Töihin ehkä?

hoitsuaskin

Kannattaako hakea ykan yksityisiin palvelukoteihin töihin? Minkälainen työympäristö niissä lienee?

26

997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voihasekannattaakin

      Niiden työympäristö on yksityinen palvelukoti.

    • OnnellinenTyötön

      Eintyöt kannata parempi olla työtön ja nostaa vastikkeetonta työttömyys korvausta. Niin minä ainaki teen.

    • nursestress

      Kehoitan harkitsemaan Mikevan paikkoihin hakemista. Työilmapiiri, ainakin siellä ,missä olin, oli aivan hirveä! Vanhemmat työntekijät tekivät kaikki omalla laillaan töitä, johon uuden työntekijän olisi pitänyt sitten päästä mukaan. Työtavat olivat siis jokaisella omat ja vain kyseisen työntekijän tavalla olisi pitänyt työt tehdä, joka oli siis mahdoton tehtävä. . Selän takana puhumista ja muuta paskaa, oli koko työyhteisö täynnä. Ilkeitä ihmisiä, jotka eivät uudesta työntekijästä pitäneet ja halusivat savustaa , tässä esimerkissä minut, ulos työpaikasta ja onnistuivat siinä! Esimies niin heikko ja surkea, että ei kyennyt tekemään asialle mitään, kun vahat työntekijät sanelivat, miten hommat hoidellaan. Tarina on siis täyttä totta.

      • sedukat

        Taidanpa tietää kyseisen työpaikan. Siellä esim. yksi on ainakin ihan tärähtänyt nainen, joka välillä on yhtä ja toisena päivänä toista mieltä asioista. Tämä kyseinen ensin haukkui pitkäaikaista työkaveriaan (joka olikin kyllä, aivan omaa laatuaan) ja seuraavana päivänä oli mielin kielin tälle työkaverilleen!? Aivan merkillinen työyhteisö, jossa vallitsi erikoinen ilmapiiri ja hierarkia, jonne ulkopuolisen on vaikea edes kurkistaa, saatika tehdä kyseisessä työpaikassa töitä, joutumatta takana puhumisten kohteeksi! Luoja meitä auttakoon, naisvaltaisten työpaikkojen kauheuksilta!


    • sedukat

      Korostan, että tuon yllä olevan kirjoituksen työpaikka, ei ollut Ylivieskassa, vaan lähipaikkakunnalla.

      • psykiatricicnews

        Vanhus, vammais-tai mielenterveys kuntoutujien palvelukodeissa työskentelevät, sairaanhoitajat, lähihoitajat ja sosionomit. Porukkaan mahtuu, koulutuksesta riippumatta, täysin neuroottisia ja narsistisia persoonia, joita on tietenkin vaikea kenenkään mennä suoraan sormella osoittamaan, että sinä olet narsistinen jne. Harva haluaa työpaikalleen ja varsinkin semmoiseen työpaikkaan, huonon ja hankalan työilmapiirin, jossa täytyisi kyetä ihmisläheistä työtä tekemään, kuten esim. vanhuksia, tai psyykkisesti sairaita ja vieläpä sydämellään tunnollisesti hoitamaan sekä ohjaamaan.
        On kummallista kuitenkin, että silti työpaikka kiusaamista, siinä kaikessa monimuotoisuudessaan harjoitetaan ja sitä on jostain syystä hoitoalan työpaikoiltakin, vaikea saada täysin kitkettyä pois. Esimiesten rooli työpaikoilla, on niin suuri ja vastuullinen, että mielestäni siihen pestiin ei todellakaan kaikista ole. On siis täysin esimiehestä kiinni, säilyykö typaikalla hyvä ja rakentava työilmapiiri vai ei!
        Asiaa ei ratkaise se, että esim. kiusattu joutuu lähtemään sairauslomalle työpaikaltaan ja ns. kiusaajat saavat mellastaa työpaikalla entiseen malliin, ilman seurauksia.
        Työnohjaus on hyvä keksintö, mutta kuinka monessa tapauksessa, se on tuottanut hyvän tuloksen!?
        Korostan, että esimiehet työpaikoilla, esim. yksityisissä palvelukodeissa, pitäkää silmät ja korvat auki, osatkaa "lukea" työpaikan ilmapiiriä ja ymmärtäkää, että yleensä juuri se, ketä vähiten epäilette, (koulutuksesta riippumattta) voi olla se työpaikan ilmapiirin myrkyttäjä, jonka tulee saada se viimeinen varoitus, tai saada ne lähtöpassit!


    • tietoa4

      Hoivea-palveluita kannattaa välttää niin asiakkaan kuin työntekijänkin.

    • googo

      Kolmen naisen työyhteisö ja esimiehenäkin vielä nainen. Arvatkaapa, onko hyvä työilmapiiri ja onko uuden työntekijän/lomittajan helppo olla tuollaisessa työpaikassa? Ei ole! Pahintahan on se, että nämä naiset, vuosia työpaikassaan töitä tehneenä, eivät edes näe ongelmaa, (tai sitten eivät halua nähdä?)kun ovat jo niin pitkään harrastaneet toisten nokkimista, panettelua, seläntakana supattelua yms. Moni noista naisista tietää myös sen, että uuden työpaikan saaminen on vaikeaa ja siellä uudessa paikassa olisi kaikki se paskanjauhaminen ja hierarginen näkökulma, supattelu ja muu paska, aloitettava uudestaan, niin olisihan se raskastakin! Kiertäkää siis työpaikoissa ainakin Mikevan rannikkoseutu kaukaa!

    • sosialistihoitaja

      Laiskat ja sossun asiakkaat tuommoisia kyselee...meehän luukulle, on jo maanantai.

      • naurettavaprovo

        Tiedätkö ns. sosialisti, ettei nykyään enää asioida luukulla, vaan verkkopalveluiden kautta minä päivänä tahansa? Ovatko "sossun" asiakkaat mielestäsi alempiarvoisia ihmisiä kyselemään mistään mitään? Otan osaa, se todellisuus tulee vielä tulemaan sunkin eteen.


    • kladde

      Niin, ja tämän nimim. "sosialistihoitaja" , ei näemmä itse ole ollut yksityisissä palvelukodeissa töissä, joten ei ole mitään pohjaa eikä ymmärrystä, alan asioista! Noissa palvelukodeissa, niin kuin muissakin naisvaltaisissa työpaikoissa, voi todellakin olla aika lyttäävä työilmapiiri ja siitä ei pidä kenenkään osaansa saada, joten hyvä on kysellä ennakkoon, niin kuin aloittaja tekikin! Mutta se, mitä tuo nimim. "sosialistihoitaja" vanha demari, tms., osaa tehdä, on soittaa turpaa asioista, joista tunnu ymmärtävän yhtään mitään! Niin kuin yllä oleva kirjoittikin, ei elä tässä päivässä enää, eikä tiedä enää nyky elämästä yhtään mitään.

    • Ylivieskalainen

      Jos ei ole töitä, kannattaa mennä mihin pääsee. Kun parempi paikka avautuu, ensin valitaan ne, joilla on työkokemusta. Koskaan et pääse valitsemaan työkavereita, mutta aina voit itse päättää miten suhtaudut toisiin. Työkavereista ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa voi tulla toimeen.

    • psykiatricicnews

      Jos joutuu työyhteisön kiusaamaksi, on vaikeaa tulla toimeen kaikkien kanssa, aika selvää!?
      Työkokemus ei mene aina yks yhteen valintakriteerinä, mutta on totta, että jostain on aloitettava ja otettava vastaan töitä, luonnollisesti! Valitettavasti vain, juuri naisvaltaisella hoitoalalla, no, eipä taida työyhteisöä olla, missä ei jotain saikkinaa, enemmän tai vähemmän olisi aina menossa. Esimiehen onkin oltava aivan parasta ykkösluokkaa, jotta kykenee pitämään kiusaajat kurissa ja työyhteisön terveenä! Kannattaa muistaa se, kuka kerran kiusatuksi joutuu, on aina arempi sen jälkeen kaikelle ns. "supattelulle" ja selviämään työnteossa tasapainoisena. Ei todellakaan ole noin yksinkertaista, kuin nimim."Ylivieskalainen" antaa ymmärtää, että ongelmat ovat melkeinpä sillä ratkaistu kun esim. "Koskaan et pääse valitsemaan työkavereita, mutta aina voit itse päättää miten suhtaudut toisiin.", kun kaikilla ei ole voimia olla noin erinomainen! Tai edell. lainattua ylhäältä "Työkavereista ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa voi tulla toimeen." Voimia kaikille, jotka hoitoalalla "taistelevat" hyvinvoinnistaan ja koittavat selvitä työpäivistään!

      • Ylivieskalainen

        Asiaa halutaan vain vatuloida, ei ratkaista ongelmaa. Onhan sekin joku syy jäädä kotiin makoilemaan. Tavataan eläkkeellä, jos nämä altistuvat luuserit edes saavat mitään eläkettä. Sitten on uusi valitus.


      • psykiatricicnews
        Ylivieskalainen kirjoitti:

        Asiaa halutaan vain vatuloida, ei ratkaista ongelmaa. Onhan sekin joku syy jäädä kotiin makoilemaan. Tavataan eläkkeellä, jos nämä altistuvat luuserit edes saavat mitään eläkettä. Sitten on uusi valitus.

        Kuulehan nyt, se kenen ongelmat työyhteisössä pitäisi ratkaista ja ottaa täysi vastuu työntekijöiden hyvinvoinnista, on esimies! Typerästä kommentistasi ymmärtää, että vika on siellä jota esim. kiusataan!? Kommenttisi, " Onhan se syy jäädä kotiin makoilemaan", kuulostaa kyllä äärimmäisen typerältä, mutta ilmeisesti olet, joko täysi torvi, tai juuri se provopaviaani, joka näyttää sen idiotisminsa, kommentoimalla ääliömäisyyksiä!?Eiköhän se lääkäri sen sairausloma lapun kirjoita noissa tilanteissa ja ihan syystä! Älä syyllistä kiusattuja!! Kiusaajathan lisäävät työnantajan kustannuksiakin, "järjestämällä" kiusatun sairauslomalle, että siinäkin mielessä, edelleen, työnantajalla, on se ensisijainen vastuu puuttua työpaikalla olevaan konfliktiin, piste!!


      • Ylivieskalainen

        Näinkö sinäkin haukut työkavereita. Toki työnantajalla on vastuu, mutta se ei sulje pois jokaisen omaa vastuuta.
        Oikein ajattelin tuntuuko ikävältä, kun nimittelit. Ei tunnu. Nimittäin sinä vastaat omasta ilmaisusta. En minä. Minulla on jalat maassa. Sinun jalkasi ovat toisten pöydän alla.


      • psykiatricicnews

        Mitä höpötät? En hauku ketään, vaan kerro sen mikä on totta! Jokaisella on vastuu työpaikallaan, myös työkaverin hyvinvoinnista, ymmärrätkö? Ketään ei siis saa syrjiä työpaikalla, joka lukee myös työehtosopimuksissa. Työntekeminen luistaa, kun työpaikalla on kaikki hyvin ja ns. työnjälkikin on hyvää ja on muuten ihan tutkittukin asia. Jos siellä esim. kiusaamisia ilmenee, se on todellakin esimiehen tehtävä hoitaa asia kuntoon, että se kiusattukin voi töitään tehdä! Ymmärrätkö? P.S. Edelleenkin, olet tyhmä, jos puolustat kiusaajia ja mielestäsi kiusatut haluavat jäädä vain kotiin makoilemaan, noin niin kuin huvikseen!??
        No, tämä keskustelu lienee käyty nyt!


    • ihmettelijä.vaan

      Mikäs yrittäjä se tämä sit on jonka eukko on kallion päälliköitä? Menee kuulemma sitä kautta maksusitoumukset tiettyyn lafkaan? Aville tehty useita valituksia mutta eivät korvaansa lotkauta. Outoa ja epäreilua touhua.

      • Ylivieskalainen

        Juoruja riittää. Yritetään jokainen keskittyä omiin asioihin.


      • rfiwer

        Valoranta ym., tiedetäänhän tämä, valitettavasti.


      • medicalprotesc
        Ylivieskalainen kirjoitti:

        Juoruja riittää. Yritetään jokainen keskittyä omiin asioihin.

        Ihan täyttä totta ja eivät ole tosiaankaan juoruja. No, jotkut ne porskuttaa. Kilpailutuskin olisi ihan hyvä asia, niin ylivieskassa kuin oulaisissakin. Työntekijät ja asiakkaat altistetaan tieten tahtoin homeiselle huoneisto ilmalle!?


    • wannavan

      Älä hakeudu ykaan, missä työntekijät ja asukkaat sairastuvat huonoon huoneilmanlaatuun. Työnantaja ei piittaa asukkaistaan, eikä työntekijöistään, vaan paikka on edelleen toiminnassa, niin kuin ei mitään olisi koskaan tapahtunutkaan!
      Toinen on Mikeva, mutta siellä ei niinkään sisäilmanlaatu ongelmia, vaan työilmapiiri ongelmia (kuinkas muuten!) ja tämä yksikkö ei siis ole ykassa. Kannattaa siis kiertää todella kaukaa, ainakin nuo kyseiset työpaikat!

    • Ylivieskalainen

      Älä missään nimessä mene töihin. Pysy turvallisesti kotona. Voit vielä satuttaa itseäsi henkisesti tai fyysisesti.

      • gyjoop

        Ei, kun mene töihin ja lyö turpaan kaikkia työpaikka kiusaajia, pieksä oikein kunnolla! Tajuat, että sinä, työpaikka kiusaajia turpaan lyöjänä, saat ensimmäisenä lähteä ja työnantaja sen jälkeen vielä hyvittelee ja säälittelee työpaikkakiusaajia, kovasta kohtalostaan! Näin elämä jatkuu työpaikoilla entiseen malliin, kunne hetken päästä joku on työterveydestä hakemassa sairauslomaa, kun on joutunut työyhteisössä kiusatuksi ja näin elämä jatkuu...


      • Lyytimummo
        gyjoop kirjoitti:

        Ei, kun mene töihin ja lyö turpaan kaikkia työpaikka kiusaajia, pieksä oikein kunnolla! Tajuat, että sinä, työpaikka kiusaajia turpaan lyöjänä, saat ensimmäisenä lähteä ja työnantaja sen jälkeen vielä hyvittelee ja säälittelee työpaikkakiusaajia, kovasta kohtalostaan! Näin elämä jatkuu työpaikoilla entiseen malliin, kunne hetken päästä joku on työterveydestä hakemassa sairauslomaa, kun on joutunut työyhteisössä kiusatuksi ja näin elämä jatkuu...

        Työpaikkakiusaaja on yhdyssana. (Niinkuin kerran vahingossa kirjoititkin)
        Muutoin OK, turpaan vetäminen ei toimi missään.


      • gyjoop
        Lyytimummo kirjoitti:

        Työpaikkakiusaaja on yhdyssana. (Niinkuin kerran vahingossa kirjoititkin)
        Muutoin OK, turpaan vetäminen ei toimi missään.

        Muuten ok., mutta, ei työpaikkakiusaaminenkaan "auta" mitään!? Miten oikein näet asian? Tuossa ylempänä tarkoitin, että juuri työpaikkakiusaajat saavat mellastaa mielin määrin, mutta ei se, joka niitä kiusaajia esim. lyö! Ymmärrä, ihminen, äläkä puolustele!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4140
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4022
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3874
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2667
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2455
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2052
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1920
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1579
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe