Jos ihminen ottaa tililtään kaikki rahat pois

peliinkaikkki

siis jonkun kymmentuhatta, mitä siihen pankki tuumaa, onnistuuko? Jos ihmisen pitää perustella jotenkin, voinee hän sanoa esim., että kaivaa ne maahan tai vie vintin pankolle.

41

1805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysy pankista.

      H.

    • Ehkä sinun kannattaa ensin tilata aika pankistasi ja ilmoitat samalla aikeesi nostaa rahasi ja kaikki tämä hyvissä ajoin.
      Että tietävät laittaa kauniisti setelit jonoon tai paketoivat suunnitelmaasi ajatellen muuten kauniisti ja tarkoituksenmukaisesti. Onhan se eri asia kaivatko maahan vai kiikutatko vinttisi pankolle.

    • flegmaatti

      Tilanne on saattanut muuttua. Jokunen vuosi sitten, kun tilisiirtoina käytännössä tyhjensin kahden pankin tilit, eivät pankit reagoineet mitenkään. Toiseen pankkiin jäi jokunen killinki. Toisen tilin irtisanoin.

      Aivan muutamana viime vuotena ovat pankit olleet hyvin kiinnostuneita pankkien välisistä, varsinkin kansainvälisistä siirroista. Viimeeksi ennen juhannusta tein D-B:lle selvitystä vaatimattomasta rahaliikenteestä. 7 kpl A4:a 0 värikopio passista.

      Sorry! Luin uudelleen aloituksesi. Heräsi epäilys, että ethän suinkaan tarkoita käteisen rahan nostamista?

      • peliinkaikkki

        "Sorry! Luin uudelleen aloituksesi. Heräsi epäilys, että ethän suinkaan tarkoita käteisen rahan nostamista? "
        juuri sitä tarkoitin.


    • tuttuatouhua

      Kyllä onnistuu, ei siihen ole kellään mitään sanomista......kannattaa tosin olla pankkiin ensin yhteydessä ja ilmoittaa että haluaa nostaa isomman summan kerralla.....ei tarvii kuitenkaan selitellä mitä aikoo rahoilla tehdä......tiedän ihmisiä jotka näin tehneet ja rahat kuitenkin tallessa tallelokerossa.......tietyistä syistä pitävät tilin tyhjänä, rahaa sillä vain pakollisiin menoihin ja säästöt tallelokeroon ettei määrä näy missään

      • Muistan, että minulle tuli kysely rahan siiroistani käteisen talletuksesta ja summa oli pieni, noin 3000,-€, että mistä rahat ovat peräisin? En nyt muista tarkemmin tapahtumaa, mutta jouduin selvittämään, että olen ko. summan lainannut ja nyt sain lainani takaisin. Olikohan se käteinen raha ja tilini ilmeisesti osoitti, että en tuollaista eläkettä saa.?

        Hyvin olen joskus onnistunut jopa määräaikais` tilini tyhjentämiseen, vaikka siinä tietty %- menikin.

        Ei mielestäni ole sinulla huolta (tai on), jos tyhjennät tilisi vaikka pelaamiseen, koska se ei ole pankin asia, vaan päinvastoin, sinun itsesi parhaaksi, jos ne peliin aiot sijoittaa, niin hae apua, tai pelaa ja huomaat, että sinne ne meni!


      • Kirtiina

        Siis keneltä tuli kysely? Pankiltako? Ompa erikoista.

        Minä olen sekä tallentanut että nostanut useampia tuhansia kerralla, eikä kukaan ole koskaan mitään kysellyt, ja jos olisi, en todellakaan olisi selitysvelvollinen, ellei sitä verottajaa kiinnostaisi ja silloinkin miettisin kahdesti.

        Ja tavallinen palkansaaja olen.


      • Kirtiina kirjoitti:

        Siis keneltä tuli kysely? Pankiltako? Ompa erikoista.

        Minä olen sekä tallentanut että nostanut useampia tuhansia kerralla, eikä kukaan ole koskaan mitään kysellyt, ja jos olisi, en todellakaan olisi selitysvelvollinen, ellei sitä verottajaa kiinnostaisi ja silloinkin miettisin kahdesti.

        Ja tavallinen palkansaaja olen.

        "Ja tavallinen palkansaaja olen." (huomasin nyt kyselysi)

        Sillä ei kai ole väliä, että olen eläkeläinen, mutta lainasin, siis siirsin tililtäni lapseni perheelle tuon 3.000,-€, koska he tarvitsivat käteis`kassaksi summan, jota heillä ei sattunut silloin olemaan.

        No, summara´rum, tiesin, että he saavat "kaljateltan" pitämisestä tuon rahan moninkertaisesti, että saan rahani takaisin viikossa ja sain sen käteisenä.

        Vein rahani paikallisen S-pankin konttoriin, jossa tuo kysely tehtiin ja totta`kai he myös voivat sen tarkistaa, koska ko. pankista olin rahani nostanut ja asia oli sillä selvä.

        Sitä en halua edes arvailla, miksi sain rahani käteisellä, koska siitä voisikin tulla enempi kyselyitä ja asia on jo vanha. Enää he eivät tarvitse minulta rahaa, mutta silloin oli mummi varoissaan ja tietenkin on nytkin. (Naura sinäkin, koska vitsihän tuo on)


    • Oikeus_ja_kohtuus

      Heh. Olen tehnyt selvityksen pankkiini jo kolme kertaa ja antanut heille kopiot passista, mutta viimeviikolla pankista soittivat ja kyselivät käteisnostoista kun olen nostanut hieman käteistä kassakaappiini 13000€ kertoivat finanssivalvonnan olevan kiinnostunut varoistani joista kaikesta olen maksanut verot ja muut eikä mulla ole pimeää varallisuutta, mutta tilillä lepää noin 200000€ joita sijoitan kohta kun saan asiani siihen malliin. Minä en tulevaisuudessa kertoile mihin "palveluihini" rahani käytän koska kaikista kivoista tilaisuuksista ei saa kuitteja. Saattavat palvelut joskus olla hieman arveluttaviakin;-)

      • sinikkalt

        jos naapurinpoika leeikkaa nurmikkoni, annan 50 euroa, pitääkö siitä olla kuitti?


    • EarlGreysd

      niistä menee kova vero rintaperilliseltäsi jos ne jää hänelle jos kuolet joskus, ota ne pois. ja käytä-mutta josset kuitenkaan käytä ota pois-tai osta jotain.

    • Tuossa edellä joku kertoi. että pankki on kiinnostunut rahan lähteistä.

      Olen ollut markkinoilla tai messuilla myymässä tuotteitani ja mennyt viikonlopun jälkeen pankkiin muovipussin kanssa, Mistä raha on peräisin, varsinkin kun olen kruunuja mennyt vaihtamaan, mistäs rouvan rahat on peräisin. Eikä ole suurista seteleistä ollut kyse, pikemminkin pienistä kolikoista
      Onneksi nyt on tuttu pankki ja tutut tytöt kassalla, ei ole enää tarvinut vastailla moisiin.

      • Ssvärge

        miten olet perustellut ja selittänyt?Kuinka pienestä/isosta summasta kyse suunnilleen?


      • New-age

        Voi olla, että tilin lopetuksesta voi joku pankki ottaa palkkiotakin. Kannattaa kysyä etukäteen. Ehkä sittenkin pienissä erissä muuanne kuitin kanssa, jos kysyvät rahojen alkuperää.


      • Ssvärge kirjoitti:

        miten olet perustellut ja selittänyt?Kuinka pienestä/isosta summasta kyse suunnilleen?

        Ei ole sen kummemmin tarvinut selitellä, kerroin vain niin kuin asia oli, että missä olin ollut ja kauppa kävi hyvin tai sitten ei käynyt. Kertomus on aina piisannut.
        Tottahan on kaikki ylhäällä mitä olin ko tapahtumissa myynyt, hintalapun aina siirrän tuotteesta omiin papereihini. Mutta ne paperit eivät pankille kuulu, jos olisivat tarkempaa selitystä alkaneet vaatimaan, olisin vienyt pussini toiseen pankkiin.
        Osa myynneistä hoituu pankkikortilla, joten yllättävän paljon ihmisillä kuitenkin on vielä rahaa mukana, toisaalta markkinat ja messut ovat tapahtumia, minne tulee rahaa mukaan varattua.


      • rosaliiin

        Kerroin tuossa ylempänä minun rahan lainauksesta ja takaisin maksusta, kuten myös "kaljateltan" pitäjistä. Joka ikinen ilta nuo "teltanpitäjätkin" vie käteisen pankkilokeroon, koska kuka nyt säilyttäisi käteistä jossain teltan uumenissa, tai veisi kotiinsa.


    • hehehehee

      Miten lienee nykyään.... Koitin googlailla mutten selkeää vastausta löytänyt. Nordean verkkopankkiin kirjautuneena voisi chattailla ja kysyä vaan enpä viitsi, Aloittaja kysyköön itse pankiltaan.
      Ison summan tallettaminen omalle tilille on nykyään vaikeaa ja vaatii selityksen, että mistäs olet rahat saanut. Jo pikkusumma omalle S-tilille Prsiman kassalla vaatii tunnusluvun näppäilun sekä henkkarit. Pois samalta S-tililtä rahaa saa ostaessaan vain korttia vilauttamalla,

      Tästä on jo vuosia. Taisi olla 2004. Minulla oli käyttöoikeus toisen henkilön tiliin. Menin pankkiin ja nostin tilin tyhjäksi ja lopetin tilin saman tien. Tilillä oli 30 000 € rahaa talletettuna tuolloin. Aivan mukisematta pankkivirkailija sen 30 000 € seteleinä, yksi kerrallaan ääneen laskien antoi eteeni pankkitiskille. Kävelin ulos pankista 30 000 € viherpiipertäjän kuluneen anorakin hehtaarin suuruisessa etutaskussa . Vilkuilin ympärilleni epäluuloisena, ettei kukaan vaan sattunut seuraamaan toimintaani pankissa. Ulkoinen olemukseni ei kadulla mitenkään paljastanut rahakkuuttani. Pikemminkin päinvastoin.

      • hehehehee

        Tuosta tulikin mieleeni ja kuten sanoit, että tästä on jo vuosia. Silloin oli minullakin rahaa ja hain käteistä, koska olin menossa huutokauppaan, jossa myytiin tontti "hieman kalliilta alueelta", joten nostokin oli minun nykyisiin rahavaroihin verrattuna huomattava..

        Hienovaraisesti pankkivirkailija antoi rahat ja varoitti varkaista, koska olihan pankki Espoon keskustassa. Kaikki hoitui hyvin, onneksi. Nykyisin en edes uskaltaisi mennä sinne ja ei ole pakkokaan.


      • OotkoTosissasVai

        Et uskaltaisi mennä pankin konttoriin?


    • ottoja

      Miksei onnistu,saa kai nyt omat rahansa nostaa pois???

      • Kunhan vain löytää enää pankin, joka käsittelee käteistä.
        Pankkirosvotkin haparoivat tyhjää.
        Tässä joku aika sitten yksi yritti ryöstää kaksikin pankkia pienen ajan sisällä. Oli varustautunut huolellisesti naamion ja aseen kanssa liikkeelle. Mutta huppsista, kun sattui kumpiki pankki olemaan sellaisia, joissa ei enää käteistä käsitelty.


    • tööttt

      On moniakin yrittäjiä, jotka sanovat, että haluavat käteismamksun suorittmistaan asioista ja töistä - elämä helpompaa kun ei tarvitse sotkea pankkien tilisysteemejä mukaan toimintaansa
      - verotus ja maksut ovat vain yrittäjän ja verottajan välilnen asia
      - jos ihmiset noin vain pystyy tyhjentelemään toisten tilejä - siinä lienee jonkinmoinen väärinkäytösten mahdollisuus - varsinkin jos etukäteen on kyylätty tuntemattomien kotikäynneillä ja muissa olosuhteissa toisten varallisuus ja pankkiyhtedet -tunnukset- tilitiedot
      - ihmisten kunto ja terveys mukaanlukien vajavuudet ja toimeentulemattomuus/heikkoudet/uhkien allaeläminen tms.- aistitoimintoihin ja tarkkaavaisuuteen liittyvät lääkitykset tai muut silkkaan hyväksikäyttöön houkuttelevat tekijät
      - esm "luonnossa maksamiseen" vetoamiset joittenkin palvelujen kohdalla munmielestäainakn lasten ja vammaisten kohdalla on rikollista toimintaa ja silkkaa vajaakuntoisten hyväksikäyttöä
      inhottavuudessaan vaikka kylällä kuinka olis tehty osasta ihmisiä illua kmpillä-tyyppejä.

      • Llliiaasaso

        On moniakin yrittäjiä, jotka sanovat, että haluavat käteismamksun suorittmistaan asioista ja töistä - elämä helpompaa kun ei tarvitse sotkea pankkien tilisysteemejä mukaan toimintaansa

        --

        entäs se kuitti?


      • VeronMaksajaSinäItsekin

        Jos maksat pimeästi ja verot jää maksamatta, sinä itse ja me muut joudumme maksamaan enemmän veroja.


    • tööttt

      Useimmat antaa kuitin suoritetusta maksust, mutta esm vanhuksilla kotitalousväh. oik. töistä
      esm tietokoneongelmssa kelpaa vain kotona, ei likkeessä tai firmoissa suoritettu työ.
      Sitten tietysti on myös porukoita, jotka ohikukiessaan poikkeilee ihmisten koteihin, vie kuititkin kaikkinaisen muun ohella, esm esineitä, lääkkeitä, reseptejä, varoja, tms joskus kadonnut.

    • KukahanKyselijäOli

      Ylhäällä ollut kopio passista pankille herättää epäilyksiä...

      • KannattaisiHankkia

        Valokopio ei ole virallinen henkilötodistus. Kuvallinen henkilökortti on hyvä, ellei ole ajokorttia tai voimassa olevaa passia.


    • Tonttujatomaatilta

      Miksi niitä rahoja ei voi lypsää vaikka tonnin erissä tai nostorajan puitteissa automaatilta.?
      Kuukaudessa tyhjenee isompikin tili.
      Paitsi että pankkiseuranta voi asettaa tilille sulun kesken kaiken kun valvonta reagoi, että mitäs nämä nostot ovat.

      • New-age

        Ei ole aina turvallista nostella automaatista rahatukkua.. Narkkiryöstäjien kohteita tuttavapiirissä ja tokko uhrit ovat tulleet edes automaatilta. Asuntoihin murtauduttu päiväsaikaan jne. jne.


      • Olen itse asettanut automaateista tehdyille käteisnostoille jonkin rajoituksen. En muista enää kuinka suuren, kun ei ole ollut suuria käteisrahan tarpeita. Suomessa pärjää hyvin kortillakin. ;) Jossain ulkomailla kortilla maksaminen voi olla hankala ja jossain likimain mahdotonkin vaihtoehto.


    • Omiasi.ovat

      Mitä se pankille kuuluu mihin sinä rahasi laitat. Ei ole pankin asia huolehtia mitä teet OMILLA rahoillasi.

      • "Omiasi.ovat"

        Sinunkin äänestämäsi edus-kunta on laatinut lain, joka velvoittaa pankit seuraamaan raha-liikennettä.
        Peri-aatteessa laki on taka-puolelta.
        Mutta tieto-tekniikan mahdollistama rahojen siirtelyn nopeus on antanut mahdollisuuden kierrellä veron-maksua.
        Kuten toivottavasti tajuat, sinunkin, niin rikkaan kuin köyhänkin valta-kuntasi palvelut pyörivät vero-rahoilla.

        H.


    • rahatonkukkamaa

      OP llä näkyi olevan nostoraja 10 tuhatta, muusta summasta sovittava.
      Pankki omistaa sinun rahasi ja määrää niistä, semmosta touhua!

      • Sinunkin äänestämäsi edus-kunta on laatinut lain, joka velvoittaa pankit seuraamaan raha-liikennettä.
        Peri-aatteessa laki on taka-puolelta.
        Mutta tieto-tekniikan mahdollistama rahojen siirtelyn nopeus on antanut mahdollisuuden kierrellä veron-maksua.
        Kuten toivottavasti tajuat, sinunkin, niin rikkaan kuin köyhänkin valta-kuntasi palvelut pyörivät vero-rahoilla.

        H.


      • Pankki palvelee sinuakin, voi periä palkkion palveluistaan, mutta pankki EI omista sinun rahojasi, ovatpa ne pankkitilillä tai tallelokerossa. Kun korko on onnettoman pieni, rahat voi halutessaan viedä pankkilokeroon, varsinkin, jos vie ne vain vähäksi aikaa pankkiin.


    • Ökyrikas

      Nostin juuri automaatista 120 euroa ja laitan ne kotona patjan alle. Nyt jännittää koska DB:n virkailija ottaa yhteyttä ja tiukkaa missä rahat ovat.

      • Käteiselläkivenpaa

        Minä nostin 640 tänään koska niin kauan kun rahaa saa niin kauan olen käteisasiakas, Vähiin oli päässyt rahat, taskun pohjalla noin 5 euroa kolikoina.
        Patjan alle en viitsi laittaa koska se on rosvojenkin hyvin tuntema kätkö, ensimmäisenä katsovat patjojen alle jos murtautuvat asuntoihin.
        Joku reisikotelo alushousujen alle voisi olla hyvä kätkö. Kun vaan muistaa riisua saunoessa ja suihkussa.
        Täytyypä alkaa suunnittelemaan kätköjä? Mille varalle? Kun kotiinhan en jätä rahaa jos olen liikkeellä. Taskuun sullottuna ne ovat käyttöä varten, harvoin kukkarossakaan. Lompsassa on erilaisia muovikortteja joita en käytä melkein koskaan, paitsi paria pankkikorttia ja henkkareita tarvittaessa. Edes eläke alennuksia en mangu mistään, käynhän myös duuneissa joten moraalini ei salli pummitoimintaa vaikka TE kortti löytyy.


      • MitäSeOnsuomeksi

        Mitä kivenpi tarkoittaa?


    • MihinPitäisiLaittaa

      Tietääkö joku hyviä ja tuottavia sijoituskohteita?
      Miten rahasta saisi parhaan tuoton? Paljonko kasvaisi korkoa tai tuottaisi osinkoa vuodessa parhaimmillaan? Suomessa vai jossain muualla?

      • Nollaanollakorolle

        Taviksille ei ole muita sijoituskohteita kuin joihin menettää säästönsä. Pitää päästä raha miesten -ja naisten piireihin, että saa tuottoa sijoituksilleen.


    • 1eero

      Sijoitus kohteita, takavuosina ol ketjukirjeet vieläkö lie en tiiä, patjan alla ei hyvä jos tulipalo, tanske pankissa mun rahat niitä voip verkkotunnuksilla tarkistaa, hyvin on säilyneet jos en käy nostamassa muovikassilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4520
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      246
      2249
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1660
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      291
      1337
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1137
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1094
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1075
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      62
      1031
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      967
    Aihe