FB ryhmä Roskalava/HKI tappaa ihmisten mielipiteet

JaniMalmberg

Ihmettelen suuresti sosiaalisen median ja ryhmien politiikkaa. Kun erehtyy olemaan neutraali ja ilmaisemaan mielipiteensä toisen julkaisemaan juttuun niin YP mielivaltaisesti estää edes perustelematta koko ryhmän. Tämä sananvapaus on vain sanahelinää joka tapettiin "vihervasemmisto" ajattelumaailmalla. Nykyään Suomea johtaa henkilöt, jotka määräävät mitä media julkaisee mistäkin aiheesta ja monesti jätetään toisen osapuolen kuuleminen sinne merkitään vain yhden osapuolen kanta. Puhumattakaan, että asiasta saisi keskustella asiallisesti ja olla eri mieltä niin FB:ssä kuin suurten sanomamedioidenkin kanavissa vain oikean tyyppiset ilmaisut saavat jäädä. Enää ei saa olla eriävää mieltä oikein mistään vaikka perustelisikin kantansa asiallisesti on monessa ryhmässä nähty että YP henkilöt ovat juuri vain näitä yhden kannan ihmisiä. Meidän sananvapaus tapetaan ja heillä on valta olla perustelematta tekojaan.
Kun yrittää luoda vaihtoehtoista näkökulmaa asioihin se aika nopeasti ollaan tyrmäämässä ja ymmärrän jos siinä tapahtuu kiihottamista, mutta rasismi ja muut mihin voidaan vedota niitä pystytään tulkitsemaan kirjoittajaa vastaan vaikka kirjoitettu teksti olisi yleisellä tasolla kirjoitettua eikä kohdistettua keneenkään yksinomaan.

Haluan tuoda tämän roskalavaryhmän esille se on yksi monista ryhmistä, joissa sananvapaus yleisellä tasolla on vain mukailla suuren valtaosan kantaa. Suomessa on hyvin vaikeaa ilmaista ja vaatia lisää tietoa tapahtuneesta kun siitä vaietaan ainakin niistä aiheista, jotka voisivat tuoda jollain tapaa median uskottavuuden huonoon valoon. Meidän on pitänyt vain niellä näiden "vihervasemmisto" ihmisten suvaitsevaisuus ja muita mielipiteitä sillä heillä on suojanaan juuri nämä kaverit ja kavereiden kaverit, jotka päättävät monessa tilanteessa yksinään kuka saa kirjoittaa ja mitä mieltä olla.

Toivottavasti tämän lukisi edes yksi ryhmän "Roskalava/HKI" YP henkilöistä, sillä kukaan heistä ei uskaltanut tulla sanomaan minulle miksi näin tehtiin ja ei annettu mahdollisuutta perääntyä. Olisi riittänyt vain rehellinen asiointi minun kanssasi.

Sosiaalisen median sananvapaus ei ole avointa väärin kuvitellakaan ettei joku siitä loukkaantuisi tai vahvempana ihmisenä eliminoi yksipuoleisesti. Kyllä asiasta saa olla neutraalisti olla eri mieltä vaikka aiheesta ei tykättäisikään sitä on juuri meidän sananvapaus ja antaminen toiseenkin näkökulmaan. Kaikki kirjoittamansa pitää perustella ja itse ainakin perustelen aina yleisellä tasolla kirjoittamani asiat.

Älkäämme tappako meidän sananvapautta vaan kuunnelkaa vaikkei se aina tuntuisi teistä hyvältä, sillä maailma ei ole niin ruusuinen kuin sen annetaan olla. Toivottavasti joskus vielä tähän ongelmaan puututtaisiin valtiollisella tasolla, että kansalaisilla saisi olla erinäisiä mielipiteitä asioista. Nyt eletään suljetussa ympyrässä, jota kontrolloi sensuurin nimissä pieni ryhmittymä. Heidän toimiaan ei voida valvoa eikä laittaa edesvastuuseen kun moderointia ei ole säädetty lailla millään tavalla. Tämä asia tulisi muuttaa ja edistää suojaa kaikkien osapuolten välillä.

Toivottavasti joskus vielä saadaan yhteinen linja lainsäädäntöön missä sallitaan hyvin perustellut mielipiteet neutraalilla tasolla.

1

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoNyyhNyyh

      No miksi ihmeessä sinä ymipäätään menet johonkin roskalavaryhmään mölisemään jotain ihan aiheeseen liittymätöntä?

      Kun kyseessä on ihan yksityishenkilön perustama ryhmä, niin tietysti hän päättää itse millaista möykkäämistä hän siellä sietää ja kuinka pitkään hän pitää ryhmää pystyssä.

      Perusta sinä itse vaikka joku rasistimöykkääjien roskalavaryhmä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe