Nyt järki käteen, pentua etsivät!

TehtailuLoputtava

Joka kevät ja kesä toistuu sama ralli vuodesta toiseen; kissanpentuja tursuaa joka tuutista, koska jokaisen oman navan tuijottelijan on vain yksinkertaisesti pakko astuttaa oma lemmikkinsä. Minkään valtakunnan pointtia ei 95% pentueista ole ja hintapyynnöt pennuille ovat täysin perustelemattomat. Kodittomia kissoja on tässäkin maassa niin järkyttäviä määriä, että jokainen syntyvä pentue pitää olla tarkoin harkittu ja suunniteltu. Jollei ole, niin syy pennutukselle on yksinkertaisesti raha - sellaistako ihan tosissasi haluat tukea? Jokaisen pennun ostajan vastuulla on valita pentu sellaiselta kasvattajalta, jonka toimet eivät vaikuta läheltäkään tarkasteltuna yöuniisi.

Älkää maksako perustelemattomia hintoja! Jos maatiais- tai rotusekoitushässässäkkäpennusta pyydetään 300e, vaikka pennut ovat saaneet maksimissaan madotukset vähän sinne päin ja ehkä ovat jopa eläinlääkäriä käyneet päällisinpuolin moikkaamassa, niin miksi luulet, ettäkyseinen pentue on alulle pantu? Rahan takia. Maatiaisten ja rotusekoitusten pennutuksia ei kukaan valvo, joten jos joku edes yrittää nurista, että pyydetäänhän rekisteröidyistä kissoista vielä enemmän, niin kehottaisin ottamaan laput pois silmiltä. Nämä rahan takia tehtailevat pennuttavat kissojaan joka kiimasta kun sitä valvontaa ei ole ja naaraat ovat siksi jatkuvassa rasituksessa. Sellaista elämää ei kenenkään pidä haluta edes toisen kissalle ja ainoa tapa lopettaa tämä on jättää ostamatta rahan takia tehtailtuja pentuja! Älä koskaan maksa perustelemattoman korkeita hintoja - teet palveluksen vain ja ainoastaan tehtailijalle!

Eettisesti kasvatettujakin pentuja on tarjolla, mutta jos olet epävarma siitä, osaatko tulkita mahdollisia varoitussignaaleja, niin löytöeläintalolta haettu kissa on aina eettinen vaihtoehto. Pennut pysyvät pentuina vain vähän aikaa eikä kukaan siksi hanki pennusta pitkäaikaista kissakumppania, joten vaikka et löytäisikään löytöeläintalolta pentua, niin mitä sitten? Aikuisen kissan adoptointi saattaa olla huomattavasti järkevämpi vaihtoehto. Ainakin tiedät varmasti tukevasi hyvää tarkoitusta sen sijaan, että rahoittaisit tehtailijaa ja omalta osaltasi siksi mahdollistaisit tehtailun ja emokissojen kaltoinkohtelun! Nyt on jokaisen jo korkea aika vetäistä päänsä pois takalistoistaan! Älä tue perusteetonta "kasvatusta"!

10

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissanhoitajana

      Ihan tahattomiakin pentuja tulee aivan liikaa. Ja sitten kissa saatetaan potkaista ulos, kun ei enää miellytä.
      Kissa kannattaa hankkia vastuullisesti eläinsuojeluyhdistyksen kautta, hoitaa neuteroinnin kuntoon ja nauttia kissastaan. sisätiloissa, virikkeiden äärellä.

    • allesatasenriitettävä

      Olen ihan samaa mieltä tuosta pointista. Eli joku hyvä syy on jokaiselle astutukselle oltava kun kissoja on näinkin paljon. Pointittomia pentuja ei yksinkertaisesti tarvita kun ylitarjontaa on ennestäänkin.

      300 euroa ei muuten edes riitä. Osa pyytää vieläkin enemmän kateista, joilla ehkä häthätää on se matokuuri annettu. Ja samaan kastiin menee myös "rotukissat", joille ei ole tehty sen enempää.

      Torissa on tälläkin hetkellä toinen toistaan kuvottavampia ilmotuksia. Yksikin etsii aivan liian nuorelle nartulle "sulhoa". Sormet syyhyää pennuttamisen suhteen niin kovasti, ettei pässi malta edes oottaa nartun itse kasvavan aikuiseksi. Toinen pyytää rekisteröimättömistä "huippusukutaulun" omaavista (ei helvetti mikä vitsi) "rotukissan" pennuista 400 euroa eikä pennuille ole ilmoituksen mukaan tehty muuta kuin madotettu. Tällaisen tehtailijoiden etua ajavan hinnoittelun on loputtava. Toisin kuin monet virheellisesti ja lapsellisesti luulee, niin korkeat hinnat eivät ole kissoille edun mukaisia, päinvastoin. Älyttömät hinnat nimenomaan lisäävät kissojen ahdinkoa kun tehtailijat tehtailevat minkä ehtivät, jolloin nartut ovat järkyssä rasituksessa ja kissojen määrä lisääntyy nykyisestäkin ylitarjonnasta huolimatta.

    • Elise5

      Erittäin hyvä kirjoitus!

      Sellaista naivia virhearviota saa tältäkin palstalta lukea vähän väliä, että kissojen rahallisen arvon nostaminen toisi tullessaan automaattisesti lisää arvostusta kissoille. Tällaista hömpänpömppää tosian suoltavat jopa eläinsuojelun parissa työskentelevät, joten ei ihme, ettei moista hyvin lyhytnäköistä ajattelumallia ole saatu vähenemään.

      Itse näen asian niin, että ihmisten asenteiden on muututtava, ei kissojen rahallisen arvon. Kissojen arvostamisen suhteen ei ole sitten minkään valtakunnan väliä sen suhteen, maksavatko kissanpennut 50e, 200e vai 1000e. Mitä korkeampi rahallinen arvo on, sitä enemmän epämääräisiä lisäännyttäjiä ilmaantuu mitä sattuu kissoja pennuttamaan. Niinpä höpöhöpöpentujen rahallista arvoa ei missään nimessä tule hilata kattoon! Kaikin puolin loppuun asti harkituista ja oikein toteutetuista pentueista on toki saatava asianmukainen korvaus, mutta höpöhöpöpentujen asiallinen korvaus ei todellakaan ole kolmenumeroisia summia vastaava.

      Ihmisten asenteiden muuttuminen johtaisi vääjäämättä siihen, ettei nykyistä määrää höpöhöpöpentuja syntyisi ollenkaan, ja vasta sitten voistaisiin harkita pentujen rahallista arvoa uudestaan. Jos pentuja syntyisi vähemmän, niin terve kilpailu johtaisi siihen, että myyjillä olisi paremmat lähtökohdat valita pennuille hyvät kodit. Tällaisen pennutustahdin takia kuka hyvänsä idiootti saa kyllä halutessaan pennun käsiinsä, eikä se johdu rahallisesta arvosta, vaan siitä, että kissoja on yksinkertaisesti liikaa vain omia etujaan ajavilla tehtailijoilla, jotka eivät viitsi tehdä sitäkään perusasiaa, että valitsisivat uuden kodit huolella.

      Ei siis enää suostuta maksamaan perustelemattomia hintoja, eihän? Mikään muu ei auta, vaikka toiset naivisti muuta luulevatkin. Vain perustellun kasvatuksen peräänkuuluttaminen nostaa kissojen arvoa, ei hinnan nostaminen. Rahallinen arvo ja varsinainen arvo ovat kuitenkin kaksi täysin eri asiaa eivätkä ne kulje käsi kädessä. Vasta varsinaisen arvon nousemisen jälkeen on järkevää nostaa rahallistakin arvoa, jotta tehtailijoista päästään eroon.

    • karvastakinvelotetaan

      Tosi hyvä aihe. Tosi monet myös pyytää pennuista tosi suuria hintoja jos se on pitkäkarvainen tai puolipitkäkarvainen. Törmäsin tossa taannoin ilmoitukseen jossa ns normipennut oli 60 ja pitkäkarvat lähemmäs 200 euroa.

      • pulipitkäkarvasuihkussa

        Onhan se pitkäkarva komea katti. Nimittäin jos jaksaa sen kampauksen, ja jopa shampoopesujen ja kaikki muut hoitaa, jatkuvasti, ei vain joskus


      • olipasperustelut
        pulipitkäkarvasuihkussa kirjoitti:

        Onhan se pitkäkarva komea katti. Nimittäin jos jaksaa sen kampauksen, ja jopa shampoopesujen ja kaikki muut hoitaa, jatkuvasti, ei vain joskus

        Ja se komea karvapehkokos nyt sitten tarkoittaa sitä, että on eettisesti oikein perustella sairaita hintoja sillä, tärkeämmistä seikoista viis? Tehtailijat hieroo käsiään yhteen.


      • no.huh.huh
        pulipitkäkarvasuihkussa kirjoitti:

        Onhan se pitkäkarva komea katti. Nimittäin jos jaksaa sen kampauksen, ja jopa shampoopesujen ja kaikki muut hoitaa, jatkuvasti, ei vain joskus

        Piru vie minkä vitsin murjasit!

        Tuolla periaatteella kaikki persialaiset, siperiankissat ja muut vastaavat olisivat vähintään kaksi kertaa sen hintasia kuin siamilaiset, venäjänsiniset ja muut lyhytturkkiset. Vaan kun eivät ole ja ihan siitä yksinkertasesta syystä, ettei se turkki kissassa maksa kaksinverroin. Tai siis ei normaaleille ihmisille, tehtailijoille ja tehtailijoiden tukijoille maksaa.

        Eräskin saatanan sikiö tehtailee pitkäturkkisia maatiaisia ja hinta on aina 400 tienoilla. Ostajia ei liikuta se tai ei ainakaan jakseta ottaa selvää, että vähän väliä myynnissä olevat pennut on aina yhdestä ja samasta emosta! Voi emo raukkaa! On siinä kissan elämä kun on pennutuskoneena kusipäiselle tehtailijaomistajalleen. Nykyään sillä lukee aina ilmotuksissa, että vastaa vaan asiallisiin viesteihin. On sitten ilmeisesti saanut kuulla kunniansa muutamaan kertaan kun ei kaikki suostu sulkemaan silmiä tuollaselta touhulta.


    • siishuhhuhmitätouhua

      Juuri bongattu pitkäturkkisten mix pentujen myynti-ilmotus, pennut vain madotettu. 550e!!! Siis eikö ihmisten rahan ahneudella ole mitään rajaa?! Mistä lähtien porukka on ollut sitä mieltä, että pennuttamalla on OK tienata eläinten kustannuksella?

    • russiakissa

      Etsin itselleni parhaillaan kissaa. Tulipa sitten poikettua katsomassa myös Tori.fi tarjontaa. Yksi asia siellä yli muiden ihmetyttää suuresti. Tämä venäläisten kissakauppa. Tai ainakin nimiensä puolesta kauppiaat tuntuvat olevan slaavilaisia taustoiltaan. Hoonolla Soomella (Google kääntäjällä käännettyjä) erikoisia myyntipuheita ja muka rotukissoja siellä on tulvimalla. Hinnat huipussaan ja väitetään, että uusi omistaja voi sitten halutessan rekisteröidä kissan, jos sitä ei ole tehty. Ei muuten voi. Jos on jonkunlaiset paperit, niin milläs todistat, että ovat aidot. Yksikään ei tähän menessä ole mainostanut, että pentu on rajaeläinlääkäri tarkistama, ja sillä on CVDE-todistus tarkastuksesta. Kaikki on muka rokotettu ja madotettu. Osa väittää kivenkovaan että pennut ovat syntyneet Suomessa. Mikä herättää juuri kovan epäilyn siitä, etteivät ole. Yksi tampio kertoi tällä viikolla kyllä avoimesti, että osta nyt tästä kissa, tai palaa kohta asiaan, kun menen hakemaan niitä lisää viikonloppuna Pietarista. Mihin tästä voi ilmoittaa? Voin vain kuvitella mistä oloista nuo raukkaparat tulevat. Miten ne tuodaan Suomeen, huumattuina ja taskunpohjalla, vai?

    • Kissatta

      Kissa etsinnässä täälläkin. Ihmettelen yhtä tori-ilmoitusta. Tää kaveri (rus) myy kuriilien bobbareita. Pentuja ei tietty rekata, mutta antaa ymmärtää linkissä, että kasvattajanimi on Fifen alainen. Tsekkasin, eikä ko. Lynxkissat kasvattajanimeä löydy Fifen rekisterissä. Aika härskiä! Pennuilla hintaa 500.
      Tori on täynnä noita rajanaapurin "rotukissakasvattajia" myymässä penturaukkoja ylihintaan. Tässä kun on ottanut asioista selvää, kohta uskalla ottaa koko kissaa, kun joka paikassa jotain hämärää. Aikuisissakin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe