Joko sitä saa

.siikliä juhannuspöytään vaikkapa torilta. Sillin ja savukalan lisukkeeksi. Halloumi-mansikkasalaattia kaveriksi ja jälkkäriksi jottain kevyttä. Juomapuoli alkomahoolia hälle joka siitä pitää. Itse meinaan pärjätä wissyllä ja mehulla. Tekkeekö joku juustokeittoa?

59

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mellunmäestä

      KOPIO ARVON ALOITUKSESTA.

      • Kuinnii? Ei minusta. Arvon aloitus koski juhannuksen viettoa ylipäätään, minun enempi tuota ruokapuolta. Koetkos olevasi joku palstapolliisi vai ;)?


    • Sai siikliä ja mansikkaakin, torilta. Sekä uutta sipulia jonka varretkin voi laittaa ruoaksi. Ihana tuoksu. Ei muuta ku malttais odotaa huomiseen eikö söis heti suihinsa :).

    • mimmimum-..mi

      Siikli on kyllä perunoiden ykkönen...ainakin uutena....eilen ostin kaupasta kotimaisia uusiaperunoita....mauttomia...vetisiä... Siinä perunoita kun valitsin niin nuori nainen sanoi toiselle....en voi ostaa tuollaisia multaperunoita kun olen niin allerginen mullalle...etten voi niitä pestäkään.... Itsekseni ajattelin ..onko tosiaan noin uusavuttomia ihmisiä...

      • On niitä. Monelle pitää olla potut valmiiksi kuorittuina ja hyvä ettei pureskeltuina :).
        Minä ostin ruotsalaisia uusia perunoita ja sitten tuota Timoa. Kyllä ruotsalainen oli parempaa, kotimainen todellakin aika vetistä.


      • nälkä.tuli

        Olisin ostanut silliä ilman lientä. Ennen sai irtosilliä. Olisin perannut ja laittanut uutta sipulia ja pippuria joukkoon. Jouduin ostamaan purkkisilliä perunoiden seuraksi. Jälkkärin keksin huomenna.

        Miten juustokeitto liittyy juhannukseen? Perinne?


      • nälkä.tuli kirjoitti:

        Olisin ostanut silliä ilman lientä. Ennen sai irtosilliä. Olisin perannut ja laittanut uutta sipulia ja pippuria joukkoon. Jouduin ostamaan purkkisilliä perunoiden seuraksi. Jälkkärin keksin huomenna.

        Miten juustokeitto liittyy juhannukseen? Perinne?

        Juu. Tarkoittanet juhannusjuustokeittoa eli punaista heraa. Joillakin alueilla se on perinneherkkua, jota keitetään juhannukseksi. Itse en koskaa ole oppinut sitä syömään enkä ole koskaan sitä tehnyt. Maistanut kylläkin mutta en innostunut.

        Minäkin ostin Abban valkosipulisilliä. Ostan valmista silliä kahdesti vuodessa, jouluna ja juhannuksena. Eikö mistään kaupan kalatiskiltäkään saa irtosilliä?


      • ö-Öö
        nälkä.tuli kirjoitti:

        Olisin ostanut silliä ilman lientä. Ennen sai irtosilliä. Olisin perannut ja laittanut uutta sipulia ja pippuria joukkoon. Jouduin ostamaan purkkisilliä perunoiden seuraksi. Jälkkärin keksin huomenna.

        Miten juustokeitto liittyy juhannukseen? Perinne?

        Joskus saa tynnyrisilliä

        Mun muistin mukaan lähinnä joulunaikaan, ehkä muulloinkin voi jostain löytää. Kuitenkin kappaletavaraa. Suolattua ja liemessähän sekin on, kuitenkaan en ikinä muista nähneeni missään myytävänä tuoretta silliä. Omituista, silakkaa, tonnikalaakin saa ostaa"tuoreena".

        Mä ostan aina joskus pakattuja sillifileitä. Niitä on myös suolattuina, ei maustettuina. Kyllä purkkisillikin toimii, se vaan nyt on maustetua. Joskun syön kyllä pottujakin, siis ns. "varhaisperunaa". Tälle vuodelle kaks kertaa. Ihan ok. ruotsalaista. Potun kans juu voita, kevätsipulia ja kalaa. Mä suosin enenpi muita kaloja, kuin silliä. Kylmäsavulohi, graavikala, vaikka savusilakka. Ite asiassa, en kai oikein pidä sillistä, liian rasvaista. Joskus tehnyt juu tynnyrisillistä lasimestarinsilliä, se toimi ihan ok. Siis joulun aikaan, silloin ei toistaiseksi suomessa myydä uuttaperunaa.

        Potunviljelijöitä tympii globalisaatio. Ihmiset ostaa peri ekeä kilo ruotsalaista varhaispottua, suomalaisesta pitäis niitten laskujen mukaan kaupassa myydä parilla kympillä. Ruotsalainen varhaisperuna ihan ok. suomalainen uuspottu tahtoo olla vetistä ja pahanmakuista. Se muistettava, oikein missään ei myydä aitoa, lehmänpashalla kasvatettua luomupottu. Sellainen pitäis kasvattaa kai ite. Voisko joku lähettää lehmän, että sais lannoitetta?

        Ehkä torilta saa ostettua suht. asialista kotimaista pottua, sekin tosin mun mielestä vanhaa, kuorettunutta. Aito varhaispottu ei tarvitse matkalla pellosta kattilaan, kuin pesun. Kuorta ei ole. Sitä muuten joskus sanottu neitsytperunaksi. Vähän kuin olemassa neitsyt oliiviöljykin.

        Jos haluaa kohtuullista varhaispottua, kandee mennä pottuvarkaisiin jonkun pottujunkkarin pellolle. Ehkä e on kemikaaleilla kasvatettua, mutta sen parempaa todella vaikea löytää muualta, kuin luomupotunviljelijöitten pelloilta. Eikä sellaisia oikein oloe, sellainen pottu kai maksais satasen kilo. Mun mielestä pottu yleensä pahanmakuista, epäterveellistä ja lisäksi vieraskasvikin. Niitä vaan rahvaalle syötetty, että eivät kuole nälkään. Koko potun suosio perustuu just siihen, että vieraskasvi. Vaikka yksvuotinen, se jyrää kaikki kotimaiset kasvit. Ei pottupellossa kasva edes voikukkaa. sekin syötävä kasvi. Jos kasvaa, se myrkytetään pois Voikukka ois suomalainen ja menstyvä kasvi, ei sitä moni syö, en mäkään. Mutta näitä kotimaisia kasveja ei oikein ole edes tutkittu, noin isommasti ruokahommia varten. Suurin osa viljelykasveista ei ole luontaisesti suomessa kasvavia.

        Öf. Aloitukseen, mene pottuvarkaisiin ja sillistä, osta jotain muuta kalaa.

        =DW=


      • nälkä.tuli
        siilenä kirjoitti:

        Juu. Tarkoittanet juhannusjuustokeittoa eli punaista heraa. Joillakin alueilla se on perinneherkkua, jota keitetään juhannukseksi. Itse en koskaa ole oppinut sitä syömään enkä ole koskaan sitä tehnyt. Maistanut kylläkin mutta en innostunut.

        Minäkin ostin Abban valkosipulisilliä. Ostan valmista silliä kahdesti vuodessa, jouluna ja juhannuksena. Eikö mistään kaupan kalatiskiltäkään saa irtosilliä?

        En ollut kuullutkaan tuosta juhannusjuustokeitosta.
        Parin kaupan kalatiskillä kävin, ei ollut, ei edes tynnyrisilliä missään (mistä tuo DW mainitsi).

        Mansikat hirmuhinnoissa. Ahomansikat jo vähän punertavat, joten kohta saa ihan ilmaiseksi :)


      • nälkä.tuli kirjoitti:

        En ollut kuullutkaan tuosta juhannusjuustokeitosta.
        Parin kaupan kalatiskillä kävin, ei ollut, ei edes tynnyrisilliä missään (mistä tuo DW mainitsi).

        Mansikat hirmuhinnoissa. Ahomansikat jo vähän punertavat, joten kohta saa ihan ilmaiseksi :)

        Torilta ostin tänään sen verran mansikkaa että saa tehtyä mansikkahalloumisalaatin huomenna. Ei paha hinta, raski tuonvertaisen ostaa mutta laatikollista en vielä ostais.


      • ö-Öö kirjoitti:

        Joskus saa tynnyrisilliä

        Mun muistin mukaan lähinnä joulunaikaan, ehkä muulloinkin voi jostain löytää. Kuitenkin kappaletavaraa. Suolattua ja liemessähän sekin on, kuitenkaan en ikinä muista nähneeni missään myytävänä tuoretta silliä. Omituista, silakkaa, tonnikalaakin saa ostaa"tuoreena".

        Mä ostan aina joskus pakattuja sillifileitä. Niitä on myös suolattuina, ei maustettuina. Kyllä purkkisillikin toimii, se vaan nyt on maustetua. Joskun syön kyllä pottujakin, siis ns. "varhaisperunaa". Tälle vuodelle kaks kertaa. Ihan ok. ruotsalaista. Potun kans juu voita, kevätsipulia ja kalaa. Mä suosin enenpi muita kaloja, kuin silliä. Kylmäsavulohi, graavikala, vaikka savusilakka. Ite asiassa, en kai oikein pidä sillistä, liian rasvaista. Joskus tehnyt juu tynnyrisillistä lasimestarinsilliä, se toimi ihan ok. Siis joulun aikaan, silloin ei toistaiseksi suomessa myydä uuttaperunaa.

        Potunviljelijöitä tympii globalisaatio. Ihmiset ostaa peri ekeä kilo ruotsalaista varhaispottua, suomalaisesta pitäis niitten laskujen mukaan kaupassa myydä parilla kympillä. Ruotsalainen varhaisperuna ihan ok. suomalainen uuspottu tahtoo olla vetistä ja pahanmakuista. Se muistettava, oikein missään ei myydä aitoa, lehmänpashalla kasvatettua luomupottu. Sellainen pitäis kasvattaa kai ite. Voisko joku lähettää lehmän, että sais lannoitetta?

        Ehkä torilta saa ostettua suht. asialista kotimaista pottua, sekin tosin mun mielestä vanhaa, kuorettunutta. Aito varhaispottu ei tarvitse matkalla pellosta kattilaan, kuin pesun. Kuorta ei ole. Sitä muuten joskus sanottu neitsytperunaksi. Vähän kuin olemassa neitsyt oliiviöljykin.

        Jos haluaa kohtuullista varhaispottua, kandee mennä pottuvarkaisiin jonkun pottujunkkarin pellolle. Ehkä e on kemikaaleilla kasvatettua, mutta sen parempaa todella vaikea löytää muualta, kuin luomupotunviljelijöitten pelloilta. Eikä sellaisia oikein oloe, sellainen pottu kai maksais satasen kilo. Mun mielestä pottu yleensä pahanmakuista, epäterveellistä ja lisäksi vieraskasvikin. Niitä vaan rahvaalle syötetty, että eivät kuole nälkään. Koko potun suosio perustuu just siihen, että vieraskasvi. Vaikka yksvuotinen, se jyrää kaikki kotimaiset kasvit. Ei pottupellossa kasva edes voikukkaa. sekin syötävä kasvi. Jos kasvaa, se myrkytetään pois Voikukka ois suomalainen ja menstyvä kasvi, ei sitä moni syö, en mäkään. Mutta näitä kotimaisia kasveja ei oikein ole edes tutkittu, noin isommasti ruokahommia varten. Suurin osa viljelykasveista ei ole luontaisesti suomessa kasvavia.

        Öf. Aloitukseen, mene pottuvarkaisiin ja sillistä, osta jotain muuta kalaa.

        =DW=

        Jotkut pakastaa jouluksi varhaisperunaa. En tiedä säilyykö.


      • ö-Öö
        nälkä.tuli kirjoitti:

        En ollut kuullutkaan tuosta juhannusjuustokeitosta.
        Parin kaupan kalatiskillä kävin, ei ollut, ei edes tynnyrisilliä missään (mistä tuo DW mainitsi).

        Mansikat hirmuhinnoissa. Ahomansikat jo vähän punertavat, joten kohta saa ihan ilmaiseksi :)

        Hyvää ja koiranoksennuksen näköistä

        Sitä voi joskus ostaa tölkkikamanakin, ainakin pohjanmaalla. Vähän paikallinen juttu. Helppo resepti, aikanaan sitä tehtiin kaikissa taloissa, nykyisin ei lehmiä, muuttumassa harvinaiemmaksi. Kandee kokeilla, se yleensä pidettyä. Syödään kylmänä ja mun mielestä pitäis tehdä oikeaan lehmänmaitoon, onnistuu kai muuhunkin. Kakarana maustettiin kanelilla, joskus sokeriakin. Se tavallaaan hyvää janoonkin, paljon nestettä kokkareiden lisäksi.

        Resepti ja kuvakin:

        https://www.valio.fi/reseptit/juhannusjuusto/

        =DW=


      • nälkä.lähti
        ö-Öö kirjoitti:

        Hyvää ja koiranoksennuksen näköistä

        Sitä voi joskus ostaa tölkkikamanakin, ainakin pohjanmaalla. Vähän paikallinen juttu. Helppo resepti, aikanaan sitä tehtiin kaikissa taloissa, nykyisin ei lehmiä, muuttumassa harvinaiemmaksi. Kandee kokeilla, se yleensä pidettyä. Syödään kylmänä ja mun mielestä pitäis tehdä oikeaan lehmänmaitoon, onnistuu kai muuhunkin. Kakarana maustettiin kanelilla, joskus sokeriakin. Se tavallaaan hyvää janoonkin, paljon nestettä kokkareiden lisäksi.

        Resepti ja kuvakin:

        https://www.valio.fi/reseptit/juhannusjuusto/

        =DW=

        Onkohan tuo sitä, mitä ei ukonilmalla voi tehdä? Joku maitohommeli muistaakseni oli ettei onnistu.
        On niitä rumempiakin ruokia nähty kuin tuo tai oksennuksia :(


      • ö-Öö
        siilenä kirjoitti:

        Jotkut pakastaa jouluksi varhaisperunaa. En tiedä säilyykö.

        Säilyy, tavallaan

        Kyllä pakastaminen muuttaa ruokaa. On pakastettu varhaispottu tietenkin parempaa, kuin talviperuna, kuitenkaan ei aitoasia. Maku latkumpi ja etenkin koostumus raemaisempi.

        Muistin mukaan, potut maasta pikakiehutukseen, ei kypsiksi, pikkasen. Jäähdytys, pakastus. Ei oikeastaan järkeä pakastaa pottuja, halpaa kamaa, eikä laatu ole erityisen häävi. Oletan, jossain vaiheessa alkaa suomessa olemaan myynnissä talvisin kasvihuonepottuja. Sen kilohinta voi olla mielenkiintoinen. Toisaalta, joskus aikanaan oli myynnissä lentotomaattia. Siis sitä roudattiin tänne lentskarilla jostain espanjasta. Ja onhan tuota mansikkaakin myytävänä kaikissa Alepoissa ympäri vuoden, mistä lie tulevat.

        Kuitenkin, kaupan kautta tuleva kama ei varsinaisesti ole enää tuoretta, logistiikka ja käsittelyt vie aikansa.

        =DW=


      • mimmimum-..mi
        siilenä kirjoitti:

        Jotkut pakastaa jouluksi varhaisperunaa. En tiedä säilyykö.

        Silloin kun minulla oli iso arkkupakastin ...laitoin aina uusia perunoita jouluksi...ja myös saunavihtoja....oikein hyvin säilyi ja "maistui"


      • oottehan-te

        Tunnen henkilön joka on yli 60 v ja hänellä on multa-allergia. Onkohan se sitä uus-avuttomuutta hänelläkin


      • mimmimum-..mi
        oottehan-te kirjoitti:

        Tunnen henkilön joka on yli 60 v ja hänellä on multa-allergia. Onkohan se sitä uus-avuttomuutta hänelläkin

        Odotinkin tuonlaista kommenttia...jos on allergia joka tekee käsiin oireita...sitä varten on käsineitä...ja myöskin varrellisia harjoja...että sen vuoksi ei tarvitse olla perunoita syömättä....


      • mimmimum-..mi kirjoitti:

        Silloin kun minulla oli iso arkkupakastin ...laitoin aina uusia perunoita jouluksi...ja myös saunavihtoja....oikein hyvin säilyi ja "maistui"

        Minä olen tiennyt et uusia perunoita voi pakastaa, kuitenkaan itse ei ole tullut sitä tehdyksi. Jospa ensi jouluksi.


      • nälkä.lähti kirjoitti:

        Onkohan tuo sitä, mitä ei ukonilmalla voi tehdä? Joku maitohommeli muistaakseni oli ettei onnistu.
        On niitä rumempiakin ruokia nähty kuin tuo tai oksennuksia :(

        Jos maito ei ukonilmalla juoksetu?


    • Viime uutisten mukaan Mesi-Marjaakin pyritään aloittaa kasvattaa ansareissa.
      Missä on koneellisesti tuunattu lämpö ja kosteus.
      Ts. sprinkleri-kasvatus.
      -
      Uusimmat Perunat Suomessa ovat kasvatettuja samalla tavalla.
      Muinoin revittiin Karhun-Taljaa(kivi-tuote) ränniin ja upotettiin siihen Tomaatin taimia.
      Tomaatit kasvoivat Tomaateiksi.
      Makua ne saivat vasta kun auringon aito valo alkoi hyväillä niitä omaan rytmiinsä.
      Sama koskee Perunaa.
      Perunan täytyy ajoittain kuivahtaa kuolevaksi nuorukaiseksi luonnon armoilla.
      -
      Siis, selvittäkää Perunan elämän-tarina ennen osto-päätöstä.
      Ja antakaa muillekin Suomalaiselle kasville aikansa aromatisoitua.
      Esim. Tilli vaatii runsaasti hellää kosketusta ja hyväilyä auringon kuumassa paisteessa.
      -
      Tynnyri-Silliä löytyy kyllä.
      Kevyt Piimä-liotus, nahan poisto ja viipalointi.
      Sitten huuhtelu ja naamaan, tahi mausteisiin mytimään.

      H.

      • nälkä.kurnii

        Hakaniemen hallistako sitä tynnyrisilliä?


      • nälkä.kurnii kirjoitti:

        Hakaniemen hallistako sitä tynnyrisilliä?

        "nälkä.kurnii"

        Sieltä ennen.
        Tällä hetkellä halli on kuolemassa.
        Siitä tehdään lasten leikki-kenttä.
        Soppa-Keittiö taiteilijoille ja muille väärin opiskelleille.
        Tietojeni mukaan ilmastointia on parannettava paljon.
        Sinne tulee paljon etnistä toimintaa.
        Siihen ei Silli kuulu.


        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "nälkä.kurnii"

        Sieltä ennen.
        Tällä hetkellä halli on kuolemassa.
        Siitä tehdään lasten leikki-kenttä.
        Soppa-Keittiö taiteilijoille ja muille väärin opiskelleille.
        Tietojeni mukaan ilmastointia on parannettava paljon.
        Sinne tulee paljon etnistä toimintaa.
        Siihen ei Silli kuulu.


        H.

        Lisään vielä.
        Siitä tehdään samanlainen höpö, kuin Hieta-lahden ja Kauppa-torin halleista.
        Kannattavuuden kateus tuhoaa paljon.
        -
        Olethan huomannut myös että Stadin vuokria ollaan nostamassa 10%
        Stadin omissa asunnoissa.
        Sillä niissä on strategisesti asutettu myös ihmisiä, joita sossu ei tue.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        Lisään vielä.
        Siitä tehdään samanlainen höpö, kuin Hieta-lahden ja Kauppa-torin halleista.
        Kannattavuuden kateus tuhoaa paljon.
        -
        Olethan huomannut myös että Stadin vuokria ollaan nostamassa 10%
        Stadin omissa asunnoissa.
        Sillä niissä on strategisesti asutettu myös ihmisiä, joita sossu ei tue.

        H.

        Tuettomat maksavat omalla rahallaan.
        Kenelle?

        H.


      • nälkä.kurnii
        hunksz kirjoitti:

        Tuettomat maksavat omalla rahallaan.
        Kenelle?

        H.

        10 %:n korotus on tosi paljon. Tiedetään.
        Hakaniemen hallin muuttuminen on ollut todella surullista, kuten Hietsunkin. Kauppahallissa olen vähemmän käynyt, -torilla kyllä.

        Niin, se tynnyrisillien myyntipaikka jäi epäselväksi.


      • Mesimarja poimittiin lapsena luonnosta suoraan suuhun. Nykyisin sitä ei enää näy missään.


      • maan.anti.muuttuu

        Tuo on totta. Myös lillukka on kadonnut.
        Mihinkäs sitä nyt kompastuu?


      • maan.anti.muuttuu kirjoitti:

        Tuo on totta. Myös lillukka on kadonnut.
        Mihinkäs sitä nyt kompastuu?

        Jos vaikka omaan nokkeluuteensa;).


      • siilenä kirjoitti:

        Mesimarja poimittiin lapsena luonnosta suoraan suuhun. Nykyisin sitä ei enää näy missään.

        Meidän omalla suomaalla kasvoi paljon messukoita, kun olin lapsi.
        Äiti teki niistä mehua ja olihan hyvää.
        Sitten, kun se maa kuivattiin ja raivattiin pelloksi, niin sen jälkeen ehkä vielä vähin jossain pelto-ojien reunoilla niitä kasvoi, mutta en herranaikoihin ole nähnyt niitä enää luonnossa muuten.


      • Tellukka kirjoitti:

        Meidän omalla suomaalla kasvoi paljon messukoita, kun olin lapsi.
        Äiti teki niistä mehua ja olihan hyvää.
        Sitten, kun se maa kuivattiin ja raivattiin pelloksi, niin sen jälkeen ehkä vielä vähin jossain pelto-ojien reunoilla niitä kasvoi, mutta en herranaikoihin ole nähnyt niitä enää luonnossa muuten.

        Viimeiset muistot niistä minullakin on pelto-ojien reunoilta.


      • nokkaantunut
        siilenä kirjoitti:

        Jos vaikka omaan nokkeluuteensa;).

        Sitten on alvariinsa turpa edellä asvaltilla :)


      • nokkaantunut kirjoitti:

        Sitten on alvariinsa turpa edellä asvaltilla :)

        Näinpä, pärstä asfaltti-ihottumalla :).


    • Meidän Henköpissä näkyy olevan kiitettävän hyvä palvelu asiakkaille.

      Nukuin tuossa kuuden tunnin päiväunet iltapäivällä ja herättyäni kurni nälkä mahassa. Siinä heräillessä tuli mieleen, että siellähän näkyi kaupassa tosiaan olevan lohi puoleen hintaan, huomasin samalla kun kävin ostamassa kruunuperkiloperunoita ja vitonenperpurkkisilliä alkuviikosta. Sitähän lähenkin vielä hakemaan, kunhan hörpin herätyskahvit.

      En ehtinut, kun alkaa hörppiä kahviani, kun tuli puhelimeen viesti, että valitettavasti sillä lohella oli niin kova menekki, että on loppu nyt.
      Hienosti tehty kaupalta ilmoittaa se, etten suotte lähtenyt kuluttamaan kaloreita olemattoman lohen perässä.

      Hyviä ne oli perunat sillinkin kanssa, enkä nälkiintyneenä edes huomannut olivatko vetisiä vai ei. On ne nyt ainakin mahassa jo vetisiä kuitenkin.

      • Sullon vuorokausirytmi ihan päälaellaan. Ihan ku oisit toisella puolella. Maapallo, sulon yö kun muilla on päivä.


      • siilenä kirjoitti:

        Sullon vuorokausirytmi ihan päälaellaan. Ihan ku oisit toisella puolella. Maapallo, sulon yö kun muilla on päivä.

        Nii, no meni ihan sekasin taas, kun ilmoittivat, että tulevat puhdistamaan kaikki viemäriputket tässä talossa kahdeksan ja neljän välillä.
        Oli tuota tiskiä kerääntynyt taas jotenkin ihmeen kaupalla niin paljon altaaseen, että piti nousta jo seitsemältä tiskaamaan ne pois, että löytävät viemärinaukon.
        Onneksi kävivät jo heti aamupäivällä, niin pääsin takaisin nukkumaan.


      • Tellukka kirjoitti:

        Nii, no meni ihan sekasin taas, kun ilmoittivat, että tulevat puhdistamaan kaikki viemäriputket tässä talossa kahdeksan ja neljän välillä.
        Oli tuota tiskiä kerääntynyt taas jotenkin ihmeen kaupalla niin paljon altaaseen, että piti nousta jo seitsemältä tiskaamaan ne pois, että löytävät viemärinaukon.
        Onneksi kävivät jo heti aamupäivällä, niin pääsin takaisin nukkumaan.

        YökyöPeli😁


    • En tiedä, mitä lajikkeita marketissa lienee. Nyt oli kotimaiset loppu.
      Ostin ruotsalaista varhaisperunaa, en osta toista kertaa.
      Näistä ns. juhlapyhistä olen kaiken vähiten innostunut Juhannuksesta.
      Juustokeittoakaan en ymmärrä, miten se kuuluu Juhannukseen.
      Eihän se ole minkään makuista, isotöistä kyllä.
      Eilen lämmitin savusaunan, eikä ollut edes Juhannusaatto. Join kaksi Tuplapukkia.
      Siinä se Juhannuksenjuhlinta.
      On pakastimessa viimekesän lakkoja, jos niistä vaikka sopan Juhannuksena.

      • No näinpä se lienee että juhannus tulee ja menee "juhlitaan" sitä eli ei. Joissain paikoin tulee talo täyteen juhannuksenjuhljoita ja sen talon emäntä on tupella ruanlaiton ja juhlien järjestäjän roolissa. Vaikka hiljaisessa mielessään toivoisi ihan vaan hiljaista rauhaa isse issekseen :).


      • Toisaalta syötävä on kuitenkin ja miksei sen tekisi kesäherkkujen puitteissa.


      • ö-Öö

        Juhlapyhistä

        Mulla just toisinpäin, juhannus tavallaan järkevin. Noh, perinteinen keskikedän juhla, sitä juhlittu aina. Juhnnusta ei kuitnkaan ole liialla uskonnolla pilattu, kuten joulut jne kaikki. Aito alkuperäinen pakanajuhla, jonka viettäminen perustuu luonnon kiertokulkuun, ilman uskisläppää.

        Se vaan, jostain syystä juhannusta ei enää vietetä tähtitieteen mukaisella paikallaan, aina vaan viikonloppuisin. Noh, ihan riittävän tarkasti noin käytännössä. Tarkalleen ottaen nyt juhannusjuhla on pari päivää kevätpäiväntasauksen jälkeen.

        Noi perinneruuat liittyy historiaan, vähän, miten luonnonantimia ollut saatavissa milloinkin.Lesällä lepät lypsävät hyvin, kun talviruokinta loppunut ja päässeet laitumelle. Siksi kai maitoakin ollut hyvin saatavilla ja maitohan pilaantuu helpolla, hapatetut jutut, viilit jne kesällä suosiossa j juhannusjuusto just yks hyvä konsti saada maidolle pitempi säilytysaika. Vois sitä tehdä talvellakin, se nyt vaan jonkinlainen perinnetapa.

        Mainiten. Meitsi tykkää rosollista aivan hirmuisesti. Jostain syystä se jouluruoka, siis vanhoja talvivihanneksia keskellä pakkasia, kun tuoretta ei saatavilla. Mä teen rosollin tyyppisiä salaatteja ympäri vuoden. Erityisesti kesällä rosolli erinomaista grillikyljyksen kanssa. Ja muutenkin. Markkinataloussyistä sitä ei saa eineksenä kaupoista, kuin joulun aikoihin. Lisäksi sen verran. Jos on kaupan rosolli talvella hyvää, mieti, kuinka hyvää se on tehtyinä uudensadon aineksista. On meinaan hurja ero tuoreitten hyväksi.

        Noh, ostin vähän ruotsalaista varhaisperunaa. Ajattelin tehdä niistä pottusalaattia. Keitettyä pottua, kevätsipulia, maustekurkkua, suolaa, maustepippuria. En muistanut ostaa kalaa, sitä ehdottomasti, jos on, kylmäsavukalaa mieluusti, perinteisesti talvisin suolasilakkaa.

        En erityisemmin juhli mitään juhlia, mutta ruokapuoli on kai eniten esillä, syöpöttely aina ihan kivaa.

        =DW=


      • ö-Öö kirjoitti:

        Juhlapyhistä

        Mulla just toisinpäin, juhannus tavallaan järkevin. Noh, perinteinen keskikedän juhla, sitä juhlittu aina. Juhnnusta ei kuitnkaan ole liialla uskonnolla pilattu, kuten joulut jne kaikki. Aito alkuperäinen pakanajuhla, jonka viettäminen perustuu luonnon kiertokulkuun, ilman uskisläppää.

        Se vaan, jostain syystä juhannusta ei enää vietetä tähtitieteen mukaisella paikallaan, aina vaan viikonloppuisin. Noh, ihan riittävän tarkasti noin käytännössä. Tarkalleen ottaen nyt juhannusjuhla on pari päivää kevätpäiväntasauksen jälkeen.

        Noi perinneruuat liittyy historiaan, vähän, miten luonnonantimia ollut saatavissa milloinkin.Lesällä lepät lypsävät hyvin, kun talviruokinta loppunut ja päässeet laitumelle. Siksi kai maitoakin ollut hyvin saatavilla ja maitohan pilaantuu helpolla, hapatetut jutut, viilit jne kesällä suosiossa j juhannusjuusto just yks hyvä konsti saada maidolle pitempi säilytysaika. Vois sitä tehdä talvellakin, se nyt vaan jonkinlainen perinnetapa.

        Mainiten. Meitsi tykkää rosollista aivan hirmuisesti. Jostain syystä se jouluruoka, siis vanhoja talvivihanneksia keskellä pakkasia, kun tuoretta ei saatavilla. Mä teen rosollin tyyppisiä salaatteja ympäri vuoden. Erityisesti kesällä rosolli erinomaista grillikyljyksen kanssa. Ja muutenkin. Markkinataloussyistä sitä ei saa eineksenä kaupoista, kuin joulun aikoihin. Lisäksi sen verran. Jos on kaupan rosolli talvella hyvää, mieti, kuinka hyvää se on tehtyinä uudensadon aineksista. On meinaan hurja ero tuoreitten hyväksi.

        Noh, ostin vähän ruotsalaista varhaisperunaa. Ajattelin tehdä niistä pottusalaattia. Keitettyä pottua, kevätsipulia, maustekurkkua, suolaa, maustepippuria. En muistanut ostaa kalaa, sitä ehdottomasti, jos on, kylmäsavukalaa mieluusti, perinteisesti talvisin suolasilakkaa.

        En erityisemmin juhli mitään juhlia, mutta ruokapuoli on kai eniten esillä, syöpöttely aina ihan kivaa.

        =DW=

        Tuo on totta, syöpöttely on kivaa ja varsinkin syöpöttely hyvässä seurassa :). Juopottelusta en itse välitä mutta voin toki ottaa valkkaria lasillisen pari ruoan kanssa jos ei ketään tartte kuskata sinne eikä tänne.

        Lohifile savustimeen, silliä purkista, uuvet potut (joista kuori lähtee sormella pyyhkäisemällä), voita tai voisula-sipuli-kermakastike liukasteeksi, kasvisvartaat, mantsikkahalloumisalaatti ja kahvit jälkkäriksi (sisko lupasi tuoda jälkiruoan joten se ylläri vielä.

        Ei muuta kuin nautitaan jussista keleistä huolimatta sisällä tai ulkona.


      • 1lesken
        ö-Öö kirjoitti:

        Juhlapyhistä

        Mulla just toisinpäin, juhannus tavallaan järkevin. Noh, perinteinen keskikedän juhla, sitä juhlittu aina. Juhnnusta ei kuitnkaan ole liialla uskonnolla pilattu, kuten joulut jne kaikki. Aito alkuperäinen pakanajuhla, jonka viettäminen perustuu luonnon kiertokulkuun, ilman uskisläppää.

        Se vaan, jostain syystä juhannusta ei enää vietetä tähtitieteen mukaisella paikallaan, aina vaan viikonloppuisin. Noh, ihan riittävän tarkasti noin käytännössä. Tarkalleen ottaen nyt juhannusjuhla on pari päivää kevätpäiväntasauksen jälkeen.

        Noi perinneruuat liittyy historiaan, vähän, miten luonnonantimia ollut saatavissa milloinkin.Lesällä lepät lypsävät hyvin, kun talviruokinta loppunut ja päässeet laitumelle. Siksi kai maitoakin ollut hyvin saatavilla ja maitohan pilaantuu helpolla, hapatetut jutut, viilit jne kesällä suosiossa j juhannusjuusto just yks hyvä konsti saada maidolle pitempi säilytysaika. Vois sitä tehdä talvellakin, se nyt vaan jonkinlainen perinnetapa.

        Mainiten. Meitsi tykkää rosollista aivan hirmuisesti. Jostain syystä se jouluruoka, siis vanhoja talvivihanneksia keskellä pakkasia, kun tuoretta ei saatavilla. Mä teen rosollin tyyppisiä salaatteja ympäri vuoden. Erityisesti kesällä rosolli erinomaista grillikyljyksen kanssa. Ja muutenkin. Markkinataloussyistä sitä ei saa eineksenä kaupoista, kuin joulun aikoihin. Lisäksi sen verran. Jos on kaupan rosolli talvella hyvää, mieti, kuinka hyvää se on tehtyinä uudensadon aineksista. On meinaan hurja ero tuoreitten hyväksi.

        Noh, ostin vähän ruotsalaista varhaisperunaa. Ajattelin tehdä niistä pottusalaattia. Keitettyä pottua, kevätsipulia, maustekurkkua, suolaa, maustepippuria. En muistanut ostaa kalaa, sitä ehdottomasti, jos on, kylmäsavukalaa mieluusti, perinteisesti talvisin suolasilakkaa.

        En erityisemmin juhli mitään juhlia, mutta ruokapuoli on kai eniten esillä, syöpöttely aina ihan kivaa.

        =DW=

        ö-Öö
        Jossain ketjussa toivoit, että minulla olisi muuta ajateltavaa kun naapurin juoppo.
        Sinulle voin sanoa, että kiinnittäisit huomiota mitä ja miten kirjoitat. Esim." Lesällä lepät lypsävät hyvin" Vähän tarkennusta pliiiis. Lesken


      • 1lesken kirjoitti:

        ö-Öö
        Jossain ketjussa toivoit, että minulla olisi muuta ajateltavaa kun naapurin juoppo.
        Sinulle voin sanoa, että kiinnittäisit huomiota mitä ja miten kirjoitat. Esim." Lesällä lepät lypsävät hyvin" Vähän tarkennusta pliiiis. Lesken

        Minä ymmärsin ihan hyvin että hän tarkoitti kirjoittaa että kesällä lehmät jne. Onko tarkoituksenasi haastaa riitaa vai?


      • siilenä kirjoitti:

        Tuo on totta, syöpöttely on kivaa ja varsinkin syöpöttely hyvässä seurassa :). Juopottelusta en itse välitä mutta voin toki ottaa valkkaria lasillisen pari ruoan kanssa jos ei ketään tartte kuskata sinne eikä tänne.

        Lohifile savustimeen, silliä purkista, uuvet potut (joista kuori lähtee sormella pyyhkäisemällä), voita tai voisula-sipuli-kermakastike liukasteeksi, kasvisvartaat, mantsikkahalloumisalaatti ja kahvit jälkkäriksi (sisko lupasi tuoda jälkiruoan joten se ylläri vielä.

        Ei muuta kuin nautitaan jussista keleistä huolimatta sisällä tai ulkona.

        Ai niin. Saaristolaisleipä unohtui mainita. Sitä pitää saada kerran vuodessa maistettua ja siis nyt.
        Kahvinkeitinkin sanoi sopimuksensa irti, joten taidamma keittää pannukahvit.


      • ö-Öö
        1lesken kirjoitti:

        ö-Öö
        Jossain ketjussa toivoit, että minulla olisi muuta ajateltavaa kun naapurin juoppo.
        Sinulle voin sanoa, että kiinnittäisit huomiota mitä ja miten kirjoitat. Esim." Lesällä lepät lypsävät hyvin" Vähän tarkennusta pliiiis. Lesken

        Pahakin kuivahuikka päällä?

        Sekin aa-terminologiaa. Tarkoittaa käytännössä selvinpäin öykkäämistä. Ja "taudin kuvaan" kerholaisilla kuuluu just saivartelu. Se ihan uskontopohjaista pilkun nussimista. Takerrellaan sivuseikkoihin, koitetaan niitten kautta häivyttää itse asiaa. Noh, paras esimerkki on ihan tavallinen jumalanpalvelus luterilaisessa kirkossa. Siellähän pappi jaarittelee tuntitolkulla parista lauseesta, jotka irrotettu massiivisesta kirjasta, jota raamatuksikin kutsutaan. Noh, syynä kai raamatussa ei päätä, ei häntää. Maapallon sekavin satukirja, jost ei aaa yhtään mitään selkoa kukaan. Mutta aina voi ottaa jonkin irtonaisen lauseen ja alkaa keksimään sille mitä kummallisimpia merkityksiä. Ja uskisaddiktit, ne kuuntelee jaarittelua hurmioituneina.

        Miten muuten kommenttisi liittyi aloitukseen ja sen aiheeseen?, siis pottuhin? Koitatko olla pottumainen viinantuskissasiko? Se tyypillistä kuivahuikkalaisen toimkintaa, pitää itseään vahvistaakseen nostaa muittenkin uskisten tapaan itseään muitten ihmisten yläpuolelle. Noh, kai sitä sellaisestakin kiksinsä saa, jos ei muuten saa. Koskas muuten olet viimeksi saanut livessä, edes jussina?.

        =DW=


      • ö-Öö kirjoitti:

        Pahakin kuivahuikka päällä?

        Sekin aa-terminologiaa. Tarkoittaa käytännössä selvinpäin öykkäämistä. Ja "taudin kuvaan" kerholaisilla kuuluu just saivartelu. Se ihan uskontopohjaista pilkun nussimista. Takerrellaan sivuseikkoihin, koitetaan niitten kautta häivyttää itse asiaa. Noh, paras esimerkki on ihan tavallinen jumalanpalvelus luterilaisessa kirkossa. Siellähän pappi jaarittelee tuntitolkulla parista lauseesta, jotka irrotettu massiivisesta kirjasta, jota raamatuksikin kutsutaan. Noh, syynä kai raamatussa ei päätä, ei häntää. Maapallon sekavin satukirja, jost ei aaa yhtään mitään selkoa kukaan. Mutta aina voi ottaa jonkin irtonaisen lauseen ja alkaa keksimään sille mitä kummallisimpia merkityksiä. Ja uskisaddiktit, ne kuuntelee jaarittelua hurmioituneina.

        Miten muuten kommenttisi liittyi aloitukseen ja sen aiheeseen?, siis pottuhin? Koitatko olla pottumainen viinantuskissasiko? Se tyypillistä kuivahuikkalaisen toimkintaa, pitää itseään vahvistaakseen nostaa muittenkin uskisten tapaan itseään muitten ihmisten yläpuolelle. Noh, kai sitä sellaisestakin kiksinsä saa, jos ei muuten saa. Koskas muuten olet viimeksi saanut livessä, edes jussina?.

        =DW=

        "teevee"

        Tässä sinulle raamatun-lause.
        En muista sivua.
        Etsi.

        "Olet ihminen Perunan silkkinen pinta
        jonka silmun turvotus ratkaisee rumaksi on sen hinta."

        H.


      • 1lesken
        siilenä kirjoitti:

        Minä ymmärsin ihan hyvin että hän tarkoitti kirjoittaa että kesällä lehmät jne. Onko tarkoituksenasi haastaa riitaa vai?

        ö-Öö
        En ole mikään kerholainen ja olen ateisti. Sinä se väännät legendaa , uskiksista, luterilaisesta kirkosta , kuivahuikasta, Minun täyttyy tuottaa sinulle suuri pettymys. En kaipaa ollenkaan Leijonaviinaa. Siihenhän voi hukkua, kaljoista ja sidukoista puhumattakaan. On sen verran tullut hapoteltua ja töpättyä, että mittari on siltä osin täynnä. Lesken


      • siilenä
        1lesken kirjoitti:

        ö-Öö
        En ole mikään kerholainen ja olen ateisti. Sinä se väännät legendaa , uskiksista, luterilaisesta kirkosta , kuivahuikasta, Minun täyttyy tuottaa sinulle suuri pettymys. En kaipaa ollenkaan Leijonaviinaa. Siihenhän voi hukkua, kaljoista ja sidukoista puhumattakaan. On sen verran tullut hapoteltua ja töpättyä, että mittari on siltä osin täynnä. Lesken

        Elekää jaksako näin juhannuksena alakaa riitoja väsäilemään. Tuota kukaan jaksa....................


      • 1lesken

        siile
        Paraskin sanoja. Lesken


      • 1lesken kirjoitti:

        siile
        Paraskin sanoja. Lesken

        .näin juhannuksena...............;).


      • 1lesken
        siilenä kirjoitti:

        .näin juhannuksena...............;).

        siile
        Tee sinä kaurapuuroa ja muita safkoja, äläkä puutu tähän juttuun. Sinulta ei ole kysytty mitään. Lesken


      • 1lesken kirjoitti:

        siile
        Tee sinä kaurapuuroa ja muita safkoja, äläkä puutu tähän juttuun. Sinulta ei ole kysytty mitään. Lesken

        Jos et ole huomannut, tää on mun aloitus.


    • 1eero

      Hyvää juhannusta kaikille tasavertaisesti.
      En höösää ruuan takia, lähden kohta kauppaan jotain hyvää kai ostan.

      • Kiitos samoin sinulle tasavertaisesti. Joo, pahhaa ei kannate juhannuksenakaan tietentahtoisesti ostaa :).


      • siilenä kirjoitti:

        Kiitos samoin sinulle tasavertaisesti. Joo, pahhaa ei kannate juhannuksenakaan tietentahtoisesti ostaa :).

        Puumalassa näkyi jo joku 60 vuotias mies kuollu veneelleen mennessään. Onneksi se et ollu sie.


      • 1eero

        Enhen mie, näillä ilmoilla kylmää vetteen oottelen kunha pouVITTUU joku tolkku se on nai....


      • 1eero kirjoitti:

        Enhen mie, näillä ilmoilla kylmää vetteen oottelen kunha pouVITTUU joku tolkku se on nai....

        Jaaha että semmonen tappaus........................


    • Pitänee vissiin ottaa potut pottuina :)

    • henrjii

      Mä otin timoa, miksi perunan nimi on on yleensä miehen.
      Mukavampaa olisi ottaa Liisaa, tai Raijaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe