Naispappeus MAP-kirkkoon

Ygrad

Teen tässä virallisesti ennustuksen että MAP-kirkkoon tulee naispappeus seuraavan kahden vuoden aikana. Naispappeus tulee voimaan asteittaan perustuen MAP-kirkon talous-, laki- ja PR-osastojen tarkkojen tutkimusten perusteella. Jos rahankeruu kärsii siitä ja kirkon jäsenmäärä alkaa vähentyä naispappeuden takia, aletaan naispappeutta vähätellä ja siitä ei puhuta enää ja jäseniä kielletään puhumasta siitä. Jos tulokset ovat positiivisia MAP-kirkolle, viiden vuoden kuluessa naisilla on täyspappeus.

11

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selkeyttä

      Tiedätkö, että pappeuden voivat kirkossamme saada kaikki kelvolliset 12-vuotiaat pojat? Olisi jotenkin hassua, jos naispuolisillakin olisi pappeus. Miehet ja naiset ovat erilaisia monin tavoin.

      • Höpölöpsis

        Tiedätkö, että pappeuden voivat kirkossamme saada kaikki kelvolliset valkoihoiset 12-vuotiaat pojat? Olisi jotenkin hassua, jos mustaihoisillakin olisi pappeus. Valkoiset ja mustat ovat erilaisia monin tavoin.

        Tuo ylläoleva päti siis vuoteen 1978 asti.


      • samarin

        Miten niin olisi "jotenkin hassua, jos naispuolisillakin olisi pappeus" ? Ja miten tuo poikien pappeus liittyy asiaan? Vai tarkoitatko että olisi hassua jos naispuolisilla olisi samoja oikeuksia kirkon riiteissä kuin teinipoikapuolisilla?

        Eikö sinusta ole jotenkin hassua että naiset saavat nykyään rukoilla sakramenttikokouksissa ja yleiskonfferenssissa? Ainahan ei noin ole ollut. Miehat ja naiset kun ovat erilaisia monin tavoin.....


      • kaksipisteto

        Koko tämä tasa-arvo jossa kaikkia ihmisiä pidetään yhtä arvokkaina ja siksi myös kohdellaan samanarvoisina, oli vielä aivan hiljattain länsimaissakin "hassua", vaikka mitään objektiivista perustetta eriarvoiselle kohtelulle, eli syrjinnälle ja sorrolle ei ollut .


      • samarin

        Lisää hassuja mormonikäytänteitä jotka ovat muuttuneet.

        Naiset eivät saaneet mennä temppeliin jos olivat naimisissa miehen kanssa joka ei ollut jäsen. Miehet luonnollisesti saivat mennä temppeliin vaikka olisivat olleet naimisissa kirkkoon kuulumattoman kanssa. Olisihan se ollut hassua jos näin ei olisi ollut.

        Sitten asiaan tuli, hassua kyllä, muutos. Naiset, joiden mies ei kuulunut kirkkoon, saivatkin mennä temppeliin JOS saivat kirkkoon kuulumattomalta mieheltään luvan. Nainenhan on alamainen miehelleen olipa tällä pappeutta tahi ei.
        Miesten ei kuuna päivänä tarvinnut pyytää naisiltaan lupia, olivatpa nämä jäseniä tai eivät.


    • samarin

      Minäkin uskon että joskus tulevaisuudessa naispappeus tulee mormonikirkkoon. Tosin en ole aikataulun suhteen yhtä optimistinen. Veikkaukseni on että siihen menee vähintään 20-30 vuotta. Heitin luvun hatusta. Ilman kiveä.

    • Suohon.suistuneet

      Tämäkin sääntö osoittaa, kuinka amerikkalaisen kulttuurin mukainen mormonismi on.

      Koko Ramattu ja uskonto on suunnattu miehille. Mies on se, joka toimii, saa käskyt Taivaalliselta Isältä, hoitaa saarnat ja kasteet, naiset vaikenevat seurakunnassa ja peittävät päänsä. En käsitä, miksi naiset sitten täyttävät kirkonpenkit ja tekevät vapaaehtoistyötä avustettavien ihmisten eteen.

      Suomessa naisilla on ollut äänioikeus toistasataa vuotta. Ei ole korviini kantautunut mitään asiaa, johon naiselta olisi vaadittu aviomiehen lupa. Ei ihme, että MAP-kirkko ei ole laajentunut vuosikausiin.

      Mutta onhan Suomessakin sovinismi yhä voimissaan, myös kirkon piirissäkin se oli voimakasta vielä 30 v. sitten, jolloin luterilaisessa kirkossakin taisteltiin naispappeuden läpiviemiseksi kiivaasti, ja yhä osa miespapeista vastustaa sitä, perustivat oman fundamentalistisen kirkkonsakin, Luther-kirkon.

      Suomessa naispappeus piti hyväksyä, koska muuten naiset olisivat jättäneet kirkon, ja sen toiminta kuitenkin on suuressa määrin naisten hoteissa. Uskon, että käytännön työssä on MAP-kirkossakin etupäässä naisia, niitä marttoja, joilla ei ollut aikaa kuunnella miehen saarnoja ja istua hänen jalkojensa juuressa.

    • mormoni

      Naiset toimivat ja ovat toimineet alusta asti pappeudessa MAP kirkon Temppeleissä. Eli naisilla oli pappeustehtäviä jo Nauvoon Temppelissä.
      Naisen ei ole pakko olla kuuliainen miehelle, joka ei seuraa Herraa oli tämä jäsen tai ei. Herraa seuraavaa taas nainen, joka uskoo ja ymmärtää, seuraa mielellään, koska tälle on naisen ja lasten asia pääasia.

      • Seliselityksiä

        Joo, ja mustaihoiset ymmärsivät ennen, että pappeus ei kuulu heille, ksoka he olivat olleet vähemmän uskollisia taivaan sdassa...


      • samar1n

        Naiset eivät saa temppelissä sinetöidä, siihen vaaditaan Melkisedekin pappeus. Naiset eivät myöskään saa kastaa temppelissä eivätkä konfirmoida eivätkä asettaa ketään pappeuteen sijaistoimituksissa. Naiset eivät myöskään saa esiripulla testata kenenkään merkkituntemusta eivätkä saa "vetää" miestään esiripun toiselle puolelle eivätkä saa siis kuulla miehensä uutta nimeä.
        Naiset eivät myöskään saa johtaa rukouspiiriä alttarin ympärillä.


      • samar1n

        Naiset saavat salaisessa "toisessa voitelussa" joka liittyy "kutsumisen ja valitsemisen varmaksi tekemiseen" pestä miehensä jalat. Mies ei pese vaimonsa jalkoja. Mutta tuo riitti onkin eliitille kuuluva salainen toimitus josta rivijäsenillä ei yleensä ole hajuakaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      88
      3728
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      588
      3531
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3432
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2187
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2151
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      320
      1936
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1905
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      159
      1657
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1361
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe