Turvonnut rasvarauhanen? (Marsu)

urosmarsu3v

Heippa!

Nyt kaivattaisiin apuja. Olin viikon reissussa ja kaveri kävi sillä välin ruokkimassa marsujani. Kotiin saavuttuani bongasin toisen urosmarsuni peräpäästä (rasvarauhasen kohdalta) noin viinirypäleen kokoisen (eli todella ison) patin. Marsun rasvarauhasen seutu on ollut todella rasvainen, olisiko nyt kyseessä jokin tulehdus? Kellään kokemuksia vastaavasta? Se on siis ehtinyt kasvaa siihen noin viikossa, eli epäilen ettei se voisi olla kasvain?

Kahteen eläinlääkäriinkin soittelin (joissa käy satunnaisesti marsupotilaita) ja tietysti ehdottivat että veisin marsun vastaanotolle. Hinnat ovat vain niin korkeat, että ajattelin yrittää tiedustella vielä tätä kautta kokemuksia ennen lääkäriin menoa.

Marsu ei käyttäydy mitenkään poikkeavasti, on virkeä ja elintoiminnot normaalit.

4

1105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marsumuikkunen

      Näissä keskustelupalstakyselyissä on se paha puoli, ettei kukaan näe arvuuttelun kohteena olevaa marsua. Jos täällä jotain olen oppinut, niin sen, ettei kirjoittajan kuvailema ongelma ole läheskään aina se, miksi kirjoittaja sitä luuli. Kaikki neuvot on kuitenkin laadittu nimenomaan sinun kertomuksesi perusteella.

      Jos olet varma, että kyseessä on nimenomaan rasvarauhanen, ei esim. talipatti heti rasvarauhasen yläpuolella tai muuta vastaavaa, niin kyllähän kyse silloin on joko tulehtuneesta tai ainakin tukkeutuneesta rasvarauhasesta. Tulehdukseen marsu saattaa tarvita jopa antibiootit, joten eiköhän se eläinlääkärin vastaanotto ole oikea osoite.

      Tulehtuneeseen rasvarauhaseen viittaisi sekim, että kerrot rasvarauhasen ja ympäröivän alueen olleen erittäin rasvainen. Mikset ole pessyt rasvarauhasta tarpeeksi usein? Ennen matkalle lähtöä se olisi ehdottomasti pitänyt pestä, jotta matkan aikana ei tule ongelmia. Liian törkyinen rasvarauhanen tulehtuu helposti, joten se on ehdottomasti pestävä tarpeeksi usein.

      Jos marsun rasvarauhanen erittää rasvaa järjettömästi, niin syy siihen on löydyttävä jostain. Useimmiten syy löytyy väärästä ravinnosta, joten mitä se tarkalleen ottaen syö ja miten paljon? Tiedän jo seuraavaa kysyessä, että monesti omistajat eivät oikeasti tiedä oikeaa vastausta, mutta kysynpä kumminkin myös sitä, onko marsu normaalipainoinen? (Tästä voisit kysyä myös eläinlääkärin mielipidettä.)

      • urosmarsu3v

        Hei!

        Kiitos vastauksesta. Täytyy ehdottomasti petrata tuon pesun kanssa. Aiemmilla marsuilla ei ole vastaavia ongelmia ollut, ja tietysti harmittaa, että näin pääsi käymään.

        Tietysti mahdotonta sanoa, mikä tuo patti nyt sitten on. Toivon mukaan eläinlääkäri osaa kertoa tarkemmin.

        Uskon marsujeni (2kpl urosmarsuja) olevan normaalipainoisia, solakasta ulkomuodosta päätellen ainakin. Ovat hyvin aktiivisia ja syövät päivittäin heinän lisäksi aamuisin tuoretta ruokaa (esim. salaattia) ja iltapäivällä kipollisen Osku-merkkistä "herkkuruokaa jyrsijöille".


      • marsumuikkunen
        urosmarsu3v kirjoitti:

        Hei!

        Kiitos vastauksesta. Täytyy ehdottomasti petrata tuon pesun kanssa. Aiemmilla marsuilla ei ole vastaavia ongelmia ollut, ja tietysti harmittaa, että näin pääsi käymään.

        Tietysti mahdotonta sanoa, mikä tuo patti nyt sitten on. Toivon mukaan eläinlääkäri osaa kertoa tarkemmin.

        Uskon marsujeni (2kpl urosmarsuja) olevan normaalipainoisia, solakasta ulkomuodosta päätellen ainakin. Ovat hyvin aktiivisia ja syövät päivittäin heinän lisäksi aamuisin tuoretta ruokaa (esim. salaattia) ja iltapäivällä kipollisen Osku-merkkistä "herkkuruokaa jyrsijöille".

        Ok, hyvä että viel lekuriin. Jos patissa on mätää tai vaikka ihan vain talia, niin lekuri saa sen tyhjennettyä ja arvioi myös antibioottikuurin tarpeen.

        Kuten arvelinkin, niin tässäkin tapauksessa ruokinta on pielessä, ja voimakas rasvarauhasen toiminta voi hyvin johtua siitä. Koska et eritellyt tuoreruokaa sen kummemmin, niin en osaa siitä mitään sanoa, mutta se oskun siemensekoitus on suunnilleen huonointa mahdollista ruokaa ja kaiken lisäksi annat sitä järkyttävän määrän!

        Heinän pitää olla pääasiallinen ravinto ja sen lisäksi annetaan pienehköjä määriä tuoretta ja hyvin pieniä määriä hyvälaatuista pellettiä. Pellettiä annetaan n. ruokalusikallinen per marsu! Itse annan joillekin jölleille vähän enemmänkin, jotta pysyvät hyvässä massassa. Kupillinen kahteenpekkaan olisi aivan liikaa jopa hybälaatuisesta pelletistä puhuttaessa, mutta siemensekoitus on niin rasvaista, että saat marsusi sisäelimetkin rasvoittumaan ja marsut ennenaikaiseen hautaan tuolla menolla.

        Lopeta siis ihan suosiolla moisen kuran syöttäminen ja siirry hyvälaatuiseen pellettiin. Lyön pääni vetoa, että pelletit tulevat maksamaan sinulle huomattavasti oskua vähemmän kun annat sitä oikeita määriä. Vaikka maksaisit pussillisesta 20e, niin se kestää kahdella marsulla hyvin pitkään. Hyviä pellettejä ovat esim. Altromin ja Bunny.


      • urosmarsu3v

        Paljon kiitoksia avusta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe