oikeustieteen_ylioppilas

oikeustieteen_ylioppilas

Mielestäni oikis ei ole YHTÄÄN MITÄÄN verrattuna lääkikseen. Tähän on sitten tyydyttävä, kun eivät kyvyt riittäneet paremmalle alalle. =(

17

2256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3568537

      Oikikseen on ehkä vähän helpompi päästä kuin lääkikseen, mutta oikiksen opinnot ovat taas jonkin verran lääkistä vaativammat. Työelämässä lääkis tekee työllistymisestä käytännössä varmaa, mutta korkeimmille palkoille etenevät oikiksen käyneet: erikoislääkärienkin vuositulot liikkuvat yleensä viisinumeroisissa summissa, jotka eivät kyllä esimerkiksi asianajajille kelpaisi.

    • oikeustieteen_ylioppilas

      Minulle on oikiksesta sen verran runsaasti opintoja, etten jaksa enää lähteä yrittämään lääkistielle. =( Pelkään kuitenkin, että koko loppuelämäni kärsin alemmuudentunteesta suhteessa lääkäreihin. =( Mua ihmetyttää se, että kokemukseni ei ole kovin yleinen oikeustieteellisessä tiedekunnassa näin voimakkaana, kuitenkin uskon useimpien oikislaisten ymmärtävän olevansa edes jonkin verran lääkisläisiä alempia.

      -tylsempi työ
      -heikompi työllisyys
      -heikompi mediaanipalkkataso
      -heikompi arvostus yleisesti
      -en kelpaa edes kouluttamattomille/rumille naisille oikislaisena, mutta uskon, että lääkisläisenä kelpaisin

      • hyyi

        aistin aloittajassa pierunkäryn


      • ndkdkh

        Oikeudellisten ongelmien ratkominen on useimpien mielestä mielenkiintoisempaa kuin vaivojaan valittavien kuunteleminen. Mitä palkkoihin tulee, niin esimerkiksi erikoistuva lääkäri ansaitsee keskimäärin 3845 euroa, vastavalmistunut lakimies taas 3950 euroa. Lisäksi lääkisläiset ovat keskimäärin oikislaisia selvästi nörtimäisempiä, joten parisuhdemarkkinoilla ei ainakaan lääkiksen eduksi eroa ole.

        Noin vääristeltyä tietoa suoltava ihmispolo taitaa olla reject niin lääkiksestä kuin oikiksesta. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.


      • nauraa.matkalla.pankkiin

        "Noin vääristeltyä tietoa suoltava ihmispolo taitaa olla reject niin lääkiksestä kuin oikiksesta. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista."

        Kuinka suuresta summasta olet valmis lyömään vetoa luulosi puolesta? Minulle kelpaa mikä tahansa summa... =P

        En myöskään vääristele tietoa, vaan olen jotain tiettyä mieltä perustuen omiin kokemuksiini ja helposti tarkistettaviin faktoihin.

        - tylsempi työ = mielipiteeni
        - heikompi työllisyys = fakta (ks. tilastot)
        - heikompi mediaanipalkkataso = fakta (ks. tilastot)
        - heikompi arvostus yleisesti = fakta (perustuu ammattiarvostustutkimuksiin)
        -en kelpaa edes kouluttamattomille/rumille naisille oikislaisena, mutta uskon, että lääkisläisenä kelpaisin = kokemus/uskomus


      • HänonIlmiselvätrolli

        Minusta ketjun aloittaja on ilmiselvä trolli joten turha edes vaivautua kommentoimaan mitään :D


      • jsjkfd

        Kuitenkin vaivauduit kommentoimaan.


    • Pajulind

      Voi hellanlettas, että jollakulla poloisella on korvantaustat niin märkänä vielä ja itsetuntokin niin nollissa. Tiedoksesi vain, A) koulutuksella ei sinänsä ole mitään väliä loppupeleissä noihin em. asioihin. Jos elämää ja onnistumista määrittää akselilla lääkis - oikis ollaan aika surullisella tasolla ja B) tuollaisella asenteella varustettua ei kelpuuttaisi kukaan nainen, vaikka olisi mikä loppututkinto lääketieteessä. Yök.
      Mutta kyseessä nyt taisi olla trolli sellaiselta joka ei sitten koskaan päässyt oikeustieteelliseen. Hih.

    • ene75e789

      Mikäs on tämän suuren ajattelijan tuomio kauppiksesta?

      • oikeustieteen_ylioppilas

        Se olisi jo painokelvotonta tekstiä.... =P


      • oikkarijaex-lääkisläinen

        Lääkiksen, oikiksen ja kauppiksen paremmuuden vertailu on vähän kuin vertaillisi Mercedes-Benz:in, Audin ja BMW:n edustusmallien paremmuutta. Kaikki nämä tarjoavat yllin kyllin luxusta, nostavat pariutumistodennäköisyyttä sekä nauttivat yleistä arvostusta, mutta toki pieniä vivahde-erojakin löytyy. Eli niitä ei voi oikein laittaa paremmuusjärjestykseen, vaikka jokaiselle löytyy faninsa.


      • jdyyhj
        oikkarijaex-lääkisläinen kirjoitti:

        Lääkiksen, oikiksen ja kauppiksen paremmuuden vertailu on vähän kuin vertaillisi Mercedes-Benz:in, Audin ja BMW:n edustusmallien paremmuutta. Kaikki nämä tarjoavat yllin kyllin luxusta, nostavat pariutumistodennäköisyyttä sekä nauttivat yleistä arvostusta, mutta toki pieniä vivahde-erojakin löytyy. Eli niitä ei voi oikein laittaa paremmuusjärjestykseen, vaikka jokaiselle löytyy faninsa.

        Niin, kaikki tietävät, että Volvo on kuitenkin paras. Varsinkin penkit ovat aivan toista luokkaa kuin sakemannien autoissa. Tässä yhteydessä Volvo kuvastaa tietysti proviisoreja. Olen itsekin nyt hieman hämilläni siitä, mitä penkit kuvastivatkaan.


      • hepol

        Kauppis, se on 10 vuotta vuotta vanha BMW. Poikasten peli, sellaisten jotka haluavat statussymbolin, vaikka ei ole sitä statusta.


    • Näinhänsevaanon

      Mutta kyllä kauppiksessa ja oikiksessa on paremman näköiset opiskelijat, jos pariutumista funtsailee, kuin nörtit lääkisläiset.. Vaikka lääkisläiset kovasti näitä parittelubileitä järkkäilevätkin. Noloja!

    • jgjgjgjgjg

      Olen lääkäri. Miniäni pääsi juuri oikikseen. Jos olisin nuori ja fiksu, hakisin ehdottomasti oikikseen.

      Lääkärin työssä on toki hyvät puolensa, mutta kuvitelkaapa tulevat lakimiehet, jos teidän olisi pakko tehdä 24 tunnin työpäiviä, klo 08:00 - 08:00 . Työ pakkotahtista eikä taukoja pysty edes pitämään. Työ monotonista suorittamista, stetoskoopilla aina samat rutiinit, 50 kertaa päivässä, nivelien vääntely, vatsan koputtelu, nieluu kurkistaminen päivästä ja vuodesta toiseen samalla tavalla, samat labrat, samat kuvat... Tylsyyden keskellä pitää olla kuitenkin valppaana, mikäli löytyy jotain pahempaa. Jos massasta löytyy vähänkin vakavampi tauti, se on työpäivän kohokohta, vaikka potilaan kannalta tietysti katastrofi. Jos missaat vakavan taudin, päädyt iltapäivälehtien otsikoihin.

      Kun lääkäri menee illalla koulutustilaisuuteen omalla vapaa-ajallaan, työnantajan suosituksesta mutta oma vapaa-aika uhraten ilman palkkaa, niin lehdistö repii kohuotsikot siitä, kuinka lääkäreitä korruptoidaan kinkkusämpylän voimalla, joita jaettiin koulutuksessa, saati 15 euroa maksavan lämpimän ruuan voimalla.

      Lääkäreiden palkat myös laskevat vuosi vuodelta, koska henkilöstävuokrausfirmat ovat polkeneet taksat alas ja uusia vastavalmistuneita lääkäreitä saadaan aina vaan pienemmällä ja pienemmällä palkalla töihin. Alan naisistuminenkin on johtanut palkkojen alenemiseen.

      6 vuotta opiskelleen lääketieteen lisensiaatin palkka sairaalassa on noin 23 euroa tunnilta. Työn vaativuuteen ja koulutuksen pituuteen nähden se on aivan totaalista riistoa.

      Lakimies tekee päivätyötä, eikä hänen tarvitse tehdä töitä sunnuntaisin eikä öisin, jotta saisi sunnuntailisiä. Sunnuntailisät lakimies kuittaa joka ikinen arkipäivä monin verroin. Lakimiehet osaavat myös valvoa etujaan, eikä lakimiehiä saisi koskaan huijattua kutsumuksen varjolla alipalkattuihin vuokravälitysfirmojen työtehtäviin, joissa voitot menevät vuokrafirmojen omistajille.

      Kyllä nuorille suosittelen oikista. Vaikka omasta työstäni tykkäänkin, niin aika tappavaa työtä lääkärin työ on. Lääkärin työssä olen kokenut äärimmäisen onnistumisen tunteita, kun olen onnistunut tuomaan ihmisen takaisin kuoleman rajoilta, mutta myös äärimäisen synkkyyden tunteita, kun olen epäonnistunut. Elokuvissa se kaikki on ihailtavaa, mutta ihmistä ei ole luotu kokemaan sellaista tunneskaalaa jatkuvasti, päivästä toiseen, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, se kuluttaa ihmisen loppuun, ellei rakenna ympärilleen suojamuuria kyynistymisen myötä.

      Lakimies tutkii päivittäin erilaisia keissejä sekä etsii laista porsaanreikiä, työ on inspiroivaa ja palkitsevaa salapoliisin työtä, josta myös maksetaan kunnon korvaus. No ehkä en olisi koskaan edes päässyt oikikseen, kun olin lukiossa niin vahvasti fysiikkaan ja kemiaan suuntautunut. Lääkärin työ on hyvin raastavaa, parhaimmillaan siinä saa toteuttaa kutsumustaan yhteisen hyvän ja ihmisten hyvinvoinnin puolesta, konkreettisesti tehdä maailmasta parempi paikka. Pahimmillaan se polttaa loppuun. Jokainen tehköön niin kuin sisimässään tuntee.m

    • Arkirealismia

      Olipas hienoa lukea näin rehellinen kirjoitus työssään toimivalta lääkäriltä. Sen verran juristina pakko lisätä, että kyllä juristitkin joutuvat tekemään töitä välillä yötä myöden kun määräajat painaa päälle -mutta usein tämä huomioitu kyllä kuukausipalkan asetannassa (ylityökorvauksia ei korkealla tasolla enää maksetakaan). Voin hyvin samaistua tuntoihisi ja pitkälti näin olen lääkärin työn mieltänytkin. Usein vaistoan nämä fiilikset myös vastaanottolääkärin kasvoilta ja olemuksesta. Väsymys ja tietty turhautuminen ehkä. Myös juristit palavat loppuun, mutta työ on vaihtelevampaa kun tapaukset muuttuvat koko ajan ja vievät hiukan eri perspektiiveihin jatkuvan rutiinin sijaan (kun edetty työvastuissa pidemmälle).

    • Kysyvä

      Hei,

      entä, jos moraali ei riitä juristin ylipalkattuun työhön. Porsaanreikien löytäminen laista. Laki ei ole aina sama asia kuin oikeus ja kohtuus, eikä kaikille ihan sama edes. Mietitään vaikka Pekka Perän ja vastaavien moraalittomia miljoonaverohyötyjä. Arvostan toki kaikkien työtä, mutta onko palkka työssä tärkein asia? Työn kuormittavuus, mielenkiintoisuus, vaikuttamismahdollisuus, työilmapiiri ovat tärkeitä myös. Toki palkan pitää olla riittävä ja oikeudenmukainen suhteessa työhön ja koulutukseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe