöitä, joilla on henkilökohtainen eläkeikä esim. 64 v 2 kk (kunnallinen ala)?


    • eläkkeelle

      mikä on ikäraja lisäpäivien maksatukselle, akt kassa ilmoittaa 64 vuoden ikää, ytj:n sivuilla kirjoitetaan 65 ikävuodesta, kumpi on oikea ikäraja

    • onnellisestieläkkeellä

      Lisäpäivät loppuvat kun täytät 65v. Mutta niitä saa vielä siihen asti kun eläke alkaa. Esim jos 65v synttäri on 3.8 voit jäädä eläkkeelle 1.9 (ellet halua jäädä aikaisemmin) ja saat työttömyyskorvausta siihen asti. Mulla kävi niin kun eläkkeen lisien takia en saanut jäädä eläkkeelle päivääkään ennen 65v synttäriä. Eläke alkaa siis aina kuukauden alussa, ei kesken kuukautta.

    • ilkkana

      Voit myös ottaa varhennettua eläkettä vasta kun olet täyttänyt 63v 3 kk. Silloin ei tule vähennystä eläkkeeseen. Näin saat eläkkeen ja ansin 65v asti

    • Täsmennys

      Kyllä se on jo 400 ne päivät eikä 500.

      • Nyt2017

        Se on tarkoitettu tänä vuonna työttömiksi jääneitä ,ei viime vuonna


      • dfghjkoi

        2017 laki,Jos täytät työssäoloehdon 58 vuotta täytettyäsi ja jos sinulla on työssäoloehdon täyttyessä työhistoriaa 5 vuotta viimeisen 20 vuoden aikana, sinulla on oikeus ansiopäivärahaan 500 päivältä. Työssäoloehdon täyttyessä sinun tulee täyttää sekä ikäedellytys että työhistoriaedellytys.


    • vekkivekki

      Ota osittain varhennettu eläke, jonka lisäksi saat ansiosidonnaista 65 ikävuoteen asti.

    • Emma1955_työtön

      Onkohan tähän jäänyt lainsäätäjälle jokin porsaanreikä ? Minun kohdalla anssi puolet kertyneestä työeläkkeestä tarkoittaisi isompaa tuloa kuin eläke.
      Anssia saan 500 päivää, joka loppuu ensi vuoden heinäkuussa. Ehdin saada viime vuoden lopulla 90 päivää korotettua päivärahaa pitkän työuran perusteella, joka lopetettiin vuoden 2017 alusta.

    • En tiedä tarkalleen, mitä tarkoitat. Vuoden 2017 alusta alkaen on ollut mahdollista hakea osittaista varhennettua vanhuuseläkettä (OVE) työeläkejärjestelmästä. Tällöin voit ottaa karttuneesta työeläkkeestäsi maksuun joko 25 tai 50 prosenntia. Voit saada samaan aikaan työttömyyspäivärahaa. OVE ei estä työttömyyspäivärahan saamista eikä vähennä sen määrää. Lykkäyskorotusta ei vanhuuseläkkeeseen saa yhtä aikaa minkään työttömyysetuuden kanssa. Päivärahaa maksetaan 65 vuoteen asti.

    • fggghhhj

      Aloittaja ei taida ymmärtää että kun hänellä on pitkä työurakin niin hän saa anssia eläkkeeseen asti eli 500 päivän jälkeen alkavat lisäpäivät automaattisesti kun työhistoriaa on 5 vuotta ja ikää on 60 v ennen 500 päivän loppumista.

      • fggghhhj

        Aloittajalle vielä kun sinun 500 päivää käytetty niin saat lisäpäivät ja kun olet yhdenkin lisäpäivän käyttänyt voit hakea varhennettua vähentämätöntä eläkettä 62 vuotiaana eli jos et hakua olla ansilla eläkkeesee asti voit hakea 500 1 anssipäivä jälkeen täyden eläkkeen, eli si un asiasi ovat paremmin kuin nuoremmilla, toki nykynynuorilla eläke akrttu jo 17 v alkaen toisn kuin itselläni kun menin työhön 15 v ja eläke alkoi karttumaan vasta 23 v ja aina pienellä palkalla ja työttömänä viime vuodet eli eläke pieni.


    • mk2350

      Olen synt.54 ja olen lisä päivillä yli 4,5v työttömänä ja nyt anoin ovea ei kuulemma vähennä eläkettä kun olen jo eläke ikäinen ja saan sitten ansiosidonnaista ainakin sanoivat niin 50% eläke myönnetty jo en ole vielä anonut ansiosidonnaista myöntämisen jälkeen jotta katsotaan on 3kk aikaa perua eläke

      • Emma1955_työtön

        Miksi et jää suoraan eläkkeelle ? Onko sinulla anssi OVE isompi kuin eläke ?


    • Nimimerkille "mk2350". Tässä on kopioitu yllä olevaa vastausta:

      Vuoden 2017 alusta alkaen on ollut mahdollista hakea osittaista varhennettua vanhuuseläkettä (OVE) työeläkejärjestelmästä. Tällöin voit ottaa karttuneesta työeläkkeestäsi maksuun joko 25 tai 50 prosenntia. Voit saada samaan aikaan työttömyyspäivärahaa. OVE ei estä työttömyyspäivärahan saamista eikä vähennä sen määrää. Lykkäyskorotusta ei vanhuuseläkkeeseen saa yhtä aikaa minkään työttömyysetuuden kanssa. Päivärahaa maksetaan enintään 65 vuoteen asti.

      • mk2350

        Mikä on lykkäyskorotus on ja kiitos sinulle vastauksesta


    • mk2350

      Ansiosi ja ove ovat suurempi kuin eläke

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe