Hulahulaa riemuiten

Suomalainen riemujuhla "hulahula"! Uusinta aatosta ykkösellä. Hyvänen, aika monta tuntia! Kuin tahkoa kierrettäisiin.
Innostun katsomaan, kun Arja Koriseva laulaa heleästi ja kansa tanssii.
Mutta väkinäistä on juhlinta. Kaikki kunnia vetäjille, joilla on yritystä näkyvissä.
Helikopterilla paikkakunnalta toiselle, jossakin jiveä, jossakin lippulinna ja kansallispuvut, jossakin letkajenkkaa. On kuulemma 5000 tapahtumaa, huoh. Kaikistako nyt vä..hdys annetaan, ja juontajan mielestä olemme "kanevaalikansaa".
Maailmanennätystä havitellaan. Nyt on pakko seurata, kun ei juhannusiltana ehtinyt.

9

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lorenaa

      Hyvä, hyvä Makriina aloittaessasi keskustelun Hula-Hula-Suomi ohjelmasta. Varsin erikoinen ohjelma formaatti, näytti siltä kun olisi tulenpalava kiire sännätä paikasta toiseen. Ne muutamat keskustelut olivat pätkitty liian lyhyiksi. Jonkun aikaa katsoin ohjelmaa totesin tyhjästä on paha nyhjästä.
      Vuoden 2016 oli hyvin organisoitu juhannus-junamatka, jossa matkustajatkin pääsivät sanomaan miltä tuntuu matkustaa Suomi mitei päästä päähän tätä armasta kotimaatamme. Väliasemilla pysähdyttiin kuuntelemaan mitä esim Tampereen aseman juhannuksen vietto on, ohjelmaakin oli kuultavissa.
      Niinhän se on, eivät kaikki suunnitelmat mene "putkeen" joten sallittakoon, ohjelmantekijöillä ei ollut kokonaisnäkemystä siitä, miten tuoda ohjelma mallikkaasti katsojille ruutuun.

      • onea_evert

        Kiitos avaruudelle ettei Suomi tehnyt uutta maailmanennätystä ja merkintää Cuinnesin kirjaan. Muuten sitä hulahulaa kuunneltaisiin pikkujouluun asti.


    • Niin, kun seurasin juontajien yritystä saada haastateltavat puhumaan, niin sääliksi kävi. Meillä ei edelleenkään puhuta smoolltookkia. Kun ei ollut sanottavaa, niin ei ollut.
      Monien mielestä innostuksen näyttäminen on lapsekasta ja naurettavaa. Sitäpaitsi kyllä teeveessä pitää esiintyä arvokkaasti.
      Muistuu mieleeni tarina koomikosta, joka pani seurojentalolla kaiken peliin, mutta yleisö istui äänettömänä. Esityksen jälkeen joku tuli kiittämään ja sanoi: "Olipa hauska esitys. Ihan piti huulta purra, ettei olisi ääneen nauranut! Mutta kyllä me nyt kotona nauretaan."

    • Ramoona_

      Uskon, että tämän hankkeen paras anti ei tullut ohjelmassa esiin, tosin katselin siitä vain uusinnasta osia. Juhlavuoden yksi teema on liikuttaa koko kansaa tanssin merkeissä, ja varmasti osataan pitää hauskaa päiväkodeista vanhustentaloihin. ..tanssi taitaa olla kovin laaja käsite. :) Televisioitaviin tapahtumiin yleensä ympätään turhan paljon puhetta ja juontajien näkemystä. Myös hengästyttävää vauhtia paikasta toiseen säntäily verottaa tunnelmaa, ja helikopterista kuvattu Suomenmaa on viime aikoina esitetty paljon kauniimmin ohjelmasarjassa. Yritystä kuitenkin oli, ja asia on kannatettava. Itsekin olin tuohon aikaan laituritansseissa, kuten jo lukuisat kerrat juhannusaattona samalla venesataman laiturilla. Ne ovat pienen piirin tanssit haitarimusiikin sästyksellä ja perinteistä valssia sekä tangoa mennään rauhalliseen malliin, vaikka kunnon kaiteet estävät mereen mulahdukset. Taisi sieltä lähteä kuvamateriaalia , olimme mukana ennätyksen yrityksessä.

      Miksihän nimenä on hulahula, hawaijilaisen tanssin nimi. Sehän on plastisen kaunista käsien liikehdintää, pehmeän sulavaa lantionliikettä, hulahula-hameet ja kukkaseppeleet keinahdellen .
      Paremmin olisi sopinut vaikka humppa- tai jenkka -teema. Meillähän on mainio sosiaalinen letkajenkkakin. Ehkä haettiin karnevaalitunnelmaa, jossain torilla tai katutapahtumassa siihen voi kesällä parhaimmillaan päästäkin, mutta eihän keskikesän ajankohtakaan takaa lämmintä eikä aurinkoa, hulahepenissä ei tarkene. Kansaa on vaikea saada spontaanisti mukaan karnevaalihumuun, ja onko se tarpeenkaan ? Olemme enemmän tunnelmointikansaa, vesillä ja rannoilla on totuttu kulkemaan arvokkaasti ja hiljaa, kunnioittamaan luonnon ja naapurien rauhaa.

      Viileää on ollut etelärannikolla, mutta sade ei hätyytellyt, aurinko näyttäytyi välillä. Kokot saatiin polttaa ja on niin täyteläisen vehmasta ja kukkeaa, juhannusruusunikin avasi jo melkein puolet kukistaan.

    • mies.lopunajanvoideltu

      Eilen illalla ilmaistiin kirjoitettua märinää siitä kun mitää ei osata nyt muuta kuin pelkkää hulahulaa.
      Päätin että tän minulle v a i n tavallinen viikonloppu. Näitä on runsaat puolensataa vuosi vuodelta.
      Ei niinkään tylsää vaan apokalyptista elämää.

    • hulahulaa...jatkossakin

      Huomenaamulla aloitetaan arki hulahula menot. Liputuspäiviä ei näy lähiviikkoina, mutta me pidetäänkin sisäisen eheyden hulahulalippuja korkealla.
      Kun muisti ei niin pelaa, uusinnatkin telkassa näyttävät tuoreilta ja viihdyttäviltä.

    • että.piti.hulahulata

      Ihmetyttää mistä hulahulan osanottajien määrä selvisi. Ilmoittiko kukin tilaisuuden järjestäjä, montako ihmistä oli paikalla? Ei kai kukaan yksityisesti voinut ilmoittautua kisaan.

      • niiden.nimeen

        Joo mut kovin tekijä ilmoitettiin jo alussa. Hollantilaiset ovat umpirehellisiä. Väkeekin heillä enemmän. Sitä meikäläisten ääntenlaskua itsekin ihmettelin. Mut mitä tulee, on hyväksyttävä.
        Hulahula on maorien vanhoja jumalia.


    • Himmelsauge

      Hengästyttävä ohjelma, väkisintehdyn maku. Enimmäkseen jumppaa eikä tanssia, tsumba tuli mieleen ryhmässä yht'aikaa tehdyistä liikkeistä.
      Jos kaikki olisivat tanssineet oikeasti tavallaan, eikö se ollut tarkoituskin, homma ei olisi näyttänyt niin jäykältä. Jokainen suomalainen osaa ihan varmasti tanssia, sitä näkee kun menee oikeisiin paikkoihin katsomaan. Oikeisiin tanssipaikkoihin 😊🎶💃

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe