Tulevaisuutemme ??

WiiksiWalpio

Totuus on että kaupunkimme IMAGO on ulkopuolisen silmin huono ja luotaantyöntävä, ympäristö rapistuu ja saa monen muuttajan mietteliääksi. Meidän on tulevaisuudessa kiinnitettävä huomiotamme entistä enemmän epäkohtien korjaamiseen, jokainen on vastuussa omasta käytöksestään ihmisten ilmoilla...

Karjalainen 20.6.2017
Runsaan 7 000 asukkaan Outokummussa väestö ikääntyy vauhdilla. Jo nyt lähes kolmannes kaupunkilaisista on yli 65-vuotiaita. Toisaalta myös lapsia syntyy: alle kuusivuotiaiden määrä väestöstä on pysynyt melko vakiona.
Strategiatyön tiistaina aloittanut Outokummun uusi kaupunginvaltuusto mietti, voisiko eläkeläisissä olla jotain myönteistä ammennettavaa.

- Iso osa eläkeläisistä on hyvin toimeen tulevia ja aktiivisia. Strategiatyössä on syytä miettiä, miten heidät nähtäisiin rikkautena, kaupunginjohtaja Pekka Hyvönen totesi.

Strategiaseminaarissa avattiin valtuutetuille tehtyä elinvoimakyselyä. Kyselyn mukaan Outokumpu näyttäytyy elinvoimaisena monipuolisen palvelutarjontansa ja liikuntapaikkojen puolesta. Kehitettävää on esimerkiksi kaupungin imagossa, työpaikoissa sekä teiden kunnossa.

Outokummun kaupunginvaltuusto käyttää strategiatyöhön kolme seminaaripäivää. Strategian on tarkoitus valmistua marraskuuhun mennessä.

26

881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja.pointti

      Mikä mahtoi olla imagollinen pointtisi? Mihin epäkohtiin, joita meidän kunkin kohdallamme pitää korjata, tarkoitat lainaamallasi jutulla?

      • TToppari

        Aloittaja on oikeassa imagoon liittyen..

        Paikkakunta on pikkupaikkakuntien tapaan sisäänlämpiävä ja luotaantyöntävä monien mielestä, jokainen voi käytöksellään vaikuttaa asiaan. Ollaan ystävällisiä sekä toisillemme ja varsinkin ulkopaikkakuntalaisille niin pian imagomme muuttuu kaikkien silmissä...


      • Kivienheittelyä

        Ja sinä aloitit tuon ystävällisen suhtautumisen meihin muihin? Upea aloitus.


      • TToppari

        Strategiatyön tiistaina aloittanut Outokummun uusi kaupunginvaltuustokin miettii asiaa heidänkin mielestä korjattavaa löytyy juuri kaupunkimme IMAGOSSA.

        ""Strategiaseminaarissa avattiin valtuutetuille tehtyä elinvoimakyselyä. Kyselyn mukaan Outokumpu näyttäytyy elinvoimaisena monipuolisen palvelutarjontansa ja liikuntapaikkojen puolesta. Kehitettävää on esimerkiksi kaupungin imagossa, työpaikoissa sekä teiden kunnossa.""

        Missä on teidän lukutaitonne tai oletteko niin negatiivisia asian suhteen ettette hyväksy tosiasioita ?? Tarvitsemme ulkoisen kuvamme kiillotusta ja se ei onnistu ellemme kaikki seiso osaltamme muutoksen takana .


    • Vierustoveri

      Nyt on juhannus lopuillaan. Outokummun imagon nostamiseksi ovat juhannustapahtumat perin minimaaliset. Jostakinluin, että piruntorjunta palaveri ja sirkus ovat ainoat tilaisuudet, jotka täällä järjestetään. Turha on valtuutettujen kehuskella, että meillä on liikuntapalvelutn kohdallaan. Kyllä on ja se on hyväasia. Kauååoja on riittävästi, mutta muuten ulkoinen olemus on hyvin masentava, masentava. Vanha kaivos, no jaa, kun kerran käy, voi vain todeta, että se oli siinä.
      Kesätoimintaa ajatellen, meillä on Pitkälahti, Särkiselkä, Luontokeskus ja Kolmkanta, joissa olisi rajattomat mahdollisuudet vaikka mihin. Valtuutetut, tarttis tehdä jotain...
      Kaiken kukkuraksi kaupungin teknisen toimiston saamattomuuttako on se, ettei Kuopiontien risteyksen "Byloonia" saada suoristettua... Se on kallellaan... On ollut niin jo parikymmentä vuotta?

    • pylooni

      Miksi ihmeessä pylooni pitäisi suoristaa? Kuinka moni kävisi Pisassa suoraa tornia ihmettemässä?

    • Bylooni.on

      Hei: pylooni on aivan suorassa. Vieressä olevat kivet antavat sille vinon ilmeen. Mitattu on.

      • On-On

        Pyloni tuo aikansa rahanreikä , maksoi muistaakseni aikoinaan noin puoli miljoonaa markkaa.. Onkohan tuottanut muuta kuin hilpeyttä ohikulkijoissa ...


    • 875248

      Paikkakunnan tulevaisuus ei kiinnosta kuin kourallista paikkakuntalaisia loput vatvoo Heikki Laukkasen pääsyä valtuustoon...

      No minkäs sille voi ei tarvitse itkeä kenenkään jos mitään ei saada aikaan kun samat harvat ihmiset väsyy suunnittelemaan tulevaisuutta saati suunnittelemaan uutta..

      Kuoleva paikkakunta jossa suurin osa asujista on luovuttanut ja menettänyt elämänhalunsa ja loput muuttaa pois...

    • En.minä

      Kuulehan nyt numeronimimerkki. Valtaosa meistä outokumpulaisista ei ole mitään toivoaan menettänyt. Me olemme monessa mukana ja rakennamme omalta osaltamme tulevaisuutta - omaa ja koko paikkakunnan.
      Meillä on lukuisa määrä järjestöjä, joissa toimimme ja teemme,emmekä voivottele.
      Täällä suomi-palstoilla muutamat pyloniuskovaiset melskaavat ja vaativat muita tekemään. Itse eivät muuta tee kuin pilkkaavat ja voivottelevat. Heitä on todella vähän, vaikka se leppäsellä tai shellin paarissa muulta tuntuisikin.

      • KAUSITYÖNTEKIJÄ

        Tulin Kuusjärvelle vuonna 1959 lapsena.Nuoruutta kun vietimme Outokummussa nuoruuden muistoit painui ikuisesti sydämmiin.Se VOIMAANNUTTAA. Outokummun imago on korvien välissä.Asianomaisilla.
        Mitään maailmanpyörää tännä ei tarvita. Tyhjät rakennukset ei haittaa.Täällä Outokummun Kalattomalla kaikki tappiot on käännetty voitoksi.Vanhoja tuttuja kun näkee huomaa niiden Juuret on kartsalla.Outokummun ja oma tulevaisuus näyttää hyvältä.


    • 171717

      Sinä nimim. pylooni, mieti vähän?? On ihan pikkuisen eri asia verrata Pisan tornia Outokummun Pylooniin. Nillä ei taida ollaa millään tavalla yhtäläisyyksiä? Mietihän vähän, mitä asioita vertailet... Kiva, kiitos!

      • 18181818

        Pisan torni on kuuluisa toisin kuin Okun pyloni, naurettava kallis räpellys aikoinaan jolla ei suurta merkitystä.

        Matkaillessani suomen maassa en ole törmännyt missään vastaavaan paikkakuntien tienhaaroissa, kauppojen ym mainospylväät ovat oma lukunsa joihin ei mokomaa tolppaa sisääntulotien varrella voi verrata..


    • 888888888

      Pylooniko on nyt vienyt kaupungin rahat? Viekö se meidät perikatoon?

    • Viinijärveläinen

      Outokummun imagoa parantaisi nopeasti veronalennus ja liikojen asuntojen purkaminen.
      Asuntojen hinnat saataisiin nousuun ja paikkakunnalle muuttaisi uutta väkeä halvan verotuksen perässä.
      Minäkin muuttaisin Outokumpuun jos veroja laskettaisiin. Omistan yhden asunnon Outokummussa ja Viinijärvellä.

      • 0Kulainen

        Kirjoitit asiaa, verot alas turhat asunnot pois ja kaupunkialueen yleinen siivous ja risukoiden raivaus vaikka talkoilla.

        Asukkaat vähenevät verotus pysyy korkeana tulevaisuudessakin... Palvelut ovat osittain karanneet jäljellä ei ole enää kuin Tokmanni ja pari ruokakauppaa...

        Annammeko periksi helpolla ?? Menetämme pikkuhiljaa asukkaita ja veroeuroja ja kaupunki muistuttaa entistä enemmän aavekaupunkia...


    • Moneymoney

      Ainostaan iso nykyaikainen liikekeskus pylonin viereen pysäyttäisi kuihtumisemme.
      Omat asukkaat kun eivät riitä tuottamaan riittävää ostovoimaa vaan tarvitaan ohikulkijat pysätymään myös.
      Kenties jokunen käväisisi katsomassa silloin muitakin keskustan palveluja. Nyt eivät tule.
      Liperi on sen liikeidean jo älynnyt ja aloittaa mittavan hankeen ylämyllyn shellin viereen.
      Me emme...vai?

      • 0Kulainen

        Keskustan loputkin liikkeet kuolisivat jos hehtaarihalli olisi palveluineen mainitsemassasi paikassa.
        Pyloni aikoinaan rakennettiin houkuttelemaan asiakkaita keskustaan laihoin tuloksin, maksoi rakentaminen paljon mutta hyöty sijoitettuun pääomaan on opastetaulun luokkaa.

        Liperi on huono esimerkki kun varsinainen keskusta siellä kuihtuu pikkuhiljaa ja uskon palvelujen poistumiseen sieltä Ylämyllylle . Tokmanni lähtee kirkonkylältä ainakin ja lukematon määrä muita yrittäjiä paremmille markkinoille ja me emme halua tällaista kehitystä omalle pitäjälle.


    • Viinijärveläinen

      Outokummusta puuttuu kaupunkimainen puistoalue. Ympäristön siisteyteen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.
      Kaivosalue myös siistittävä nopeasti.

    • Kiitos.ohjeista

      Ryhdymme heti aamulla toimeen. Kohta pääset sieltä Viinijärveltä hämmästymään Versaillesin puiston näkymämiä naapurista. Malta odottaa pieni hetki. Voit kyllä itsekin osallistua talkoisiin. Tervetuloa!

    • Pull0p0stia

      Outokummun tulevaisuus näyttää aika surkealta kun sitä seuraa. Monet naapurikunnat voivat paljon paremmin.
      Liperi on kasvukeskuksen naapuri ja siellä osataan naapuruudesta ottaa kaikki irti Ylämyllyllä mutta muu osa liperiä kuihtuu pikkuhiljaa.
      Kontiolahti on ollut kasvukunta pitkään eikä loppua näy...
      Polvijärvi hyödyntää kasvuunsa Sotkuma Kuorevaara alueitaan menestyksekkäästi...

      Joensuu laajenee milloin mihinkin suuntaan hyvää vauhtia ja on kasvava keskus pitkälle tulevaisuuteen.

      Missä on meidän kasvumme ?? Emme osaa hyödyntää yksinkertaisuudessamme Joensuuntien suomaa mahdollisuutta emmekä onnistu haalimaan asukkaita paikkakunnalle nimeksikään. Tie on valaistu koko pituudelta ja autolla menee noin 45 minuuttia välillä Oku - Joensuu asunnot on meillä halpoja ja auto on jokaisella kuitenkin.

      Suurin peikko Okussa lienee korkeat verot, yleinen nuiva ilmapiiri ja suppeat palvelut jotka eivät juurikaan houkuttele nuoria muuttamaan paikkakunnalle...

    • Moneymoney

      Keskustan liikkee kuolisivat?Nuoko muutamat jotka jäljellä?
      Ne vähäiset liikkeet kuihtuu tätä menoa kuitenkin.
      Siirtymällä valtatien varteen asiakasmäärät heillekin nousisi.
      Siihen lisäksi tulisi uusia houkuttelevia liikkeitä. Palvelubussi ajelisi 2h välein
      Keskustan röttelöt maan tasalle ja tilalle puistomainen asumistaajama.

      • 0Kulainen

        Viimeisten vuosien varrella on liikkeiden lopetusaalto ollut huima, konkursseja, eläköitymistä, kannattamattomuutta, ym syitä on riittämiin.

        Aavekaupunki tulee pikkuhiljaa Outokummusta...


    • Puistomainen

      Eikös tämä jo olekin varsin puistomainen asumistaajama? Olitko muuten eilen talkoissa?

      • 0Kulainen

        Pusikoitunut röttelökylä 1980 luvun ulkoasuun verrattuna, Pusikko ---> puistomainen miksei voisi puhua samaan hengenvetoon luomukylästä, kaupungin tunnusmerkit ovat katoamassa hyvää vauhtia paikkakunnalta.
        Tyhjiä liiketiloja löytyy pilvinpimein samoin kuin tyhjiä asuntojakin joista osa on jo purkukuntoisia rötisköjä jotka rumentavat luomukylän ulkonäköä...
        Outokummun ongelmia ei talkoilla ratkaista vaan valtuutettujemme olisi otettava tavoitteekseen paikkakunnan nostaminen jaloilleen kaiken kaivos haihattelun jälkeen...


    • Kaivoshaihattelu

      Kaivos taitaa olla se asia, joka on meille omaleimainen ja erottaa suurimmasta osasta Suomen kuntia.
      Ollaan siitä ylpeitä ja pidetään huolta. Samanlaisuus muiden kanssa ei voi olla tavoitteena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe