Teneriffan luonto- ja muut kohteet

oppaana

Jokin aika sitten kyselin Teneriffan luonnosta ja helpoista sekä kohtuullisen pituisista max.5km kävelyreiteistä. Olin lusimassa kesälomaani eikä foorumia tullut seurattua ja nyt en enää kyseistä keskusteluketjua löydä. Siksipä tämä aloitus.

Hain kirjastosta vinkkienne innoittamana Teneriffan retkeilyoppaan joka oli todella mielenkiintoinen taskuun mahtuva opaskirjanen. Lainaan sen heti uudestaan kun matkan ajankohta lähenee tai ostan omaksi. Toinen kiinnostava kirja oli Aarnioitten Kanariansaarten luonto-opas jota suosittelen lämpimästi.

Asiani oli se, että olen saanut houkuteltua ystäväpariskunnan Kanarian lomalle, vaikka heillä on todella huono ennakkokäsitys saarista. Heidän mielestään kun Kanaria on yhtä kuin rannalla makaileminen, hotellimeri, turistikrääsä ja kaikkea muuta kuin luonnon kauneus ja oma aito kanarialainen kulttuuri. Haluaisin osoittaa tuon ennakkoasenteen vääräksi, ja siksi pyydän apuanne uudemman kerran.

Majoitumme Puerto de la Cruziin, josta käsin kävellen, bussilla tai taksilla olisi tarkoitus käydä tutustumassa saaren luontoon kuin myös muihin kiinnostaviin aitoihin ja alkuperäisiin kohteisiin. Ystäväni ovat saarella vain viikon, toinen potee korkeanpaikankammoa joten kovin haastavat ja aikaa vievät kohteet on jätettävä väliin.

Kysyn siis uudemman kertaa, mitä suositeltavia luonto- ja muita kohteita, helppoja kävelyreittejä saarella on, kuin myös mitä Puerto itse voi ensikertalaisille ja ehkä hieman ennakkoluuloisille tarjota. Itse olen käynyt saarilla muutamia kertoja, Puerton kaupunki on kohtalaisen tuttu, mutta silti toivon teiltä vinkkejä kun tavallaan "oppaana" Kanarian ummikoille olen.

Kiitos etukäteen jos joku innostuu kokemuksistaan kirjoittamaan ja tietojaan jakamaan.

49

1468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vääräpalstasulla

      Tämä palsta on vain Gran Canarian jutuille. Muiden saarten asiat kuuluvat tuonne Yleistä Espanjasta osioon.

      • Jussityössä

        Yst. vast. Vääräpalstasulla
        Minä päivystän ja siksi istun Juhannuksena, Mittumaarina neljän seinän sisällä nettiäkin silmäillen.
        Mikä on sinun syy olla netissä keskikesän juhlan aikaan?


      • Vääräpalstasulla

        Hyväksy sinä Puerton jutut täällä jos haluat. Minä en hyväksy. Tämä on Gran Canarian palsta ja pysyy sellaisena.


      • hgfdthjbc

        Olisiko kumpi meistä parempi :D


      • Pilkunnypytystä

        Kanariansaaret suurimmasta pienempään:
        Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, La Graciosa, Alegranza, Los Lobos, Montana Clara, Roq. del Este ja Roq. del Oeste. Pikkusaarten Anaga, Salmor ja Garachico pinta-alatietoja en löytänyt, en myöskään mystisen saaren San Borondonin.


      • Sihkapaka
        Pilkunnypytystä kirjoitti:

        Kanariansaaret suurimmasta pienempään:
        Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, La Graciosa, Alegranza, Los Lobos, Montana Clara, Roq. del Este ja Roq. del Oeste. Pikkusaarten Anaga, Salmor ja Garachico pinta-alatietoja en löytänyt, en myöskään mystisen saaren San Borondonin.

        San Borondon on saarista kaikkein kaunein, mielenkiintoisin ja uskomattomin. Pienempi kuin Teneriffa mutta suurempi kuin läntinen kivi. Vankka arvaus tuo koko.


      • Vääräpalstasulla
        Sihkapaka kirjoitti:

        San Borondon on saarista kaikkein kaunein, mielenkiintoisin ja uskomattomin. Pienempi kuin Teneriffa mutta suurempi kuin läntinen kivi. Vankka arvaus tuo koko.

        Hieno juttu. Asia ei kuitenkaan kuulu tälle Gran Canaria palstalle.


      • MallaXYZ

        Harmi kun olet saanut vain asiattomia kommentteja. Itselle on Etelä-Teneriffa tutumpi, mutta pohjoisempana esim. Orotova on hieno paikka. Ja jos Teidelle menee järjestetylle retkelle, ei itse tarvitse kovin "vuorikiipeillä" . Tosin bussimatkat ovat aika jännittäviä.
        Yleensä huono ennakkokäsitys on niillä, jotka eivät ole koskaan saarilla käyneet. Kohteet ovat muuttunet Keihäsmatkojen ajoista.

        Ja voisiko ylläpito poistaa myös nuo päivystäjät, jotka toitottavat että tämä on Gran Canaria = Ingles-palsta. Ingelsille voisi kyllä perustaa oman ketjun.


    • canariovuodesta1981

      Off topic kuitenkin Teneriffaan liittyen. Hieno FB-sivu jossa vanhoja kuvia ajoilta ennen suuren rahan ja turismin mukanaan tuomia muutoksia pienessä kanarialaisessa kaupungissa. Moni uudistus on hyvä, suurin osa ei lainkaan hyviä jos paikallisia kuuntelee. Katselkaa ja ihastelkaa menneiden aikojen romantiikkaa ja kauneutta. Jokaisen Kanarian kohteen ei tarvitse muuttua turistilandiaksi jossa raha ratkaisee ja paksut eurooppalaiset saa viihdykkeensä. Toivottavasti Puerto Cruz säilyttää vanhan aidon omalaatuisuutensa. Se on paikan vetovoima ja myyntivaltti myös turisteille.

      https://www.facebook.com/PuertoDeLaCruzUnToqueDeColor/?ref=py_c

      • Vääräpalstasulla

        Off topic tosiaan. Tämä on meinaan Gran Canarian palsta. Muiden saarten jutut kuuluvat tuonne Yleistä Espanjasta palstalle.


    • K.Orvamato

      Palsta luvattiin pitää siistinä ja asiallisena jos muutama inhoamanne nimimerkki lopettaa tänne kirjoittamisen.
      Minne asiallisuus katosi?
      Eikö lupauksillanne ole mitään katetta?

    • VivaLaVidaLoca

      Sama meno tulee jatkumaan. Se on valitettavasti täyttä totta. Ongelma ei ole ainoastaan Suomi 24 Kanariansaari keskustelun vaan samanlaisia tai peräti kaistapäitä ja ykä yksinäisiä löytyy lähestulkoon jokaisesta Suomen keskustelupalstalta. Ikäväähän se on jos ei ole muuta mielenkiintoa ja elämää kuin nettipalstalla sekoilu. Ikävää, surkeaa, mutta silti vituttaahan se jos haluaisi edes joskus fiksua ja hedelmällistä keskustelua. Mutta ei, nämä taavi toivottomat ja aune aivottomat sähläävät ja hakevat kicksejä elämäänsä trollauksella ja provosoinnilla.

      "Palstan kuningatar" oli tapa osoittaa kuinka kakaramaisia, märkäkorvaisia ja surullisen surkeita komediahahmoja nämä palstan wannabe pomot, johtajat ja kuninkaat ovat. Eihän heitä kukaan vakavissaan ota sillä me kaikki tiedämme, että palstan ainoa pomo on ylläpito ja ylläpito ei puskista kirjoittele. Kuka tahansa voi julistautua palstan herraksi tai rouvaksi. Kuka tahansa voi terrorisoida keskusteluja haluamallaan tavalla. Eri asia on, onko se viisaan ja täysillä rattailla käyvän ihmisen toimintaa? Onko se edes hauskaa? Ei ole vaan säälittävää.

      Emme tarvitse kuningattaria, kuninkaita tai muita johtohahmoja. Ei tarvitse yrittää palstaa puhdistaa ja asiallistaa muuten kuin jättämällä scheissen eli paskan jauhajat omaan arvoonsa. Ei noteerata heitä mitenkään, ei provosoiduta, ei anneta heidän höpöhöpö kommenttien mieltämme vaivata eikä keskustelujamme häiritä. Ei tarvita yritystä. Tarvitaan ainoastaan aktiivisia kirjoittajia joilla yhteinen kiinnostuksen kohde eli Kanariansaaret. Missä he ovat? Tämän ketjun hyvään aloitukseen ei tainnut tulla kuin yksi asiallinen kirjoitus.

      Oma on valintamme. Jättämmekö palstan hatustaan läpi kasvaneille vai kirjoittelemmeko Kanariasta?

      Ugh olen puhunut. Tämä oli tässä. Kiitos mielenkiinnosta tai sen puutteesta.

      • VicaLaVidaLoca

        Korjaus edelliseen:

        Ongelma ei ole ainoastaan Suomi 24 Kanariansaari keskustelun vaan samanlaisia tai peräti juuri samoja kaistapäitä ja ykä yksinäisiä löytyy lähestulkoon jokaisesta Suomen keskustelupalstalta.


    • oppaana

      Teide luonnonpuistoineen on tietysti pakollinen ja henkeäsalpaava käyntikohde, mutta millaiset kulkuyhteydet Puerto de la Cruzista sinne on? Bussilla varmastikin pääsee, mutta kuinka tiheästi vuoroja vuorelle ja sieltä pois on? Tuleeko taksimatka kalliiksi? Onko Teiden alueella helppoja ja suhteellisen lyhyitä kävelyreittejä tai "pakollisia" näkemisen arvoisia kohteita vuoren itsensä lisäksi? Olen kerran vuosia matkanjärjestäjän retkellä siellä käynyt, mutta omatoimisesti en koskaan.

      Onko muita paikkoja jotka kannattaisi tsekata Teidellä käydessään?
      Jos vuokraa auton, täytyykö kuljettajan olla kuinka hyvä kokenut ja vuoristoteitä tunteva? Mikä mahdollisesti olisi ajamisen arvoinen reitti jos Teiden lisäksi haluaa nähdä hienoja luonnonkauniita maisemia? Edelleen muistaen, että yksi matkaseuralainen kokee korkeanpaikankammoa.

      Mitä saaren metsistä osaisitte kertoa? Mikä metsäalue olisi helppopääsyinen ja -kulkuinen? Haluaisin näyttää ystävilleni myös saaren havupuualuetta, mutta kokemusta niistä minulla itselläni ei lainkaan ole.

      Kyselenkö turhaan?

      • kohta60kymppinen

        Hei, Puerto de la Cruzissa käydessäni menen AINA pieneen puutarhaan nimeltään Sitio Litre (ns.orkideapuutarha). Yläkaupungissa (La Paz). Mikä lienee siinä viehättää mutta jotenkin pääsen mukavaan vanhan ajan tunnelmaan ko.paikassa. Suosittelen. Ja taas marraskuussa olen sinne menossa, lasi kuohuvaa sen pienessä kahvilassa kruunaa retken.....


    • kullekinJotain

      La Cañadasin kivipuisto, Esperanzan metsä, Garcian kivet, jne. Katsottavaa riittää, Titsa-aikatauluista saa tietoa. Opastettuja retkiä järjestetään.

    • Näkemisenarvoinenpaikka

      Pdg on lenkkeilijän unelma.Mäkiä riittää.Ilmasto mitä parhain.Teide on yksi näkemisen arvoinen paikka.

      • Justnäinseon

        Just näin.Puerto on oiva lenkkeilijän paikka.Sopivasti mäkiä ja upeita maisemia.Rantakaduilla tasaisempaa ja liikunta-esteisillekin mukavia näkymiä.


    • Muttamukava

      Puerto on aika helmi.Tullut käytyä 8-krt.Teidelle ei ole muka kerennyt.Ensi talvena päätimme ,että sinne mennään.Grutzissa on itsessään niin palhon nähtävää että loma menee kuin siivillä.Paras eläinpuisto.Siellä on joka kerta tullut käytyä.Mukavasti kaupunkijunalla.Puerton hotellit ovat vanhahkoja , mutta keskustasta löytyy hyviä hotelleja.Tasokkaita vielä.Mäkinen paikka,mutta mukava.

    • LapazinÄijä

      Teidelle pääsee yhdellä Titsan bussilla busiasemalta, lähtee muistaakseni yhdeksän paikkeillea ja takaisin yhdellä busilla joskus viiden paikkeilla. Myyvät edestakaisen lipun. Titsan bonokortii ei käy, koska reitti on ruta especial, eikä bonon alenusta anneta. Taisi maksaa 19 eeroa. Perillä ehtii hyvin jonottaa huipulle vievän hissin jonossa sen kaksi tuntia ja käydä ylhäällä palelemassa ja katsomassa pilvistä keliä. Teiden yläasemalla kannattaa käydä korkeintaan kerran eläessään. Huipulle saakka voi kavuta jos on hankkinut kiipeilyluvan, ohjeet netistä. Edellinen kirjoittaja tietää, Puerto on mäkinen paikka. Puertoa ei opi tuntemaan alle kuukauden vierailuilla. Olen siellä talvisin kolmen kuukauden pätkiä, ja pidän paikasta, koska talvikeli siellä on kuin Suomen hyvä kesäkeli: Yölämpötila 12...14 astetta, päivällä 20 ...24 astetta, paitsi auringonpaisteessa tietenkin enemmän. Sadetta helmikuussa parina päivänä viikossa.

    • Tietoakaipaavalle

      Aloittajan kannattaisi esittää kysymyksensä Anna lehden Keskustelu osiossa jossa kirjoittajina todellisia Teneriffan konkareita ja asiantuntijoita. Esimerkiksi yksi palsta aktiivi on Puertossa talvi asukkaana oleva eläkeläis rouva jolta varmasti saat hyviä asiallisia kokemusperäisiä vastauksia koska hän tuntee saaren kylät, kaupungit ja luonto kohteet luolineen kuin omat taskunsa.

      • Näinsemeneetaas

        Näin on! Tenen asiat kuuluu sinne. Tämä on Gran Canarian palsta.


      • HSON

        Kuka siellä kirjoittaa vapaaehtoisesti ja antautuu haukuttavaksi? Nämä mainitsemasi "Teneriffan konkarit" kun kuvittelee olevansa jotain jumalia. Eräs vakikirjoittaja on käynyt Puertossa vain muutaman kerran, mutta silti hän sallii itselleen oikeuden haukkua eläkeläisiä jotka asuvat Puertossa. Jos siis masokismiin on taipumusta ja haluatte tulla haukutuksi, on Anna-lehden sivusto kuin suunniteltu teitä varten. Kaikille muille suosittelen Facebookin ryhmiä totuudellisen informaation etsimiseen. Tältä palstalta ainakaan tietoa ette tule saamaan.


      • Picante
        HSON kirjoitti:

        Kuka siellä kirjoittaa vapaaehtoisesti ja antautuu haukuttavaksi? Nämä mainitsemasi "Teneriffan konkarit" kun kuvittelee olevansa jotain jumalia. Eräs vakikirjoittaja on käynyt Puertossa vain muutaman kerran, mutta silti hän sallii itselleen oikeuden haukkua eläkeläisiä jotka asuvat Puertossa. Jos siis masokismiin on taipumusta ja haluatte tulla haukutuksi, on Anna-lehden sivusto kuin suunniteltu teitä varten. Kaikille muille suosittelen Facebookin ryhmiä totuudellisen informaation etsimiseen. Tältä palstalta ainakaan tietoa ette tule saamaan.

        Turha Annan palstaa on boikotoida, sillä sieltä löytyy kirkoituksia ihmisiltä joilla saaresta paljon tietoa, monipuolisia ja ennen kaikkea OMAKOHTAISIA kokemuksia jopa vuosikymmenten ajalta.
        Ystävällisen oloisia hahmoja joilla ei tarvetta itsekorostukseen, päällepäsmäröintiin tai besserwisserismiin.
        Jos joidenkin hahmojen kirjoitukset saavat otsasuonet pullistumaan, ei kannata lukea. Suomi on vapaa maa joten valinta on oma.
        Tiedonhaluisen kannattaa tutustua esimerkiksi mummelin, senoritan, ookkekaran, aquilan, takkutukan ja almarinon kirjoituksiin.


    • aktiivinen.lukija

      Tuosta poistettiin kirjoitus jossa kehuttiin sotaventoa. Haluan kirjoitusta joka tapauksessa kompata sillä siinä oli rehellinen totuus eli sotavento ei muita hauku eikä muutenkaan käyttäydy huonosti. Ihastuttava vanha rouva ja varmasti mukava seuraihminen. Hän liikkuu Teneriffalla aktiivisesti, myös muilla saarilla, eikä vain raahaudu suomi baarista seuraavaan kuten eräät. Ottakaa hänestä mallia. Ihania eläke päiviä paratiisissa nimeltä Puerto de la Gruz.

      • Ihailijatar

        Eläkeläismuorit ovatkin kivempia kuin eläkeukot. Mummot yleensä ovat hyväntahtoisia, ukoilla usein egojen pullistelua.
        Joka tapauksessa hienoa, että Puerton eläkeläisissä riittää intoa ja virtaa liikkua luonnossa, tutustua saaren tarjontaan ja jopa muihin saariin, sekä olla aktiivisia palstalla kirjoittajia.
        Olisinpa siinä iässä edes puoliksi yhtä pirteä.


      • Mummofani
        Ihailijatar kirjoitti:

        Eläkeläismuorit ovatkin kivempia kuin eläkeukot. Mummot yleensä ovat hyväntahtoisia, ukoilla usein egojen pullistelua.
        Joka tapauksessa hienoa, että Puerton eläkeläisissä riittää intoa ja virtaa liikkua luonnossa, tutustua saaren tarjontaan ja jopa muihin saariin, sekä olla aktiivisia palstalla kirjoittajia.
        Olisinpa siinä iässä edes puoliksi yhtä pirteä.

        Annan eläkeläisrouva on hyvä esimerkki meille muille. Reipas ulkoilmaihminen, kulinaristi ja kaikki saaret tunteva. Käy kateeksi posiitiivisella mielellä. Vierivät kivet ei sammaloidu ellei vieritä lähimpään baariin tai vedetä kalsarikännit. Ottakaa oppia ja yrittäkää pystyä samaan, te nuoret ja vanhat. Pojat foorumilla häärää, täti määrää. Ihqua.


      • kannatusjäsen

        Eikö nämä kunnioituksen ja kiitollisuuden ilmaisut pitäisi esittää sillä palstalla, jonne kyseinen mummo kirjoittaa? Täällä ei ole hänen kirjoituksiaan ollut vuosiin.


      • Geppo
        kannatusjäsen kirjoitti:

        Eikö nämä kunnioituksen ja kiitollisuuden ilmaisut pitäisi esittää sillä palstalla, jonne kyseinen mummo kirjoittaa? Täällä ei ole hänen kirjoituksiaan ollut vuosiin.

        Aiheelliset vinkit ottaa opiksi bloggarilta joka joka päivä jaksaa antiaan antaa ilman negaatiota. Täyttä asiaa eikä mutuilua tai netti tietämystä.

        Puertossa hänet tunnetaan ja suuresti kunnioitetaan. Kateelliset suut kiinni.

        Kannattaa annaa lukea jos kanaria tietämys ilman trollausta kiinnostaa.


    • piiripienipyörii

      Naurettavaa väittää, että pappa ja antiikki harrastaisivat puska trollausta useilla eri niceillä, sillä kukaan eikä koskaan ole sitä todistanut. Syytellään, osoitetaan sormella ja julistetaan että niin on, mutta missä ne todisteet joita monikin on aikain saatossa luettavaksi ja nähtäväksi vaatinut. Kukaan muu kuin yp ei asiaa tiedä jos edes sekään.

      Ei haukku haavaa tee, eikä aikuisen ihmisen pitäisi pillastua ja mieltään pahoittaa jos joku nicci joskus sattuu hieman kärkkäästi jollekin toiselle vastaamaan. Hellanlettas sentään vai haukutaan Annassa. Kyynel. Kasvakaa aikuisiksi, ottakaa järki käteen ja lukekaa viestejä ajatuksella niin huomaatte kuka tai mikä on palstan herttainen myrkynkeittäjä vai onko sellaista lainkaan.

      Tietysti itseään fiksumpien ja sanavalmiimpien kanssa on turha alkaa kahinoimaan. Siinä voi tulla kärsä kipeäksi tai ainakin bannikakku nieltäväksi.

    • kannatusjäsen

      Valitettavasti verotusteknisistä syistä Tenerifen Suomi-kerho ei tarjoa osallistumista matkoihin ja harrastusryhmiin kuin jäsenille. Sama koskee kirjaston käyttöä. Se on yksi paikka, josta tietoa ja oppaita on yllin kyllin.

    • Niille, joiden viestejä on poistettu, laitan muutaman vinkin, jotta niin ei enää kävisi (tässäkin ketjussa on jo viestejä, joissa on poistamispotentiaalia):

      Poistetaan yleisiä-ohjeita-osio, jotta kärsimättömätkin jaksaisi tavata

      Suomi24-palveluissa ei saa
      Rikkoa Suomen lakia
      Esittää rasistista tai muille vahingollista materiaalia
      Esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
      Esittää väkivaltaa sisältävää kuvamateriaalia
      Esittää pornografista sisältöä, lukuunottamatta K18-osioita
      Tarjota tai tiedustella seksipalveluita
      Julkaista viestiä, jossa on pelkkä linkki
      Massapostittaa viestejä useille eri palstoille
      Esittää asiatonta sisältöä muista käyttäjistä tai uhkailla muita käyttäjiä
      Esiintyä toisena käyttäjänä
      Antaa vääriä tietoja käyttäjätunnuksen tietoihin
      Julkaista omia tai muiden henkilökohtaisia yhteystietoja kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta. Ei koske osto- ja myynti-ilmoituksia sekä tutkimusaineiston keruuta keskusteluista.
      Esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista
      Markkinoida tai mainostaa tuotteita tai palveluita ilman Suomi24:n lupaa
      Käyttää palvelun sisältöä kaupallisiin tarkoituksiin ilman Suomi24:n lupaa
      Pyytää rahaa tai lahjoitusta
      Esittää haittaohjelmia tai viruksia sisältävää materiaalia

      Säännöt kuvien lisäämiseen
      Sinulla täytyy olla kuvan tekijänoikeudet tai tekijänoikeuden haltijan lupa käyttää kuvaa
      Kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä täytyy olla lupa kuvan julkaisemiseen

      Kun noudatte yllä olevaa, mahdollisuus viestien poistamiseen on olematon. Voi kuitenkin olla niin, että joku toinen on käyttänyt samaa päätelaitetta, joka jostain syystä on moderaattorin erityistarkkailussa. Opasta siis tuota toista osapuolta käyttäytymään.

    • vastaajana
    • Helppo ja tiivis tietopaketti Kanariansaarista löytyy seuraavasta linkistä (mainokset toki haittaa):
      http://kanariansaaret.net/kohteet/lanzarote
      Kanariallakin alkaa olla paljon eläimiä, joita ajattelemattomat ihmiset ovat laskeneet luontoon. Viime aikoina otsikoissa on olleet Gran Canarian käärmeet. Kissa on peto, joka asettuu ravintoketjussa hierarkiaan korkealle.

      Ajattelemattomuuttaan, tai ahneuttaan, on kokeiltu mm. Kanadan mäntyä Teneriffalla. Siinäkin kävi kehnosti.

    • vastaajana

      Rutinoituneelle patikoijalle Los Realejosin kaupunki on Puertosta saavutettavissa jalan. Muille titsa tai taksi auttaa. Ylhäältä on sitten helpompi suunnata alas ja maisemat on komeat.
      Los Realejosin kunta on todellinen luontoaarteiden helmi. Puolet alueen pinta-alasta on jaettu kuuteen suojelualueeseen, joista yksi on Teiden kansallispuisto, ja ne ovat kaikki maisemiltaan äärettömän kauniita ja tarjoavat paljon mahdollisuuksia erilaisten retkien tekemiseen ja urheilun harrastamiseen ulkoilmassa. Koska alueen maan viljelyskulttuurilla on pitkät juuret, Los Realejosin kaupunkia ympäröivän seudun maisemaa hallitsevat banaanipuulehdot ja viiniviljelmät, ja jotkut erityisen kauniit kulmaukset, kuten eksoottisten palmujen täyttämä Rambla de Castro, on julistettu suojelumaisemaksi.

      • Nytvääräpalsta

        Mielenkiintoista. Muistathan kuitenkin että tämä palsta on Gran Canarian palsta. Muiden saarten jutut kuuluvat tuonne Yleistä Espanjasta osioon.


    • Nytvääräpalsta

      Sorry! Mun palstat on väärät aina, eli anteeksi.

    • Anaga pitäisi seuraavaksi bongata. Sekään tuskin käynee kertaretkellä, joten ihmeteltävää riittää. Ylläpito jatkaa hyvää työtä, joten ehkä tästä tulee vielä nimensä mukainen palsta.

    • Vääräpalstateillä

      ...ja mulla. Mulla on aina väärä palsta. Anteeksi!

    • vastaajana

      Teneriffan paras vedätys nenästä vedettäville: GÜIMARIN pyramidit!

    • GÜIMARIN pyramidit on minullakin käymättä. Into kohteeseen laski, kun paikallinen ammattiopas esitti näkemyksenään, että ”uskoo ken haluaa, hän ei”. On siten kuulun norjalaismatkaajan vahva usko testaamatta.

      • Guimar

        Aivan huuhaata oleva turistirysä koko Guimar. Ei kannata aikaa tai energiaa moiseen tuhlata.


      • miksikirjoitat

        Ei ketään kiinnosta sun reissukohteet.


      • kylläkiinnostaa

        Minua kiinnostaa.


    • miksikirjoitat

      Miksiköhän tuon kirjoitin? Se ei mitenkään kuulu ketjun aiheeseen, joten anteeksi.

      • Antiguetässä

        Sinä olet sitten yhtä sekaisin kuten minäkin. Harmittaa niin vietävästi että ylläpito on poistanut minun nimimerkkini.

        Hauskaa illanjatkoa kaikille


      • kirotusvire

        Tuotakaan ei ole osattu kirjoittaa oikein.


    Ketjusta on poistettu 51 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe