Pitikin tulla jussiksi Suomeen

tulipahan_käytyä

Päätin sitten tulla Suomeen juhannuksen viettoon pitkästä aikaa. Aika oli kullannut suomalaisen juhannuksen muistot ja muistelin ilmeisesti niitä kokkohetkiä jostakin 90 luvun alusta perheen kanssa.

Lapset ovat festari-iässä joten juhannukseksi kutsuin vanhoja kavereita ja naapureita mökille vaimoineen ja tyttöystävineen.

Jotkut tulivat hieman kauempaa ja heittäytyivät marttyyriksi koska ovat joutuneet ajamaan kauan ja bensa on kallista. Yksi pariskunta vietti asuntovaunussaan eristyksissä käytännössä koko juhannuksen.
Joku valittelee issiasta ja pitää päästä selälleen johon hän odottaa sitten palveluita. Suurempi ongelma todellisuudessa tuntui olevan kun pihalla seisoi pari kalliimpaa autoa. Varovaisia mukamas vitsi mielessä esitettyjä kyselyitä että "paljos on velkaa noista katiskoista" (Kateus on ilmeisesti nykyinen suomalainen kansanhuumori)

Seuraavaksi kysellään kuulumiset jotta päästään niistä venkoilemaan omia johtopäätöksiä ja puhumaan päälle jos vastaukset eivät ole miellyttäviä. Ilmapiiri on kyräileväinen.

Eipä siinä... Seuraavaksi aletaan kaivelemaan tuliaisia ja katsellaan syrjäsilmällä kuka toi pihviä ja kuka vain halpaa makkaraa. Seuraavana on juomien katselmus. Joku haluaisi viinaa mutta ei tuonut kuin olutta tullessaan yhden pikku lootan. Siitä alkaakin sitten kirjanpito että kuka juo kenenkin juomia ja mitä ne maksaa.

Ilmapiiri rentoutuu kun päästään ekojen juomien kimppuun ja saunan lämmitykseen. Seuraavana ohjelmanumerona on alkoholin rohkaisemana itsekehuskelu ja vanhojen saavutusten muistelot jotka aiheuttavat pieniä naurun pyrskähdyksiä kuuntelijoissa. Heitetään tsoukkia ja kukaan ei tunnu pahastuvan.

Saunassa hyvä tunnelma ja pojat on poikia.

Humalatilan kohottua alkaa hienoinen selvittely taas rahasta, juomista ja sapuskoista. Joku alkaa jo epäilemään että hänen tuomansa sapuskat ovat kadonneet. Kukaan ei vaan ollut edes nähnyt kyseisiä sapuskoja joten tarina niistä vaikuttaa keksityltä.

Yöllä yksi pariskunta alkaa riitelemään tuntitolkulla ja painavat peräkanaa pimeässä yössä ja nainen uhkaa lähteä humalassa autolla kotiin. Toisen pariskunnan mies menee rauhoittelemaan ja siellä on pieni käsirysy. Meteli on sellainen että ei saa kukaan nukuttua.

Seuraavana päivänä on mökötys ja krapulapäivä. Kaikki nukkuu pitkälle iltapäivään paria virkeämpää lukuunottamatta. Meininki on illalla väsynyttä kunnes viina taas saa voiton ja kaikki alkaa alusta ja yöllä aletaan tuhraamaan itkua ja muistellaan menetyksiä. Yksi auto on pihasta aamulla kadonnut ja selvinpäin sitä ei ole siirrelty. Löytyy paikallisen kyläbaarin pihasta.

Olisi pitänyt jäädä Pattayalle. Siellä meillä on ollut juhannuksinakin hyvä posse, eikä kukaan itke, valita eikä tappele ja hommat hoidetaan silleen kun on sovittu. Lusmuja eikä paskanpuhujia siihen porukkaan kuulu vaan reilu meininki vallitsee.

Suomessa ei taida enää muita ollakaan kuin sosialismin laiskistuttamia masislääkkeiden popsijoita ja pyyhkeen kehään heittäneitä luusereita jotka ei usko lääkäriä että viinan kanssa ne ei sovi. Heidän elämänsä koostuu vaivojen valittamisesta ja kulta-aikojen muistelusta.

Tää oli viimeinen juhannukseni Suomessa. Onneksi otin siirtokelpoisen lipun takaisin ja pääsen täältä raekuurojen keskeltä hevon veehen mahdollisimman nopeasti.

23

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pattiksen_tuhnut

      Sinne vaan pallomaha mars mars kuuntelemaan suomibaariin perseaukisten pattaypoissien juttuja olemattomasta omistuksesta ja olemattomasta menestyksestä.

      Kukaan ei kaipaa sinua täällä eikä siellä.

      Oli muuten tosi huono trolli.

    • ThainAviomiesChiangMai10

      Vaikka aloittaja onkin Maija niin ihan hyvä tarina ja lienee totta.

      Trolli tai ei, niin palstalle on ainakin minun mielestäni tervetulleita tämän kaltaiset tarinat.

      Tosin tuo loppuhöpötys reilusta meiningistä ei ilmene ainakaan tällä palstalla.

      • Lerppa-Travels

        Aloittajalla sentään vaikuttaa olevan elämä ja kavereita, mutta sinulla huuto-maijalla meni juhannuskin täällä päivystäessä. Kerros Ootko Korppoossa vai Imatralla oikeasti?


      • TohveliS

        Mitä sä trolli kuvittelet tietäväsi Pattayasta? Omien trollauksien perusteella muodostat käsityksiä ja keksit tarinoita jostakin Maijasta ja sitten esität asiantuntijaa.
        Mistä näitä hulluja sikiää joka palstalle? Onneksi oikeassa elämässä saa valita sentään seuransa että siellä teitä ei tarvi katella.


      • ThainAviomiesChiangMai10
        TohveliS kirjoitti:

        Mitä sä trolli kuvittelet tietäväsi Pattayasta? Omien trollauksien perusteella muodostat käsityksiä ja keksit tarinoita jostakin Maijasta ja sitten esität asiantuntijaa.
        Mistä näitä hulluja sikiää joka palstalle? Onneksi oikeassa elämässä saa valita sentään seuransa että siellä teitä ei tarvi katella.

        Jos kysyttävää minulta, esitä toki kysymykset, mutta en lähde tuhannen nimimerkkisi leikkiin.

        Myös jos tahdot Maija vastauksia, niin sinulla tulee olla munaa itsekin vastata minun kysymyksiini.


      • vaiChiangMaista
        ThainAviomiesChiangMai10 kirjoitti:

        Jos kysyttävää minulta, esitä toki kysymykset, mutta en lähde tuhannen nimimerkkisi leikkiin.

        Myös jos tahdot Maija vastauksia, niin sinulla tulee olla munaa itsekin vastata minun kysymyksiini.

        Nimimerkiltään uusiutunut Lerppa soittaa tuubaa jatkuvasti jutuillaan.


      • fairytailesMai
        ThainAviomiesChiangMai10 kirjoitti:

        Jos kysyttävää minulta, esitä toki kysymykset, mutta en lähde tuhannen nimimerkkisi leikkiin.

        Myös jos tahdot Maija vastauksia, niin sinulla tulee olla munaa itsekin vastata minun kysymyksiini.

        jep jep... nimimerkkisi siis takaa uskottavuuden?
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14899946/oot-thaimaalainen-herrasmies-


    • Äkkkiäpois

      Suomen kerma asuu nykyisin Pattayalla, Suolla onkin vain Sippilän nyhdettäviä ja sossujengiä.

      • bdlhlgk

        Paska on meininki tuulessa ja kylmässä Suomessa. Ihmiset aivan täysiä vittupäitä kyyliä, joita ei kiinnosta kuon muiden asiat. Piha poliisi 8.


    • tulipahan_käytyä

      Suomalaiset on huonosti pukeutuvia juntteja, jotka ei tiedä mitään paremmasta elämästä.
      Kitatkaa vaan sitä lonkeroa.
      Onko kalapuikot hyviä?
      Pattayalla 30 astetta. Mites siellä?Tuulipuku päällä vaellatte sateessa Siwaan hakemaan pussikaljaa ja vaimo tietysti hakataan ennen sammumista keittiön eteiseen.

      • Nilkku1

        Sellaistako sinun elämäsi oli Suomessa ?Miksi sinä niin elit ? Raahustit sateessa Siwaan kaljanhakuun ja pahoinpitelit eukkoasi eteisessä ? Varmaan helpotti kun sait jakaa sen täällä meidän kanssamme .Syvin myötatuntoni sinulle joka hikoilet siellä kirpputorinhajuisessa 30*C maassa jossa T-paitakin homehtuu päälle ja ilma on äärimmäisen tunkkaista hengittää.Ihana raikas havumetsien viileys meillä täällä,ei loisia eikä iilimatoja munissa roikkumassa.On tämä ihana maa elää.


      • Nilkku1

        Ja se huonosti pukeutuminenkin oli ihan oma valintasi.Olisit hommannut kunnon kuteet tai tilannut vaikka netistä jos ei kotikulmilla ollut putiikkia.Turha sitä on nyt jälkeenpäin enää kiukutella siellä tuhansien kilometrien päässä.Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.Koita nyt hyvä mies ottaa opiksesi ja siellä elää paremmin .


    • AINA-PATTIKSELLE

      niin, ja, PATTAYALLA ON VAAN MUKAVAA !!! nyt heinäkuussa Pattis odottaa

      • Lerppa-fairytales

        Siellä viihtyy myös Chiang Maista yllättäen Pattayalle muuttanut aviomies ja sikareita tussutteleva hammaslääkärivaimo joka kiitää HD:llä halki Thaimaan uskomattomia nopeuksia matkalla ostamaan hotelleja Phuketista!
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14899946/oot-thaimaalainen-herrasmies-

        Jos haluaa tietää miten sekaisin voi ihminen olla, niin kannattaa lukea tuo Lerpan uusin tarinakokonaisuus josta löytyy tuttuja elementtejä! :)


    • nyt_riitti

      Huomenna kotimatkalle!!! JEEEEEEEEE!!! AY089 klo 17:35 ja 07:15 sunnuntaina Bankkarissa.
      Auto odottaa kentällä joten olen himassa ysin jälkeen. Käyn kotona vain suihkussa ja painelen suoraan beachille varjon alle nukkumaan ja haistatan Suomelle pitkän pashan. Ens kesän jätän Suomen kokonaan väliin näillä näkymin. Muistakaa pitää ikävää Suomessa ja kadehtikaa toisianne ankarasti! :)

      • KiitosMaijalle

        Hienoa Maija.
        Jätä tietsikka suomeen ja nauti ankarasti.
        Kiitos sinulle kaikesta matkailuaiheisesta.


      • Nilkkuu11

        Onneksi pääsit lähtemään ajoissa takaisin ! Kukkapaitainen hunajapupusi alkoikin jo selvästi pitkästyä odottelemaan kultaansa Pohjolasta mutta mattoi silti vielä pitää näppinsä erossa toisista : https://www.youtube.com/watch?v=sB0Ua26FEos


    • Nilkku1

      Suomessa olen minä syntynyt mutta nyt asun ulkomailla..lallati -lallati -laa.Ei kai tuossa nyt henki mennyt jos Suomessa käväisi,kovasti tänne ainakin muista maista näyttää tunkua olevan ja järjestävät mielenosoituksia ja uhkailevat itsemurhalla kun joillekin sanotaan etteivät saa tänne jäädä.Mutta mikäs,nauti sinä elämästäsi siellä ja elä kuin aasi..alainen .Me möllit koitetaan tulla juttuun täällä omilla kotinurkillamme.

      • lerppaland

      • Nilkku1
        lerppaland kirjoitti:

        Parempi täällä kuin jenkeissä missä vesijohtovesi syö aivoja. Kiva olla lerpan disneylandissä ilman aivoja. :(

        https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/aivoja-syova-ameeba-leviaa-vesijohtovedessa-usa-ssa-tartunta-johtaa-lahes-aina-kuolemaan/6493730#gs.rEut0k0

        OMG,OMG,OMG ! Ameebako se niistä perusjenkeistä tekee niin vajaita.Pistävät hädin tuskin konttausikäiset tenavansa pulkan kyytiin menemään päin tiiliseinää ja kuvaavat kaiken videolle julkisuuden toivossa ja heille se on HAUSKAT kotivideot.


    • huikauheeta

      Aloittajan mainitsemista ruoka-/juomatuliaisten vertailusta ei ole kokemusta mutta lähes kaikesta muusta mainitusta kylläkin. Appiukon (ei alkoholi-/talousongelmainen) kanssa suoritetusta lomaviikosta viime talvena jäi parhaiten mieleen jatkuva tympeys kulutetun rahan (ihan omalla työllä hankittua) määrästä (normi-illalliset hyvässä ravintolassa pari lasia viiniä, Oho!). Jopa se etten ole maksanut itselleni (ja tietysti koko perheelle) yksityistä sairausvakuutusta oli selvä virhe. Ehkä kuin loman piristykseksi hän muisti eräällä, ilmeisesti mieltään raastavalla illallisella, muistuttaa kuinka asiat muuttuisivat huonompaan suuntaan jos minut irtisanottaisiin työpaikastani. Nämä nyt vaan esimerkkinä suomalaisesta iloitsemisen kulttuurista ja lähimmäisten kunnioituksesta. Kylmiä (joka tavalla) juhannuksia em. "sukulaisten" kanssa olen onnistunut välttämään jo yli 10 vuotta, en ole katunut. Aloittajalle: Onnea matkaan ja pidä hyvä asenteesi.

      • Käytös_Kunniaan

        Tuollaiset appiukot pitää polkea suohon. Exälläni oli paljon korkeasti koulutettuja sukulaisia ja suku peräänkuulutti akateemisuuden perään aina ja kaikessa. Heistä ihminen oli eläin jos ei ollut korkeakoulututkintoja ja akateemista uraa.
        Oli muistaakseni appiukon kuusikymppiset, kun vaimon eno alkoi kovaan ääneen taas puhumaan siitä miten hienoissa viroissa suvusta monet oli. Oli vaikka mitä humanistia ja tutkijaa suojatyöpaikoissaan. Itse hän oli erään valtionyhtiön kovapalkkainen varatoimari tuolloin.
        Kyseli minun koulutusta sitten. Sanoin että ne nyt jäi vähän kesken kun en raaskinut jäädä pyörimään köyhän yh-äitini nurkkiin ja kun kaveritkin oli jo töissä. Kysyi millä alalla olen niin sanoin että aliurakoitsijana rakennusalalla. Hemmo totesi ivallisesti että jaa raksamiehiä.
        Sanoin että joo ekat kolme vuotta olin raksamiehenä mutta siitä lähtien yrittäjänä.
        Keskustelu jatkui tyyliin että "olisko kannattanu käydä ne koulut kuitenkin"
        Sanoin että en kadu mitään että ihan hyvin menee enkä ole kenellekän velkaa. Kysyin kohteliaasti hänen opinnoistaan. Hemmo oli opiskellut 27 vuotiaaksi saakka ja sen jälkeen päässyt valtion leipiin poliittisella tuella. Kysyin että oliko opintovelkoja niin niitä oli ollut reippaasti ja hän oli maksellut niitä vielä reilusti yli kolmekymppisenä takaisin.
        Minulla meni tuohon aikaan hyvin. Yritykseni oli jatkuvassa kasvussa ja tulos tuplaantui tai triplaantui joka vuosi.
        Kävi luontoni päälle että humalainen valtion elätti piti minua jonain raksapummina nolaten minua vaimon suvun edessä.
        Kävin hakemassa autosta läppärin ja näytin hänelle grafiikkaa yhtiöni kasvusta ja tuloskehityksestä. Olin ollut markkamiljonääri jo silloin kun hän pääsi koulusta ja kahden päivän silloinen liikevaihtoni oli samansuuruinen kuin hänen vuosiansionsa. En ole eläessäni nähnyt yhtä punaista miestä jolla näytti olevan hengitysvaikeuksiakin kravattinsa kanssa. Hän ei kertakaikkiaan tiennyt mitä sanoa. Lähtivät perheensä kanssa etuajassa varsin varhain menemään. Vaimoni kysyi että mitä sä sanoit sille kun se meni tollaseksi? Kerroin mitä sanoin niin vaimo sanoi että helvetin hyvä, koska sillä enolla oli kuulema aina tapana nolata joku ja kehuskella itseään.
        Eron aikoihin pistin sen firman kumoon. Liian raskasvetoinen ja halusin eroon siitä oravanpyörästä ja kevyempiin hommiin ja se siitä mutta kauniina muistona on tuo exän ylimielisen enon vaientaminen ja monta muuta mukavaa hetkeä.)

        En ole koskaan kumarrellut kenenkään titteleille enkä kouluille. Ne ei määrittele ihmistä eikä rahakaan. Se miten käyttäydyt toisia kohtaan on tärkeintä.


    • meilläplus32celsiusta

      Pitää ihan kysyä että mitä suksivoidetta käytätte siellä sohjolassa näin heinäkuun hangilla suihkiessanne? Onko punainen vai sininen Rex parasta niille keskikesän hohtaville hangille?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe