Kartettavia

Kroisosko

Raamatun mukaan kartettavia ihmisryhmiä:

Tekopyhät tai fariseukset
Suomalaisessa käännöksessä 1938 oli vain ettei välitettäisi heistä, mutta alkutekstiversioissa ja monissa käännöksissä kehotetaan karttamaan:
http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=mat 15
http://biblehub.com/multi/matthew/15-14.htm

Muotojumaliset, jotka kieltävät - jumalisuuden voiman?
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=jumalisuu&kirjat=kr
http://biblehub.com/multi/2_timothy/3-5.htm

Harhaoppiset, joilla Tiit 3 -luvun asiayhteys tarkoittanee lain kautta pelastusta tavoittelevia?
http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=tit 3
http://biblehub.com/text/titus/3-11.htm
Tässä synnin tekemisen maininta muistuttaa Galatalaiskirjeen kohtaa, jossa lain väärä uudelleen pystyttäminen todistaisi pystyttäjän vain synnintekijäksi, ei pelastuneeksi?
http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=gal 2

Vastaavaa hajaannusta lienee tarkoitettu myös Roomalaiskirjeen loppupuolella, Room 16:17 ?
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=room 16&kirjat=kr
http://biblehub.com/multi/romans/16-17.htm

Uskovat tiettyjen tapasyntien harjoittajat?
http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=1ko 5

Ovelta ovelle kiertelevät vääräoppiset?
http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=2jo 1
Jossa kohdassa lienee sama kriteeri väärälle opille kuin Johanneksen kirjeissä muualla:
http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=1jo 4&kirjat=kr

Suomalaisesta käännöksestä ei ehkä tule ilmi seuraava kartettavien ryhmä yhtä hyvin kuin näkyy KJV:stä - voitaisiin ehkä selittää, että menestysteologit, sosiaalidarwinistit:
http://biblehub.com/multi/1_timothy/6-5.htm
Nämä ajattelevat, että voitto tai maallinen menestys on jumalisuutta. Monen tekstiversion mukaan heitä pitäisi karttaa.
__________________________

Mutta johtopäätöksiä, kun näitä kartettavia on näin paljon monenlaisia. Pitääkö uskovan nykymaailmassa poteroitua, mennä luostariin, asua korvessa yksin erakkona?
Mitä ihmisiä siis nykyaikana jää jäljelle ei-kartettavia? Niinkö että kaikki maailman ateistit, maailman homot ja lesbot, maailman uskonnottomat? Sellaiset juomarit ja tapasynninharjoittajat, jotka eivät väitä olevansa uskovia ollenkaan? Näinkö Jumala tämän tarkoittikin, että uskova olisi vain maailman ihmisten kanssa tekemisissä, että evankeliumi leviäisi? Ja jos joku kehtaa perustaa kirkon, se olisi parhaimmillaan vain harhaoppinen lahko, jossa pursuaa vääriä tapoja ja ulkokultaisuutta?

18

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihansamamitäsakkia

      Itse kartan uskovaisia ihan laidasta laitaan.

      • e-tarvista

        Ei tarvitse karttaa, ihminen on vain niin seuran mukana menevä, että jos toisen hyväksynnän takia omaksuu oppeja joita ei oikeasti hyväksy, niin olisiko siis syytä karttaa kaikenlaisia tällaisia, jotka voivat johdattaa sinut uskostasi pois?


    • Jeesus kuitenkin pyysi Isältä, ettei Hän ottaisi meitä pois maailmasta, vaan varjelisi meidät. En itse usko, että kartettavia juuri on. Onhan aika hankala evankelioida , jos on poterossa jossain erämaassa. Vapauteen Kristus meidät vapautti.

      • Kroisosko

        Yllä luettelemissani Raamatun kohdissa minua hämmästyttää sellainen piirre, että nimenomaan uskovien tai sellaisiksi väitettyjen keskuudesta löytyisi näitä kartettavia.


      • Kroisosko kirjoitti:

        Yllä luettelemissani Raamatun kohdissa minua hämmästyttää sellainen piirre, että nimenomaan uskovien tai sellaisiksi väitettyjen keskuudesta löytyisi näitä kartettavia.

        Kuka karttaa ketäkin. Ihmisissä on kaikenlaisia, jos kartella haluaa. Uskovat ovat ihmisiä


      • miten.teet
        Eerikatässämoi kirjoitti:

        Kuka karttaa ketäkin. Ihmisissä on kaikenlaisia, jos kartella haluaa. Uskovat ovat ihmisiä

        Ei uskosta voi kertoa jos karttelee ihmisiä vai miten sen aiot tehdä? Evankeliumi on käsketty kertomaan.


      • miten.teet kirjoitti:

        Ei uskosta voi kertoa jos karttelee ihmisiä vai miten sen aiot tehdä? Evankeliumi on käsketty kertomaan.

        No moi, sinäkin ilmestyit.
        En ajatellut kartella ihmisiä.


    • Herätyys

      Krist. uskovat ovat koko "maailmalle valkeudeksi ja maalleen suolaksi" riittävällä, Kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi tavalla, eläviä ja toimivia / vaikuttavia Hänen APOSOLISIA seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa jokaista jäsentään myöden YHTÄ olevasti ja kaikessa YHTÄ pitävästi, Totuudessa YKSI mielisesti, keskinäisessä Rakkaudessa ja huolenpito yhteydessä elävästi ja toimivasti RAKENTAVIKSI kutsuttuja.

      Jeesuksen nimessä... niitä muita tähän em. vasta Oikeasti Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja etsivä / peräänkuulutteleva.

      vähäinen, Totuudessa pysyvä ja siihen pitäytyvästi elävä ja toimiva, tähän kutsuttu, näyllä armoitettu palvelijansa ja seuraajansa.

      "Löytäneekö"Hän... uskoa, Raamatun UT mukaista ja mukaiseen, Etsivä?

    • Kroisosko

      Usein on 2. Kor 6:14 tulkittu siten, ettei uskova saisi valita puolisoksi eikä bisnes-partneriksi uskomatonta. Mitäs mieltä olette tästä ja yllä mainituista Raamatun kohdista - onko niitä yleensä oikein tulkittu, tiedostettu tai selitetty? Miten mahdottomaksi ihmisen elämä ja muiden kanssa toimiminen muodostuu, jos huomioi kaikki mahdolliset neuvot ja säännöt, edes Uudesta testamentista? Pitäisikö kiivetä paalun päälle kuin intialainen joogi ja kasvattaa siellä partaa?

      2.Korinttolaiskirje:
      6:14 Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?

      • eri.mieltä

        Eikös Raamatussa myös lue, että mistä tiedät vaimo voitko pelastaa puolisosi?


    • PasiToivonen

      Oletko Koivuniemen palvoja?

      • Hahhahhaahahaa

        Onko Toivosella tapana nuoleskella Marian peppureikää? Ja omaansa? Minkälainen jooga-asento siihen tarvitaan? Omat ratkaisut? Ottaa aineksia eri uskonnoista ja ideologioista, ja sitten jauhaa ne tehosekoittimessa Maria-nektariksi?


      • toiseen.paikkaan.mene

        Eikö teimi-iän ongelmat kuuluisi jollekkin toiselle palstalle? Täällä ei selvitellä seksisi ongelmia, jos et sitä tiennyt.


    • capiche

      Kannattaa sitten karttaa kaikkia, erityisesti itseään. Sillä raamatun mukaan "kaikki ovat syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla". Onneksi teksti jatkuu lohdullisemmin:"mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Kristuksessa Jeesuksessa".
      Kiviä ei kannata heitellä lahjavanhurskauden varassa.

    • Kroisosko

      Peräänkuulutan tällaista ajatusta, onko oikea kristillisyys muotomenojen touhua lahkoissa, vai raadollista ihmiselämää, oikeaa, todellista. Onko raadollinen ihminen jotenkin parempi kuin tekopyhä muotomenojen hötkyilijä, joka räyhää kotona omille lapsille kuin kiukusta punottava perkele. Eikö uskonnollisuuden teatteri ole kuin kuuseen kurkottamista ja katajaan kapsahtamista, tai psykologian termeillä jotain sublimaation tai älyllistämisen kaltaista. Mitä tähän sanoisi joku "alatien" körttiläinen. Entä joku yleviä doktriineja harrastava Ahvio - harrastaako hän fysiikkaa, kemiaa, tähtitiedettä, biologiaa, että pysyisi jalat maassa. Eikö ole melkoinen "hurahtamisen" vaara siinä, että jos harrastetaan uskontoa ja muuta ylevää, kuin todellisuus olisi vain siellä? Onko lahkojen ongelma juuri tässä, että uskonto ei indoktrinoidu tarpeeksi käytännön elämään, sana lihaksi, vaan jää ontoksi pölinäksi saarnapönttöihin, joka lakkaa kajahtelemasta, kun väki lähtee ulos ja salin ovet suljetaan?

      • mutta.se.uskoinen

        Mutta sydämmen uskoinen ei huuda ja räyhää, koska opettelee elämään edes vähän niinkuin Raamattu kehoittaa.


      • Kroisosko

        Ahaa, että nämä räyhääjät ovat todennäköisesti tekopyhiä, eivätkä oikeita uskovia. Keskusteluissa on näkynyt paljon mainintoja, että puhutaan räyhäämisestä, tai puolisot räyhäävät toisilleen kotona, esittävät kulissiavioliittoa ulospäin, käyvät uskonnollisissa tilaisuuksissa, jne. Tai joku on tiukkapipoinen lahkolainen ja räyhää kotona kuin perkele.

        Sitten on keksitty tällaiselle käytökselle selitysmalleja, kuten "luonnehäiriöisyys". Siitä on luennoinut ja kirjoittanut mm. Raimo Mäkelä. Ihmiset ovat halunneet valtaa, kuka minkäkinlaista, ja on syntynyt tahtojen taistelua, ja monenlaista vääryyttä ja kärsimystä.

        Syntyi tällaista ajatusta, että ehkä Jumala pitää tekopyhien uskonnollisuutta syntinä, jota sitten kostaa lapsille, perheelle, puolisolle, suvulle, ehkä tekopyhälle itselleenkin. Kymmenessä käskyssä Jumala kostaa isien syntejä lapsille. Saul oli tapaus, että uskonnon alan syntiä Jumala alkoi kostaa teettämällä itsetuhoista käytöstä. Vastaavaa periaatetta on selostettu Roomalaiskirjeen 1. luvussa.

        Mitä mieltä olette, olisiko ihmisen parempi olla ateisti tai kokonaan uskonnoton, mieluummin kuin teeskennellä uskovaa lahkoissa ja tiukkapipoisena nipottaa epäolennaisista - siivilöidä hyttysiä, niellä kameleita? Johtuvatko negatiivisen ajattelun noidankehät uskonnollisista synneistä, tekopyhyydestä? Johtuvatko katkeruus, haureus, muut "karkeat" synnit siitä, että ihminen on harrastanut uskontoa tekopyhällä tai väärällä tavalla? Tai laiminlyönyt jotain uskonnon alalla?

        Tätäkö juuri tarkoittaa Saarnaajan kirjan neuvo:

        7:15 Kaikkea olen tullut näkemään turhina päivinäni: on vanhurskaita, jotka hukkuvat vanhurskaudessaan, ja on jumalattomia, jotka elävät kauan pahuudessaan.
        7:16 Älä ole kovin vanhurskas äläkä esiinny ylen viisaana: miksi tuhoaisit itsesi?
        7:17 Älä ole kovin jumalaton, äläkä ole tyhmä: miksi kuolisit ennen aikaasi?
        7:18 Hyvä on, että pidät kiinni toisesta etkä hellitä kättäsi toisestakaan, sillä Jumalaa pelkääväinen selviää näistä kaikista.
        7:19 Viisaus auttaa viisasta voimakkaammin kuin kymmenen vallanpitäjää, jotka ovat kaupungissa.
        7:20 Sillä ei ole maan päällä ihmistä niin vanhurskasta, että hän tekisi vain hyvää eikä tekisi syntiä.
        7:21 Älä myöskään pane mieleesi kaikkia puheita, mitä puhutaan, ettet kuulisi palvelijasi sinua kiroilevan.
        7:22 Sillä oma sydämesikin tietää, että myös sinä olet monta kertaa kiroillut muita.


      • H4rr1

        Mielestäni on turha ainakaan teeskennellä mitään. Itse joskus teeskentelin mutta nyt uskon sen minkä uskon rehellisesti. Eli tunnustan olevani heikko ja vajaa uskossani. Jumala on tullut rakkaammaksi kun ei tarvitse esittää mitään vaan voi jättää mieltä painavat asiat Hänen huolenpitonsa alle. Kun ihminen ei omalla voimallaan voi tehdä mitään vaan kysymys on aina Jumalan armosta ja rakkaudesta meihin jotka emme sitä ansaitsisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe