NOUSEEKO TALVIVAARA SUOSTA VIELÄ?

Miiruumeli

Mitä luulette vai luuleeko kukaan enää mitään Talvivaara oyj,stä?
Onko joku, joka tietäisi mitä viimeisessä yhtiökokouksessa puhuttiin yrityksen uusista hankkeista ja muista asioista?
Ihmeen vähän on missääm kerrottu esim. yhtiökokouksen asioista. Lähteekö pörssikauppa vielä käyntiin?

9

123

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turska-Arska

      Saneerausmenettelyhän taidettiin käräjäoikeudessa hyväksyä eli välitön konkurssiuhka poistui.
      Kassassa on vielä muutama roponen ja uutta liiketoimintaa kehitellään enemmän tai vähemmän kuumeisesti, ilmeisesti johonkin romumetalli-bisneksiin tms. KVG.

      Hallituksen palkkioita alennettiin muutamalla tonnilla, mutta liiketoiminnan tai siis sen puuttumiseen nähden palkkiot ovat edelleen luvalla sanoen melko roisit.
      Mikäli mitään tuottavaa innovaatiota ei ihan lähitulevaisuudessa liiketoiminnaksi ala löytyä, loppu häämöttää melko pian.

      Jos ihme kuitenkin tapahtuisi ja uusi bisnes alkaisi kukoistaakin, osakkeen arvosta ei olisi kuitenkaan jäljellä kuin rippeet. Noteerauksen jatkuminen pörssissä toki helpottaisi osakkeista eroon hankkiutumista ja siten luovutustappioiden hyödyntämistä verotuksessa.

      Perähän jo heivasi osakkeensa vakuutuskuoreen ja pääsi sillä tavoin hyödyntämään tappionsa.

    • 9876789

      Ei nouse.

    • dcfvgb

      Vaatisi todella uuden liiketoiminnan aikaansaamista. Se vaatii taas rahaa, joka olisi vanhoilta tai uusilta omistajilta. Onko syytä uskoa, että tällaista liiketoimintaa voisi syntyä, on eri asia. Polkastaisiin siis tyhjästä kaikki.

      Vanhat omistajat ovat tosiaan osakkeittensa kanssa hankalassa tilanteessa. Osakkeista on vaikea päästä eroon, jotta saisi tappiot realisoitua ja käytettyä tappiot verotuksessa hyväkseen. Konkurssiin eteneminenkin voi kestää ikuisuuden.

    • Epätietoista

      On aika erikoista, kun Terrafame onkin purkanut kaikessa hiljaisuudessaan Talvivaaran kanssa sovitun sopimuksen. Oli tarkoitettu, että olisi päässyt vielä mukaan 10-15 prosentin omistuksella kaivokseen. Onko Talvivaara availlut yhtiökokouksessa aikeistaan uuden liiketoiminnan suhteen?
      Hiljaista huopatossutehtaalla. Kuitenkin käräjäoikeudessa vihreätä valoa uusien hankkeiden osalta.... Siiten ihmetyttää se, että pörssikauppa on keskeytetty miksi ei sitten suljeta kokonaan? Mitähän sitten odotetaan? uutta käynnistystäkö? Jotain infoa olisi saatava, missä mennään?

    • Vääryyttä

      Minusta Terrafamen pitäisi ostaa entiset osakkaat, koska eivät hyväksyneet Talvivaara Oyj. tä mukaan vaikka muuta oli sovittu. Siihen kaivokseen ovat sijoittajat sijoittaneet. Siinä mielessä Sipilän lausuma rinta rottingilla "ei me huonoa sopimusta tehdä" ja otti Trafiguran mukaan ovat todella raivostuttavia eleitä! Kaappasivat siis kaivoksen! Vaikkakin työpaikat säilyivät toiminta kieroa!

      • Turska-Arska

        Trafiguralla ei ole kaivoksesta enemmistöosuutta, joten kaappaamisesta ei ole kysymys.
        Suomen valtio eli Terrafame omistaa kaivoksen miltei kokonaan.
        Mutta tehdyn sopimuksen laadusta voinee olla toistakin mieltä kuin Sipilä, koska vastuut jäänevät vain Terrafamelle (valtiolle) mikäli kaivos jouduttaisiin ajamaan alas.

        Trafigura sen sijaan pääsi pienellä sijoituksella mukaan kärkkymään kaivoksesta saatavia tuottoja - jos niitä on tullakseen. Nikkelin hintahan on lasketellut taas alkuvuoden, joten jää nähtäväksi vaatiiko Sipilän mainostama "ihme" vielä piankin lisää pääomitusta...


    • Realituotto

      Olen monesti ihmetellyt miksi nykyisen talvivaaran johdossa oleva henkilö jolla on toimiva bisnes idea ottaisi vanhat talvivaaran osakkeen omistajat omaan bisnekseen mukaan sen sijaan että perustaa uuden yrityksen ja omistaa siitä 100%? En ymmärrä miksi kukaan haluausi tehdä mitään bisnestä talvivaaran yrityksen sisällä. Maistuu kyllä siltä että Pekka Perät ja kumppanit vaan vetää palkkaa kassasta itselleen niin pitkään kuin voi ja sitten tulee "Voi voi, ei onnistunutkaan".

      • Hähähähähäääää

        Jos itse olisin Talvivaara Oyj.n hallituksessa niin pitäisin konttoria pystyssä mahdollisimman kauan. Lihava hallituspalkkio eli 43 000€ kannustaa jatkamaan touhua edes nimellisesti. Uusien bisnesten etsiminen on vain ajan peluuta.


      • hynähellu

        "Nykyisen Talvivaaran johdossa oleva henkilö jolla toimiva bisnes"?? Puhutko nyt Pekka Perästä vai Terrafamesta? Talvivaaran puikoissa on Pekka Perä ja Terrafame on siis entinen kaivos, jota valtio vetelee, kun saivat sosialisoitua kaivoksen. En usko, että mittavat saneeraushankkeet ihan huvikseen on saatu päätökseen jonkun 43000 euron hallituspalkkioiden vuoksi. Naurettavaa jorinaa! Pikemminkin uusi toiminta ollaan käynnistämässä muutenhan jo pörssistäkin olisi ovet suljettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe